Şimdi Ara

Kış geliyor ohh be (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
8.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekvator kuşağında 12 ay yaz yaşanıyor . Sadece yağışlı geçen muson mevsimi var. Ne kadar sıkıcı .

    Mevsim yazdan kışa dönerken , kış çökerken yaşanan muhteşem sonbahar mevsimi çok güzel .
  • fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    sıcakta dışarı çıkamıyoruz 2 adım atsak kanter içinde kalıyoruz doğru düzgün yemek yenmiyor hergün defalarca duş alıyoruz daha ne olsun ki kışın sonbaharın ilkbaharın gözünü sevim
  • BENDE Sıcagı severım mersının sogugunu bıle sevmem eskısehıre tasındık bakalım nasıl oalcak kar falan birde cok sogukmus bralar suan bıle cok ıyı hava tek artısı mersınde klıma yakardık yeterlıydı burda dogalgaz var ehr yer sıcak oalcak birde sıcak su bulmak efsane olucak ama sogugu sevmem :)
  • Bu 2017 yılı yaz mevsiminden ben bir şey anlamadım.

    Çoğunlukla yağmur yağdı suLar selLer götürdü. Kısacası bu yaz sıcak değil serin idi..
  • Çok terleyen biri olarak .Bu yaz ben çok yıprandım ya..Her gün nerdeyse soğuk su ile duş aldım..Allahtan kış geliyor benim için süper bir haber..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde sıcacık pc başında oyun oyna film izle kahveni yap missss

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğuk hiç sevmem :) özellikle kansız arkadaşlar paranteziçinde kansız kanı olmayan hahsjahah arkadaşlar hiç sevmez çunku bir türlü elleri ayakları ısınmaz . Sıcaktan zarar gelmez hocam soğuktan değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış iyi iyide doğal gazın olmadığı 150 bin nüfuslu bir yerde soba ve kalorifer dumanı + termik santral dumanını düşününce , kış hiç iç açıcı gelmiyor açıkça . :)
  • Çekin montları kardeşlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevsim faşistliği de yeni başladı herhalde.

    yabana atılır şeyler değil söyledikleriniz. ayıp oluyor, benden bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomthejeer -- 8 Eylül 2017; 19:9:8 >
  • Kış iyidir güzeldir, insanlar evlerine çekilir. benim gibiler sokaklarda geceleyin rahat rahat yürüyüş yapabilirler bu sayede. Yazın ipini salan dışarıda olduğu için ortalık ana baba gününe dönüyor, sokaklarda barzolar fink atıyor.
  • vallahi soğuk hava ceket hırka mont candır. Soğukta yakılan sigaranın bile tadı başka
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Kışın nesini seviyorsunuz be sadece, güneşin salgılanmasını sağladığı mutluluk hormonu bile yazın hayatın çok daha güzel olması için bir sebep.

    pardon, neymiş o hormonun adı? melatoninden bahsediyorsun bence. ki o, ışık ile salınımı azalan bir maddedir. dolayısıyla yazın daha çok güneş ışığına maruz kalınacağından, daha az salgılanacağı düşünülebilir.

    yine de bu teşbih hatalıdır, yalnızca teorikte doğrudur. zira bilgisayar ışığı yahut odadaki gece lambası dahi melatoninin salgılandığı epifiz bezindeki pineolasit hücrelerini etkiler. dolayısı ile yaz kış arasında melatonin salınımı farkı olduğunu belirtmek tıbbi bir yanlışa yol açacaktır.

    güneş ile etkileşen madde ise d vitaminidir. ki kışın günde 10-15 dk. güneşe görünerek de bu ihtiyaç kolaylıkla giderilebilinir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suprose

    vallahi soğuk hava ceket hırka mont candır. Soğukta yakılan sigaranın bile tadı başka

    gençleri sigaraya özendirmeyelim beyefendi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34

    Allah dışarda kalanların şimdiden yardımcısı olsun.

    Hocam bir kaza bela olmadıktan sonra insanlar dışarda kalmıyor, evsizle camilere ve hastanelere sığınıyor. Ama hayvanlar dışarıda kalıyor Allah yardımcıları olsun hava çok soğuk olduğunda ilk aklıma dışarıdakiler gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurtleTut

    Bizim insanımızın şu iğrenç sıcak sevgisinden tiksiniyorum. Yere bir damla su damlıyor, bütün minübüsler sıcağı sona dayıyor cam kapı pencere kapatıyor, dışarısı 50 derece klima açan yok, cam açan yok. Aynııı babam. Hafif bir yaz rüzgarı esiyor, adam direk metrelik yorganı çekiyor üstüne.

    Tam 82 gün sonra rahat rahat uyuyabildim. Rezalet bir sıcak hava, nem, ter, bunaltı, toplu taşımada koku, yiyeceklerin erken bozulması ve beni belki de en çok etkileyen "uyku" ...

    Bir kalkıyorum alnım boynum ter içinde, bir kalkıyorum nefes alınmıyor, nem %90... Şu son günlerde bir uyuyorum, 2 gecelik uykum bütün yazın aldığım uykuya bedel.

    Kim nasıl sever şu mevsimi anlamak mümkün değil. Ter kokan metrobüsler, ıslak ıslak sırtlar koltuk altları, saat 11 ile 16 arasında kıyamet olmuş gibi güneşin kurşunları yüzünden evden çıkamama. Geçirilen beyin kanamaları, bayılanı ayılanı, metrekareye 500 insanın düştüğü tıklım tıklım plajlar, güneş yanıkları.

    Oyy oyy oyy, böceklerden-sineklerden bahsetmiş miydim ? Bir mevsimin hiç mi iyi bir yanı olmaz ?

    Kış gibisi var mı ya ? Soban, kaloriferin, tatlı-sıcak evin, dışarıda rüzgarın uğultusu, yere düşen o tatlı kar taneleri, büyüleniyorum resmen, oturup saatlerce bıkmadan izleyebilirim... O beyazları giyinen sokaklar, evlerin çatıları, ter yok, böcek yok, koku yok, nem yok, 2 kat yorganın altında eşi benzeri olmayan uykular, hele birde sevgili varsa gönlünün ortasında, ohhh ohhh değme keyfine.

    Sıcak bir filtre kahve, camın önünde köpeğinle beraber seyir ettiğin yağmurlar, karlar. Kırılan mikroplar, bakteriler.

    Kışın ten böyle pürüzsüz olur, nem ve ter olmayınca, gözenekler kapalı olunca bir insana dokunmak hazların en büyüğü olur. Yazın ise kaçarsınız, yapış yapıştır, duş al 1 saat sonra yine aynı senaryo, nem ve sıcak mahveder. Saçlarınız patates olur.

    Kış öyle mi, ahh ahh ahh. Tanrının bize en büyük armağanlarından bir tanesi, kıymeti bilinmeli.

    Edit: Şu kasvetli havada iç kararı-cılar; alakası dahi yok. İmkan olsa da arkadaşlarımdan dinleseniz, böyle kapalı havalarda ne kadar mutlu olduğumu, insanları etkinliklere davet ettiğimi, keyif üstüne keyif çattığımı işitseniz Tam aksine güneşli havada ise yaşama isteğim kayboluyor, güneşin altında 5 dakikadan fazla kalayım, gözüme ve başıma inanılmaz ağrılar giriyor.

    Kışın beni üzen iki tarafı var, biri sokak hayvanları, diğeri evsiz yurtsuz insanlar. Gerçekten üzülüyorum onlara, ama maalesef yapacak bir şey yok, yeri geldiğinde her mevsim her bölgede yaşanan acı ve trajediler var...



    Adam öyle bi yazmış ki kışı sevdiğimi şimdi farkettim
  • Akşam işten gelince çorapı çıkarıp atınca duvara yapışcak gibi oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışı,gri kara puslu havayı sevenler yallah iskandinavya ya.Salya sümük övücüler sizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEISENBERG -- 8 Eylül 2017; 20:15:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana her gün yaz 31 aralık da sezonu kapatıyorum 1 ocakda açıyorum 365 gün denize girerim bu yaz da iyi oldu 45 dereceleri gördük zenci gibi yandım arada zenciler sahilde beni görüp naber toprağım diyor
  • DH asosyeller ekibi toplanmış.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.