Şimdi Ara

Kuba Fighter 50 cc aldım. İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
8
Favori
166.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba başlığı açma sebebim 50 cc motorların şu sıralar çok revaçta olması ve çok fazla bilgi bulunmadığından, almak isteyenleri bilgilendirmek içindir.
    Öncelikle 50 cc motor alma sebeblerim. Hayatımda hiç motor kullanmadım küçük bir motorla başlamak istedim ve sadece B ehliyetim var.
    Bütün markaları araştırdım yaşadığım yerde servis açısından kuba uygun olduğundan bunda karar kıldım. Öncelikle yaptığım masrafları yazıyım.

    Motor 3400 TL (12 taksit)
    Ruhsat 205 TL
    Plaka 15 TL

    En çok merak edilen konu sigorta olayı, bu motorlarda tescil de sigorta istenmiyor yani zorunlu değil. Ben henüz yaptırmadım ama yaptırmayı düşünüyorum. Ancak tescil ettirirken görevli memura bunun MOPED olduğunu yada motorlu bisiklet olduğunu mutlaka belirtin. Emniyetin sistemlerinde moped diye bir tanımlanmış taşıt olmadığından MOTORLU BİSİKLET (İki tekerli) olarak yazılıyor. Hatta memur benim dosyaya elektrikli bisiklet yazdı son anda farkettim ve düzeltirdim.

    Gelelim motora ben daha önce kullanmadığımdan teknik şeyler söyleyemem ama arkdaşlarım bunun 50cc olduğuna inanmıyor. Çekişi çok iyi ben bir günde 40 km yaptım sırf gezme amaçlı, çok dik rampaları çıktım, toprak yollardan geçtim performansı iyiydi. Gezdiğim yerler Adrasan, mavikent karaöz sahilleri buraları bilenler bilir virajlı rampalı bozuk yollarla doludur. 10 km civarı sadece rampa çıktım 40 km nin altına düşmedi motor. Dünde eşimle finikeye gittik kumlucadan, sıkıntı yaşamadık ben acemi olduğum için 40 km geçmedik bu yol düz güzel bir yol bu arada. iki kişi ile rampa çıkmadım kısacası onun için yorum yapamıyorum.

    Ben gibi acemi olanlar, a2 ehliyeti olmayanlar için ve gezme amaçlı kullanmak için tavsiye edebilirim.







  • Dün itibari ile siyah renklisinden bende aldım. Yazlıkta babamın kullanması için . 50 cc için çok fazla bir alternatif yok malesef. Bulunduğum yerde mondial ve kuba vardı.

    İki gündür kullanıyorum. İzlenimlerim;


    Artıları; Rodajda olmasına rağmen hız tepkimesi beklediğimden iyiydi. Lastikleri çakıllı ve kumlu yollarda dengemi kaybettirmedi. Islak zemini bilemiyorum. Ayna görüş açısı gayet güzel.



    Eksileri; Kullanım klavuzu vermediler motorun yanında yani teknik veriler maksimum yük ve rodaj hakkında bir fikrim yok. Sitesinde de bulamadım. Plastiği iyi değil. Acayip bir kokusu var bir süre sonra geçer diye umuyorum. Özellikle elciklerdeki plastiği elinize çok kötü koku bırakıyor. Amortisorleri çok sert en ufak çukur, tümsekte hoplatıyor.
    Çok hızlanmadığından frenleri mevcut haliyle idare eder.

    Edit: Kullanım klavuzunu sitesinden buldum.

    Mondialle teknik özellikleri çok yakın ancak mondialden daha ucuz olması ve motor gücünün daha fazla olması kuba tercih etmek için iyi bir sebep
    bütün mesajları tek tek okudum aklımda kaldığı sürece cevap vermeye çalışacağım.
    Motoru 2017 ağustos ayında aldım. Kayseride ikamet etmekteyim. evim ve işyerim arası 15-16 KM civarı. günlük 30 km rahat kullanıyorum. şahit olduğum durumlardan biraz anlatayım belki sizlere yardımcı olur.
    motor ehliyeti istemiyor. B sınıfı ehliyet ile sürülebiliyor, çevirmede sıkıntı olmadı. sigorta istemiyor. trafikte sigorta isteyen memur olursa (benim başıma geldi) ; devletin istemediği birşeyi siz benden istiyorsunuz, kanun maddeleri yokmu elinizde açın okuyun deyin. hiç bir sorun olmuyor.
    tek kişi ile 70 hm hızı rahat görüyor. ancak rampalarda 30-35 km hıza kadar düşüyor. iki kişi ile bir kaç kez bindim motora. fazla bir dezavantajı olmadı yine 55-60 km yapıyor düz yolda.
    bazı arkadaşlar pcx ile kıyaslama yapmış. pcx fiyatı ile bunun fiyatı arasındaki farkı biliyorlarmı acaba diye soruyorum kendi kendime.
    yakıt konusuna gelince, günlük olarak benzin fiyatları değişkenlik gösterdiği için ben size litre/km olarak bilgi vermek istiyorum.
    1 LT yakıt ile ortalama 33-34 km yol gidiyor.
    bir diğer husus bunu beğenmeyip 100cc - 125cc al diyenler oldu. onun için gidip bide motor ehliyeti almak gerekiyor. 100cc ve üzerine vergi ödeniyor. sigorta mecburiyeti var. üstelik öyle 100cc scooter kullanıp yolda 110-120 km hızla gideni de hiç görmedim. 50cc ile 70 km hız yapıyorum bence gayet ideal.
    şehir içi kullanımlar için gayet kullanışlı. alacak arkadaşlarıma aklıma geldiğince bilgiler vermeye çalıştım.
    herkese kazasız belasız günler.
    1-Bütün Küba Figterlar ruhsatlarında 49cc - Motorlu bisiklet ve L1 sınıfı diye geçer.

    2- 2018 Ocak ayından itibaren, alım satımların hepsi NOTER ler tarafından yapılır ve ALIM SATIMDA TRAFİK SİGORTASI YOK.

    3-2017 Aralık sonuna kadar gelen Figterların hepsi, 49 cc yazmasına rağmen, 3,62 Hp, yani 80 lik motor gücündedir.

    ANA BAYİSİNDEN ALDIĞIM KESİN BİLGİ: 2018 SENESİNDEN İTİBAREN GELECEK PARTİLERİN, MOTOR GÜCÜ DÜŞEREK 2,62 HP OLACAK VE ESKİLERİ GİBİ ÇEKİŞ GÜCÜ OLMIYACAK. (Fakat bunu da , beyne bir ilave ve yazılımla hallediyorlar)

    4- DİKKAT ARKADAŞLAR EN ÖNEMLİ KONU:
    BU GÜN KÜBA MOTOR FABRİKASI İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜM VE BANA ALTTAKİ RESİMDEKİ YAZIYI E-MAİL İLE GÖNDERDİLER-
    -- 49 CC MOTORLU BİSİKLETLER TRAFİKTE GEZERKEN TRAFİK SİGORTALI OLMAK ZORUNDA DEĞİL--(Paranızı boşuna sigortacılara kaptırmayın-kaza anında bile bir hükmü yok-ama KASKO yaptırırsanız o başka. O da bu sınıf motorlara KASKO yapılıyor mu sormak lazım) )

    ALTTAKİ YAZIDA KANUN MADDELERİ VE TRFK ŞB MÜDÜRÜNÜN İMZASI DA VAR (ÇIKTISINI ALIP SİZİ YOLDA ÇEVİREN POLİSE GÖSRERİN)-- FENNİ MUAYENEDE (TÜV) DE TRFK SİGORTASI ARAMIYOR

  • hayırlı olsun
    lastikleri ne marka ?
  • Hocam biraz daha kullanın bir iki resimle destekleyin bende 50cc alicam boşuna 5000tl vermeyim kisbee ye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msmart M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler lastiğin markası tnt diye bir marka.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliosman2323 kullanıcısına yanıt
    Tabi motorun kalitesi orta uzun vadede belli olacak yaşadıklarımı buradan yazarım.













    Fotoda görünüyor öndeki cep bazı maralarda yok çok işe yarıyor gözlük kabı evrak anahtar vb.atılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • knathom K kullanıcısına yanıt
    şu tarz bişey alıp hızı artır bence ben daha motoru almadan sipariş ettim hız limitini ortadan kaldırıyor siz 50 km yi geçemiyorsunuz değilmi

    https://tr.aliexpress.com/item/Hight-Performance-CDI-GY6-Scooter-Moped-50cc-125cc-CDI-Box-AC-fired-6-pin-Racing-CDI/32280811020.html?spm=2114.13010608.0.0.tXd3Kn
  • aliosman2323 kullanıcısına yanıt
    Kuba da yok o limit ben 70 i gördüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: knathom

    Kuba da yok o limit ben 70 i gördüm

    hocam manevra kabiliyeti nasıl güven veriyor mu ?
    tutuş nasıl kayma devrilme eğilimi var mı?
  • msmart M kullanıcısına yanıt
    yola tutuş iyi ben sıkıntı yaşamadım. çok dik toprak çakıllı yola rağmen tırmandı yokuşu ancak ön süspansiyonlar zayıf girintili çıkıntılı asfalt yolda hissediliyor yolun bozukluğu
  • böyle motorları seviyorum ama alsam yürütürler =( motor koymak için düzgün yer lazım.
  • hayırlı olsun
    çıralı*olimpos-adrasan tam gezmelik
  • Hocam ben de araştırıyorum karar veremedim. Deposu kaç litre benzin alıyor ve yakıt tüketimi konusunda bilgi verir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliosman2323

    şu tarz bişey alıp hızı artır bence ben daha motoru almadan sipariş ettim hız limitini ortadan kaldırıyor siz 50 km yi geçemiyorsunuz değilmi

    https://tr.aliexpress.com/item/Hight-Performance-CDI-GY6-Scooter-Moped-50cc-125cc-CDI-Box-AC-fired-6-pin-Racing-CDI/32280811020.html?spm=2114.13010608.0.0.tXd3Kn

    üstad hep duymuşumdur bunu.. Peki bu cihaz kaç km'ye kadar hızı çıkarıyor? 100-125 km hızı görür müyüz?




  • Şahsen 50cc nin fiyatı nerdeyse 150cc ile aynı ozaman ehliyet alıp 125-150cc almak daha mantıklı..



    Sınav sadece direksiyon yazılı değil kalmanız kolay kolay mümkün değil alırsınız....



    2 kişi yokuş yukarı veya yoğun trafikte sürekli 70-80km hız yapamazsınız ayrıca scooter kapalı olduğu için ufak vantilatör tipi soğutucu yetmiyecek bilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DuhaLaLa D kullanıcısına yanıt
    Sanırım 5.5 litre alıyor ilk tam dolumda 28 tl lik benzin doldurdum 190 km civarı gitti. Ben biraz zorladım motoru ama 10 kuruş ile 15 kuruş arası maliyeti olacak gibi.
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    Tamamen beklenti ve istekle ilgili otomobil var bisiklet var motoruda denemek istedim. Verginin, sigortanın olmaması ve ehliyet istememesi tercih sebebim oldu. Birde gerçekten şehir içinde motor çok pratik oluyormuş park yeri sorunu olmadan işleri halletmek çok iyi. Devamlı kullanacaklar ve uzun mesafeler için büyük motor muhakkak daha verimli olabilir.
  • knathom K kullanıcısına yanıt
    Rodaj bitti mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERT* kullanıcısına yanıt
    500 km de biter dediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • knathom K kullanıcısına yanıt
    Ben 1000 kilometre boyunca yapmıştım.

    Yalnız bende Kuba Fighter değil başka motor var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 18 Haziran 2017; 19:48:30 >
  • Nasip olursa bende almayı düşünüyorum. Antalya gibi düz şehirler için biçilmiş kaftan bence. ev iş 3 km bakkal pazar yeter zaten. 2 ton araba kaldıracağıma bunu kullanırım hem ekonomik hem park derdi yok sigorta bile yok :) daha ne olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.