Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
15
Favori
65.741
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu
  • Murat'ı işe almakla iyi yaptınız ,sadece amazon konusunda değil başka bir çok alanda kullanıcılara yardımcı oluyor. Bu ortamı bize sunmuş olmanız çok güzel ,Amazon'dan para kazanmanız da beni ilgilendirmez. Ama amazon olayı sonrasında üyelere hakaret odaklı yapılan açıklamalar hiç hoş değildi.
  • Biz bi' halt yedik diyemiyorsunuz, yasal ağıza geçiyorsunuz. MühendisMurat'ın bu forumda hakettiği değeri göremediğini düşünüyordum hep, bu konudan para kazanan o olsaydı(ve açıklama yapsaydı) herkes zaten o linkleri kullanırdı şahsım dahil. Yıllardır onlarca inceleme rehber konuları olan birini forumun açgözlülüğü yüzünden harcamak bence hoş değil. Tabi ki aranızda nasıl kırıştınız bilemeyiz ama forum nasıl bu olayda hak iddia etti çok merak ediyorum(hiç "forumu kullanarak yapılıyor bu olaylar" demeyin zırt pırt patlayan reklamları koymayacaklar o zaman, kimse foruma 5 kuruş borçlu değil). Ayrıca umarım bu olayı üye çizerek engellemeye çalışmazsınız, çünkü o zaman harbiden batarsınız(üyesiz forum=reklam gelirsiz forum= batık forum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Murat'ın kazandığı parada değil kimse, forumun yardımlaşma konusunu para kaynağı görmesinde. Yoksa hepimiz hemfikiriz Murat kaç yıldır yazdığı rehber-inceleme konularıyla katlarını hakediyor. Sorun forumun burada para görüp akbaba gibi çökmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    Donanımhaber ticari bir işletme, sahibi olduğu sistemde istediği reklamı ve refli linki koymakta hakkı. Yıllardır internet medyasında durum budur. Server maliyeti, çalışan maaşları nasıl ödenecek?

    Çok saçma iddialar var.

    Habersiz refli link koymak dolandırıcılıktır ve yasa dışı.

    Bu durumda donanımhaberin böyle bir düzenlemeye gidecekse, bunu üyelik şartnamesine eklemesi ve mevcut üyelerin her birine yapılan değişikliği bildirip, güncellenen şartnameyi onaylamaları gerekirdi diye düşünüyorum. Bu durumda herkes haberdar olmuş ve onay vermiş olacak ve bir sıkıntı olmayacaktı sanırım.

    Bu meselenin iyi yönetilmemiş bir mesele olduğunu düşünmekteyim. Bir artniyet görmüyorum; ancak son duruma gelene kadar yaşananlar tipik bir "ortadoğu usulü kriz yönetimi" gibi... Bu saatten sonra verilen hasarı geri toplamak ise daha zor. En baştan adımları doğru atmak lazımdı. Bir hata yapılmışsa buna en baştan el atıp, bu açıklama en başta yapılmalı, iş sadece MühendisMurat'a bırakılmamalı idi. Bu da bir Ortadoğu usulü yönetim anlayışı: "Gardiş, sen bu işten anlıyon, çok da emek verdin, bu iş sende, seni kesseler acımaz! Yürü koçum." Bir yandan çok iyi bir şey. Emeği verene insiyatifi de vermek, yetkilendirmek... Kişi daha gaz çalışır. Ancak, bir yandan da herkesin başarılı olduğu konu ayrı. Yönetimin gücü burada devreye giriyor. MühendisMurat'a kriz yönetimi yaptırmak bir hata mesela. Neyse, sanırım bu donanımhabere büyük ders olmuştur. Bundan sonra bir yenilik veya bir ek gelir kapısı yarattıklarında daha detaylı düşünürler. Bize bir zararı olmayacak olsa bile, önden haberimiz olsa, yapılan değişikliği onaylasak çok iyi olur. Kabul ediyorum, etmiyorum gibi de değil ha. "Et ya da foruma bir şey yazamazsın" usulünde olsa bile yeter. Bu linkleri de üye olmayan göremesin. Böylece linke tıklayabilen herkes şartnameyi onaylamış kişiler olur.

    Forumun sahibi yönetim olabilir, ancak müşterisi kullanıcılar. Unutmamaları gereken basit bir şey var: Müşteri her zaman haklıdır. Bir yandan da forum sizin. İstediğiniz gibi yönetirsiniz. Çok demokrat olmanızı da beklemiyorum. Sadece "Şu şu değişikliği yaptık. Yerse kardeşim" diye bize haber verin. Etik bunu gerektirir. Mühendis kafa mühendis mermer yaklaşmayın olaya. "Beşeri "ilimlere" de ihtiyacınız var belli ki" der, ufaktan bir çarpıp kaçarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Ağustos 2017; 20:58:15 >




  • günde 1 adet supradyn alsak oluyor mu şimdi anlamadım?
  • Mesut Çevik'in üslubu, Gün Oksay'ın "forum benim değil mi istediğimi editlerim" tavırları benim için kabul edilemezdir. Şu esnaf mantığıyla yazılmış açıklamanız hiçbirşeyi telafi etmiyor. Araya "efiliyıt nitvork" lafı sıkıştırınca otomatikman haklı olmuyorsunuz. Günün birinde eski mesajları düzenleyip hakaret/küfür/propoganda yapmayacağınızın hiçbir garantisi olmadığını kanıtladınız.

    Son zamanlarda vakitsizlikten çok fazla yorum atamıyordum zaten, bu olaydan sonra foruma en ufak bir içerik sağlamak bile istemiyorum.

    Keşke üşenmeseniz de, isteyenlere tüm yazdıklarıyla beraber hesabını silme olanağı verseniz. Ama ASIN(onu bile yanlış yazmışsınız, asic değil...) kodlarını teker teker referanslı link yapmak epey vakit alıyordur tabii.

    11 yıllık ve sayısız mesajı olan bir üye olarak ben utanıyorum sizin adınıza, lakin sizdeki rahatlık kimsede yok maaşallah...




  • Mesajın özeti %10.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptığınız etik dışıydı olay farkedilince de işte biz çok emek verdik biz amazon partneriyiz işte partneri olmaya devam edeceğiz bla bla site bizim paramızı kazanırız mantığınız devam ediyor.
    Burada 10 binlerce insanın üzerinden haksız kazanç elde ettiniz bir kere giden itibar bir daha gelmez özrünüzü kabul etmiyorum ve eminim birçok arkadaşımda etmeyecektir.
  • affiliate network linklerinin fark edilmesiyle ortaya çıkan süreçte yeterince açık iletişim sergilemediğimizi fark ettik.

    Adamlar saman altından su yürüttüğünü kabul etti helal olsun. Yapılanlar karaktersizlikti, umarım bunu da kabul etmişlerdir. Refli link kessssinlikle yasak deyip, üyelere ban atıp alttan linklere ref eklemenin başka bir kelimeyle açıklanabileceğini sanmıyorum. DH bizim için tekel gibi bir şey, maalesef siteye girmeye mecburuz rahat olun.

    Ben olsam büyük bir çekiliş vs. düzenler üyelerin gönlünü alırım ama sanmıyorum böyle bir şey yapacaklarını. Webtekno gibi DH nin 10 da biri olmayacak bir firma bile neredeyse her ay çekiliş yapıyor, bizimkiler sağ olsun zırnık koklatmıyor kazançlarından. En azından bu refli link vurgunundan kaç para kaldırdınız onu açıklayın da rahatlayalım.
  • Forum yönetimi bu krizi yönetmeyi başaramamış ve üyelerinin hassasiyetlerini dikkate almayıp, hakaret daha dogrusu aşağılayıcı ifadelerde bulunmaya kadar olayı taşımıştır. Tepki gosteren uyelerin mesajları ve hatta bazı üyelerin kullanıcı hesapları bile silinmiş durumdadır. Böyle olunca ilgili konuda kulanıcıların ürün paylaşımları durmuş ve Murat adlı forum çalışanın kendi eklediği üç beş ürün de konuda bir canlanma yaratmamıştır. Birde tepkili uyelerin browser eklentileri ile tagları kaldirararak işlem yapmalarindan dolayi, Referans kodlardan gelen tatlı parayı kaybeden forum yönetimi en baştan yapmaları gereken açıklamayı günler sonra yapmışlardır. Amazonun referans kodu ile gelir kazanma programının kurallarından birisi olan, kodun gizli olmaması ve program hakkinda kullanicilara bilgi verilmesi ile ilgili kısmına da aykırı islem yapilmis ve buda bir cok uye tarafindan amazona sikayet edilmis durumda. Ortada bir gercek var ki bir cok uyenin foruma ve yonetime bakış açısı degismis durumda. Bu da buralarin artik eskisi gibi olmayacağını gösteriyor..



    Yonetim sadece bu krizi yonetemedigi icin oldukca buyuk bir gelir kaybina ugrayacak gibi gorunuyor. Gun beyin bu konuyu iyi analiz etmesi gerektiğini dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pyr@mid kullanıcısına yanıt
    MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    ahmet. kullanıcısına yanıt
    yönetim tarafından görünmeyen mesajlar yazabiliyorum. acaba daha farklı şeyler mi yazsam? 2 hafta oldu, henüz hiç bir mesajıma yanıt alamadım.
  • 1 - ben sadece amazon linklerinin refli olduğunu düşünüyorum, diğer konulardaki linklerde refli.



    2-6 yıldır foruma girmeyen birisinin yaptığınız çekilişi nasıl kazandığını sordum. Bir yönetici çekilişi siz yaptığınız için sizi konuya çağırdı. Olayın ardından ben ceza aldım konu silindi. Şimdi sana güvenmemizimi bekliyorsun?



    3- üyelerine vitaminsiz diyen editör hakkında fikrin nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    Siz çıldırmışsınız...

    Arkadaş referanslı link'ten ürün alınca daha mı pahalıya geldi? Ekstra vergi mi ödediniz? Bu neyin tatavası?

    5 yıl önce foruma ilk girdiğimde ilk sistem tavsiyesini Murat vermişti. O zamanlardaki bilgisizliğimle onlarca saçma soru sormama karşın bıkmadan usanmadan cevap vermişti ve güzel bir sistem toplamıştık, sağolsun.

    Foruma büyük katkısı ve emeği vardır. Bu forum üzerinden para kazanacak birisi varsa o da Murat'tır. Çocuk Türkiye'ye Amazon kullanmayı öğretti, onun dışında sayısız sistem tavsiyesi verdi, elinden geldiğince insanlara yardımcı oldu, bırakın da para kazandıysa kazansın...

    Forumdan kimin ne kazandığı veyahut kimin kimlere amazon kullanmayı öğrettiği beni ilgilendirmez. Elmayla armudu karıştırmaktan vazgeçin artık.

    Sıcak fırsatlarda refli linkler halinde eklenen ürünlerin kısa bir süre sonra "gizemli" şekilde Türkiye'ye gönderimlerinin kapanması hakkında yardımcı ol da tatava yapmasın madem kimse.

    Ha bir de, üyelerden habersiz üyeler üzerinden para tırtıklanmasını masumlaştırma çabalarını bırakın. YEMEZLER...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ETA

    Forum yönetimi bu krizi yönetmeyi başaramamış ve üyelerinin hassasiyetlerini dikkate almayıp, hakaret daha dogrusu aşağılayıcı ifadelerde bulunmaya kadar olayı taşımıştır. Tepki gosteren uyelerin mesajları ve hatta bazı üyelerin kullanıcı hesapları bile silinmiş durumdadır. Böyle olunca ilgili konuda kulanıcıların ürün paylaşımları durmuş ve Murat adlı forum çalışanın kendi eklediği üç beş ürün de konuda bir canlanma yaratmamıştır. Birde tepkili uyelerin browser eklentileri ile tagları kaldirararak işlem yapmalarindan dolayi, Referans kodlardan gelen tatlı parayı kaybeden forum yönetimi en baştan yapmaları gereken açıklamayı günler sonra yapmışlardır. Amazonun referans kodu ile gelir kazanma programının kurallarından birisi olan, kodun gizli olmaması ve program hakkinda kullanicilara bilgi verilmesi ile ilgili kısmına da aykırı islem yapilmis ve buda bir cok uye tarafindan amazona sikayet edilmis durumda. Ortada bir gercek var ki bir cok uyenin foruma ve yonetime bakış açısı degismis durumda. Bu da buralarin artik eskisi gibi olmayacağını gösteriyor..



    Yonetim sadece bu krizi yonetemedigi icin oldukca buyuk bir gelir kaybina ugrayacak gibi gorunuyor. Gun beyin bu konuyu iyi analiz etmesi gerektiğini dusunuyorum.

    Siz ne kdr o kodu silsenizde, o kodlu link cookie ye işliyor ve gene para kazanıyorlar. Mesela 1 dolarlık ürüne tıkladıniz ama almadiniz. 3 ay sonra 1000 dolarlık üründe alsanız onlar para kazanacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • abi çok karmaşık ve zor durum aslında karmaşık değil , bu olayda forum üyelerine aşağılayıcı tavırlar serginlendiğini düşünüyorum. Acaba bununla ilgili nasıl bir yol izlenecek bundan sonra neelr olacak mesela forum para kazanmak için her linki paylaşır mı kimisi amazon.comdan paylaştığı linki amazon.de olarak çevirdiğinden bahsediyordu bu gibi durumlar sıkıntı çıkarmaz mı :?
  • quote:

    Bunun için ve kendi payımıza düşen hatalarımız için özür diler, bundan sonraki süreçte daha şeffaf bir politika izlemeye gayret edeceğimizi bilmenizi isteriz.


    Olayın üzerinden 10 gün geçti ve o da ne?!

    Gözlerime inanamıyorum. Donanımhaber'in anlı şanlı yöneticileri 3-5 vitaminsiz(!)den özür diliyor.

    Böyle bir şey mümkün mü? Herhalde Mesut dahil tüm yöneticiler bugün vitamin haplarını almayı unuttular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin123 -- 1 Ağustos 2017; 22:22:11 >
  • Bu konuya mesaj yazdığım için uyarı almışım işte tanıyın donanımhaber yöneticilerini kendi kuyruklarını kurtarmak için ne yapacaklarını şaşırdılar yazdığım şeyde hiç bir hakaret yada küfür olmamasına rağmen bu terbiyesizliği yapıyorlar aklı sıra göz korkutacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kişi yaptığı işe allahın ismini dini vb. karıştırıyorsa zaten o işte bir şeyler olduğunu anlayacaksın.
  • Forumun cıvkı çıkmaya başladı.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.