Şimdi Ara

Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
7
Favori
7.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    OYUN HAKKINDA

    RPG türünün kült oyunlarından, Black Isle Stüdyosunun oyun dünyası klasiklerine kazandırdığı yapımlardan bir tanesi olan Planescape Torment piyasaya Interplay tarafından 12 Aralık 1999'da sunuldu. Oyunu başarılı kılan yanları derin hikayesi, muazzam hikaye örgüsü ve ilginç karakterleriydi, oyunun geçtiği evren Advanced Dungeons & Dragons kurallarıyla oynanan Planescape evrenidir. Çıktığı dönemdeki RPG türü oyunlarına kıyasla dövüş sistemi olarak geride kalan oyun hikaye anlamında rakiplerinin çok ötesine geçmiştir, oyunun metinlerinin içerdiği kelime sayısı 800.000 civarıdır bu yüzden kendisine oyuncular arasında oynanabilen romanda denmektedir. 11 Nisan 2017'ye kadar GOG(Good Old Games) platformunda satılan oyun, 11 Nisan 2017'de Baldur's Gate 1&2, Icewind Dale gibi klasik oyunlarında Enhanced sürümünü yayınlamış olan Beamdog tarafından Steam'de 31 TL fiyat ile satışa sunulmuştur.

    OYUN İÇİ RESİMLER

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]

    OYUNUN ÇIKIŞ VİDEOSU



    STEAM BAĞLANTISI

    https://store.steampowered.com/app/466300/Planescape_Torment_Enhanced_Edition/





    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    _______________________________________________________


    ANA KARAKTER VE YOLDAŞLARI


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    The Nameless One(TNO)

    Kendisi bizim oyundaki ana karakterimiz ve ölümsüz. The Nameless One karakteri ölümsüz ama bu ölmesine engel olmuyor, sıradan insanlar gibi ölüyor fakat aslında sadece zihni, anıları ve kişiliği ölüyor ve kendisi yaşamaya devam ediyor önceki hayatından hiçbir şeyi hatırlamayarak. The Nameless One’nın ne kadar uzun süredir yaşadığı tam olarak bilinmiyor ama oyundaki bazı bilgilere göre binlerce yıl olduğunu düşünülüyor.

    Oyuna karakterimizin hemen ölümünün ardından Mortuary isimli morg olarak tanımlayabileceğimiz bir yerde başlıyoruz. Karakterimiz Dustmen grubu müritleri tarafından defin odasında defnedilmeye hazır bir şekilde bir morg masası üzerine bırakılıyor, aradan bir süre geçtikten sonra karakterimizin ölümsüzlüğü baş gösteriyor ve tekrar diriliyor yanında Morte isimli konuşan bir kurukafa ile. The Nameless One dirildiğinde her ölümünden sonra yaşadığı hafıza kaybını yaşıyor ve “Ne oluyor burada?” moduna giriyor bu sırada Morte, karakterimiz kalkar kalmaz yanına gidip bir selam veriyor ve karakterimizle tanışıyor. Morte ve TNO tanıştıktan sonra Morte, TNO’ya derisinin üzerine yazılmış yazıların ne olduğunu soruyor tabii TNO hiçbir şeyi hatırlamadığından direk soruyor Morte’ye ne yazıyor diye. Morte karakterimize üzerinde yazanları okumaya başlıyor: ”Günlük senin için çok önemli, günlüğü bulmak zorundasın, günlüğünü kaybedersen benliğini kaybedersin. Pharod’u bul ve ona olanları anlatmasını söyle.”Morte, TNO’nun üzerinde yazanları kendisine aktarınca günlüğünün üzerinde olmadığını fark ediyor. Morte ile Mortuary’de bir günlük arama telaşı içine giriyorlar ama bulamıyorlar, bulamadıklarından dolayı hedeflerini Pharod’a çeviriyorlar ve Planescape macerası başlıyor.

    TNO oyuna Fighter(Dövüşcü) sınıfı karakteri olarak başlıyor fakat oyunun ilerleyen bölümlerinde Thief(Hırsız) ve Mage(Büyücü) sınıflarına geçiş yapabiliyor.


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Morte

    Morte oyundaki ilk yoldaşımız ve kendisini grubumuza katmak için herhangi bir şey yapmamız gerekmiyor. Morte ile oyunun başında Mortuary’de tanışıyoruz ve Mortuary’den kaçmaya çalışıyoruz.

    Morte, oyunun hikayesi için önemli bir karakter bu yüzden size tavsiyem onu oyun boyu yanınızda tutun en azından geçmişini öğrenene kadar yanınızda bulunsun, geçmişini öğrendiğinizde hikayenin önemli bir kısmı hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

    Kendisi tam bir boşboğazdır ama çok sağlam bir savaşçıdır, kendisini birçok kez öncü asker olarak kullanmışımdır, sadece dişlerini kullanıyor ama vücudu olmadığından dolayı kendisine vurulması çok zor. Ayrıca Morte düşmanlarını tahrik edip kendi üzerine çekebiliyor, bu özelliği özellikle düşmanları teker teker yanınıza çekmede çok etkili oluyor.

    Morte oyunda Fighter sınıfına dâhil olan bir karakter ve bu sınıfı değiştiremiyorsunuz.

    Özel Güçleri

    Litany of Curses:Düşmanları tahrik ediyor ve üzerine gelmelerini sağlıyor.

    Skull Mob:Düşmanların üzerine kurukafa yağmuru yağdırıyor.


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Dak’kon

    Dak’kon oyundaki potansiyel yoldaşlarımızdan bir tanesi, kendisi Smoldering Corpse Bar’ında bulunuyor. TNO eğer 13 Wisdom ve 14 Intelligence puanına sahipse Dak’kon ile kendisi hakkında konuştuğunuzda kendisini grubumuza ekleyebiliyoruz.

    Dak’kon inancı konusunda şüpheye düşmüş bir githzerai, Zerthimon öğretileri konusunda ikileme düştüğünden dolayı düşüncelerinde bir bulanıklık söz konusu eğer TNO karakteri büyücü sınıfında ise ve yeter kadar Wisdom ve Intelligence puanına sahip ise kendisinden Zerthimon öğretilerini içeren Circles of Zerthimon eşyasını isteyebilir(Dak’kon’nun envanteri aracılığı ile ulaşabilirsiniz) ve Zerthimon öğretileri hakkında fikir sahibi olabilir. Ayrıca Circles of Zerthimon’da Dak’kon’nun varlığından habersiz olduğu iki katman daha bulunmakta ve eğer TNO yeteri kadar Wisdom ve Intelligence puanına sahipse bu katmanları açabilir ve Dak’kon’nun inancı konusunda ikilemine bir son verebilir.

    Dak’kon, Karach isimli bir kılıç taşımakta ve bu kılıç Dak’kon’nun düşünceleri ile güçlenmekte yani Dak’kon size ne kadar bağlı olursa taşıdığı Karach’da o kadar güçlü olacak.

    Ayrıca Dak’kon Fighter/Mage sınıfına dahil bir karakter olduğundan, TNO büyücü olmayı öğrendiği zaman Dak’kon ile konuşarak tekrar dövüşçü sınıfına dönebilir veya dövüşçü olduktan sonra da tekrar büyücü sınıfına geçiş yapabilir bu yüzden Dak’kon oynanış bakımından önemli bir karakter.


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Annah

    Annah’da Morte gibi hiçbir şey yapmamıza gerek kalmaksızın grubumuza katılabilen yoldaşlarımızdan bir tanesi. Kendisi ile ana hikayede Pharod ile tanıştıktan ve bizden istediğini yaptıktan sonra tanışıyoruz. Kendisi ana hikayede hatırı sayılır bir mesafe kat ettikten sonra grubumuza katıldığından hikayesi hakkında pek bir şey yazmayacağım.

    Annah bir tiefling(İnsan ve Şeytan melezi) ve Fighter/Thief sınıfı bir karakter. Kendisi özellikle açılmayan kapıları ve sandıkları açmakta, gizli ilerlemekte, tuzakları fark etme ve etkisiz hale getirmekte ve yan kesicilikte uzman bir karakter bu yüzden kendisini yanınızda sürekli bulundurmanızda fayda var.

    Ayrıca Annah eğer TNO'yu hırsız sınıfına geçirmek isterseniz, sizi hırsız sınıfı karakteri olarak eğitebilir.


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Fall-from-Grace

    Fall-from-Grace oyundaki potansiyel yoldaşlarımızdan bir tanesi, kendisi bir Succubus ve genelev hanımı fakat bu genelev sıradan bir genelev değil, Fall-from-Grace’in idare ettiği genelev cinsel hazlardan ziyade entelektüel hazlar üzerine kurulu bir genelev yani burada çalışan kişiler gelen müşterilerle konuşarak onların entelektüel hazlarını tatmin etmeye çalışıyorlar ayrıca kendi entelektüel taraflarını geliştirip iyi bir Sensates grubu üyesi olmaya çalışıyorlar.

    Örnek vermem gerekirse mesela Kimasxi Adder-Tongue,kendisi gelen müşterilerle argo kelimeler ve küfürler aracılığı ile konuşup onlarla çok ilginç bir entelektüel bilgi alışverişine giriyor,mesela Yves the Tale-Chaser,kendisi gelen müşterilerle öykü alışverişinde bulunuyor ve evrene dair çeşitli hikayeler öğretiyor ve öğreniyor.

    Fall-from-Grace’i Upper Ward’daki Brothel for Slaking Intellectual Lusts’da bulabilirsiniz ve eğer kendisinin size verdiği görevi yerine getirirseniz kendisini grubunuza katılmaya ikna edebilirsiniz.

    Fall-from-Grace’in Lore(ilim-irfan) puanı yüksek olduğundan dolayı tanımlanamayan eşyaları tanımlama konusunda uzman bu sayede Identify(tanımlama) büyüsü veya Charm of Infinite Recall eşyası olmaksızın birçok eşyayı tanımlayabilir.

    Fall-from-Grace,Priest sınıfına dahil bir karakter, bu sınıf Mage sınıfına benziyor ama Mage sınıfı kadar geniş bir büyü yelpazesine sahip değil yine de hakkını yemeyeyim güzel büyüleri yok değil özellikle iyileştirme büyüleri hararetli dövüşlerde çok işinize yarar.


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Ignus

    Ignus oyundaki potansiyel yoldaşlarımızdan bir tanesi, kendisi her şeyi yakıp kül etmek için yanıp tutuşan bir karakter şaka yapmıyorum gerçekten yanıp tutuşuyor. Ignus, Dak’kon’u da bulduğumuz Hive’deki Smoldering Corpse Bar’ında bulunuyor.

    Ignus geçmişte yaptıklarından dolayı cezalandırılmış ve Ateş elementi düzlemine canlı bir kanal olarak bağlanmış bu yüzden derin bir uykuda. Hikayesini merak ediyorsanız Hive’deki Reekwind ile konuşun size Ignus’un hikayesini anlatabilir.

    Ignus’u grubumuza dahil etmek için ilk önce Weeping Stone Catacombs bölgesindeki Glyve ile konuşup onun görevini almalısınız. Görevde bulmanız gereken Decanter of Endless Water eşyasını bulduktan sonra onu envanterde Glyve’nin size bahsettiği Nemelle ile konuşana kadar tutmalısınız. Nemelle,size eşyanın Ignus’un ateşini dindirebildiğini söyleyecek sonrasında tekrar Smoldering Corpse Bar’a dönüp eşyayı Ignus üzerinde kullanın. Ignus artık grubunuza katılabilir eğer isterseniz.

    Ignus hikaye bakımından önemli bir karakter bu yüzden en azından geçmişini öğrenene kadar yanınızda bulundurun kendisini. Ayrıca kendisi manyak olduğundan dolayı ters bir şeyler söylerseniz grup falan dinlemeden size saldırabilir bu yüzden bu ateşli arkadaşla konuşurken ne söyleyeceğinize dikkat edin.

    Ignus Mage sınıfına dâhil olan bir karakter ve oyunda uzaktan saldırabilen 2 yoldaşımızdan bir tanesi.


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Nordom

    Nordom oyundaki potansiyel yoldaşlarımızdan bir tanesi. Nordom bir Mordon ama yozlaşmış bir Mordon olduğundan dolayı Nordom’a dönüşmüş. Modronlar, Mechanus düzleminde yaşayan hiyerarşik düzene sahip bir toplum ve üstlerinden aldıkları görevleri yerine getirmekten başka bir hayat gayeleri yok. Eğer bir Modron, Nordom gibi yozlaşırlarsa içindeki enerjiyi kaybediyor ve yok oluyor fakat Nordom içindeki tüm enerjiyi kaybetmiyor ve bir şekilde hayatta kalmayı başarıyor.

    Kendisini grubunuza dahil etmek için ilk önce Upper Ward’daki Curiosity Shoppe’a gitmeli ve Vrischika’dan Metallic Cube eşyasını satın almalısınız. Eşyayı satın aldıktan sonra biraz kurcalamanız gerekiyor. Eğer eşyayı doğru bir şekilde kurcalarsanız(sol kanat-sağ kanat-sağ kol sırası ile kurcalamanız lazım.) oyun sizi Rubikon’a gönderecek. Rubikon,Modronlar’ın yarattığı rastgele zindan oluşturma alanı, bu alan Limbo düzlemi üzerinde kurulu olduğundan Modronlar istedikleri şartlarda zindanlar yaratabiliyor. Rubikon’a girdiğinizde ilk önce The Control Room’daki mühendisleri bulmanız gerekiyor. Rubikon’nun proje yöneticisi kayıp olduğundan dolayı Modronlar düzenlerini kaybetmişler ve ne yapacaklarını bilmiyorlar bu yüzden odanın ortasında bulunan Modron ile konuşup TNO’yu yeni proje yöneticisi olarak atamasını sağlamalısınız. TNO yeni proje yöneticisi olduğunda yine aynı Modron ile konuşup zindanın zorluğunu ayarlayabilirsiniz. Nordom’un bulunduğu yer olan Modron Maze’e sadece zor zindan ayarında ulaşabiliyoruz bu yüzden Rubikon’a girmeden önce sağlam bir alışveriş yapın. Ben Nordom’u bulana kadar bayağı uğraşmıştım, en zor zindanda 61 tane oda olduğundan Modron Maze’i bulmak çok zor bu yüzden ilerleyişinizi mümkünse bir kağıda not alın öyle ilerleyin yoksa kaybolmanız pek muhtemel ayrıca oyunu oynayanların yazdığına göre hep sola doğru gidilirse Modron Maze’in bulunabileceğini söylüyorlar ama ben bulamadım yine de siz deneyin.

    Nordom’u bulduktan sonraki hedefiniz Evil Wizard. Evil Wizard, TNO’dan önceki yönetici tarafından zindan için yaratılan bir robot, kendisi zindanda geçirdiği süre içerisinde gelişip güçlenmiş ve Modronları ve Rubikon’u yok etmeyi kendisine hedef edinmiş bu yüzden Modronları öldürmeden ve Rubikon’u yok etmeden haliyle içinde bulunan bizi de, Limbo düzlemini terk etmek istemiyor. Evil Wizard’ı yendiğinizde Portal Lens eşyasını elde edeceksiniz ve Rubikon’dan çıkabileceksiniz.

    Tabii Evil Wizard’ı yenmek kolay değil kendisini koruyan 8 tane sağlam robot koruması var bu yüzden zorlanacaksınız. Evil Wizard’ı yenmek isteğe bağlı bir seçenek olduğundan yapmak zorunda değilsiniz ama Rubikon’u terk etmek için Portal Lens’e sahip olmak zorundasınız bu yüzden size tavsiyem zor ayarındaki zindana girmeden önce kolay ve normal ayarlarındaki zindanlara girip düşmanları öldürüp, Portal Lens aramaya çalışmanız yoksa çok zorlanacaksınız.

    Nordom Fighter sınıfına dâhil bir karakter ve oyunda uzaktan saldırabilen 2.karakter.

    Nordom’u grubunuza ekledikten sonra kendisi ile konuşarak onu güçlendirip grubunuz için daha yararlı bir hale getirebilirsiniz.

    Nordom her ne kadar gruba en zor dâhil edilen yoldaş olsa da, yakınındaki Portal’ları bulma gibi çok acayip ve yararlı bir yeteneği var bu yüzden kendisini oyunun sonuna kadar grubunuzda bulundurmanızı tavsiye ediyorum.

    Ayrıca Nordom etrafta sizinle gezinirken kaş göz arasında çeşitli eşyalar toplayıp, siz istediğinizde size veriyor.


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Vhailor

    Vhailor oyundaki potansiyel yoldaşlarımızdan bir tanesi. Kendisi bir Mercykiller ve adalet için her şeyi yapabilecek bir karakter.

    Vhailor’u Curst’deki hapishanede buluyoruz. Vhailor’u grubunuza katmak için konuşmak dışında başka bir şey yapmanız gerekmiyor ama kendisi ile konuşurken dikkatli olmalısınız özellikle geçmişi hakkında konuşurken.

    Vhailor uzun süre önce hapishanede bir tuzağa düşmüş ve o zamandan beridir kendisi ölü gibi hareketsiz bir şekilde orada beklemekte ve sizin gelişinizle tekrar hayata dönebiliyor, tabii bu uzun bekleyiş hafızasında boşluklara sebep oluyor ve bu yüzden bazı şeyleri hatırlamıyor, bu şeyleri hatırlamaması sizin hayrınıza, hatırlasa size saldırabilir çünkü.

    Ayrıca kendisinden Lawful niteliği taşımayan karakterleri değerlendirmesini istemeyin, eğer isterseniz ve o da onların adalete karşı geldiklerinde karar kılarsa tüm grubunuza saldırıyor.

    Vhailor Fighter sınıfına dahil bir karakter ve oldukça güçlü bir karakter, kendisi ile pek çene çalmazsanız oyunun son kısmında işinize yarar.

    _______________________________________________________


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    SIGIL


    Sigil oyunun en büyük şehri ve oyunun büyük bölümünü bu şehirde geçireceksiniz. Planescape:Torment dünyası çeşitli düzlemlerden oluşmakta ve bunlardan bir tanesi Dış Düzlemlerin merkezinde bulunan Outlands düzlemi. Outlands düzlemi yaklaşım(alignment) bakımından saf tarafsızlığı temsil eden bir düzlem ve Sigil,Outlands’in tam merkezinde bulunuyor. Sigil, Dış Düzlemlerin tam anlamı ile merkezinde bulunduğundan dolayı birçok Portal bulunduruyor ve bu yüzden Sigil’e Kapıların(City of Doors) Şehri’de deniyor.

    Sigil’in İç Düzlemlerden Hava ve Su Element’i Düzlemlerine olan Portalları'ndan şehrin içme suyu sağlanıyor ve şehre kanalizasyon ve havalandırma sistemi sağlanıyor.

    Sigil’in Bölgeleri

    The Hive

    Hive oyuna başladığımız alan ve oyundaki en büyük alanı. Kendisinin 6 farklı alt alanı bulunmakta ve içerik bakımından hepsi de dolu dolu.Hive, Sigil’in arka sokakları desek yeridir, burada yaşayanlar genelde fakir ve çaresizliğe düşmüş kişiler olurlar ayrıca Hive sokakları tehlikelidirler, her köşe başı bir haydut çetesi saldırmak için kendisine hedef arıyordur.

    The Hive Alt Alanları

    Mortuary Area

    Oyuna tam olarak başladığımız yerdir, adından da belli olacağı üzere Mortuary bu bölgede bulunmaktadır. Dustmen Grubu bu bölgede Gathering Dust Bar’da bulunmaktadır.

    Mortuary Area’nın Haritası

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Smoldering Corpse Area

    Adından da anlaşılacağı üzere Smoldering Corpse Bar’ın bulunduğu bölgedir. Ayrıca bu bölgeden Lower Ward’a geçiş yapılabilir tabii hikayede ilerlerseniz ve oyunda önemli yer edinen dövmeleri bu bölgede, Fell’in Dövmeci Salonunda(Fell’s Tattoo Parlor) Fell’e yaptırabilirsiniz.

    Smoldering Corpse Area Haritası

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Marketplace Area

    Hive’in tüccarlar bölgedir burası, Hive’deki tüccarların çoğu burada ticaret yapmaktadır.

    Marketplace Area Haritası

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Northwestern Area

    Hive’in en boş alanıdır ama burada FlopHouse’de belli bir ücret karşılığında dinlenebilirsiniz.

    Northwestern Area Haritası

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Alley of Dangerous Angles

    Hive’in bu bölgesi vahşi batı gibi bir bölgedir, bu bölgede neredeyse herkes hayduttur ve bu bölgeden geçiş yapanlardan haraç alırlar bu yüzden bu bölgeye girerken hazırlıklı olun.

    Alley of Dangerous Angles Haritası

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Ragpicker's Square

    Bu bölge Dustmenler için ceset toplayan Collectors’ların(Toplayıcılar) ana bölgesidir. Alandaki karakterlerden Mebbeth ile konuşarak büyücü sınıfına geçiş yapabilirsiniz, Ratbone ile konuşarak ise hırsız sınıfına geçiş yapabilirsiniz.

    Ragpicker's Square Haritası

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Lower Ward

    Bu bölge Sigil’in endüstriyel bölgesidir. Great Foundary’den yayılan çeşitli gazlar ve çeşitli düzlemlere bağlı olan Portallar'dan gelen kötü hava sebebiyle bu bölge insanı nefes alma konusunda sıkıntı çekmektedir ve derisi sararmıştır. Bu bölge aracılığı Clerk’s(Upper) Ward’a geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca oyundaki ana gruplardan bir tanesi olan Godsmen grubu merkezi olan Great Foundary bu bölgede bulunmaktadır.

    Lower Ward Haritası

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Clerk's Ward

    Bu bölge Sigil’in bürokrasi merkezidir ve üst tabaka insanlar yaşadığı bir bölgedir. Ayrıca bu bölgede oyundaki ana gruplardan bir tanesi olan Sensates grubunun merkezi Civic Festhall bulunmaktadır.

    Clerk's Ward Haritası

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    _______________________________________________________


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Lady of Pain

    Lady of Pain, Sigil’in yönetiminden sorumludur ve oldukça sert bir yöneticidir. Kendisinin amacı Sigil’deki dengeyi korumak ve bunu bozmaya çalışanları alt etmektir. Kendisinin şehrin çeşitli yerlerinde gezinen Dabus isimli resimler aracılığı ile konuşan hizmetkarları vardır, bu Dabuslar aracılığı ile Sigil’in çeşitli bölgelerini kapatabilir ve unutulmasını sağlayabilir ya da yeni bölgeler inşa ettirebilir. Kendisi çok güçlü olduğundan dolayı onu tanrıça olarak görüp ibadet etmek isteyenler vardır fakat Lady of Pain kendisine tapınılmasını reddeder ve yasaklar ve eğer bu yasağa uymayan biri olursa ona kendi yarattığı labirentte ölümlerden ölüm beğendirir. Lady of Pain’nin Sigil’deki her Portal'a erişimi vardır ve onları istediği zaman açabilir ve kapatabilir. Kendisi hakkında konuşulmasını hiç sevmez bu yüzden Sigil halkının çoğu onun hakkında konuşmaktan kaçınır.

    Söylentilere göre eskiden Sigil’de Aoskar’ın(Portalların tanrısı) baş tapınağı bulunmaktaydı ve Aoskar, Sigil’i kontrol etmeye çalışıyordu. Aoskar bu amaç uğrunda belli bir noktaya ulaştığında, Lady of Pain Aoskar gibi güçlü bir tanrıyı öldürüp, tapınağını yerle bir etti, Aoskar rahiplerini kendi labirentine hapsetti ve Aoskar’a tapmayı yasakladı. Yani anlayacağınız Lady of Pain karşısında tanrılar bile duramıyor.

    Yukarıdaki birkaç kez Lady’nin labirentinden bahsettim, bu labirent’e öyle alelade giremezsiniz, girmek için Lady’i gerçekten kızdırmış olmanız gerekiyor. Aranızda bu labirente girmek isteyenler olursa aşağıda yazdıklarımdan bir tanesini yapması gerekiyor.

    Bir Dabus’u öldürmek.
    Fazla sayıda Sigil vatandaşı öldürmek.
    Aoskar’a tapmak.
    Curiosity Shoppe’dan aldığınız Lady of Pain oyuncağına birkaç kez tapmak veya onunla dalga geçmek.

    _______________________________________________________


    GRUPLAR

    Able Ponder-Thought’un söylediğine göre eskiden Sigil’de 49 farklı grup varmış ve bu gruplar Sigil’in çeşitli bölgeleri için birbirleri ile ciddi anlamda rekabet ediyorlarmış, bu rekabet bir gün artık rekabet olmaktan çıkmış ve savaşa dönüşmüş. Sigil’in güçlü yöneticisi Lady of Pain bu duruma müdahale etmiş ve Dabusları aracılığı ile bu grupların yöneticilerine ulaşmış. Lady bu savaşlara dahil olmayan, şehri kontrol etmekten ziyade takipçilerine felsefelerini aşılamak isteyen 15 grup dışında geriye kalan tüm grupların dağıtılmasını emretmiş, emrine aksi gelenleri ölüm cezasına çarptırmış. Bu olaya oyunda Great Upheaval(Büyük Ayaklanma) denmekte.

    Great Upheaval sonrasında faaliyetine devam eden 15 gruptan 5’ine üye olabiliyoruz. Bu gruplar bize çeşitli eşyalar ve avantajlar sağlamaktalar.

    Karakter ekranında dâhil olduğunuz grup aşağıdaki işaretli alanda bulunuyor.

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    The Dustmen Grubu

    Kendilerine aynı zamanda “The Dead” olarakta bilinirler. Sigil’in en büyük gruplarından bir tanesidir ve katılabileceğiniz ilk gruptur. Merkezleri Hive’deki Gathering Dust Bar’dır.

    Dustmen felsefesinde hayat sadece sizin gerçek ölüme(True Death) ulaşmanızı bir engeldir. Gerçek ölüme ulaşabilmek için bu hayattaki tüm arzularınızdan ve tutkularınızdan kurtulmalı ve gerçek ölüme odaklanmalısınız. Dustmen grubu müritleri yaşana hayatın sadece bir yalan olduğunu ve hakikatin gerçek ölümde yattığını benimserler. Bu grubun üyeleri kendilerine Sigil’in ölülerini düzgün bir şekilde defnetmeye adamışlardır, Ragpicker's Square bölgesindeki ceset toplayıcılarından(Collectors) para karşılığında cesetleri alıp Mortuary’de düzgün bir şekilde defnederler ve katiplerine ölen kişileri not ettirirler. Ayrıca Dustmen’ler, hayattayken kendilerine Ölüm Kontratı(Dead Contract) için başvuran kişilere öldükten sonra zombi olarak hizmet sözü karşılığı para teklif ederler ve bu olayı Ölüm Anlaşması ile resmiyete dökerler.

    Dustmen grubuna katılmak için yapmanız gereken Gathering Dust Bar’daki Emoric ile konuşmalı ve sizden istediği 3 görevi yerine getirmek zorundasınız. Bu 3 görevi yerine getirdiğinizde ve Dustmen felsefesini benimsediğinizde, grubu katılabilirsiniz.

    Dustmen üyesi olduğunuzda Emoric ile konuşarak Dustmen Vault’una ulaşabilir çeşitli eşyalar satın alabilirsiniz. Bu eşyalar arasında yararlı büyüler, sağlık malzemeleri ve Dustmen grubuna özel çeşitli silahlar bulunmakta.

    Dustmen Vault’undan Kayda Değer Eşyalar

    Death of Desire

    Bu eşya sadece Dövüşçü sınıfına ve Dustmen Grubuna dâhil olan karakterler tarafından kullanılabilir.

    Değeri:5000 Copper/Vuruş Gücü:2-7 Ezici Darbe/Büyü Seviyesi:+2/Özel Etkileri:1-6 Delici Darbe-Sersemletme Şansı/Zırh Sınıf 0 olan düşmanlara vurma şansı:+2/Hız:5/Ağırlık:11

    Punch Daggers of True Death

    Bu eşya sadece Dövüşçü ve Hırsız sınıfına dâhil olan Dustmen Grubu üyesi karakterler tarafından kullanılabilir.

    Değeri: 500 Copper/Vuruş Gücü: 1-4 Delici Darbe/Özel Etkiler: Hedefi Zehirler/ Zırh Sınıf 0 olan düşmanlara vurma şansı: +1/Hız:2/Ağırlı:2

    Dustman Embalming Charm, Lesser

    Bu eşyayı sadece Morte ve The Nameless One kullanabilir. Kullanan karaktere geçici olarak 2-8 can verir ve Zırh Sınıfı 1 artırır. Değeri: 200 Copper

    Dustman Embalming Charm, Greater

    Bu eşya sadece Morte ve The Nameless One tarafından kullanılabilir. Kullanan karaktere geçici olarak fazla can ve ekstra Zırh Sınıfı sağlar. Değeri: 500 Copper


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Godsmen Grubu

    Kendiler aynı zamanda “Believers of The Source” olarak da bilinirler. Merkezleri Lower Ward’daki Great Foundary’dir.

    Godsmen grubu üyeleri, çoklu evrende(Multiverse) bir amaç olduğuna inanırlar. Bu amaç onlar için çok çalışıp bulunduğu konumun daha da üstüne çıkmaktır. Bu amaç uğrunda başarılı olanlar bir sonraki hayatlarında daha iyi konumda bulunurlar, başarısız olanlar ise daha kötü konumda.

    Godsmen grubuna katılmak için yapmanız gereken Great Foundary’deki Keldor ile konuşmalı ve sizden istediği 2 görevi yerine getirmek zorundasınız. Bu görevleri yerine getirdikten sonra Godsmen grubuna katılabilirsiniz.

    Keldor, Godsmen üyelerine büyüler ve silahlar satmakta, bunlardan kayda değer olanları aşağıda bulabilirsiniz.

    Kayda Değer Eşyalar

    Blood Bridge Büyüsü

    Bu büyü sayesinde, büyüyü yapan kişi seçtiği hedefe kendinden 2 can puanı ve seviyesine bağlı olarak, her seviye için 1 can puanı verebilir.

    Ascension

    Bu eşyayı sadece Dövüşçü sınıfı ve Godsmen grubu üyesi karakterler kullanabilir.

    Değeri: 5000 Copper/ Vuruş Gücü: 3-10 Ağır Darbe/ Büyü Seviyesi: +2/ Özel Etkileri: +2 Puan Ağır Darbe-1+ Karizma Puanı-1+ Zırh Sınıfı/Zırh Sınıfı 0 Olan Düşmanlara Vurma Şansı:+2/Hız:4/Ağırlık:4

    Enlightenment

    Bu eşya sadece Hırsız sınıfı karakterler tarafından kullanılabilir.

    Değeri: 2000 Copper/Vuruş Gücü: 2-7 Delici Darbe/Büyü Seviyesi: +2/Özel Etkileri: +2 Puan Delici Darbe-1+ Karizma Puanı-1+ Zırh Sınıfı/ Zırh Sınıfı 0 Olan Düşmanlara Vurma Şansı:+/Hız:1/Ağırlık:1

    Reason

    Bu eşya sadece Çekiç silahları kullanımı konusunda uzman(Proficiency) ve Godsmen üyesi olan karakterler tarafından kullanılabilir.

    Değeri: 5000 Copper/Vuruş Gücü: 5-12 Ezici Darbe/Büyü Seviyesi: +2/Özel Etkileri: +2 Puan Ezici Darbe-1+ Karizma Puanı-1+ Zırh Sınıfı/Zırh Sınıfı 0 Olan Düşmanlara Vurma Şansı:+2/Hız:6/Ağırlık:5


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Sensates Grubu

    Kendileri aynı zamanda Society of Sensation olarak da bilinirler. Merkezleri Clerk’s Ward’daki Civic Festhall’dır.

    Sensates grubu üyeleri, çoklu evrenin sadece duygularımızı kullanarak tecrübe edinilebileceğini savunur. Sensates üyelerinin kendilerine özel “Sensory Stone” isimlerini verdikleri özel taşları vardır ve bu taşlarda üyelerin çeşitli deneyimleri bulunmaktadır. Eğer bu topluluğa üye olursanız, bu taşları kullanabilirsiniz.

    Sensates Grubuna üyesi olmak diğer gruplara kıyasla daha basittir. Yapmanız gereken tek şey, Civic Festhall’daki Splinter ile konuşup ona birkaç deneyiminizi aktarmanız. Bunu yaptığınızda artık bir Sensates grubu üyesisinizdir. Ayrıca Sensates grubu oyunda hikayeye etkisi en çok olan gruptur bu yüzden bu gruba katılıp en azından grup üyelerine özel Sensory Stone’ları kullanın, hikayenin önemli bir kısmını öğreneceksiniz.


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Chaosmen Grubu

    Kendileri aynı zamanda Xaositects olarak da bilinirler. Bu grubun belli bir merkezi yoktur. Bu gruba üye olmak için ilk önce yeterli seviye de kaotik yaklaşıma sahip olmanız lazım sonrasında Smoldering Corpse Bar’ının yanındaki Barking-Wilder ile konuşup onu, sizi gruba alması konusunda ikna etmeniz lazım.

    Chaosmen grubuna katılmak için kaotik bir karakter olmanız lazım ve eğer kaotik bir karakter olursanız oyunun büyük bir bölümünü kaçırırsınız bu yüzden bunu dikkate almanızda fayda var.

    Ayrıca bu gruba üyeyken yukarıdaki 3 gruptan birine daha üye olabilirsiniz.


    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Anarchists Grubu

    Kendileri aynı zamanda Revolutionary League olarak da bilinirler. Bu grubun da belli bir merkezi yoktur.

    Bu grubun amacı diğer grupları yozlaştırmak ve onları doğrulardan uzaklaştırmaktır.

    Bu gruba üye olmak için ilk önce Chaosmen olmanız gerekmekte sonrasında Great Foundary’deki Bedai-Lihn ile biraz çene çalıp onu, sizi gruba alması konusunda ikna etmeniz lazım.

    Ek olarak oyunun başında Mortuary’deki Anarchists grubu üyesini ele verirseniz bu gruba üye olma şansınız biter.

    Ayrıca bu gruba üyeyken hem Chaosmen olarak kalabilir hem de Chaosmen dışındaki 3 ana gruptan birine daha üye olabilirsiniz.

    _______________________________________________________


    KARAKTER YAPISI(Alignment)

    Karakter yapısının Planescape:Torment’de etkisi yadsınamayacak derecede etkili. Karakter yapısı, oyunda 5 farklı başlıkta 9 farklı kombinasyonla oynanışınıza göre belirleniyor. Bu 5 başlık şunlar:Lawful,Chaotic,Good,Evil ve Neutral.

    Karakter yapınızı, karakter ekranında aşağıdaki resimde işaretli olan alandan öğrenebilirsiniz.

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]

    Lawful ve Chaotic karakter yapıları karakterinizin etik değerleri üzerine kurulu olan yapılardır.

    Good ve Evil karakter yapıları karakterinizin ahlaki değerler üzerine kurulu olan yapılardır.

    Neutral karakter yapısı ise değerler üzerine değil şartlar üzerine kuruludur yani durum ne gerektiriyorsa onu yapmak gerekir.

    Kombinasyonları ise aşağıdaki tablodaki gibi:

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Lawful(Düzen)

    Lawful karakterler, her şeyin bir düzen içinde olması gerektiğine ve verilen sözlerin tutulması gerektiğine inanırlar. Lawful karakterler her zaman çoğunluğun iyiliğini tercih ederler.

    Lawful bir karakter olabilmek için oynanışını aşağıdaki maddeler doğrultusunda şekillendirmeniz lazım.

    Doğruyu söylemek
    Hiçbir zaman yalan söylememek
    Hiçbir zaman yemin bozmamak
    Anarchist veya Chaosmen grubuna katılmamak


    Chaotic(Kaos)

    Chaotic karakterler ise, kuralları önemsemezler, hayatın tesadüflerle dolu olduğunu düşünürler ve şansın dünyanın kaderinde önemli bir yer edindiğini düşünürler. Bencillik, Chaotic karakterler için bir yaşam biçimidir, arzuları peşinde koşarlarken hiç kimseyi hiçbir otoriteyi hiçbir kuralı tanımazlar. Doğru ve yalan konusunda ise işine geldikleri gibi davranırlar. Chaotic karakterler her zaman kendi iyiliklerini tercih ederler.

    Chaotic bir karakter olabilmek için oynanışını aşağıdaki maddeler doğrultusunda şekillendirmeniz lazım.

    Yalan söylemek ve blöf yapmak
    Yemin bozmak
    Anarchist veya Chaosmen grubuna katılmak


    Neutral(Tarafsızlık)

    Neutral karakterler dünyada kaos ve düzenin, iyi ve kötünün bir denge içinde olması gerektiğine inanırlar, eğer bu iki taraftan biri ön plana çıkarsa fazla güçlenir ve dengeyi bozar diye korkarlar.

    Neutral bir karakter olabilmek için duruma göre hareket etmeniz gerekiyor, yani belli bir prensip veya arzu peşinde koşmaktan ziyade durum şartlarına göre tercihler yapmanız gerekiyor. Mesela bir insanı öldürmek normalde Evil karakterlerin yapacağı bir eylemdir ama bu cinayeti çoğunluğu korumak için yapıyorsanız, bu sizin Neutral bir karakter olduğunuzu gösterir.


    Good(İyi)

    Good karakterler insan hayatına ve ahlaki değerlere değer verirler ve hayatları boyunca haysiyetli bir duruş sergilemeye çabalarlar.

    Good bir karakter olabilmek için oynanışını aşağıdaki maddeler doğrultusunda şekillendirmeniz lazım.

    Yardımsever olmak
    Karşılıksız yardım etmek
    Masumları öldürmemek
    Kimseyi tehdit etmemek


    Evil(Kötü)

    Evil karakterler zevk için öldürürler ve zarar verirler, masumları öldürürken bir an bile duraksamazlar. Öldürmek ve çalmak, Evil karakterler için bir hayat biçimidir.

    Evil bir karakter olabilmek için oynanışını aşağıdaki maddeler doğrultusunda şekillendirmeniz lazım.

    İnsanları tehdit etmek
    Masumları öldürmek
    Yardım karşılığında ödül talep etmek
    Çalmak


    Oynanışa etkisine ek olarak, karakter yapıları Planescape evreninde ölümden sonraki hayata da etki ederler. Hayatınız boyunca nasıl bir karaktere sahip iseniz öldüğünüzde de o karakterin ön plana çıktığı düzleme gönderilirsiniz ve orada karakter yapınıza göre ödüllendirilir veya cezalandırılırsınız.

    Aşağıda Dış Düzlemlere dahil olan düzlemlerin karakterlerini gösteren bir tablo bulunmakta, bu tabloyu incelemeniz oyunun evreni konusunda bilgi edinmenizi sağlar.

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    _______________________________________________________


    KARAKTER ÖZELLİKLERİ(Attributes)

    Planescape Torment’de karakter özellikleri 6 farklı dala ayrılır.

    Strength(Güç),Dexterity(Çeviklik), Constitution(Bünye), Intelligence(Zeka),Wisdom(Bilgelik),Charisma(Karizma)

    Bu 6 özelliğin hepsinin oynanışa farklı farklı faydaları olur ama bunlardan öne çıkan 3 tanesi sırasıyla: Wisdom, Intelligence ve Charisma’dır. Planescape Torment günümüz oyunlarında olduğu gibi git şunu yap, git orayı araştır gibi görev komutlarını oyuncuya vermiyor, bunun yerine oyuncunun kendisinin çözmesini bekliyor. Oyunun hikayesini çözmek için gerekli olan en önemli şeyler ise oyundaki NPC’ler ile yaptığınız konuşmalar, bu konuşma seçenekleri karakter özelliklerinize göre artabiliyor. Wisdom, Intelligence ve Charisma özellikleri size ekstradan diyalog seçenekleri kazandırıyor ve hikayeye dair çok önemli şeyler öğrenmenize fayda sağlıyor.

    Bu 3 özelliğin en az aşağıda belirtiğim gibi olması size oyunda birçok diyalog seçeneği açacaktır.

    Wisdom=19
    Intelligence=18
    Charisma=15

    Karakter özelliklerinin hikayeye etkisi dışında yukarıda belirtiğim gibi farklı farklı faydaları da mevcut. Bu faydaları aşağıdaki başlıklar altında bulabilirsiniz.

    Strength(Güç)

    Strength özelliği TNO’nun düşmanlara verdiği hasar puanını ve Zırh Sınıfı 0 Olan Karakterlere vurma şansını etkiler. TNO’nun yük taşıma kapasitesini, kapıları ve sandıkları kırarak açma şansını artırır. Ayrıca eğer Strength özelliği 15’den fazla ise konuşma sırasında edilen tehditlerin etkisini artırır.

    Strength özelliği en çok Chaotic ve Evil karakter yapısına sahip Fighter sınıfı karakterlere faydalı olur.

    Dexterity(Çeviklik)

    Dexterity özelliği TNO’nun saldırılarda kaçma şansını etkiler ve Zırh Sınıfının yükselmesini sağlar. Ayrıca eğer TNO Thief sınıfı bir karakter ise, gizli ilerleme ve yan kesicilik dahil tüm hırsızlık özelliklerini geliştirir.

    Dexterity özelliği aynı zamanda Chaotic karakter yapısına sahip Fighter sınıfı karakterlere de faydalı olur.

    Constitution(Bünye)

    Constitution karakter özelliği bünyenizi güçlendirmeye yarar yani can puanınızı ve can puanı yenileme hızını geliştirir.

    Ayrıca bu özellik, puanı arttıkça daha etkili bir hale gelir. Mesela bu özellik puanı 5 iken can puanınız her 10 saniyede 1 yenileniyorsa ve 10 olduğunda her 10 saniyede 3 yenileniyorsa, 5’den 10’a çıktığınızda her 10 saniyede 4 can puanınız yenilenir ama siz oyuna direk 10 Constitution puanı ile başlarsanız her 10 saniyede sadece 3 can puanınız yenilenecek.

    Intelligence(Zeka)

    Intelligence özelliği TNO Mage sınıfı olduğu zaman daha etkili olur ve TNO’nun kullanabileceği büyü sayısını ve büyüleri başarılı bir şekilde öğrenme şansını artırır. Eşyaları tanımlamaya yaran Lore özelliği de Intelligence özelliği ile doğru orantılı bir şekilde artar. Ayrıca yukarıda belirtiğim gibi Intelligence özelliği 15’in üzerine çıktığında ekstra diyalog seçenekleri sunar.

    Wisdom(Bilgelik)

    Wisdom oyundaki en önemli karakter özelliğidir. Wisdom’da Intelligence özelliği gibi en çok Mage sınıfı için kullanışlı olur. TNO’nun kazandığı tecrübe puanı Wisdom özelliği ile doğru orantılı bir şekilde artar. Ayrıca Wisdom özelliği TNO’nun anılarını tekrar hatırlamasına etki eder ve hikayeye katkı da bulunur.

    Aşağıda Wisdom özelliğine göre kazanılan tecrübe puanı bonusu tablosu bulunmakta, incelemenizde fayda var.

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Charisma(Karizma)

    Charisma özelliği de Intelligence ve Wisdom gibi TNO’ya ekstra diyalog seçeneği sağlar. Bu özellik sayesinde görevlerden kazandığınız ödül miktarı daha da artar fakat bu özelliği artırmadan da Friends büyüsü aracılığı ile Charisma puanını rahatlıkla artırabilirsiniz.

    Charisma özelliği Chaotic karakterler için yararlı bir özelliktir.

    Proficiency

    Bu 6 özelliğe ek olarak karakterimizin silah uzmanlığını etkileyen Proficiency isimli bir özellik bulunmakta. Bu özellik oyundaki çeşitli çalıştırıcılar tarafından geliştirilen bir özellik. Oyunda en fazla 9 Proficiency puanı kullanabilirsiniz ve bir silah türü için bu puanların en fazla 5’ini kullanabilirsiniz.

    Proficiency puanlarınızı ve puan dağılımınızı karakter ekranında görüntüleyebilirsiniz.

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]

    _______________________________________________________


    BÜYÜLER

    Planescape Torment geniş bir büyü yelpazesine sahip ve bu büyüler oynanışınızı oldukça kolaylaştırıyorlar. Kapıları ve sandıkları açmanıza yarayan büyüler, karakter özelliklerinizi geliştiren büyüler, düşmanlarınızı yok eden büyüler ve daha fazlası. Bu büyüler 9 farklı seviye altında sınıflandırılıyorlar. Oyundaki tüm büyülerin etkilerini sizler için çevirdim ve aşağıda tablolar halinde paylaştım.


    SEVİYE-1

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    SEVİYE-2

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    SEVİYE-3

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    SEVİYE-4

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    SEVİYE-5

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    SEVİYE-6

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    SEVİYE-7

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    SEVİYE-8

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    SEVİYE-9

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    _______________________________________________________


    DÖVMELER

    Planescape Torment’de dövmeler oynanışa etkisi olan şeylerden bir tanesi ve oyunun oldukça geniş bir dövme havuzu var. Dövmeleri Hive’deki Fell’s Tattoo Parlor mekanında yaptırabilirsiniz. Dövmeler normalde 5 farklı başlık altında toplanıyorlar ama ben size 4 tanesini aktaracağım çünkü 5.si hikayede aldığınız kararlar doğrultusunda kullanabileceğiniz dövmeler ve bu başlığın olması spoiler’ı kaçınılmaz yapar.

    Sıradan Dövmeler, Yoldaş Dövmeleri,Grup Dövmeleri ve Karakter Sınıfı Dövmeleri olmak üzere 4 farklı başlıkta dövmeleri ve etkilerini sizlere açıkladım, bunları aşağıdaki tablolarda bulabilirsiniz.


    Sıradan Dövmeler

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Yoldaş Dövmeleri

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Grup Dövmeleri

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]



    Karakter Sınıfı Dövmeleri

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]


    _______________________________________________________


    KONSOL EKLEME

    Planescape Torment normal sürümünde olmayan bir şey konsol ama Beamdog önceki Black Isle oyunları Enhanced sürümlerinde yaptığı gibi bu oyuna da konsol eklemiş ama bu konsolu eklemek için sizin de bir şeyler yapmanız lazım.

    Öncelikle Belgelerim klasörüne girip, Planescape Torment - Enhanced Edition klasörünü açıyorsunuz, içerisindeki Lua uzantılı dosyayı Not Defteri ile açıp aşağıdaki satırı ekleyip kaydedip çıkıyorsunuz.

    SetPrivateProfileString('Program Options','Debug Mode','1')

    Oyun içinde CTRL+SPACE yaparak, konsolu açabilir ve aşağıdaki resimde belirtilen yere konsol komutlarını girebilirsiniz.

    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]

    Konsol Komutları

    C:AddGold()

    Parantez içinde dilediğiniz miktarı yazarak kendinize para ekleyebilirsiniz.

    C:CreateCreature()

    Parantez içine dilediğiniz yaratığı yazarak çağırabilirsiniz.

    C:CreateItem()

    Parantez içine dilediğiniz eşyayı yazarak envanterinize ekleyebilirsiniz.

    Bu 3 konsol komutunun dışında birkaç tane daha var ama onlar oynanışı fazla etkilediğinden burada yazmayacağım.

    _______________________________________________________





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 17 Aralık 2020; 10:22:7 >







  • Ben de çok aradım ana konusunu ama bulamadım maalesef. Rehber falan olsa güzel olur açıkçası güzel bir indirimle alırım ben de ilerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerevarine

    Ben de çok aradım ana konusunu ama bulamadım maalesef. Rehber falan olsa güzel olur açıkçası güzel bir indirimle alırım ben de ilerde.

    Zamanında oynamıştım ama bitirmemiştim,çıktığı günden beri oynuyorum neredeyse ortalarına geldim,spoiler yememek için bitirdiğimde hazırlamayı düşünüyorum,gerçekten harika bir oyun bugün bile böyle oyun yok.
  • İstek listemde bekliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dream0n

    İstek listemde bekliyor.

    Serinin ruhani devam oyunu Torment: Tides of Numenera'nın fiyatına kıyasla çok iyi bir fiyata sahip,yakın zamanda indirim almaz ama yaz indirimlerinde belki %30 alabilir.
  • Çilekeş zombi Dimtree'nin,çenesi düşük mezarcı Hamrys'e tahammülünün kalmaması ve The Nameless One'a olan isyanı.
    Planescape: Torment: Enhanced Edition [Ana Konu][Türkçe Rehber]




  • Rehbere başlandı.İlk olarak Ana Karakterimiz ve Yoldaşları Bölümünün ilk kısmı eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 19 Haziran 2017; 13:0:19 >
  • Rehber güncellendi ve Ana Karakterimiz ve Yoldaşları Bölümü tamamlandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 19 Haziran 2017; 15:32:38 >
  • Rehber güncellendi,Sigil ve Lady of Pain bölümü rehbere eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 19 Haziran 2017; 12:58:50 >
  • Rehber güncellendi ve Gruplar kısmı Rehbere eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 19 Haziran 2017; 12:58:0 >
  • Rehber güncellendi ve Karakter Yapısı Bölümü rehbere eklendi.
  • Rehber güncellendi,Karakter Özellikleri ve Büyüler bölümü rehbere eklendi.
  • Rehber tamamlandı.
  • quote:

    Günlük senin için çok önemli,günlüğü bulmak zorundasın,günlüğünü kaybedersen benliğini kaybedersin.


    Sanki, hemen bir sene sonra yayımlanmış olan Memento filmi, Planescape'ten esinlenmiş gibi bir izlenim uyandırdı bu ifade bende.

    Rehber şahane olmuş hocam, eline koluna sağlık. Ben yalnızca BG 1'i bitirmiştim ve BG2 ile Planescape'i de mutlaka oynamak istiyordum, ama bu isteğimi unutmuştum. Konun bana o eski güzel amacımı hatırlattı ve hayatımı ona göre düzenleyip, ilk fırsatta başlamayı hedefliyorum artık. Bambaşka birşey gerçekten, sadece oynayan bilir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 21 Haziran 2017; 20:55:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    quote:

    Günlük senin için çok önemli,günlüğü bulmak zorundasın,günlüğünü kaybedersen benliğini kaybedersin.


    Sanki, hemen bir sene sonra yayımlanmış olan Memento filmi, Planescape'ten esinlenmiş gibi bir izlenim uyandırdı bu ifade bende.

    Rehber şahane olmuş hocam, eline koluna sağlık. Ben yalnızca BG 1'i bitirmiştim ve BG2 ile Planescape'i de mutlaka oynamak istiyordum, ama bu isteğimi unutmuştum. Konun bana o eski güzel amacımı hatırlattı ve hayatımı ona göre düzenleyip, ilk fırsatta başlamayı hedefliyorum artık. Bambaşka birşey gerçekten, sadece oynayan bilir :)

    Oyun hikaye bakımından harika bir oyun ve bugün bile bu oyunla yarışabilen oyun bulmak çok zor.Oyundaki detay seviyesi ve araştırdığınızda bulabildiğiniz şeyler hayrete düşürüyor sizi.Nisan ayında Steam'e Enhanced sürümü eklendi ve gayet iyi bir fiyattan satılıyor.RPG seven herkesin bu oyunu oynaması şart bence ve bu yüzden bende rehber hazırlama gereği hissettim.Sorunuz olursa yazarsınız konudan yardımcı olurum,yarın yaz indirimleri başlıyor hazır aklınıza gelmişken alın başlayın,daha fazla ertelemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 21 Haziran 2017; 23:50:46 >




  • Rehberi Steam'de de yayınladım,oyuna sahip olanlar favorilerine ekleyip oradan da rehbere ulaşabilirler.

    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=951829424
  • Rehber güncellendi.
  • Silinen resimler tekrar eklendi.
  • eline sağlık güzel rehber olmuş:)

    Breath of fire için yapmıştım zamanında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VII_outLaw

    eline sağlık güzel rehber olmuş:)

    Breath of fire için yapmıştım zamanında.

    Teşekkürler,hazırlaması uzun sürdü ve biraz zor oldu ama güzel oldu.90 saat oynadım yine de kaçırdığım şeyler var,Black Isle kapanmasa ikisi gelecekmiş,gelse çok farklı şeyler olabilirdi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.