Şimdi Ara

NİSSAN Qashqai (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
6
Favori
303.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese iyi bayramlar. bayram dönüşü 11 bin km'yi devirmenin de verdiği heyecanla(!) toplu cevapları vermeye çalışayım. bu arada servise de gitmek lazım bu hafta :)

    @ demirba:

    witson, incelediğim ürünler arasında en "dolu" olanı idi, bu nedenle tercih ettim. bu arada MVDR'ye çok teşekkürler, sayesinde keşfettik :) yine MVDR'nin dediği gibi, dubai'de henüz bulamayabilirsin. geçen hafta witson ile iletişime geçtim ve ellerinde olmadığını, bu hafta içinde gönderebileceklerini söylediler. gelişmelerde haber veririm buradan. TV konusunda inan bilgim yok, geldiğinde göreceğiz hep birlikte. cihazı ve kamerayı sipariş verirken yazıştığım witson yetkilisine "başka ne önerirsiniz, cihazı tüm fonskiyonları ile kullanabilmem için?" dediğimde sadece tv anteni önerdi, onu da sipariş verdim. gelsin, montajı yapalım, sonucu paylaşırım. Gerçi benim için TV çok önemli bir kıstas değildi, olmasa da olur yani. ama varsa iyi olsun diye anten aldım :)

    Netten araştırdığım kadar ile montajı ben yapabilirim gibi geliyor. Diğer marka-modellerde "kablo kes ekle" muhabbeti var ama bunda sadece soket takarak montaj yapılıyor gibi, o anlamda da hoşuma gitti zaten. kafalıklara ekran düşünmediğim için araştırmadım. benim için biraz abartı olur, sadelikten yanayım :) Garanti konusunda ise bu nedenle çok endişem yok, yani kablo kesme muhabbeti olmayacağını varsaydığım için. daha önce görüştüğüm yerli firmalar, "montaj esnasında aracın elektronik donanımına müdahale edilirse garanti dışı kalır" demişlerdi, mantıklı. teorik olarak yapacağımız bu işlem garanti anlamında vites topuzunu değiştirmekten farklı değil gibi. ama eğer sorun edeceklerini hissedersem (servise gittiğimde, montajdan önce soracağım) servis zamanlarında eski müzik sistemini monte edip gidebilirim :D

    hırsız konusuna gelirsek... o risk her zaman var. aletin konsola monte olması işi zorlaştırır muhtemelen bu nedenle caydırıcı olacağını düşünüyorum. hırsız camı kıracak, konsolu sökecek, cihazı alacak, sonra o cihazı satacak bir nissan sahibi bulacak... bunları göze alan hırsız, zaten varsın soysun, engel olamayız ona :)

    @ murti:

    alınganlık yapmana gerek yok, kaale alınmama durumu yok çünkü. cevap verilmemesinin nedeni ya tecrübe olmayışıdır, ya da tecrübeli arkadaşların foruma sık uğrayamamasıdır. rüzgarlık konusuna gelirsek... yüksek hızda cam aralanınca elbette ses yapıyor. rüzgarlık bu sesi engelleyecektir bir miktar ama bu sefer de kendisi rüzgar direncinden dolayı ses çıkaracaktır. bu anlamda taktırmış bir arkadaş daha net bilgi verebilir. ben de düşünmeye başladım yağmurlar da başlayınca. zira araçta ilk günlerde farkettiğim bir tuhaflık var. cam suyunu fışkırtıp silecekleri çalıştırınca, hareket halinde iseniz cam aralığından içeri su alıyor. ha keza yağışlı havalarda da. bu anlamda mantıklı olabilir ama ses olayı gerçekten önemli. onu öğrenmek lazım.

    koltuk ısıtma bende yok ancak o tip elektronik donanımlar kontağa bağlı çalışmak durumunda. açık bırakıp gitme gibi durumlarda çalışır durumda kalacağını hiç sanmıyorum. hele hele ısıtma donanımı en tehlikelilerinden biri.

    @ gokere:

    hayırlı olsun diyelim. hoparlör konusunda bir upgrade düşünüyor musun? ben Witson geldikten sonra o işe el atacağım da...




  • rockerdem,

    Satis Temsilcisiyle gorustum.
    Navitech satiyoruz biz, montajini da yapiyoruz 2500 tl diye soyledi.
    Adamla artik samimi oldugumuz icin sordum, piyasada daha ucuzunu taktirirsam garanti disi kalir mi diye. Kalmaz ama beynini yakma ihtimali var, o yuzden iyi bir yerde yaptir yaptiracaksan dedi. Beyin yanarsa 7-8 milyar masraf cikar durduk yerde dedi.

    Witson'dan bir yetkili ile gorustum, dediginiz gibi sadece bizden alabilirsiniz dedi. Yani baska yerde yokmus bayileri.

    Nissan'a uygun yabanci bir marka dvd-nav. sistemi var mi bildiginiz ? Olmazsa, Dubai'ye gidince bakacagim cunku. Yurtdisindan getirirken Witson direk kalir gumrukte. Ben 2 adet tulum icin, ki sirketim gonderiyor bana, 200$'lik tulumlara 300$ vergi verdim. 100 TL araci koydum araya tabi o da icinde.. Dikkat etmek gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirba

    rockerdem,

    Satis Temsilcisiyle gorustum.
    Navitech satiyoruz biz, montajini da yapiyoruz 2500 tl diye soyledi.
    Adamla artik samimi oldugumuz icin sordum, piyasada daha ucuzunu taktirirsam garanti disi kalir mi diye. Kalmaz ama beynini yakma ihtimali var, o yuzden iyi bir yerde yaptir yaptiracaksan dedi. Beyin yanarsa 7-8 milyar masraf cikar durduk yerde dedi.



    7-8 milyarlık beyin mi varmış? Ne işe yararmış bu beyin? Niye yansın? neyse...

    Edit: çok merak ettim ben bu beyni, üretim kodu neymiş bir öğrenelim fiyatını... eğer çok meraklı arkadaşlar var ise...

    http://www.cmdelectronics.com/shop/index.php?act=viewProd&productId=183

    bu aleti alabilir, üstelik bir beyin fiyatından da ucuz... kendi kendine aracının elektronik düzenini kontrol eder, fabrika ayarlarına döndürür, tune eder...

    çok isterlerse de beyni yakalabilir bu aletle... :)

    Bu da türkçe site

    http://www.otoelektronic.com/page_1214572632109.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 23 Eylül 2009; 11:13:01 >




  • hakikaten akıl sır ermiyo bu servis milletine :)

    meğer arabanın bütün sihri o 7-8 bin liralık beyindeymiş. nerde olduğunu çok merak ettim :)

    daha önce de dediğim gibi, bu müzik sistemi. takacağımız cihaza joystick bağlayıp aracı sürmeyeceğiz. öyle bir "beyin" varsa bile, yakmak için araca ait bir şeyleri cihaz üzerinden kontrol edebiliyor olmamız lazım. oysa ki cihaz sadece kendini kontrol etmekte. bunun dışındaki tek görevi ise araçtan bilgi almak, o da aracın verdiği kadarı ile.

    benim mantığımca bu cihaz bişileri yakabiliyorsa, yaksa yaksa hoparlörleri yakar :)
  • Merhaba,
    Ben 1 ay kadar önce 1.5 dizel tekna QQ aldım. Aracımdan şimdiye kadar memnunum. Benim merak ettiğim araç 6 vitesli olduğu için ekonomik kullanım için aracı hangi hızda hangi visteste kullanmam lazım bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Yol bilgisayarında anlık yakıt tüketimini de göstermiyor, doğru hızlardamı kullanıyorum bilmiyorum
  • Sayın hercai1999, aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, 1.5 dCi motorlarda ben şuana kadar hep 2000-2500 araı vites değiştirerek kullanıyorum, sürate göre değilde daha çok devir göstergesine göre kullanıyorum, katalogda hangi viteste hangi km kullanıması gerektiği belirtilmekteydi, yol bilgisayaraı yakıt tüketim değeri ekranında iken "i" düğmesine bir süre bastığınızda bu değer sıfırlanacaktır o andan itibaren ki lt/100 km değerini görebilirsiniz,
  • o beyin muhabbetinde bence haklilar.

    rockerdem'in dedigi gibi ucu soketli bir sistem degilse eger, kablolar birbirine acik uclu temasta bulunabilir. Bu da birseyleri etkileyecektir, eger yanlislikla ugrasirken degerse kablolar. Ha soket varsa, tabiki birsey olmaz.
  • her durumda bunun için devre uçlarında sigortalar vardır, sigorta atar anlarım. kablo kesilse, şase yapsa ve beyin denen şeye zarar verse diyelim... 7-8 bin liralık nasıl bir beyin olduğunu merak ettim ben. 10 laptop parasına nası bi işlem yapıyo o beyin yahu :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerdem -- 23 Eylül 2009; 15:56:11 >
  • Ben de 2000 devirde kullanmaya özen gösteriyorum. Fakat katalogtaki katalogtaki hangi km'de hangi viteste kullanılacağına ilişkin tablolardan hiçbirşey anlamadım orada birsürü motor tipi var ve k9k gibi motorlara değişik isimler verilmiş benim motorum 1.5 hangisine karşışık geliyor acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hercai1999

    Ben de 2000 devirde kullanmaya özen gösteriyorum. Fakat katalogtaki katalogtaki hangi km'de hangi viteste kullanılacağına ilişkin tablolardan hiçbirşey anlamadım orada birsürü motor tipi var ve k9k gibi motorlara değişik isimler verilmiş benim motorum 1.5 hangisine karşışık geliyor acaba


    K9K 1.5 DCI
    HR16DE 1.6 Benzinli
    MR20DE 2.0 Benzinli
    M9R 2.0 DCI
  • herkese selamlar. ben de şu sıralar qashqai yi araştiriyorum.seat leon marka aracimi verip nissan almayi düşünüyorum. bu kapsamda birkaç sorum olucakti.
    1. benim için önemli olan hususlardan biri özellikle istanbulun bu bozuk yollarinda araci rahatca kullanabilmek, yerden yükseklik ve de sürüş pozisyonu yeterlimi?
    2. geri dönüş kamerasinin oldugu lcd ekran müzik ve kamera dışında da herhangi bir bilgi amacli kullanilabiliyormu mesela golflerde oldugu gibi klima açildiği zaman ve ya başka bilgilendirmeler iiçin
    3.115 beygir benzinli aracı çok zorluyormu özellikle yokuşlarda
    4. son olarak da leonu verip nissann almaya degermi
    şimdiden teşekkür ediyorum cevaplariniz için.
  • şöyle bir tablo buldum diğer konularda.
    eğer fiyatlar böyleyse oldukça pahalı. ben şu an bindiğim arabayla kıyaslamak zorundayım. aracım, citroen c3 1.4 92 hp dizel. qashqai almayı düşünüyorum.
    qashqai'ın 1.5 dizelinde bakımlar her 10 binde bir iken, c3'te hem 15 binde bir hem de daha ucuz.

    c3'le 4 yılda 110 bin km yapmışım ve şimdiye kadar 2,5 milyar bakım parası verdim, qashqai'da ise aynı km'ye geldiğimde 6 milyar bakım parası vereceğim!

    c3'te triger 180 binde değişiyor, nissan'da 100 binde galiba, hadi diyelim ki onu da c3'te erken değişip 1 milyar da ona versem, yine arada fahiş fark var. çok kötü.

     NİSSAN Qashqai




  • citroen ile qashqai'yi karşılaştırmak? eski bir c3 kullanıcısı olarak bana pek makul gelmedi. ben de yapayım bir karşılaştırma:

    C3 1.4i X FURIO 5K 24.327 TL
    QASHQAI 1.6 VISIA 41.649 TL

    sanırım demek istediğimi anlatabilmişimdir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arslanut

    herkese selamlar. ben de şu sıralar qashqai yi araştiriyorum.seat leon marka aracimi verip nissan almayi düşünüyorum. bu kapsamda birkaç sorum olucakti.
    1. benim için önemli olan hususlardan biri özellikle istanbulun bu bozuk yollarinda araci rahatca kullanabilmek, yerden yükseklik ve de sürüş pozisyonu yeterlimi?
    2. geri dönüş kamerasinin oldugu lcd ekran müzik ve kamera dışında da herhangi bir bilgi amacli kullanilabiliyormu mesela golflerde oldugu gibi klima açildiği zaman ve ya başka bilgilendirmeler iiçin
    3.115 beygir benzinli aracı çok zorluyormu özellikle yokuşlarda
    4. son olarak da leonu verip nissann almaya degermi
    şimdiden teşekkür ediyorum cevaplariniz için.


    1. Aracın bozuk yollarda beklentinizi karşılayıp karşılamadığını, ancak kendiniz kullanarak anlayabilirsiniz. Bunun için bir test sürüşüne mutlaka çıkın. QQ bir arazi aracı değil. Kullanımı, yerden yüksekliği ve sürüşü rahat ancak bu yüksekliğe zamanla alışıyorsunuz. Beklentinizi yüksek tutmazsanız aracı kullanmaktan daha fazla zevk alırsınız.
    Son olarak tekrar belirtiyorum test sürüşü yapmadan bu sorunuza kesin bir cevap alamazsınız.

    2. Multimedia sistemi ile şimdilik geri görüş kamerası, telefon ve radyo-cd-mp3 kumanda ediliyor. Yol bilgisayarı bilgileri hız ve devir göstergelerinin ortasındaki göstergeden alabiliyorsunuz. İleriki bir zamanda da Navigasyon özelliğini kullanabilirsiniz. Diğer bilgilendirmeleri ekrandan göremezsiniz çünkü bu sistem diğer QQ'leri mevcut ses sisteminin soketlerini kullanıyor.
    http://www.bosch-presse.de/TBWebDB/en-US/Presstext.cfm?CFID=761&CFTOKEN=56164738&Search=1&id=4011
    http://www.youtube.com/watch?v=zizPFbJOp7I

    3. 115 beygir alt devirlerde biraz ağır kalabilir, üst devirlerde kullanınca canlı ancak yakıt tüketimi artıyor. Yine test sürüşü yapmadan Leon'la aradaki farkı anlayamazsınız.

    4. Leon'da hoşunuza giden özellikler, QQ'da var mı? Leon yere yakın bir araç, virajlarda QQ'ya göre farklı davranacaktır. QQ, Leon kadar sportif olamayacaktır bunu hatırlamanızda fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 24 Eylül 2009; 10:22:26 >




  • böyle bir cevap beklediğim için zaten mesajımda belirtmiştim " şu an bindiğim araçla kıyaslamak zorundayım" diye. eğer almayı düşünüyorsam ve bu araçlar çok uç segmentte arabalar değilse (sonuçta QQ bir 4x4 değil, bir cupe de değil) yani ben bir c3'e biniyorken QQ'yi alabiliyorsam elbette kıyaslarım.
    ha, mesela bir citroen c4 picasso hdi ile veya ford c-max tdci ile kıyaslasanız da pahalı zaten.



    quote:

    Orijinalden alıntı: rockerdem

    citroen ile qashqai'yi karşılaştırmak? eski bir c3 kullanıcısı olarak bana pek makul gelmedi. ben de yapayım bir karşılaştırma:

    C3 1.4i X FURIO 5K 24.327 TL
    QASHQAI 1.6 VISIA 41.649 TL

    sanırım demek istediğimi anlatabilmişimdir :)




  • ben 2 sene c3 kullandım ve yaklaşık 4-5 bin tl para harcadım sadece servise... ben şimdi bunu neyle kıyaslayayım :)
  • akhenaten verdiğiniz tabloyu bende daha önce bu forumda da gördüm. Qashqai ile ilgilendiğim için bende gidip serviste fiyatları sordum. Ancak buradaki fiyatlar çok abartılı. Sanki bir satır kaymış gibi. Zira sizin tabloda Micra 1.5 dci için yazanlar Qashqai 1.5 Dci için, aynı şekilde benzinli Micra'nın karşısındaki rakamlar, Qashqai 1.6 için beyan edilen rakamlarla uyuşuyor. Dizel ile benzinli arasında çok fazla servis ücreti farkı yok. Ama en önemli fark dizel 10.000 km.de benzinli 15.000 km.de bir bakıma giriyor.
  • Cevabınız için teşekkür ederim.115 beygir sanki gözüme biraz az geliyor. o tarzda bir araç en az 150 felan olmali diye düşünüyorum.dediğiniz gibi en iyisi bir test sürüşü ayarlamak.
    quote:

    Orijinalden alıntı: MVDR

    quote:

    Orijinalden alıntı: arslanut

    herkese selamlar. ben de şu sıralar qashqai yi araştiriyorum.seat leon marka aracimi verip nissan almayi düşünüyorum. bu kapsamda birkaç sorum olucakti.
    1. benim için önemli olan hususlardan biri özellikle istanbulun bu bozuk yollarinda araci rahatca kullanabilmek, yerden yükseklik ve de sürüş pozisyonu yeterlimi?
    2. geri dönüş kamerasinin oldugu lcd ekran müzik ve kamera dışında da herhangi bir bilgi amacli kullanilabiliyormu mesela golflerde oldugu gibi klima açildiği zaman ve ya başka bilgilendirmeler iiçin
    3.115 beygir benzinli aracı çok zorluyormu özellikle yokuşlarda
    4. son olarak da leonu verip nissann almaya degermi
    şimdiden teşekkür ediyorum cevaplariniz için.


    1. Aracın bozuk yollarda beklentinizi karşılayıp karşılamadığını, ancak kendiniz kullanarak anlayabilirsiniz. Bunun için bir test sürüşüne mutlaka çıkın. QQ bir arazi aracı değil. Kullanımı, yerden yüksekliği ve sürüşü rahat ancak bu yüksekliğe zamanla alışıyorsunuz. Beklentinizi yüksek tutmazsanız aracı kullanmaktan daha fazla zevk alırsınız.
    Son olarak tekrar belirtiyorum test sürüşü yapmadan bu sorunuza kesin bir cevap alamazsınız.

    2. Multimedia sistemi ile şimdilik geri görüş kamerası, telefon ve radyo-cd-mp3 kumanda ediliyor. Yol bilgisayarı bilgileri hız ve devir göstergelerinin ortasındaki göstergeden alabiliyorsunuz. İleriki bir zamanda da Navigasyon özelliğini kullanabilirsiniz. Diğer bilgilendirmeleri ekrandan göremezsiniz çünkü bu sistem diğer QQ'leri mevcut ses sisteminin soketlerini kullanıyor.
    http://www.bosch-presse.de/TBWebDB/en-US/Presstext.cfm?CFID=761&CFTOKEN=56164738&Search=1&id=4011
    http://www.youtube.com/watch?v=zizPFbJOp7I

    3. 115 beygir alt devirlerde biraz ağır kalabilir, üst devirlerde kullanınca canlı ancak yakıt tüketimi artıyor. Yine test sürüşü yapmadan Leon'la aradaki farkı anlayamazsınız.

    4. Leon'da hoşunuza giden özellikler, QQ'da var mı? Leon yere yakın bir araç, virajlarda QQ'ya göre farklı davranacaktır. QQ, Leon kadar sportif olamayacaktır bunu hatırlamanızda fayda var.






  • bu tablo sanırım bir nissan servisinin duvarında asılı bir tablonun fotoğrafı. eğer servis bunları yanlış yazmışsa pes yani.
    siz serviste qashqai bakım ücretlerini sorduğunuzda size bu tabloda micra için yazılı olan fiyatları mı verdiler, belki onlar da yanlış söylemiş olabilir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: speaker

    akhenaten verdiğiniz tabloyu bende daha önce bu forumda da gördüm. Qashqai ile ilgilendiğim için bende gidip serviste fiyatları sordum. Ancak buradaki fiyatlar çok abartılı. Sanki bir satır kaymış gibi. Zira sizin tabloda Micra 1.5 dci için yazanlar Qashqai 1.5 Dci için, aynı şekilde benzinli Micra'nın karşısındaki rakamlar, Qashqai 1.6 için beyan edilen rakamlarla uyuşuyor. Dizel ile benzinli arasında çok fazla servis ücreti farkı yok. Ama en önemli fark dizel 10.000 km.de benzinli 15.000 km.de bir bakıma giriyor.




  • Merhaba,

    Yaklaşık 1.5 Tonluk bir araba olan Toyota Verso kullanıyorum. 110 beygir ve 1.6 motora sahip aracım ve kesinlikle yokuşlarda hiçbir sıkıntı yaşatmıyor.
    Sollama, yokuş çıkma, hatta araç full yüklüyken dahi sorunsuz. Tabi bu aracı kullanırken Honda Civic, Mazda RX7 gibi bir performans zaten beklenmiyor diye düşünüyorum.

    Bugün Qashqai Platinum'u teslim alacağım. Gözlemlerimi paylaşırım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: arslanut

    Cevabınız için teşekkür ederim.115 beygir sanki gözüme biraz az geliyor. o tarzda bir araç en az 150 felan olmali diye düşünüyorum.dediğiniz gibi en iyisi bir test sürüşü ayarlamak.
    quote:

    Orijinalden alıntı: MVDR

    quote:

    Orijinalden alıntı: arslanut

    herkese selamlar. ben de şu sıralar qashqai yi araştiriyorum.seat leon marka aracimi verip nissan almayi düşünüyorum. bu kapsamda birkaç sorum olucakti.
    1. benim için önemli olan hususlardan biri özellikle istanbulun bu bozuk yollarinda araci rahatca kullanabilmek, yerden yükseklik ve de sürüş pozisyonu yeterlimi?
    2. geri dönüş kamerasinin oldugu lcd ekran müzik ve kamera dışında da herhangi bir bilgi amacli kullanilabiliyormu mesela golflerde oldugu gibi klima açildiği zaman ve ya başka bilgilendirmeler iiçin
    3.115 beygir benzinli aracı çok zorluyormu özellikle yokuşlarda
    4. son olarak da leonu verip nissann almaya degermi
    şimdiden teşekkür ediyorum cevaplariniz için.


    1. Aracın bozuk yollarda beklentinizi karşılayıp karşılamadığını, ancak kendiniz kullanarak anlayabilirsiniz. Bunun için bir test sürüşüne mutlaka çıkın. QQ bir arazi aracı değil. Kullanımı, yerden yüksekliği ve sürüşü rahat ancak bu yüksekliğe zamanla alışıyorsunuz. Beklentinizi yüksek tutmazsanız aracı kullanmaktan daha fazla zevk alırsınız.
    Son olarak tekrar belirtiyorum test sürüşü yapmadan bu sorunuza kesin bir cevap alamazsınız.

    2. Multimedia sistemi ile şimdilik geri görüş kamerası, telefon ve radyo-cd-mp3 kumanda ediliyor. Yol bilgisayarı bilgileri hız ve devir göstergelerinin ortasındaki göstergeden alabiliyorsunuz. İleriki bir zamanda da Navigasyon özelliğini kullanabilirsiniz. Diğer bilgilendirmeleri ekrandan göremezsiniz çünkü bu sistem diğer QQ'leri mevcut ses sisteminin soketlerini kullanıyor.
    http://www.bosch-presse.de/TBWebDB/en-US/Presstext.cfm?CFID=761&CFTOKEN=56164738&Search=1&id=4011
    http://www.youtube.com/watch?v=zizPFbJOp7I

    3. 115 beygir alt devirlerde biraz ağır kalabilir, üst devirlerde kullanınca canlı ancak yakıt tüketimi artıyor. Yine test sürüşü yapmadan Leon'la aradaki farkı anlayamazsınız.

    4. Leon'da hoşunuza giden özellikler, QQ'da var mı? Leon yere yakın bir araç, virajlarda QQ'ya göre farklı davranacaktır. QQ, Leon kadar sportif olamayacaktır bunu hatırlamanızda fayda var.








  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.