Şimdi Ara

Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor
     

    New York merkezli araştırma şirketi eMarketer, sosyal medya kullanımıyla ilgili raporunu sundu. Yapılan tahminlere göre Facebook genç kullanıcısı sayısında çok büyük bir düşüş yaşanacak.

     


    Emarketer'ın araştırmasına göre 12-17 yaş arası Facebook kullanıcı sayısı 14.5 milyon olarak tahmin ediliyor. Bu rakamda geçtiğimiz yıla göre yüzde 3.4'lük bir düşüş var. Araştırma şirketi, bu yaş aralığındaki kullanıcıların Facebook'u havalı bulmadığını ve Instagram ile Snapchat'i kullanmayı tercih ettiklerini söylüyor.


     



    Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor
    Yıllara göre Amerika'da Facebook, Instagram ve Snapchat kullanım oranları 




    Genç kullanıcılar gün içerisinde Facebook'a daha az sıklıkla giriş yapıyor ve daha az zaman harcıyor. Instagram ve Snapchat'i ise sık sık ziyaret ediyor.


     


    Genel Kullanıcı Sayısı Artmaya Devam Ediyor 


    Yaş filtrelemesi yapmadığımız zaman genç kitlenin aksine Facebook'un büyümeye devam ettiğini görüyoruz. Şirketin genç kullanıcıları bir şekilde çekmesi gerekiyor. Bu nedenle Facebook, reklam servislerine yaş grubuna göre filtreleme getiriyor.


     

    Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor



    İngiltere'de sosyal medya kullanımın dağılımı (2017)

     

    Tahminlere göre 12-17 yaş aralığındaki ABD gençlerinin sosyal ağ kullanım oranı %81,9 seviyesinde. Yaklaşık dört yılın ardından -yani 2021 yılında- bu oran %76.2'ye düşecek.





    Geçtiğimiz yıla göre ABD'deki aylık Facebook kullanıcı sayısının 2017'sonunda %2.4 oranında , Snapchat'in %25.8 oranında, Instagram'ın da %23.8 oranında büyümesi bekleniyor.


     


    Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor




    Facebook, akıllıca bir hamle yaparak 2012 yılında Instagram'ı satın almıştı. O zamandan beri akıllıca hamleler yapan Facebook, bugün Instagram'ı en güçlü sosyal mecralardan biri haline dönüştürdü. Bir zamanlar yoğun bir şekilde Facebook'u kullanan genç kardeşlerimiz, günümüzde Instagram'ı daha aktif kullanıyorlar. Facebook, Snapchat'i satın almak yerine oradaki özellikleri sahip olduğu uygulamalara getirdi. Hikayeler özelliğinin eklenmesi ile birlikte kullanıcıların gün içerisinde Instagram'ı ziyaret sıklığında büyük bir sıçrama yaşandı. Bugün Facebook'un sahip olduğu ancak Hikayeler özelliğinin eklenmediği bir sosyal medya uygulaması kalmadı. Yılın ikinci çeyrek sonuçlarına göre Snapchat hisseleri yüzde 16 oranında değer kaybetti.





    Genç kitlenin Facebook'tan uzaklaşmasını neye yorumluyorsunuz?


     




  • Ayak takımı, keko ve birbirine laf atan ihtiyar kaynıyor facebook.

  • facebooktaki kitle instagram ve snapchate nasıl kaysın?buralarda sadece video ve fotoğraf paylaşılıyor. e peki insanlar belli bir konuda fikirlerini çevresindekilere nasıl belirtiyor?TWITTER

  • Facebook'un da yakında fişini çekerler. Alternatif sosyal medya uygulamaları daha iyi durumdalar.

  • Orta ve üst yaştakilerin seviyesiz yorumları ve paylaşımlarından kaçıyorlar...

  • facebook yaşayan ölü gibidir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara bakılırsa Instagram ya da Snapchat çok elit bir kitleye sahip ya da çok yararlı işlerin döndüğü yerler. Demek ki ben yanlış biliyormuşum. Şuna sevgili ergenlerin bir şeyden çabuk sıkılıp kendilerine trend olan yeni bir yer bulmaları diyin. Yarın ondan da sıkılıp başka bir yöne kayacaklar. Zaten Instagram ilk çıktığında bu kitle yoktu, millet güzel güzel fotoğraflar paylaşırdı. Tam bir kütüphane gibiydi. Şimdi Instagram her yerden kendini abuk subuk çekip altına özlü söz zannettiği klişe, atarlı bir söz ekleyip paylaşanlarla doldu. Umarım çabucak sıkılıp başka yerlere kayarlar :)

  • Bence kaydı bile,Facebook genelde orta-üst yaş tarafından kullanılıyor.

  • en iyisi twitter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Instagram da Facebook'un sanki çok büyük kaybı olacakmış gibi...

  • Nası yazı paylaşılır instagram da denilmiş. Yaz yazını paylaş ekran görüntüsünü.yerin yetmiyorsa altta ilk yorum olarak istediğin uzunlukta yaz

  • facebook eski cazibesini yitireli çok oldu tr piyasasında siyasi atışmalr gırla gidiyor.Kitlesi yaş olarak daha olgun duurmda bunlar gençler için kaçış sebebi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.