Şimdi Ara

İstanbul'da Airbnb kullanan turistler polis tarafından evden çıkarıldı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güvenlik açısından doğru bulduğum uygulamadır.
    Geniş kapsamlı düşünmek gerekiyor.

  • ülkedeki bütün vergi kaçakçıları buraya gelmiş vergi verecen dersi veriyor. sen önce kendi vergini ver, ülkende vergi adaleti yok hukuk yok sonra bu firmalara vergi diye ağla.

  • Vergini odedin ne olud ? AKP propogandasina gidiyor ya da mermi olarak cocuklara ... Emeklilik veya issizlik odenegi Avrupa gibi degil ki . Devlet su halde dolayli vergileri zaten topluyor . Bir hirsiz bile benzini doldururken vergisini odemekte. Dolayli vergiler OTV filan herseyi ile fahis bir Turkiye de sanki tum toplana vergiler yol su hizmet olarak mi geliyor ? Kopruler bile vergiden degil aksine kullanmasan yine vatandas odeyecek ... Osmanli vergiler ile ayakta kaldi Sanayi Devrimi ni filan hic zamaninda yasamadi yani bu topraklar uretmedi . Uretmeyen ulkede vergiler ile ayakta kalamayan bir Osmanli Empeyali var ortada ... Bugun Airbnb dun baskaseydi yarin da bambaska birsey olacak . Baska ulkelerde tekmoloji kullanmak suc degilken bizde teknolojinin herturlusu yasakli . Internete kota konulunca reklamlara muhtac siteler de kotalar yuzunden reklam dahi engellenir oluyor Turkiye de . Kotasini reklamlarla dolduran aldigi internet hizmetini kotasindan kendi cebinden odeyerek Turkiye Cumhuriyeti Vatandaslarini hatta Turkiye deki turistleri kaziklayan bir sistem de bu haberi okumak dumurun daniskasi ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    Tam tersi bir durumun olduğunu düşünün. Airbnb ile bir Avrupa ülkesinde kalacak ev buluyorsunuz. Bir hafta otelde kalacak parayla yaz tatilinde bir ay kalırım, yabancı dilimi geliştiririm diye düşünüyorsunuz belki. Ondan sonra polis gelip sizi gözaltına alıp sorguluyor

    Evin sahibine ulasilamayacak. O evde yabancilar, Turkler var diye sikayet olacak. O durumda o Avrupa polisi o Turkleri alir uzun bir usrede gun yuzu gostermezdi. Gazetelerinde de terorist Turklerin isgal ettikleri evin sahibine ulasilamiyor haberleri cikardi. Haberi once bir okuyun. Polisin davranisinda sorun yok, sorun ev sahibinde.
  • Cibuti bile daha yaşanılır hale geldi, biz hâlâ geri gitmeye devam.

  • Madem oyle cesmede gunluk 200 tl ye evini kiralayip hic bir vergi vermeyen uyanik ev sahiplerinide cezalandirda millet rahat rahat ev bulsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaklayın cahiller, bunu da yasaklayın. Paypal'ı yasaklayan kafa çalışmaya devam ediyor.

  • Olay vergi veya güvenlik önlemi değil. Özellikle Avrupalı turistlerin ülkemize gelmesi engellenmek isteniyor. Önce booking sonra Airbnb. Arapları doldurup arap baharını bize de yaşatacaklar az kaldı.

  • Vergi kaçırma sebebi ile değil de güvenlik(!) sebebi ile yapılmıştır. Burada kimin için ve nasıl bir güvenlik kast ediliği yoruma açılabilir. Aynı suç hem vergi hem de güvenlik yönünden vatandaşımız ev sahipleri ve evini kullananlar tarafından yaygın olarak işleniyor. Bu konuda vergi yönünden kapsamlı bir kıskaç henüz yoksa da güvenlik tarafında AKS (Adres Kayıt Sistemi) vb. işletilmeye çalışılıyor. Bence yanlış olan güvenlik ayağının kimin eriştiği, nasıl kullanıldığı belirsiz top yekun fişleme yolu ile yapılmaya çalışılması. Bunun uç örneği: evinizde ağırladığınız misafirinizi karakola bildirmezseniz suçlu hale gelmeniz durumudur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: proxima35

    Olay vergi veya güvenlik önlemi değil. Özellikle Avrupalı turistlerin ülkemize gelmesi engellenmek isteniyor. Önce booking sonra Airbnb. Arapları doldurup arap baharını bize de yaşatacaklar az kaldı.

    dogru bir tespit, vergiyi kaçıran zaten airbnb değil evsahibidir, git ev sahibine yüklen. yok bunların derdi başka, rantçı oteller para kaybedince binerler böyle tepene. olan gariban vatandaşa oldu, ucuza tatil yapmak yasak bu ülkede. /rant.
  • Başta yandaşlar olmak üzere herkes vergi kaçırıyor. Herhalde bu şirket yandaşların işini bozduğu için rahatsızlık verdi yoksa vergi kaybı kimin umurunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • günlük ev kiralamanın mantığını çözebilmiş değilim halen günlük kiraladım de ondan sonra her haltı ye orada ne saçma bir durum adam öldür uyuşturucu kullan swinger partisi ver tecavüz olayı olsun başka işler olsun mantıklı bir hamle ama bu mühürleme işi bana göre yetersiz ev sahibine de tek kişilik hücreye tıkayıp 50 yıl cezayı hiç acımadan yapıştırıp bozulamaz hüküm olarak + 650.000.00 tl cezayı' da yapıştıracaklar işte o zaman tamam olur bu yaptırım ve kimse cesaret edemez CEZA demek bu dur işte yasal olmayan bir şey yapıldığında adamın donsuz kalacağını bilmesi yeterde artar tırsması için öyle 20 gün ceza yada uyduruktan 50.000 tl para cezasının hiç bir hükmü ve anlamı yoktur mühürlemekte dahil buna.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: manyakurt

    Her ne kadar ülkemizdeki vergilendirme sisteminden yılsam da, bu tarz uygulamaları destekliyorum. Bir sistem kuruyorsun bir uygulama geliştiriyorsun o sistemden milyon dolarlar kazanıyorsun ama sıfır vergi veriyorsun. Çok bişey istenmyior, aç türkiyede ofisini ver vergini bu kadar basit. Yine kazanacaksın az kazan sorunsuz kazan benim ülkem de kazansın. Mesala booking severek kullandığım bir hizmetti yurt dışında da kullandım yurt içinde de. Ama bookingde beni veri olarak sayıp benim için reklamlar aldı, işletmecilerden hizmet bedelleri aldı vs. ver vergini kardeşim. ben bu ülkenin vatandaşıyım bir araba alırsam bitane de devlete alıyorum bir telefon alırsam bitane de devlete alıyorum. sen daha çok ver asıl. sen ver ki ben daha az vereyim. sen vergini ver ki ben rahatlayım. Böyle yüzlerce hizmet. Uber mesala. Taksicileri hiç sevmem. Taksisine binip de dolandırmayan taksici 10 da 9 dek gelmişimdir. Ama sen kendi sisteminle vergi veren adamdan ekmeğini çalıyosun, paranı kazanıyosun benim ülkeme para kazandırmıyosun. para hep dışarı gidiyor. vs vs vs. Birde bu olayın güvenlik boyutu var. Kim girmiş kim çıkmış kaydı yok zaten ülkemiz sıcak bir bölge. her yanımız ateş çemberi. Fb twitter instagram wapp osu busu şusu... ülke olarak milyonlarca kullanıyoruz. milyonlarca veriyiz. milyonlarca dolar geliriz reklamız adamlara. Kazanan hep aynı ülkeler.

    Devlet politikası olarak desteklediğim uygulamalar. Oturun anlaşın güzel güzel verginizi verin, devlette bizden daha az vergi alsın. Gerçi son cümleye bende inanmadım da neyse. (:

    Kaçkere taksiye bindiğinde fiş istedin? istediysen alabildin? Buradaki sıkıntı vergi değil inan bana, Firmalar vergilerini veriyor ancak fark şu;

    Aslında senin istediğin şey oluyor bir kişi zenginleşeceğine binlerce insan zenginleşiyor. Bir kişi milyonlarca lira verip üç kuruşa şöfor çalıştırıp milyonlar kazanmaya devam edeceğine uberle binlerce kişi zenginleşiyor. Aynı sistem booking içinde airbnb için diğer uygulamalar içinde geçerli. Vergi işin bahanesi biraz daha ar-ge yaparsan bu tarz uygulamaların mevcut sistemden faha fazla vergi bıraktığına daha fazla insanı zenginleştirdiğine inanacaksın.
  • Gerçekten baskınsa eğer, ortamı bilmediğim için yazdım bunu, şunları diyebiliriz.
    Baskını yiyenler Turistler, buna göre suçlu turistlerdir diyebilmemiz gerekiyor ama bunu diyen kimse yok. O zaman uygulama şu şekilde olmalıydı, polisler baskınsız bir şekilde turistlerin ifadelerini yerlerinde almalıydı, firmalarının sahte olduğunu bildirerek anlaştıkları süre kadar o evde kalmalarına müsade etmeliydi.
    İkinci bir uygulamada turistlere başka bir yer vermek olabilirdiki haberde buna gerek olmadığını sezebiliyoruz.
  • Olayın vergi kaçırma ayağı başka bir boyutken evlerde kalanların kimlik bilgilerinin güvenlik güçlerine bildirilmiyor oluşu başka bir boyut.
    Sonuçta airbnb kiralık evden ziyade pansiyon konsepti ile günlük kiralamalar yapılan bir yer genelde.

    Haliyle ülkemizin durumu da ortada, kayıtsız kaçak göçek kalanların neye hizmet ettiğini bilemeyiz.
  • Desteklemiyorum niye.

    Bu olay zincirleri mağduriyet yaratmadan çözülmesi lazım,adam güvenmiş gelmiş devlet böyükleri gelip ite kaka adamı atıyor dışarı düşünün doğru mu bu.Adama bari otelde yer ayırsalarmış yurtdışına her gün rezil oluyoruz yeter artık.

    Booking,wikipedia,paypal,uber devlet bunları ne yaptı gel yer aç vergini öde kardeşim dedi,Bu adamlar 5-10 yıldan beri hizmet veriyor sen suriyelilerin parası bu adamlardan çıkarmaya çalışıyorsun.

  • Ya sevgili devlet vergi sistemi benim gecen iki arkafasim evime geldi vay kahve filan ictik gec oluncada kalin dedim vergi mi kacirdim ben simdi

    Cafeye gitmedik cafe kazanmadi evde konakladilar otel kazanmadi e o saatte taksici de kazanmadi cok kotu hissetim simdi

  • Evini kaçak kiralayıp vergi ödemeyen ev sahibi yerine kiracıyı göz altına almak enteresan olmuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ya sevgili devlet vergi sistemi benim gecen iki arkafasim evime geldi vay kahve filan ictik gec oluncada kalin dedim vergi mi kacirdim ben simdi

    Cafeye gitmedik cafe kazanmadi evde konakladilar otel kazanmadi e o saatte taksici de kazanmadi cok kotu hissetim simdi

    Sen konudan bi habersin sanırım. Airbnb oda kiralama sistemi. Bu sistem içerinde odasını kiralayanda para kazanıyor Airbnb de. Atıyorum günlük 100tl olan bir oda için Airbnb 20tl işlem bedeli kesiyor, ev sahibi 80 lira alıyor, eve kalmaya gelen turist ise otele 150 lira vereceğine bu tür bir yerde daha ucuza kalıyor. Senin verdiğin örnekle uzaktan yakından alakası yok. Bu ülkede para kazanan tüm kurumlar vergisini vermek zorunda. Asgari ücretle çalışıp sırtından ter akan adamın maaşından otomatikman kesiyorlar vergiyi. Bu tür işletmeler ellerini kollarını sallayarak yasa, kanun tanımaz şekilde işlem yapıyorlar. Aynısı Uber ve diğerleri içinde geçerli.
  • yaw tamam anladık vergi toplamak istiyorsunda, bu şirket 100’den fazla ülkede işyapıyor, her ülkede ofis açmıyor, onlarda problem olmuyorda niye bizde oluyor ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.