Şimdi Ara

Galatasaraylı kardeşimize saldıranlar serbest!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.ntv.com.tr/spor/konyada-galatasaray-taraftarina-saldiran-4-kisi-serbest-birakildi,CXN1gt0-AUOGJHRQp2Ku0A

    böyle bir şey olamaz. videoyu her izlediğimde içim acıyor. bunun takımı, rengi yok. olamaz da. ama gel gör ki bu olayı yapanlar serbest bırakılıyor. ülkenin özeti bu işte.



  • Ne bekliyordunuz ki hapise atamalarını mi?



    Her gün böyle binlerce olay oluyor malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne oluyor şimdi yaptıkları yanlarına mı kalacak nasıl bir ülkede yaşıyoruz kim bilir nereden emir geldi serbest kaldılar ne güzel yol kes gasp et şiddet uygula elini kolunu salla çık git...
  • 18 yaş altıysalar normal serbest kalmaları çocukça bir şey yapıp üstüne internete koymalar zeka seviyesini belli ediyor. Ağlamışlardır büyük ihtimal bir daha yapmayız diye.
  • Biraz tokatlayıp salmışlardır.
  • Bu kardeşimiz olaydan sonra karakola başvurmamış. İyi de etmiş. Göbekli polislerden biri "sen aptal mısın GS forması giyiyorsun, bu işten bir şey çıkmaz bas git" derdi. Ülke ayağa kalktı gasp zanlıları serbest bırakılıyor.

    Yazıklar olsun.
  • Olayları medyatik olmasıyla değil, genel çerçevesinde değerlendirmek lazım.
    yapılan şey yanlıştır, cehaletin ve holiganizmin daniskasıdır. ancak hukuk toplum vicdanına göre şekillenmez.

    Bu tarz olaylarda yapılacak şey belli, bir adam yaralama ya da öldürme olmadığı sürece tespit edilen zanlılar ömür boyu spor müsabakalarından men edilecek. Kimlik no'ları üzerine çıkan passoligler bloke edilecek. Çoçuğun elinden forması alındı diye adama 10 sene hapis cezası veremezsin. Buna 10 sene verirsen taksirle adam öldürene ne ceza vereceksin?
    Zorunlu kamu hizmeti yaptır, spor müsabakalarından men et, maç günü karakola imza için çağır vs vs. Her suçun cezası hapis olacak diye bir şey yok. Bizim asıl sorunumuz hapis cezası dışında alternatif cezalarımızın olmaması. Bir adam ya hapse girer ya da hiçbir şey olmamış gibi beraat eder.
  • Daha da üzüldüğüm konu bu çocuk eğer elinde o poşet ve içinde bir Galatasaray forması vs olmasaydı yada bir zümreye ait olmasaydı insanlar bu kadar tepkili davranabilecekler miydi çünkü bunun gibi sokaklarda her gün yüzlerce olan bir hadise bu ne yazık ki.
  • Yaşanan olay rezilce işlenmiş bir suçtur.

    Manevi aşağılama, darp, gasp bu olayda bulunmakta.

    Biri 17 yaşında diğerleri 18 üstü.

    Tutuksuz yargılama olabilir ama gasp darp manevi tazminattan yargılanmalılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baytar kullanıcısına yanıt
    6222 kapsamında bir suç olsa haklısın ancak olayda gasp var, hürriyeti tahdit var, tehdit var, hakaret var. Holiganizm için de olsa bu suçlar ağır suçlar. GS forması giydiği için bu suçları görmezden gelirsen millet birbirini boğazlar.

    BU kafayla holiganizm bitmez.
  • Bu kadar ülke gündeminde olan bir olayda bile açık açık serbest bırakılıyorsa bunlar sokaklarda güven altında değiliz. Bunu net öğrendik bu kararla. Yani şimdi ben formamı alıp spor yapmaya gitsem dengesiz çok ülkede birileri gelip formamı çıkartsa, azarlasalar, görüntülerim nette dolaşsa elini kolunu sallaya sallaya çıkacaklar adliyeden.
  • çomaristanda normal şeyler bunlar. alışın artık ağlamayın her olayda.
  • Burada bile bazı arkadaşlar çocukca bir şey diyip normalleştiriyorlar. Hukuka bağlı bir ülkede gasp suçundan yargılanır bu yaratıklar, ha cebinden cüzdanı zorla almışsın, ha elinden, üzerinden formasını zorla almışsın fark var mı ? İkiside gasp.
  • Hukuk ülkesi laflarını bir kenara koyup bu ahlaksız yabanileri şehir meydanında diri diri yakacaksın.
  • Tecavüze uğrayan kadının suçlu görüldüğü bir memlekette 4 kişinin birini tartaklayıp, gasp etmesinin suç sayılacağını mı sanıyorsunuz? Adım gibi biliyordum serbest kalacaklarını.
  • Normal bu ülkede çocuğa tecavüz edene dahi dokunulmuyor. Kimlikleri belliyse faillerin GS taraftar gruplarından biri kalabalık bir ziyarette bulunur zaten kendilerine, hukuksuzluğun olduğu yerde herkes kendi hukukunu yaratır. Benzer bir olay Ankara'da oldu Hacettepeli Aslanlar 4-5 tane Ankaragücü taraftarını evire çevire dövdü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişli bir avukat tutulup da olay gaspa sokulsaydı görürdüm serbest kalmayı.
    ortada başkasına ait bir malın zor kullanarak alınması eylemi var.
    gasp şartları oluşmuş.
    ulan o duruşmaya ben girsem en az 2 sene dava süresince yatırırdım onları.
    en hafif 10 sene cezası var gaspın.
    muhtemelen tamamen mağdur ifadelerinden dolayı serbest kalmışlardır. avukat hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 18 Ekim 2017; 17:22:19 >
  • Sporda şiddet yasası kadar aptalca bir yasa olamaz. Bu sayede her türlü şiddet, nefret suçu, gasp, hakaret suçu hafifletilip insanlar cezasız bırakılıyor. Yahu adamlar döner bıçağı saplasa bile sporda şiddet yasası... Başlarım öyle hukuk sistemine! Açık ve net olarak gasp, darp, hakaret ve mala zarar verme suçları var. Bunlar üzerinden işlet bakalım süreci bu insanımsılar kalıyor mu sokakta...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eylemi gerçekleştirenlerden 2'sinin 18 yaş altı olduğu belirtiliyor. Onlar verilebilecek azami cezalar hakkında net bir bilgim yok ama diğer 2 kişi 18 yaşın üzerindeler. Biri sanırım 20'li yaşlarda. Bu 2 kişi çok rahat 4-5 ciddi suçtan en az 5-10 yıl yatarı var. İleri demokrasi böyle birşey işte. Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi, tecavüze uğrayan kadının suçlu olduğu bu ülkede başımıza ne gelirse ileri demokrasiden geliyor. İmama da resmi nikah izni verdin mi birde, önce tecavüz et sonra evlen üstüne birde altın taksınlar. Hemde cumhuriyet altını.
  • çocuk şikayetçi olmuş olsa gaspdan sağlam bir ceza yerlerdi. Şikayetçi olmamış demekki. Bir arkadaşım bunun gibi gereksiz bir davranış yüzünden 9.5 sene yattı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.