Şimdi Ara

Motor Yağlarında Uygun Kampanya - Hemde Kargo Ücretsiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
10
Favori
6.700
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba.
    İlk konumuzu buradan 2012 yılında açmıştık ve ilk motor yağı satışına Türkiye'de internetten satışını donanimhaber.com üzerinden gerçektirmiştik.Hatta fotoğrafını çektiğim tüm ürünler bugün hala büyük internet alışverişlerinde kullanmaya devam ediyor.

    Bugün açacağım konu yıl sonuna kadar geçerli olacaktır. Castrol'ün bazı ürünlerinde yıl sonuna kadar kampanya yapmaya tekrar karar verdik. Ürünlerimiz orjinal ve Türkiye fabrika çıkışlıdır ve hepsi 2017 üretimdir. Ürünler ücretsiz olarak fiyat sınırı olmadan güvenli bir şekilde kargolanıp gönderilecektir. Kargo takip numarası mail sizlere iletilecektir.

    Önceki konulardan yapmış olduğum satışlarımdan benim için yapılan yorumlara bakabilirsiniz.Sitemizden SSL ile güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.Ayrıca müşteri hizmetleri numaramızdan bizi arayıp motor yağı ile ilgili her türlü bilgiyi bizden alabilirsiniz.Toptan olarak satışımız yoktur. Kampanya yaptığım ürünlerin listesi, fiyatı ve linkleri aşağıdadır. Ayrıca isteyenler Axess ve Cardfinans ile ürünleri 12 taksite varan koşullarda satın alabilirler.
    Herkese İyi Alışverişler.

    Site Adresi:http://www.madeniyag.net

    Castrol Edge Titanium 5W-40 4 LT - 102,90

    Castrol Edge Titanium 5W-30 4 LT - 129,90



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverhands -- 17 Kasım 2017; 1:28:55 >







  • Değerli motorlu taşıt sahibi forum üyeleri, sevgili Galyalılar!

    Motor yağı acaba arabama ne kullansam, ne uygun olur diye kulaktan duyma seçilmemeli. Her motor üreticisi yağlar üstünde testler yapar ve benim ürettiğim bu motorda şu yağı kullanmalısın der. Motor seri numaranızda, motor bloğunun kodu olur. O motor blogu kodu size ihtiyacınız olan yağın teknik verilerini verir.
    NOT : LÜTFEN ÖZEL MESAJLA "Arabam şu ne yağ kullanmalıyım" diye sormayın bana, cevap verecek zamanım da yok. Yağ satıcısı da değilim, yazımda size doğru yağ seçimi nasıl yapılır anlattım zaten, bir zahmet okuyun.

    Motor üreticisi diyor ki;
    -Motoru üretirken şu metal alaşımı kullandım, aşınma direnci budur
    -Motorum şu sıkıştırma oranına sahip, içerde şöyle basınç oluşuyor, sıcaklık böyle oluyor.
    -Sıcaklıklara göre yağın akıcılığı şu değerde olmalı ısındıkça şöyle koyulaşmalı.
    -Yarı sentetik, mineral ya da tam sentetik yağlardan hangisinin daha uygun olduğu
    -Yağın yanma ve buharlaşma sıcaklığı en az şu kadar olmalı.
    -Metal üstünde şu kadar eğimli yüzeyde, yağın akıcılığı şu seviyede olmalı ki akıp gitmesin

    İşte bunları da standarda bağlayalım demiş. Her yağ bu testlerden geçsin ve standartlarını belirten ifadeler kullananım demişler.
    API, ACEA, JASO gibi uluslar arası standartlar çıkmış ortaya.


    Yapmanız gereken motorunuzun seri numarasındaki blok numarasını internetten aratıp yağ ihtiyacını bulmak. Bu bilgi aracınızın kullanma kılavuzunda da var. Aldığınız yağ ambalajı üstünde göreceksiniz standart ve sınıfını.

    Adana'da yaşayanla Erzurum'da yaşayan bir olmaz diye de 10w-50, 0w-30 gibi değerleri koymuşlar iklim sıcaklığına göre. Ona göre ihtiyacınızı belirleyeceksiniz.

    "Otomobilden anlarım" diyen nice arkadaşım ve "benden daha iyi usta yok şu ülkede" diyen usta bu konuları anlatınca bana sorar oldu, hatta netten ben getirtiyorum onların yağlarını da. Yıllarca bildiklerini yapmışlar sorun çıkmamış belki ama doğru yağla araçları rahatladı, sessizleşti.

    Renault, Opel, Mitsubishi araçlarımız var. İnanın servis dahi ihtiyacından daha kalın yağ kullanabiliyor. Zaten varil yağdan koyuyorlar arabanıza.

    Bir de şunu anladım. Daha kalın yağ koyabiliyorlar ki 4 ay sonra aracım yağ yakıyor demeyin. Çünkü araçların kilometreleri oynanmış ve ya tüplü kullanıldığı için motorun ömrü az, zaten yeterince aşınmış ve bakımsız olabilir. İşte bu da yağ yakmaya sebep. Senle uğraşacağına kamyonete konulacak yağ koyabilirler aracına.

    Megane2 aracımız vardı eskiden, yıllarca servis ihtiyacından daha kalın yağ koydu ve hakikaten servis bilgileri öyle gösteriyordu ama sonra kendimiz yağ değişimi yapmaya ve yağa dikkat etmeye başladık. Eskiden servis 10w yağ koyarken biz 0w koyduk ve motor sessizleşti. Yarı sentetik yerine tam sentetik yağ aldık. Daha akışkan yağ, motor içinde daha rahat hareket sağlıyor ve bu da motorun ataklığına etki ediyordu. Ayrıca yol yapıp da kaputu açınca yüzünüze vuran motor sıcaklığı azaldı, fan çalışmaya gerek duymadı neredeyse. Yıllarca ne yağ yaktı ne sorun çıkardı çünkü artık tam ihtiyacı olan yağı kullandık. 150bin km'de 11 yaşında sattık ve expertizde %88 motor çıktı. Kompresyon testleri de %92-93-90-92 çıkmıştı.


    Bir de üniversitede Gemi İnsaatı Mühendisliği hocasının anlattığı bir hikayeyi anlatayım. Bana o bölümdeki yurt arkadaşım anlatmıştı.
    -Tecrübesi 3-5yıllık bir gemi makinaları mühendisi uzun yol gemisinde işe başlamış. Rutin kontroller yaparken, deneyimli bir tekniker ile yağ kalitesini kontrol etmeleri gerekmiş. Yağ teknikeri makineden aldığı yağı parmağı ile kontrol etmiş ve "bu yağ incelmiş, acil gemiyi durdurup yağı değiştirmemiz gerekli" demiş. Mühendis de adama güvenerek ve aciliyet içinde yetkililere bilgi verip açık denizde BP'nin bir yağ tankerini çağırmış değişim için. Üstelik yağın da daha ömrü olması gerekiyormuş. Sanırım eski yağ denize salınmış(bundan emin değilim, yağ denize salınmaz heralde) ve BP yağ değişimi yapmış isteği yerine getirmiş. Sonra gemi sahibi şirket yağın ömrü erken bitti, fazladan masraf yaptık diye davalık olmuş BP ile. BP'de yağ numunesinde yağın ömrünün bitmediğini ve açtıkları dava ile itibarlarına leke düşürdükleri için karşı dava açmış falan.

    Özet şu "Yağın ömrünün bittiği parmakla anlaşılmaz, testleri vardır, bilimi vardır" 6000km ömrü olan yağ 3000km'de kararabilir haliyle hatta daha incelebilir ama yağ işini yapıyordur. Motor ısınınca sabit kalmaz, sıcaklığa göre akışkanlığını koruması ve yanmaması için teknolojiler barındırır. Isıyla yoğunlaşsın, yüksek devirde de motoru korusun diye yağ yapısı oynanıyor. Parmağınızla yoklayıp bu yağ incelmiş dediğiniz yağ, motor yüksek sıcaklıklara çıktığında soğuk halinden daha koyu bir hale gelebiliyor türüne göre. Yani metalden su gibi akıl gitmiyor. İşte böyle katkılar var yağlarda, motoru her durumda korusun diye. Yani yağınızın kilometre ömrüne güvenin. Otomobilinin delisi bir arkadaşım normalde 15bin km ömürlü 100 liralık A marka yağ alsa ve yağını 12-13bin km'de değiştirse yeterli olacakken 200 liralık 30bin km ömrü olan B yağını alıyor fakat yağı 15bin km'de değiştiriyor yine. Yağ tam en güzel performansını bulmuşken yağı çöp ediyor hem para israf ediyor hem de çevreyi kirletiyor, dünya kaynaklarını tüketiyor. Yağ ve motorun en uyumlu olduğu zamanları görmeden, yağ daha yarı ömründeyken taze yağ koyarak motoru koruduğunu sanıyor.


    Mühendis konusunda dönelim. Gemi mühendisi orada eğitimini almış olması gerektiği testleri yapmalıydı ve karar vermeliydi


    Bu forumda paylaşım yapacak, okuyacak kadar netle haşır neşir insanların kendi aracını ve ihtiyaçlarını tanıması en doğrusu olacaktır. Sağdan soldan fikir alarak yanılmak pek hoş olmaz. Ama aracınız rektefiyelidir, silindir büyütmüştür, yıllarca tüp kullanıp veya çok km yapıp aşınmıştır o noktada yağ yakma eğilimi olabilir. Çünkü artık motor ömrü azaldığı için onun bile standart değerleri bozulmuştur.
  • merhaba benim 100cc lik motorsikletim var bunun için hangi yağı almalıyım, öneriniz nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay canına yağlarda fena zamlanmış

    geçen hafta hb. dan Castrol Edge FST 5W-30 yağı 95 tl.ye almıştım , o gün % 10 indirim vardı ,birde 25 tl. hediye çeki vermişti (anket dolduranlara)
    gerçi Aralık 2016 göndermişler ama bence çok önemli değil , misal Mart 2017 olsa ne fark edecekti ?
    hatta 1 senede motor yağının bozulacağına şahsen inanmıyorum (kapağı açılmamış ise)
  • siteniz üzerinden sipariş verdim 2 3 hafta önce 1 litre yağ almıştım hem paketleme hem hızlı gönderim için burdan tşkr ederim



    ürünler yeni üretim ve kapak içi kodu vs orjinal sizin gibi düzgün iş yapanlara denk gelebilmek ne güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motosikletimi aldigimdan beri bu siteden siparis veririm.2 3 senedir. Her aldığım zamam en uygun fiyat burdaydi ve kargoda ucretsiz. Satıcıda cok ilgili. Düşünmeden alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam filtre setleri ile komple set olarak kampanya yapsanız çok iyi olur takipteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi kargo firmasını kullanıyorsunuz acaba.elf alacağıma castrol alayım bu sefer fiyat farkı az.



    n11 de 5/40 yağlar 5/30 dan pahalı. ilginç bi şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala 5lt leri çıkmadı mı bunların !

    Lan ne kafasız adamlar.

    her yıl 4 + 1 lt alıp 1 lt de kazık yiyip duruyoruz !
  • İndirim için teşekkürler. Castrol 4t 10-50 siparişi verdim biraz önce YAMAHA YBR için. Üretim tarihi 2016-2017 ise yeterli benim için. Önümüzdeki yaz için aldım.


    N11 beni öldürdü, 2 farklı satıcıdan sipariş verdim birisi 6 yıldır, diğeri 4 yıldır rafta duran yağ göndermiş. Castrol Türkiye'ye yazdım aldığım yağın raf ömrünün 4 yıl olduğunu yazdılar.


    Hele n11'den 11.11 de aldığım son satıcı toptancıyız biz bizde eski yağ olmaz demişti bilmiş bilmiş. O yağı iade edeceğim yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 17 Kasım 2017; 11:4:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dacia duster için hangisi alınmalı hocam 5-30 mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castrol 5w-20 yağ arıyorum 4lt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enfornog E kullanıcısına yanıt
    Kaputu açınca önde yazar. Dizel mi aracınız? genelde dizel 5/30 benzin 10/40 kullanır. ama markadan markaya bu değişir.
  • Motul yağ satmıyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Hala 5lt leri çıkmadı mı bunların !

    Lan ne kafasız adamlar.

    her yıl 4 + 1 lt alıp 1 lt de kazık yiyip duruyoruz !



    siz kazık yiyin diye 5 litrelik üretmiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meticulous


    quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Hala 5lt leri çıkmadı mı bunların !

    Lan ne kafasız adamlar.

    her yıl 4 + 1 lt alıp 1 lt de kazık yiyip duruyoruz !



    siz kazık yiyin diye 5 litrelik üretmiyorlar.

    Yiğenim sen o küçük aklını başka yere sakla.

    Amazon.de den 5lt sini 2 hafta önce 135 tl den ayağıma kadar getirttim.

    https://www.amazon.de/Castrol-15669E-Motor%C3%B6l-Titanium-5W-30/dp/B013DY5GY4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1510901682&sr=8-1&keywords=castrol+edge+5w-30&dpID=41Z8TcB4nOL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch

    önce 60eur gutscheine 9 EUR kupon hediye alıyorsun, sonra 2 tane bundan ısmarlıyorsun.

    Sen öyle gereksiz laf sokma yarışına gireceğini boş zamanlarında beyin cimnastiği yap.

    Sen o küçük aklını fazla üzme diye , yolu yöntemide söylüyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy


    quote:

    Orijinalden alıntı: Meticulous


    quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    Hala 5lt leri çıkmadı mı bunların !

    Lan ne kafasız adamlar.

    her yıl 4 + 1 lt alıp 1 lt de kazık yiyip duruyoruz !



    siz kazık yiyin diye 5 litrelik üretmiyorlar.

    Yiğenim sen o küçük aklını başka yere sakla.

    Amazon.de den 5lt sini 2 hafta önce 135 tl den ayağıma kadar getirttim.

    https://www.amazon.de/Castrol-15669E-Motor%C3%B6l-Titanium-5W-30/dp/B013DY5GY4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1510901682&sr=8-1&keywords=castrol+edge+5w-30&dpID=41Z8TcB4nOL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch

    önce 60eur gutscheine 9 EUR kupon hediye alıyorsun, sonra 2 tane bundan ısmarlıyorsun.

    Sen öyle gereksiz laf sokma yarışına gireceğini boş zamanlarında beyin cimnastiği yap.

    Sen o küçük aklını fazla üzme diye , yolu yöntemide söylüyorum



    O zaman siz kazık yiyin diye ülkemize 5 litrelik getirmiyorlar olarak düzeltiyorum. Laf sokma amacım da yoktu bunu yazarken. Ciddi anlamda tuketiciyi kaziklamak icin 5 litrenin olmadığını yazdım.



    Madem yolu biliyormussunuz, neden agliyorsunuz 5 litrelik yok diye hem?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 17 Kasım 2017; 10:35:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5-30 veya 5-40 yağı neden kullanıyorsunuz. Çok ince. Türkiye hava ve trafik şartlarında ideal olanı 10-40 dır.
  • Yanlışınız var hocam. 5-30 ve 5-40'ın sıcaklık değerleri 10-40'dan çok daha iyi. Aşağıdaki görsel Honda Jazz kullanım kitağçığından:

    Motor Yağlarında Uygun Kampanya - Hemde Kargo Ücretsiz

    kaldı ki 10-40 yağlar tamamen eskimiş bir teknolojinin ürünüdür. ustalar genellikle yağ yakma riskini ortadan kaldırmak ve müşteriye uygun fiyat verebilmek için bu yağı tercih eder. Yağ yakma riski olmayan bir motorda 10-40'dan tam sentetik 5-30'a geçerseniz bariz bir ses azalışı ve o kadar bariz olmasa da yakıt tasarrufu sağlarsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gıda Ambarı

    5-30 veya 5-40 yağı neden kullanıyorsunuz. Çok ince. Türkiye hava ve trafik şartlarında ideal olanı 10-40 dır.

    Batıdakiler için 5-30 veya 40 ideal. Araç kataloğunda da 5-30 yazıyor zaten.



    Yağlar acayip zamlandı hakikaten. En son 4 litrelik mobil1 esp formula yağı 94 liraya almıştım. Bu kez 5 litrelik almak istiyorum ama 180 lira fiyatlar görüyorum. Bu ne yahu. Elf var 5 litrelik 115 lira seviyelerinde. Nasıldır sizce? Araç Corolla 152 binde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi işte, batıda yani avrupadaki yağ kullanımı ile Türkiyedeki yağ kullanımı arasında fark var. Hatta Türkiyede bile İstanbul ile Kars arasında veya İzmir ile Erzurum arasında fark var. Çünkü hava şartları farklı. Trafikte geçirdiğin süre farklı. Bence İstanbul çevresi, marmara, ege, akdeniz, güneydoğunun bir kısmı, iç anadolunun bir kısmı, batı ve orta karadeniz kısımları 10-40 kullanmalı. En ideali o olur. Ayrıca 10-40 eski bir teknoloji demiş arkadaş ama bu numaraların teknoloji ile ilgisi yok. Bu numaralar yağın kalınlığı belirten numaralar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.