Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
89
Favori
911.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TEBRİKLER gerçekten bu çalışma için herkes adına tekrardan teşekkür ediyorum. Biraz inceledim ama pek bişi anlayamadım oda herhalde makinem olmamasındandır.
    En kısa süre içerisnde bir tane alacam ve karar kılmaya çalışıyorum, ne alsam diye.
    bu arada almadan önce bi bakiim dedim gerçekten harika
  • güzel bir çalışma hocam teşekkürler...
  • eyvallah hocam çok güzel olmuş
  • hocam bende canon ıxus 500 exp. değerleri +2 ile -2 arasında değişiyor bunları artırma ve azalmadaolcak olayları anlatırmısın ne işe yarıyor. birde bu makinede auto çekimde 1/2000 enstantane hızındamı çekiyor tesekkur ederim
  • Sevgili Bilge,

    +2 ve -2 arasında değişen değerler EV (exposure value) yani poz telafisidir. Bu sayfa içerisindeki post'ları okumanı öneriyorum. IXUS 500'ün ulaşabileceği max. perde hızı 1/2000sn'dir bu değere Auto mod'da ortam şartlarına bağlı olarak gerekli görüldüğünde otomatik olarak ulaşılır.
  • mertkan hocam,

    otomatik shutter yapan bi aletle, senin çektiğin gibi su damlacıkları fotoğrafı çekilebilir mi? (For example kodak easyshare cx7430) yanıtlarsan sevinirim.
  • Sevgili Gazi,

    Otomatik perde hızına sahip olan bir fotoğraf makinesi ile yapılacak çekimlerde, makine o andaki ışık şartlarına göre kendisi bir perde hızı tayin edeceği için bunu söylemek çok zor. Su damlacıklarından örnek verecek olursak; az ışıklı bir ortamda perde hızı azalacak (1sn gibi) ve damlacıklar uzayacaktır, çok ışıklı bir ortamda ise perde hızı artacak (1/500 gibi) su damlacıkları ise daha belirgin çıkacaktır.
  • Arkadaşlar Nikon 8800 cihaz aldım ama örneğin bir sineği zoomlayıp çekemiyorum. Kullanmayı bilen arkadaşlar çekim aşamasını 8800 e göre sırasıyla anlatabilirse sevinirim.(Sorunum makro çekimlerde bulanıklık ve 30 cm'den daha yakına inenemem)
  • bu kadar bilen usta var gerçi ama 8800 kullanıcısı olarak ben de cavaplayayım kendimce...

    otomatik modda da 30 cm olayını anlamadım..

    -objektifin solunda üzerinde AF yazan bir düğme var(VR nin yanında) iki kez ona bas(ekranın üst tarafında bir çiçek resmi görünür...bu makro moduna geçildiğini anlatıyor)
    -objeye yeterince yaklaştıktan sonra deklanşöre yarım basarak netlemeyi yapmalısın
    -bahsettiğin bulanıklık bu aşamada kaybolacaktır net bir şekilde izlersin
    -yarım basmış olduğun deklanşöre tam basarak(yarım basılı iken elini kaldırmadan) fotografı çekebilirsin..

    ikinci bir yol da (sanırım ustalar da pek önermez başlangıçta, bana mecbur kalmadıkça kullanma demişlerdi) manuel netleme:
    -bu kez AF yazan düğmeye basarken mode dial'ın altındaki kumanda düğmesini çevirerek istediğin netliğe getirip bırakıyorsun.
    -sonra deklanşöre basıp fotografını çekiyorsun(manuel netlemeyi yapınca elini AF den de çekiyorsun deklanşöre basmadan önce)

    umarım anlatabildim.

    bu arada ben de fotografa 8800 ile yaklaşık 3 hafta önce başladım çok da memnunum ilk başta bana fazla gelecek özellikleri var gibi geldi ama yakın bir zamanda değiştirmeyi düşünmediğimden iyi ki bu makineyi almışım diyorum.. siz de güzel günlerde kullanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirche -- 7 Mayıs 2005, 16:51:22 >




  • Sevgili @syhn,

    Sevgili Kadir konuyu gayet güzel açıklamış, ayrıca buna ek olarak macro mod'a ulaşmak için fotoğraf makinesi içerisinde bulunan sahne modlarından "Macro"yu da direkt seçebilrsin. Bu mod seçildiğinde fotoğraf makinesi tüm ayarları kendisi yapacaktır ve makineyi macro fotoğraflar çekmeye hazır hale getirecektir.

    Sahne Mod'larından Macro için üzerinde çiçek resmi olanı seçmelisin.

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
    Macro Mod Örnekleri

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ




  • faydalı olabildiysem ne mutlu...
  • Sevgili kadirche ve mtkn3

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.Ben çekeceğim objeye zoom yaptığım için görüntü netlenmiyormuş sorunu yardımlarınızla çözdüm. Çektiğim 2 adet denemeyi ekledim teşekkürler.
  • Arkadaşım eline sağlık. Bu faydalı bilgiler sayesinde amatörlere yardımcı oluyorsunz.
  • mertkan hocam bir soru sorabilir miyim ben konica minolta z20 almayi dusunuyorum ama bu makinenin tamamen manuel destekleyip desteklemedigini bilmiyorum yardimci olabilir misin?bu makineyle ilgili verebilecegin ipuclari var mi? ya da onermiyorsan bunun yerine hangi makineler iyi olabilir?
  • Sevgili @NeverWinter,

    Konica Minolta DiMAGE Z20 full manuel özelliklere sahip bir dijital fotoğraf makinesidir. Eğer mümkünse Z20 yerine, benim de daha önceden kullanmış olduğum Nikon 5700'ü tavsiye ederim.
  • 1.200YTLlik bir makina benim icin cok pahali..z20nin fiyatinda alternatifler verebilirsen cok iyi olur.bunun disinda tripod seciminde varsa puf noktalar varmi? z20de antishake olmadigi icin zoomlu fotograflari tripodla cekmek zorunda kalacagim..
  • Sevgili @NeverWinter,

    Türkiye piyasasını bilmediğim için Z20'nin fiyatına denk bir marka/model öneremiyeceğim. Ancak senin bir tercihin olursa Z20 ile kıyaslayarak sana yardımcı olmaya çalışırım. Tripodlar konusunda ise başka bir topic'de bulunan yazımdan alıntı yapıyorum;

    Tripod konusunda ise önerebileceğim markalar; Hama, Slik, Manfrotto, Gitzo ve Alman malı Unomat. Tripod seçiminde özellikle kafa bölümününde kullanılan malzeme kalitesine dikkat edilmelidir. Örneğin bazı ucuz tripodlar kafa kısmından kırılabildikleri gibi dikey kadraj çekerken tam olarak 90 derece yatmamaktadır. Ya da tripod'a bir açı verildiğinde sıkıştırma elemanları tam olarak görevini yerine getiremeden fotoğraf makinesinin yavaşca kaymasına sebep olmaktadır. Bu durum özellikle uzun pozlamalarda hiç istenmeyen bir durumdur.

    Yine ucuz tripodlardan örnek verecek olursam, bu tip bir tripod kullanan bir arkadaşım tripod yüzünden fotoğraf makinesinin tripod girişini kırmıştı. Ayrıca bir tripod'un ne çok ağır ne de çok hafif olmasına dikkat edilmelidir. Ağır olursa taşıması zor olur, hafif olursa da rüzgar ile sallanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 20 Mayıs 2005, 9:58:16 >




  • tesekkur ederim cevabin icin.
  • Sn. mtnk3; 2 yıl önce mintonun dijital bir fotoğraf makinesini alıp 1 yıl kullandıktan sonra forumdan edindiğim bilgilerle makinenin yetersizliğini anladım ve panasonic dmc fz 10 aldım,ancak aldıktan sonra makinenin taşınabilirliği başıma dert oldu.Şimdilerde dmc fz 5 yada canon s2 is almayı düşünüyorum
    ne dersiniz değer mi ?
    saygılar
  • Sevgili @nocen,

    Bence şu anda kullanmakta olduğun Panasonic DMC-FZ10 gayet güzel bir dijital fotoğraf makinesidir. Seçim listende bulunan diğer iki makine ile aralarında küçük farklılıklar var, eğer boyut/ağırlık dışında bir şikayetin yoksa bence makineyi değiştirmeye değmez. İyi bir taşıma çantası seni rahatlatabilir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.