Şimdi Ara

Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu 
    SSD’ler bilgisayarlarımızı hiç olmadığı kadar hızlı kullanmamızı sağladı. Buna karşın bazı durumlarda bu bileşenler de ısınıp performans kaybı yaşayabiliyor. Haliyle SSD’lerin soğutulması içinde bir pazar oluştu. Soğutma çözümleri üreticisi Alphcool’un son çözümleri ise SSD soğutucu tabirini bir adım öteye taşıyarak M.2 SSD’nizi PCIe slotuna bağlamanızı sağlıyor.
     
     
    HDX-2 ve HDX-3 adını taşıyan iki farklı seçeneğini kullanıma sunan firmanın çözümlerinden HDX-2 pasif soğutmaya sahipken, HDX-3 sıvı soğutma ile SSD’nizi oldukça düşük sıcaklıklarda tutmanızı sağlıyor. Her ikisi de M.2 depolama biriminizin PCIe x4 arabirimi üzerinden sisteminizle iletişim kurmasını sağlayan soğutuculardan HDX-3, HDX-2’ye göre biraz daha uzun bir ölçüye sahip.
    Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu 

    3900 MB/s

     
    Ayrıca kullanılan arayüz sayesinde teorik olarak 3900 MB/s seviyesine kadar veri aktarım imkanı sunulsa da hali hazırdaki depolama çözümleri için bu seviyenin oldukça yüksek olduğunu ekleyelim. Son olarak her ikisi de 80 mm’ye kadar bir adet M.2 depolama birimini destekleyen çözümlerden HDX-2 40€’dan, HDX-3 ise 80€’dan firmanın sitesinde satışa sunulmuş durumda.
    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=y3Fejbcgdnk&feature=youtu.be]


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu
    Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu
    Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu
    Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu
    Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu







  • Amma saçmalamışlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD'de ısınmadan dolayı "performans" kaybı olacağını düşünmüyorum ancak "kullanım ömrünü" etkiler mi?

    Anakartın üstündeki M.2 slotundaki SSD'nin daha fazla ısınıyor galiba...
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.

  • Aslında sata portlarına küçük heatsinkler takmak lazım asıl orda ihtiyaç var soğutmaya.

    Ulan kaç w elektrik geçiyo ki içinden ne kadar ısınsın ufak bir metali anlarım da sıvı soğutma bloğu nedir ya? Sıvı soğutma sistemlerinin ağzından geçerken senin de ateşini alalım abi demek istemişler anlaşılan.
    İşlemci soğutma konusunda hala bi yol katedilemedi yükte 35-40 derece hayal olmamalıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu haliyle daha çok ısınmasına sebep olur. Sonuçta o bloktan geçen sıvı asıl ısı kaynaklarının üzerinden geçen sıvıyla aynı sıvı. 50 derecelik işlemci bloğundan geçen sıvıyla ssd soğutmaya çalışmak nasıl bir mantıktır anlamadım.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Yükte iken değil de ssd boşta iken oda sıcaklığında olmak yerine sıvı sıcaklığı ile eşitlenmiş olur dediğiniz gibi fazladan 10-15 derece ısınır ama yükteyken 60,70,80 görülebiliyor o zaman etkili olur ama yine de gerek yok bence fazladan sıvı sızdırma riskine ve boru karmaşasına. Eski anakartlardan sökülecek chipset soğutucular yeter bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merrowbro M kullanıcısına yanıt
    SSD lerin yük altında o kadar ısındığını bilmiyordum ama sonradan düşününce mantıklı geldi. Bilgi için teşekkürler. Ama SSD kasasında hava deliği olmadığı için içine koyulacak herhangi bir pasif soğutucu işe yaramaz. Sadece ısınmasını biraz geciktirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5"ssd elbette dışardan soğutucu takılarak soğutulamaz flash çip metale temas etmiyor ama habere konu olan m.2 ssdler zaten çıplak vaziyette hemen üstüne bi termal bantla pasif bir soğutucu takılabilir kasanın altında veya ön altta bir fan varsa hatta yoksa bile erkran kartınının fanının egsoz vazifesi görüp orda bir hava akımı oluşmasıyla gayet güzel soğuyabilir diye düşünüyorum.önceki mesajlarda nereye ssd yazdıysam konu m2 ssdyi gösterdiği için m2 yi kastettim.

    Ayrıca 2.5" ssdye karşıyım ben;büyük boyutlu alınmayacaksa 500gb 1tb gibi...128 256 lık m2 yüksek okuma yazma hızlı bir ssd windows,favori oyunlar ve uygulamalar için tercih edilmeli bu boyutun dışında hala bir şeyler kalıyorsa kalan şeyler için de ucuz yollu 2.5 ssd kullanmak en verimli seçim bence çünkü m2 nin hızı sata3 e göre 4 5 kat iken fiyatı 4 5 kata ulaşmıyor bütçe ne kadar kısıtlı olsa da önce m2 ile başlama taraftarıyım parayı çöpe atmamak için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.