Şimdi Ara

Google yabancı biri telefonunuzu dikizlediğinde size haber verecek bir yapay zeka geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Birinin omuzunuzun üzerinden gizlice telefonunuzda ne yaptığınıza bakması çok da zor değil. Ekran boyutları büyüdükçe tıka basa dolu metro veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarında ya da başka herhangi bir yerde bu tür durumlar artık eskisinden sık yaşanabiliyor.

     

    Gizlilik adına büyük bir risk teşkil eden bu açığı kapatmayı kafaya koyan Google araştırmacıları, birisi telefonunuzu gözetlemeye çalıştığında bunu tespit edebilen bir yapay zeka aracı geliştirdi.

     

    Ayrıca Bkz.Bitcoin'den bir rekor daha: 10.000$ barajını aştı
    E-screen protector (e-ekran koruyucu) olarak adlandırılan girişim henüz araştırma aşamasında. Sistem birinin ekranınızı dikizlemeye çalışıp çalışmadığını ön kamera sayesinde tespit ediyor. Kamera, yapay zekanın bunu farketmesini sağlayan akıllı yüz ve bakış açısı algılama algoritmaları ile birlikte kullanılıyor.

     

    Google bunu Android'e entegre edebilir


    Google araştırmacıları Hee Jung Ryu ve Florian Schroff tarafından geliştirilen bu yapay zeka sistemi, çeşitli aydınlatma koşullarında çalışıyor. Ayrıca sistemin iki milisaniyelik bir tepki süresine sahip olduğunu belirtelim. Demo videodan da oldukça başarılı şekilde çalıştığını görüyoruz.

     

    Şimdilik bir araştırma projesi olduğundan Google'ın bu özelliği Android'e entegre edip etmeyeceği henüz belli değil. Arama devinin bu yönde bir karar vermesi şüphesiz ki birçok kullanıcıyı memnun edecektir.

     








  • Telefonun ön kamerasını bantla kapatmanın vakti geliyor yavaş yavaş

  • Asıl izlemeyi ve özel hayatın gizliliğini google ihlal ediyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum,artık tamamen bizi izleyecekler.

  • Artık google sabahtan akşama kadar bizi izler.
    Zaten telefon kapalı iken bile sesimizi sunuculara gönderiyorlar bir de bu kalmıştı.

  • bbg

  • NSA'in bilgi kaynağı Google şirinlikler yaparak yaptıklarını meşrulaştırmaya çalışıyor. Özel hayatın gizliliği yok artık. Yakında "Google yabancı birisi sizi dinlediğinde mikrofon kullanarak tespit edecek yapa zeka geliştirdi" haberinide duyarız.Cihazını kökleyin Gapps paketini silin rahat edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.