Şimdi Ara

Şef bıçağı önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
49.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • musty.skr kullanıcısına yanıt
    Evet sapı harici.Bıçak hiç küçük değil, şef bıçağı boyutunda.Bu fiyata gayet kaliteli bir bıçak. Pirge çok dandik geliyor bana sapı bile, o yüzden bunu aldım. Başka marka olabilir belki ama iki bıçak arasında kesinlikle Tefal'in bıçağı derim.
  • Dün tefali satın aldım, tatil sonu kargolarlar merakla bekliyorum :)

    Birde bileyleme taşı almayı düşünüyorum, evdeki masat ve farklı tip bileyleyicilerden hiç memnun değilim.

    Klasik yöntem dikdörtgen taşla olurmu sizce?
  • T5 ve T7 ev için uygun profesyonel için uygun değil bana göre. Bence bütçenizi artırmalısınız. Bir rus atasözü der ki bir kere alıp tam alırım. :)
  • Bende bu şef bıçaklarına merak saldım ama oyle meslek olarak değilde evde kullanmalık.
    önerilen modeller 150 tl ve üstü.
    benim merak ettiğim 30-40 tl ye sürbisa, birge vb markalarında şef bıçakları da var bunlar nasıl bu kadar ucuz oluyor?https://www.bicakcim.com/v1/sef-bicaklari.html gibi
    ev kullanımı için bile mi uygun değildir?

    birde ideal bıçak boyu ne kadar olmalı?
    evde kullandığımız bıçaklara bakarsak 15-16 cm yeterli gibi ama şef bıçağı olunca 20cm cıvarına çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u_g_o_189 -- 19 Eylül 2017; 13:53:32 >
  • u_g_o_189 kullanıcısına yanıt
    50 - 60 tl ye alacağınız bir bıçaktan ne kadar memnun kalırsınız orasını bilemem. Sonuçta şef bıçağı alınca kör halde çekmecede bekletmeyeceksiniz herhalde. Güzelce bilemek ve emin olun her işte onu kullanmak isteyeceksiniz. O yüzden 50 tl lik bir bıçak ev işin tasarlanmıış olabilir. Zaten benim annemin evde bıçağı var aldığı günden beri bileylemiyor doğal olarak kestiği biberler domatesler hep yaralı yaralı. Güzel yemek yapmak demek malzeme seçmekten doğramaya kadar en ince detaylarını düşünürseniz güzel olur. Zaten dışarıda yediğiniz çoğu yemeği evde yapamamanızın başlıca nedenleride teknik açıdan bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Yoksa malzeme aynı malzeme :)

    50 tl ye pirge aldınız diyelim. İstesenizde onu evdeki masatla yada biley taşı ile ilk günkü keskinliğine geri getiremeyeceksiniz. Ayda bir bileyciye vereceksiniz 5 tl. Bıçak size 1 senede 100 tl ye gelecek. Yatırımı bir kere yapıp ömür boyu kullanın lütfen.

    Iphone un 4999 tl olduğu günümüzde 150 tl küçük bir meblag ve ömürlük oluyor onuda göz önünde tutmak lazım.

    Youtube da gördüğünüz o domatesi ince dilimlemedir, balık filetosu almaktır bunları 50 tl lik bıçakla yaparken elinize yüzünüze bulaştırırsınız. Birde kör bıçak daha kötü yaralar benden söylemesi :)




  • tolgahandevrim kullanıcısına yanıt
    forumda özel ilgi duyanlar haricindeki kişilerin çoğunun evinde 10-15 tl lik ürün olduğu için 150 tl, pahalı.
    üzerinde sadece "paslanmaz çelik" yazan bıçaklar olduğu için 40 tl lik sürbisa, kaliteli. (maalesef)
    Ayrıca "ev" kullanımı için kullanılan bi bıçak ayda bir bileyciye gitmez! (götürmeyiz)
    bize arada iki masat at devam bişey lazım
  • u_g_o_189 kullanıcısına yanıt
    Çeliğin kalınlığı, kalitesi, sap kalitesi vs hepsi etkiliyor. Etle daha çok uğraşacaksan normal al doğrama daha çoksa santaku al.
  • u_g_o_189 kullanıcısına yanıt
    özel ilgi duymuyorsak şef bıçağı almaya gerek yok :)
    paslanmaz çelik yazan her bıçak paslanmaz diye bişey yok her bıçak paslanır. tecrübe ile sabit. oksidasyon söz konusu.
    ev kullanımı için alıp normal bıçak muamelesi yapıp hiç kullanmayacaksanız tabi ki bileylemeye gitmez veya götürmezsiniz evde kullandığınız için ama o zaman yine aynı şey madem zevkini süremeyeceksiniz niye şef bıçağı alıyorsunuz :)
    sürbisa ya pirgeye masat atın bakalım ne olacak :) masatın da bıçak gibi türevleri var 100 liralık bıçağı 10 liralık masatla bileyleyemezsiniz. 50 tl lik bıçağıda 10 liralık masatla zımpara yaparsınız anca öyle olur.
    kolay gelsin :)
  • tolgahandevrim kullanıcısına yanıt
    bekarken yemekle aram iyiydi evlenince mutfaga girmez oldum.
    bazen yemek programı falan görünce aşka geliyorum. e hepsinin elinde güzel bıçakları görünce gaza geliyorum
  • Marketten 25 TL ye sürbisa şef bıçağı aldım ama burdakiler 150 TL ne fark var ki? Benimki plastik saplı. Dha önce şef bıçağı kullanmadım ama biraz hafif gibi geldi bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4TL14M -- 3 Ekim 2017; 23:28:3 >
  • konuda bahsedilen 19 cm tefal şef bıçağını geçen hafta aldım. memnun kalınca 2. bıçak olarakta aynısının 13 cm santoku olanını aldım mutfakta 2 kişi olunca vs gerekiyo diye. 1 haftadır kullanıyorum. 5-10 tllik plastik saplı incecik çelikli bıçaklardan sonra ilaç gibi geldi cidden. profesyonel olma amacımız yok sonuçta ev için gayet yeterli bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musty.skr

    Dün tefali satın aldım, tatil sonu kargolarlar merakla bekliyorum :)

    Birde bileyleme taşı almayı düşünüyorum, evdeki masat ve farklı tip bileyleyicilerden hiç memnun değilim.

    Klasik yöntem dikdörtgen taşla olurmu sizce?

    100 liralık taşlara para kaptırma. Sigara paketi veya az daha büyük girit taşları yeterli oluyor. Eminönünden bulabilirsin. Üstüne makine yağı döküp biliyosun süper oluyor. İlk bilediğimde kıl bile kesiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsewiir

    konuda bahsedilen 19 cm tefal şef bıçağını geçen hafta aldım. memnun kalınca 2. bıçak olarakta aynısının 13 cm santoku olanını aldım mutfakta 2 kişi olunca vs gerekiyo diye. 1 haftadır kullanıyorum. 5-10 tllik plastik saplı incecik çelikli bıçaklardan sonra ilaç gibi geldi cidden. profesyonel olma amacımız yok sonuçta ev için gayet yeterli bence.

    selamlar;

    aldığınız bıçağın likini ( müümkünse aldığınız yerden ) verebilir misiniz .
  • Sürmene
  • Sürmene
    Sürbisa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgahandevrim

    İyi bıçaktan çok ne için ve nasıl kullanıp bakımını nasıl yapabileceğiniz önemli. Esse de bir zamanlar Miyabi bıçaklar satıylıyordu. Alan ev hanımları sadece bıçağı alıp ne bileme taşı nede masat aldıkları için bir süre sonra aman kesmiyor düşüncesi ile kullanınca diğer bıçaklardan bir farkı kalmıyor. Size fiyat performans olarak kesinlikle tavsiyem Bıçakçım.com da da mevcut KAI serisi ürünleri almanız.
    Mesleğim gereği bir çok marka ve modelin bıçaklarını kullandım ve profesyonel aşçıyım.
    Kesinlikle çelik kalitesi ve fiyat performans bıçağı ve düşük bakım olarak Kai Wasabi yada Kai Seki Magoroku serilerini tavsiye ediyorum.
    65HRC çelik sertliği mevcut bu da en ufak masatta bile kolay bilenmesini sağlıyor. Genel kullanım için sürbisa vb gibi markalara bakıyorsanız bilemem ama victorinox alacağınıza az daha fazla ödeyip ömür boyu keskin kalacak ve her işinizde kullabileceğiniz Wasabi Santoku alabilirsiniz. Yanında da güzel bir yassı masat alın. Masat yapmayı ve açısınıda öğrendikten sonra uzun yıllar kullanırsınız.
    Gönül ister KAI Shun serisi alın ama bütçe kısıtlı malesef.
    Hocam benim de bütçem kısıtlı. Kai serisini inceledim de hepsi güzel ve kullanışlı gözüküyor. Ben çok amaçlı bir bıçak istiyorum. Siz hangi bıçağı tavsiye edersiniz? (başka marka-modeller de olabilir)




  • arkadaşlar ben de şef bıçak seti arıyorum eşime doğum günü hediyesi olarak
    Böyle bıçak çantasında isim filan yazıyo ya şeflerin, öyle bişey yaptırmak istiyorum ama nerde yazdırabilirim bulamadım,yardımcı olabilir misiniz
  • F.dick markasını kimse önermemiş açıkçası şaşırdım. Kesinlikle öneririm.
    https://www.avistanbul.com.tr/FDick-8-2425k-Oluklu-Et-Kesme-Kasap-Bicagi,PR-17875.html
  • Daha önce çok alışveriş yaptım instagram üzerinden web siteleride acilmiş tavsiye ediyorum kesinlikle buradan alisveris yapabilirsiniz hakiki surmene bicaklari yapiyor on numara kesiyorhttps://www.yalnizsurmenebicakcilik.com/almazan-sef-bicagi/
  • Merhaba
    Ben de pirge duo serisinden aldım umarım yanlış yapmamışımdır.

    Bunları en iyi nasıl bileyleriz?

    Taş alsak onun da çok çeşidi var. Hangisini almak gerekiyor?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.