Şimdi Ara

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği İş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese, bu bölümden mezun birinin karada bulmasi şu dönemde cok mu zor?

    Tanıdığı olmayan dolayısıyla torpille bir yere gelemeyecek olan birisi iş girmek için gemiye çıkmaktan başka nasıl bir yol izlemeli? Cevaplarsanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Karada iş bulmak o bölüme zor değil güverteciler zordur.O bölümde okuduğunuz takdirde karada iş bulmakta sıkıntı çekmezsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Captain_Cengaver

    Karada iş bulmak o bölüme zor değil güverteciler zordur.O bölümde okuduğunuz takdirde karada iş bulmakta sıkıntı çekmezsiniz.

    Ama 2-3 aydır kariyer.netten yapilan hicbir basvuruya dönülmedi. İş basvurusu icin baska bir yol mu var yoksa baska bir mecra mı var bu bölüme özel?

    Bu bölümü okumuyorum o yüzden tam bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir tebessüm kullanıcısına yanıt
    Bende pek bilmiyorum hocam :) Güverteye göre daha fazla iş imkanı var karada o kadar biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Captain_Cengaver

    Bende pek bilmiyorum hocam :) Güverteye göre daha fazla iş imkanı var karada o kadar biliyorum.

    Anladım, teşekkür ederim yine de :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir tebessüm kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torpilsiz tanıdıksız çok zor girersin.Ben kendi başıma cv'im çok iyi olmasına rağmen olmadı.İyi ki de olmamış mekanik sektörüne girdim bende.O zamanlar 2 yılda maaşın şu olur dediğin rakamları 6.ayımda almaya başladım.Tersanede alım her zaman kısıtlıdır.Genelde alımda tecrübeli istenir.Ha şans faktörüde var tabi başvurup o an ki açıktan girende vardır ama inan o kadar çalışanın illaki bi yakını zaten o fırsatı kolluyodur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SroKO

    Torpilsiz tanıdıksız çok zor girersin.Ben kendi başıma cv'im çok iyi olmasına rağmen olmadı.İyi ki de olmamış mekanik sektörüne girdim bende.O zamanlar 2 yılda maaşın şu olur dediğin rakamları 6.ayımda almaya başladım.Tersanede alım her zaman kısıtlıdır.Genelde alımda tecrübeli istenir.Ha şans faktörüde var tabi başvurup o an ki açıktan girende vardır ama inan o kadar çalışanın illaki bi yakını zaten o fırsatı kolluyodur.

    Peki şuandaki maasınız nedir? Torpilsiz gerçekten cok zor ve birsürü ilan olmasina ragmen hic geri dönüş olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up güncel durumunu bilen varmi ??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu bölüm mezunu olup da deniz tecrübesi de olan kişiler başta tersaneler olmak üzere çok kolay ve iyi şartlarda işe giriyor arkadaşlar.
    Hele de bu son bir yılda özellikle yalova bölgesindeki tersaneler de karada iyi şartlarda işe başlarsınız.
    Genelde tersaneler kariyer falan uğraşmıyorlar. Alın elinize cv nizi gidin tersaneler e bırakın.
    Tersanelerde yeni mezun Gemi inşaacılar çok ama gemiyi bilen ve tecrübesi olanların oranı %5 bile değil ve gördüğüm şey, Şef, proje sorumlusu veya proje müdürü olmanın en önü açık konusu Gemi tecrübesi. Bir gemi inşaatının Şef veya yukarıda saydığım amirlikler için ilk bakılan kıstas bir yıl bile olsa deniz tecrübesi.
    Deneyin ve görün. Fazla değil bir ay deneyin. Sonucu görün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Itude 2018 yilinda o bolumdeydim tersanede 3k ya zor sartlar altinda bir sekilde is bulursun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonick

    Itude 2018 yilinda o bolumdeydim tersanede 3k ya zor sartlar altinda bir sekilde is bulursun
    Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri işletme mühendisleri yaklaşık olarak tersanelerde dediğin ücreti alıyor hocam ama deniz tecrübesi olan bir GMİM mezunu ortalama olarak 9k civarında alıyordu geçen sene. (Ben alıyordum)

    Bu yıl iş değiştirdim. Tersanede benle aynı bölüm mezunu arkadaşlar ile görüşüyorum. Şu an yapılacak zam %35-40 civarında.

    Tabiki burada tercih ettiğin tersanenin yaptığı işler çok önemli. Eğer yabancı ağırlıklı çalışıyorsan iş sıkıntısı çekmezsin. Yol gösterme bakımından Yalova Altınova bölgesi tersanelerine gelip görüşmeni isterim.

    3-4 ay öncesine kadar adam bulamıyorduk. O derece.

    Tersane harici de GMİM mezunu arkadaaşlar başta enerji santralleri, otel teknik müdürlükleri, petrol şirketlerinde çok kolay şekilde iş bulabilmektedirler.
  • aktassa A kullanıcısına yanıt
    ilgi icin tesekkurler hocam ama bolum degistirdim kaptanliga kurum ici yatay gecis yaptim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonick S kullanıcısına yanıt
    Onun için de güzel iş fırsatları mevcut karada.
    Bahtınız açık olsun.
  • Ben Liseyi Ahşap yat yapımı Üniversiteyi ise Gemi İnşaat olarak 2 yıl okudum.

    Bu bölümü okuyup işsiz kalmazsın sonuçta vasıflı bir iş.

    Fakat bu bölümde şu var ki öyle internetten felan iş arayamazsın özellikle gidip bire bir görüşmen hatta sahadan bir kaç arkadaş edinmen gerekir. Gemi inşaat çok açık bir meslek, yani kendine bir dal belirlemen lazım, Atıyorum ahşap teknesi var, askeri tersane var, çelik tekne var, polyester fiberglasss var, Bu bölümlerden birini kendine belirlemen lazım önce. Daha sonra bölümünle ilgili işe gireceğinde tavsiyem bi 1 2 yıl maaşı kafana takmaman, vasıf kazanıp işi öğrenene kadar harıl harıl çalışmalısın. Zaten bu süreçte mutlaka zam yaparlar.

    Ben Polyester üretimi seçtim (seçmez olaydım :D) 1 2 yılda kendimi çok geliştirdim. El yatırması, infüzyon sistemi, Jelkot uygulamaları, polyester tamiri vb bir çok alanda çalıştım halada çalışıyorum, İzmir de bu işin maaşı biraz düşük şuanda aldığım para 10 bin tl, Cumartesi pazar tatil. Resmi tatiller tatil..

    Bu bölümü seçmemin sebebi ileriye dönük farklı alanlara da geçebilecek olmam. Mesela ileride kendi tekneci dükkanımı açabilirim. veya bir araç kaporta parçaları üreten büyük firmalara girebilirim. veya daha çok rüzgar gülü üretim işine girebilirim bunlarda hep polyester üretimi.

    Ayrıca dediğim gibi polyester ustası aranan bir vasıf. Maaş konuşurken istediğiniz paraları alabileceğiniz bir iş, tabiki doğru yerlerde.

    Kaynakçı da öyle gerçi kaynakçılarda çok güzel paralar alıyorlar çünkü kaynakçı kalmadı artık. Millet hep öğretmen avukat doktor olma peşine gittiği için ne kaynakçı kaldı ne polyester ustası, Usta bir kaynakçı 20 bin tl maaş alıyor şaka gibi :D Öğretmen ve doktorda ona bakıyor öyle :D

  • sorularınızı alabilirim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.