Şimdi Ara

TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    C20’nin en büyük özelliği en uygun fiyatlı, üç antenli router’lardan biri olması, modem değil, bunu baştan vurgulayalım. Fiyatı ve performansıyla ev kullanımına hayli uygun bulduğum Archer C20’yi incelemeye başlayalım.
     
    TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'

    Turkuaz-sarı renkli temasıyla, temel özellikleri vurgulanan kutunun içerisinden C20’nin kendisi, 9V 0.6 amper minik adaptörü ve alışılageldik dökümantasyonlar çıkıyor, ürün 3 yıl garantili.
     
    TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'

    TP-Link AC750 Archer C20. 23CM eninde, 14.4CM uzunluğunda ve 3.5CM kalınlığında bir router, her yere sığar. Üstü baklava dilimi misali şekillendirilmiş parlak lacivert, sert plastik malzemeden. Ortasında TP-Link logosu, altta da bir bar halinde bildirim ışıkları var. Kenarlara doğru yükselen, kavisli tasarım, lacivertten griye, daralan bir yapıyla geçiş, yine gri antenler, bir router için tasarımı gayet güçlü, koyduğunuz ortamda sırıtacak bir hali yok.
    TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'

    Önünde, kenarlarında herhani bir detay yok, altında bolca havalandırma ızgarası bırakılmış. Arkasında ise sırasıyla 4 tane 100Mbit LAN ve 1 WAN portu, ardından WPS, reset ve güç butonu var, fiyat segmenti gereği USB portu bulunmuyor.
     
    TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'
     
    C20, daha önce de dediğim gibi fiyatı segmentindeki neredeyse tek üç antenli router ama mesele nicelik değil, nitelikte yatıyor. 802.11AC standardındaki Archer C20’nin 3 adet çıkarılamayan 5dBi’lık antenlerinden 2’si 2.4GHz, 1’i ise hem 2.4 hem de 5GHz bandında yayın yapabiliyor. 2.4GHz bandı için 300, 5GHz bandı için 433Mbit’e kadar hız destekli.
     
    TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'
     
    Router’ın kurulumu kolay, sade bir arayüzü var. Temel olarak istatistikleri izleyebiliyor, yayın ve evebeyn ayarlarına gidebiliyor, ağdaki belirli kullanıcıların bant genişliğini belirleyebiliyorsunuz. Masaüstü arayüzü kadar detaylı değil ama mobil uygulaması Tether üzerinden de bağlı cihazları görebiliyor, yayın açıp kapatabiliyor veyahut ebeveyn kontrollerinden kullanım çizelgesi veya izin verilen siteleri belirleyebiliyorsunuz.
     
    TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'

    Donanımsal altyapısını merak edenler için, biraz zor oldu ama içerisini açtım. 2.4GHz bandından MediaTek’in tek çekirdekli, 580MHz hızında çalışan MT7628AN yongası sorumlu. 5GHz bandını ise yine MediaTek MT7610EN kontrolcüsü yönetiyor. Bellek Winbond’un DDR2 800MHz’de çalışan 64MB’lık belleği. İçeride bahsedilebilecek ekstra bir şey yok.
     
    TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'

    Hız ve menzil testi. Archer C20 ile arada hiçbir engel olmadan yaptığım testte 2.4GHz bandında 18MB/saniye civarı bir hız elde ettim, 5GHz bandında ise 48MB/saniyeye kadar çıkabildi. 75 metre karelik evimde, üç duvar ardından 2.4GHz bandında 6.5MB/saniye, 5GHz bandında 29MB/saniyeye geriledi. Ufak bir not, 802.11AC standardı sadece 5GHz bandı için geçerli. Menzil anlamında 75 metre karelik bir dairede, 2-3 haftalık kullanımımda dizüstümde ve S7 Edge’imde bir bağlantı ve stabilitede bir sıkıntı yaşamadım; en basitinden bir örnek, YouTube çatır çatır 1080P video izleyebildim, gidip şu router’ı resetleyeyim dediğim cinsten şişme de yaşamadım doğrusu, Archer C20 pek ısınmıyor. Merak edenler için aktarayım, router normal kullanımda sadece 3W harcıyor, mesele yeşilcilikse Archer C20 tam bir yeşilci.
     
    TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'

    TP-Link AC750 Archer C20 router’ı tam bir bütçe dostu. Evindeki kablolu interneti kablosuz hale getirmek isteyenler için bulunabilecek, fiyat anlamında en uygun çözümlerden biri. 2.4GHz bandında, 75 metre karelik bir evde kullanımı sıkıntısız, 5GHz bandından aynı odada bulunmadığınız sürece büyük beklentileriniz olmasın, Archer C20’nin odağı bu değil zaten. Bu videonun yayınlandığı tarih itibarıyla TP-Link Archer C20’nin fiyatı 115-120 lira civarlarında, router olduğu için fiyatı segmentindeki modem’lerden hızlı, rakibi router’lardan da hızlı, ayrıca çift bant yayın yapan pek rakibi de yok.
     
    TP-Link Archer C20 router incelemesi 'Ev için F/P router çözümü'
     
    Uzun lafın kısası, evinizdeki cihazlarla bir ağ oluşturmak veya var olan kablolu bağlantınızı, eviniz içerisinde, ev kullanımı dahilinde kablosuz hale getirmek istiyorsanız eğer TP-Link AC750 Archer C20 fiyat performansı yüksek bir çözüm.
    Böylelikle bir inceleme videomuzun daha sonuna gelmiş olduk, bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın.
     







  • Türk teknoloji forumlarında,teknoloji sitelerinde genellikle üstün körü,sade,duru bir inceleme stili benimsenmiş. Fakat böyle ürünün içini açıp baskı devreyi,işlemciyi,belleği falan görünce mutlu oldum.Bu inceleme stilini beğendim :) Devamlarını dilerim :)



    Not olarak yazayım,

    Anakart,gpu,cpu,ram vs zaten çıplak oldukları için herkes görebiliyor fakat bu tarz kapalı donanımları/parçaları/aksesuarları görmek veya göstermek çok güzel birşey.

  • Detayli incelemeniz için teşekkürler. Bende evde 2 Ader Xiaomi Mi Wifi Router 3 modelini kullaniyorum evde farkli yerlere Ac standartinda yüksek hizli bağlantı icin, Aliexpress de yaklasik olarak 30-35 dolara bulunabiliyor.



    Bu fiyata Türkiye de boyle bir alternatifin bulunmasi ilgimi cekti.



    Acaba Access Point kurulumunda da Baglantiyi Ac standartinda dagitabiliyor mu? Xiaomi Mi Wifi Router 3de dagitamiyor, en büyük sorunu bu bana göre.



    Ayrica icini açıp Chipsetine de degindiginiz icin bu konu hakkinda fazladan teşekkür etmek isterim.

  • Bir sorum olacak. TTnet Fiber kullanıyorum ve verdikleri modemin wifi performansından hiç memnun değilim. Aradım müşteri hizmetlerini ben bana verdiğiniz modem yerine başka modem kullansam sıkıntı olur mu falan dedim onlar da olur dediler. Ama pek güvenemedim. Aynı durumda olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

  • Hızlar çok düşük değil mi? Bu nasıl fiyat performans ürünü?
    ISS'lerin bedava verdiği modem/routerlar bile bundan daha hızlı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Hızlar çok düşük değil mi? Bu nasıl fiyat performans ürünü?
    ISS'lerin bedava verdiği modem/routerlar bile bundan daha hızlı.

    Merhabalar,

    fiyat segmentini araştırmanızı tavsiye ederim, çift bant yayına yapan veyahut 802.11AC destekli rakibi yok gibi bir şey.

    Ayrıca, bundan 2 sene önce ISS'nin bana sağladığı kablosuz modem bir yan odada bile bana sıkıntı çıkarıyordu, bu router 75 metre karelik evin her yerinde sıkıntısız çalışıyor.

    Uzun lafın kısası, önce araştırın, sonra neden Fiyat/Performans ürünü dediğimizi anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak kardeş ilk incelemelerinde çok acemiydin şuanda çok çok iyi inceleme yapıyorsun yani hata bulamadım . Aradım didikledim yok yok . Tek kelimeyle mükemmelsin. Erdi ve mesutta kendi tarzları var seninde kendine özgü bir tarzın var seviliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten güzel inceleme olmuş.

  • İnceleme çok faydalı ve eksiksiz daha fazla ağ aygıtları incelemesi gelir umarım elinize sağlık

  • burakesan kullanıcısına yanıt
    torrent destegı var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    torrent destegı var mı

    Merhabalar,



    Torrent desteği yok, fiyat segmentinde de yok bildiğim kadarıyla. USB de aynı şekilde. Bu tür ek özellikler için kesenin ağzını biraz açmak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir sunum olmuş tşk.

  • Neden router'a ihtiyaç duyduğumuzu bir türlü anlayamadım. Üzerine 20-30 her neyse daha koyar modem/router alırım?
  • Fiyatına göre oldukça iyi duruyor. Tek eksisi lan portlarının 100 mbit desteklemesi olmuş :) Kablosuz ile 18-48 mb hız alabilirken, kabloyla bu 11-12 mb civarında kalacak. Garip bir şekilde insan normalde kablosuzun kabloya göre daha yavaş olmasını beklerken, burda kablosuz daha hızlı olmuş oluyor :)

  • Merhaba, kablolu olarak bilgisayarımı bağladığımda 100mbit internet ile ne kadar hız alabilirim acaba? Speedtest'de 95mbit hız görüyorum şuan. Teşekkür ederim.
  • yazılımı sorunlu bu ürünün 5g vasat 2.4 g de anca kullanıyorum 8 metre mesafede sinyal güç bir ve 5 arasında sürekli gidip geliyor sinyallerinde stabilizasyon sorunu var

  • yeni aldım ben çekim gücü gayet iyi beklentimi karşıladı ancak arayüz türkçe değil tek eksiği bu şuan.

  • c20 açık alanda kaç metre mesafeye internet verir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.