Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
89
Favori
911.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teknolog

    ama damlacıklar olmadı sport modunda

    yakın çekim modu var oraya gir veya scene yazan yerden çiçek modu var oraya aktif hale getirirsen, istemiş olduğun damlacıkları çekebilirsin..yalnız dikkat objektifi ıslatma yoksa yazık olur makinene..sana tavsiyem fıskeye varsa eğer evde onu çekebilrsin..yandan taziklikli bir şekilde suyu çekersen güzel bir fotoğraf yakalabilirsin..kullandığın makinenin yanlış hatırlamıyorsam 4 cm makro çekimi var güzel bir fotoğraf çekmen için yeterli buda..
  • Degerli mtkn3. ben digital fotograf makinesi almaya karar verdim ve yaklasik 3 haftadir digital fotograf makinelerini incelemeye basladim internette ve fikirlerim yavas yavas sekillendi ama aldigim zaman pisman olmak istemiyorum ve senin yardimina ihtiyac duydum!aslinda aklimda kodak z700 vardi ve gecenlerde canon a510 nu gordum ve kararsizliga dustum,ikisinin de ozellikleri guzel ama birinde olan ozellik digerin de az, bu da beni endiselendirdi. bana bu iki makine hakkinda bilgi verirsen ve tavsiyeni solersen cok mutlu olurum.
  • Sevgili Aytun,

    Dilersen her iki fotoğraf makinesini biribirileri arasında öne geçecek genel özelliklerine göre kısaca kıyaslayalım.

    Kodak Z700'nin artıları: 1MP'lik fark ile daha büyük çözünürlükte fotoğraf çekebilme ve daha büyük boyutlarda baskı alma imkanı, daha fazla uzağı yakınlaştırmaya (zoom) imkan veren objektif.

    Canon PowerShot A510'un artıları: Daha iyi ISO yelpazesi, manuel focuslama özelliği, çok daha iyi normal ve macro odak mesafeleri, daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı, manuel olarak beyaz ayarı yapabilme imkanı, biraz daha iyi diyafram açıklığı, daha iyi min. ve max. perde hızları, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran.

    Bu seçimde benim oyum Canon PowerShot A510'dan yana





  • mtkn3; eski dia pozitiflerimi dijital fotoğraf makinası vasıtasıyla (modeller kodak dx6490, sony w-12) cd ye aktararak yedeklemek istiyorum, bunun için önerebileceğiniz adaptör varmı ? (Uygun fiyata taratabileceğim yerler vb. gibi alternatif çözümlerede açığım).
  • Sevgili @toxiclight,

    Kodak DX6490 ve Sony w-12 için parasoley tarzı bir adaptör var mı emin değilim. Ayrıca taratma işlemini uygun fiyata yapılabilecek bir yer de öneremiyeceğim çünkü malesef Türkiye'de değilim.
  • teşekkürler..
  • TESEKKURLER!!!
  • Degerli Mertkan!Saol tavsiyen icin, birsey daha solemek istiyorum, senin bilgilerinle canon a510 a daha yakinlastim ve bu makinenin kardesini gordum yani a520,bi baktim ozelliklerine ve pek fark goremedim ama fiyat olarak yaklasik yanlis degilsem 70 euro luk bi fark var!Bu fark nerden kaynaklaniyo yada kayda deger bi fark varmi aralarinda?Senin fikrini alabilirmiyim!Bir de google dan arattiriyorum ve turkiyede canon a510u gosteren pek fazla site yok(kodak yada digerleri gibi) servis sorun olur mu benim icin?
  • Sevgili Aytun,

    Aşağıdaki link'te A510 ve A520'yi incelemeye çalışmıştım. Ayrıca detaylı teknik özellikleri de var. Dilersen inceleyebilirsin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/tm.htm

    Garanti konusunda ise Türkiye'den satın alınan Canon ürünlerinin Erkayalar Garantili olduğunu biliyorum. Ama tam olarak prosedürü bilemiyorum çünkü Türkiye'de değilim
  • Forumumuzun Ara Güleri.MERTKAN.
  • bu da diğeri gibi güzel bir çalışma teşekkürler...
  • merhaba mertkan,

    cok detayli ve bilgilendirici bir topic olmus..eline saglik ve tesekkürler..ayrica cektigin fotograflar cok kaliteli...hem teknik olarak hemde motif olarak, cok basarilisin...bilhassa ziyaretci ve gece bekcisi isimli olan calismalarin tek kelimeyle harika calismalar...
  • merhaba .elimde finepix s5100 var. macro lens almaya karar verdim ama bu konularda yeni oldugum icin terimler kafami cok karistirdi . wide angle macro , telephoto macro, fisheye macro ve sadece macro lens adiyla 4 farkli lensle karsilastim ayrica bazi macrolar in featuers larinda 0.45x ,10x birde high definition or resulution gibi kavramlar var. dier bir soru ise wide angle yada telephoto macro lar ile macro lensler arasinda cok fark varmi?
  • Sevgili @addicted,

    Öncelikle objektif çeiştlerinden kısaca bahsetmeye çalışayım, bunları ihtiyaçlarımız doğrultusunda özellikle SLR/D-SLR fotoğraf makinelerinde kullanırız.

    -Wide Angel (Geniş Açı Objektifi)

    -Fish Eye (Balık Gözü Objektif)

    -Telephoto (tele/zoom objektifler)
    *Telephoto
    *Standart ve Medium Telephoto
    *Telephoto Zoom
    *Satandart Zoom
    *Ultra Wide Zoom
    *Super Telephoto

    -Macro (Makro objektifler)

    Bu arada S5100 ile conversion objektifleri, adaptör yardımıyla kullanabilirsin. Örnek verecek olursak; S5100'ün kullanım klavuzunun (ENG) 160. sayfasında da yazdığı gibi WL-FX9 (Wide Angel) ve TL-FX9 (Teleconversion) objektfifleri kullanabilirsin. Adaptör ile uyumlu farklı marka macro ya da close-up lensleri de bulabilirsen kullanman mümkün olabilir.

    WL-FX9 Wide Angel ve TL-FX9 Tele


    Objektiflerin üzerinde yazan X'leri bir örnek ile açıklayayım: WL-FX9 0,79X'lik değere sahiptir, bu da S5100'ün 37mm'lik geniş açısını (37*0,79=29,23mm) yaklaşık olarak 28mm'lik geniş açı haline getirmektedir.




  • ilgin icin tesekkurler. dun ebay de arastiriodum gordugum isimler soleydi (wide angle\macro) yada (telephoto/macro). bu isimdeki lensler bunlarin iki isi birden yaptigi anlamina mi gelio yani genis aci ve macro yada telephoto ve macro...birde close up ile macro arasindaki fark nedir
  • Sevgili @addicted,

    Öncelikle objektifleri görmeden kesin bir şey söylemem yanlış olur. Ayrıca unutmamalısın ki her objektifi S5100 ile kullanamazsın. Close-up ve Macro objektifler arasındaki farka gelecek olursak.

    Macro Objektifler
    Yakın çekim için kullanılabilecek malzemelerin en mükemmeli makro objektiflerdir. Bu tip objektifler sonsuzdan yaşam boyutuna (1:1) kadar netlik yapabilme özelliğine sahiptirler. Bu objektiflere uzatma tüpü ilavesiyle 2:1 (gerçek boyutta 1 cm olan böceğin film üzerinde 2 cm olarak görünmesi) ve daha fazla büyütme oranlarına ulaşılabilir. En çok kullanılan makro objektif tipi 50 mm dir (bazı markalarda 55 mm). Buna ilave olarak 100 ve 200 mm odak uzunluklu makro objektifler de mevcuttur. Bu tip uzun odaklı makro objektifler yakınına kolaylıkla yaklaşılamayan böcek, kelebek ve benzer konuların nispeten uzaktan görüntülenmesi için çok uygundur.

    Yakınlaştırıcı Objektifler (Close-Up ya da Diopter)
    Yakınlaştırıcı objektifler filtrelere benzer malzemelerdir ve objektifin ön kısımındaki filtre vidalanan kısıma takılırlar. Makinanıza takılı normal objektiflerin optik yapısını değiştirerek konuya daha fazla yaklaşıp net görüntü elde etmeye yararlar.

    Not: Alıntıdır.




  • sanirim anladim o zaman built-in macro lensler pek etkili deil macro cekimler icin .ben listeyi sole verim.tekrar tesekkur ederim

    http://search.ebay.com/lens-s5100_W0QQfcoZ1QQfromZR10QQfsooZ1QQfsopZ1QQftrtZ1QQftrvZ1QQga10244Z10425QQsacatZQ2d1
  • Sağolasın çok yararlı bir kaynak
  • "ISO-ASA AYARI

    Şimdi de ISO - ASA ayarları hakkında biraz bilgi vermeye çalışayım; ISO: fotoğraf filmlerinde, ışığa duyarlılık derecesini belirleyen standart ölçüm sistemidir.

    Kullanımından örnekler verecek olursak:

    -Uzun pozlama yapmayacağımız ve alan derinliğini kaybetmek istemediğin zaman ISO ayarlarını yükseltebiliriz.

    -Akşam üzeri az ışık altında dışarıda çekim yapmak istiyoruz, 1/125 enstantanenin altına da inmek istemiyoruz, çünkü titreşime karşı hassasiyet artabilir. Bu sebeple enstantaneyi 1/125 ayarlayıp diyaframı sonuna kada açıyoruz (f:2,8 –f:3,7 gibi) ve ISO'yu 50 olarak ayarlıyoruz. Fakat sonuç bize karanlık geliyor, o zaman aynı enstantane ve diyafram ayarıyla ISO'yu 200'e getirip çok daha iyi sonuç alabiliyoruz. (Verdiğim değerler ortam şartlarına göre değişiklik gösterebilir)

    -Yine dışarıdayız ve öğle vakti 50 ISO ile bir kuş fotoğrafı çekeceğiz, diyafram f:4 ya da f:5 enstantane ise 1/1000. Çekimiş olduğumuz fotoğrafa baktığımızda kuşun net, hareketli kanatlarının ise flu/blur olduğunu görüp enstantaneyi 1/2000'e çıkartmak istiyoruz ama ışık yeterli değil, işte o zaman ISO'yu 400 olarak ayarlayıp enstantaneyi 1/2000'e çıkartabiliriz ve istediğimiz sonuca ulaşmış oluruz.

    ISO ayarlarını yükseltmenin avantajları olduğu gibi dez avantajları da vardır. ISO yükseldikçe grain ya da noise (fotoğrafta kirlilik/kumlanma) da artar, bunun sebebi CCD’ye fazla voltaj giderek CCD’nin ısınmasıdır. Gece yapılan çekimlerde düşük iso ve kısık diyafram kullanılır, bunlar detayları ortaya çıkartmak için gereklidir. Fakat bu esnada hızlı enstantane ayarından ziyade düşük enstantane ayarı ve kesinlikle tripod+self timer kullanmak gerekir."(bu yazi mertkan hocamin yazisindan alintidir)

    DEGERLİ MTKN3

    Gecenlerde sana kodak z700 ve canon a510 ıle ılgılı bır soru yoneltmıstım, bu bana cok yararlı oldu tesekkurler. Bır konu hakkında daha bılgı almak ıstıyorum bana yardımcı olusan cok sevınırım.Yukarıdakı yazında ISO-ASA AYARI'ndan bahsetmıssın bende onu okudum aynı zamanda da dıger bır konun olan "FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER"ınde canon a510'un yuksek ISO degerınde (200 ve ustu yanlıs degılsem) noise (fotoğrafta kirlilik/kumlanma) olusuyo demıssın bunu bana bıraz acıklarmısın yanı bu konu bana ılerde problem yaratırmı
    Ilgılendıgın ıcın sımdıden tekrar tesekkur ederım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytunkıy -- 13 Nisan 2005, 14:30:18 >




  • Mtkn3 arkadaşım

    Ben şöyle bir talepte bulunabilir miyim?
    Veya şöyle bir liste hazırlanabilir mi?
    AMatörler için çok faydalıolacağını umuyorum
    Genel olarak çeşitli mekanlarda olması gereken manuel ayarlar ne olmalıdır,

    İnsanlar nerde resim çekerler:
    Evde, açık ve güneşli havada dışarda
    Deniz kenarında, karlı havalarda

    Herkes daha iyi öğrenene kadar resim çekerken böyle bir listeye bakar ve o ayarı yaparak resim çeker
    Tavsiyem cümleler ile değil tablo veya net maddeli liste olmasıdır.

    • İso asa ayarı
    • Perde hızı
    • Resim çekme Mesafesi
    • Flash pozisyonu.
    • Beyaz ayarı

    Veya başka olması gereken ayar varsa onlar

    Örnekler :
    Evde makro çekim öbje net :
    Evde makro çekim bütün objeler net:
    Evde Toplu resim:
    Evde tek resim yakın plan:
    Güneşli havada makro çekim öbje net:
    Güneşli havada makro çekim bütün objeler net:
    Güneşli havada tek resim yakın plan:
    Güneşli havada toplu resim :

    Bilmiyorum böyle bir tablo yapmak ne kadar doğru ama ben işi biliyor olsaydım böyle bir listem olurdu başkaları için
    Tabii zamanın varsa
    Mesela şöyle bir liste olabilir
     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ

    Başka olması gereken ayarlar varsa üst sağa eklenebilir

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 11 Nisan 2005, 10:37:43 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.