Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
70
Favori
80.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kullanici123456 kullanıcısına yanıt
    Işık kapalıyken anahtarı kapatıp açtığınızda ışık açılır. Elektriğin kesilip gelmesi de aynı etkiyi yapar. Bende de elektrik geldiğinde lambalar yanıyor.
  • kullanici123456 kullanıcısına yanıt
    Bendeki tv de açılmıyor. Biz Yeelight lambalardan bahsediyoruz. Şöyle düşünün. Lamba kapalı anahtar açıkken lambayı elle açmak için ne yapıyoruz? Anahtarı kapatıp tekrar açınca lamba yanmıyor mu yanıyor. Elektriğin kesilip gelmesi de aynı şey. Eğer bu şekilde olmadaydı anahtar açık ve lamba kapalıyken lambayı elle yakamazdık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kullanici123456 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bize bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz. Sizin lambalar kapalı, anahtar açık durumdayken anahtarı kapatıp açınca, açılıyorsa, ama elektrik kesilip geldiğinde kapalı kalıyorsa ne mutlu size. Biz sadece bizdeki lambaların anahtarın kapatılıp açılmasıyla elektriğin kesilip gelmesi ile aynı şekilde davrandığını belirtmek istedik. Ben biraz önce yine denedim, odanın sigortasını kapatıp açtım, lambalar yandı.
  • kullanici123456 kullanıcısına yanıt
    O zaman anahtarı kapatıp açarak da lambayı yakamazdınız. Neyse, uzatmayalım, bizdeki lambalar yanıyor sizdekiler yanmıyor.
  • Elektrik kesilip geldikten sonra lambaların sizde kapalı bende ise açık duruma gelmesinin nedenini sanırım buldum. Bu tamamen yapılan ayarlardaki bir farklılıktan kaynaklanıyor.

    Default state seçiminde Remember the last use sate (son kullanılan durumu hatırla) KAPALIYSA, elektrik kesilip geldikten sonra lamba açık duruma geliyor. Bu durumda kapalı olan lambayı anahtardan açmanız gerektiğinde, anahtarı 1 kere kapatıp açmanız yeterli oluyor.

    Default state seçiminde Remember the last use sate (son kullanılan durumu hatırla) AÇIKSA, lamba kapalı durumda elektrik kesilip geldikten sonra lamba açık duruma gelmiyor. Lamba son durumu hatırlıyor, açıksa açık, kapalıysa kapalı duruma geliyor. Ancak, bu ayarda, kapalı olan lambayı anahtardan açmanız gerektiğinde, anahtarı 2 kere kapatıp açmanız gerekiyor.

    Ben biraz önce iki lamba için de bu ayarı açtım (kapalıymış). Sigortayı kapatıp açtıktan sonra her iki lamba da kapalı durumda kaldı.

    İlk başta da bende bu ayar açıktı. Ama daha sonra onu kapatıp aşağıdaki SAVE ile o anki durumu hatırlamasını istemiştim. Bunu da ışık ayarlarında bir değişiklik yaptıktan sonra kapatıp açtıktan sonra ilk sakladığım ayarda kalmasını istediğim için böyle yaptığımı hatırlar gibiyim.

    Konuda ısrarcı olmanız nedeniyle de size teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 14 Ağustos 2019; 17:5:0 >
  • Apple Home ile kullanmayı düşünüyorsanız veya ileride kullanma ihtimaline de karşı yerinizde olsam Aqara’yı tercih ederdim. Hem her iki tarafa da açık bir Gateway olacak hem de mi’nin gatewayi gibi Çince konuşan ve Çin fm radyosu olan sinir bir gateway olmayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 14 Ağustos 2019; 22:56:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kullanici123456 kullanıcısına yanıt
    Yanında verilen sensörler işinize yarıyorsa sorun yok ama tek olarak alıp sensörleri ihtiyaca göre denekleyebilirsiniz. Fiyat açısından AliExpress e de bakın derim ben.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Hımm mi home uygulaması üzerinden bahsettikleriniz. Sanirim yeelight uygulaması üzerinden bi çözüm yok hala.

    Yeelight müzikle senkronize çalma gibi ve tüm ışıkları tek tuşla aynı renge çevirme gibi özellikleri olduğundan tercih etmiştim. Ama diğeri dediğiniz gibi oluyorsa onları da mı homa eklerim yeelight iptal ederim.

    Bu arada şuanda başka şehirde olduğum için deneyemiyorum ama en kısa zamanda deneyip buraya yazarım.

    Teşekkürler hocam 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki tarafa da ekleme imkanınız var diye hatırlıyorum ben bi ara eklemiştim ama sonra yeelight uygulamasını silmiştim. Denemekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 14 Ağustos 2019; 21:33:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar alert Disable yaptığımızda kapı ve pencere dedektörleri devre dışı kalıyor bu güzel ama Motion dedktörler çalışmaya devam ediyor devre dışı kalmıyor dolaysıyle evin içinde gezerken bile sürekli telefona mesaj geliyor. Alert Disable yapıldığında dedektörleri de devre dışı bırakan alert Enable yapıldığında sadece devreye girecek bir ayar varmı. Günlerdir kafayı yiyecem nerdeyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • girayhan1 G kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda hareket algılandığında telefona mesaj seçeceğini kapatın. Hareket sensörü, alarmı tetikleyecek cihazlara dahilse, alarm kuruluyken bir hareket olduğunda telefona mesaj seçeceği açıksa ancak o zaman mesaj gelir.
  • JUNE8O kardeşim işte tamda bunu yapmak istiyorum ama hareket algıladığı da ana cihaz alarm çalsın ve mesaj gelsin istiyorum. Lakin bu ayarı yapamadım.bir el atsan be kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • girayhan1 G kullanıcısına yanıt
    Mesajınızı, benim mesajıma cevap olarak yazmazsanız bana uyarı gelmiyor, ancak gördüğümde farkediyorum.

    Bir önceki mesajımda yazdıklarım işinize yaramadı mı?

    Ben hareket sensörü ve gateway olarak kamerayı kullandığımdan ayarların yerleri farklı olabilir. Ben benimkilerin ekran görüntülerini ekledim, siz kendinizinkiler ile eşleştirmeye çalışın. Veya hareket sensörü kullanan bir arkadaş yardımcı olmaya çalışsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 15 Ağustos 2019; 17:40:53 >
  • Evet ayarlar farklı ama bu ayar bendede var telefona mesaj gelsin yada gelmesin ayarlanabiliyor. Ama asıl sorun hareket algılandığında aynen kapı açılıyormuş gibi hub a tetikleme yapsın, hub mesaj göndersin istiyorum. Yani bir nevi kapı sensörü gibi davransın. Gerçi çok şey mi istiyorum bende bilemiyorum ki:)
  • girayhan1 G kullanıcısına yanıt
    Çok şey istemiyorsunuz. Hareket sensörünüz, alarmı tetikleyen cihazlara dahil edilmişse (ki büyük bir ihtimalle öyledir) hub a tetikleme yapacak ve bunun sonucunda da telefonunuza mesaj gelecektir. Bende aynen böyle oluyor. Evin içinde dolaşırken mesaj gelmiyor ama alarm kurulu iken bir hareket algılandığında, hareket algılandı; kapı açıldığında, kapı açıldı diye mesaj geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 15 Ağustos 2019; 21:31:6 >
  • Merhaba, yeelight v2 ampül sahibi olan varsa karanlıkta %1 kontrastta aydınlatma performansı için bir video veya fotoğraf gönderebilir mi?
  • Cok klas ürünler varmış, ben dünyadan habersiz yaşıyormuşum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kullanici123456

    Bu mesaj silindi.
    Merhaba arkadaşlar aradaki farkı ben anlayamadım Aqara ve mijia gün ve aksesuarlar Apple uyumu dışında başka bir şey yok mu . Aqara hub mi home bölge Türkiye seçili iken listede görünmüyor ayrıca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • armadyon A kullanıcısına yanıt
    Her ürün her bölgede görünmeyebiliyor. Aqara'nın Aqara Home uygulaması da var. Ayrıca, Aqara gateway'in fişi EU uyumlu olan modeli de yeni çıktı.
    https://www.aqara.com/eu/smart_home_hub.html
    https://homekitnews.com/2019/07/16/aqara-eu-hub-first-look/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 25 Ağustos 2019; 15:59:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raizan

    Arkadaşlar merhaba. Xiaomi nin Aqara ikili duvar anahtarını aldım. Anahtar kare olduğu için ona uygun kasa da aldım.

    https://star.aliexpress.com/share/share.htm?image=HTB1KYzgalaE3KVjSZLeq6xsSFXai.jpg&businessType=ProductDetail&title=US+%252413.20+%257C+Xiaomi+Aqara+Mijia+Ak%25C4%25B1ll%25C4%25B1+ev+I%25C5%259F%25C4%25B1k+Kontrol%25C3%25BC+ZiGBee+Kablosuz+Anahtar+ve+Duvar+Anahtar%25C4%25B1+Ile+Ak%25C4%25B1ll%25C4%25B1+Telefon+APP+Taraf%25C4%25B1ndan+Uzaktan+Xiaomi&platform=AE&redirectUrl=https%253A%252F%252Fwww.aliexpress.com%252Fitem%252F32867757259%252F32867757259.html%253F%2526srcSns%253Dsns_Copy%2526tid%253Dwhite_backgroup_101%2526mb%253DRl5JAz9P9b3w1Y0&tt=sns_Copy&aff_platform=default&cpt=1567007906039&sk=9tlqnNW2P&aff_trace_key=5db29156da1a4f89a3ae1a58e9f9b87f-1567007906039-01918-9tlqnNW2P&terminal_id=03e826a7506a46baac184a6d57ffd4ec

    Yalnız farketmeden nötr olan versiyonunu almışım anahtarın. Nasıl farketmedim onu da anlamadım zira kocaman da koymuşlar fotoğrafını.

    Şimdi bunu nasıl bağlayacağımı bilmiyorum. Daha önce alan, nasıl bağlanacağını bilen bir arkadaş bana yardımcı olabilir mi?

    Tek anahtar olan bir tane söktüm evde. İçerideki kabloların fotoğrafını da cektim.
    Uygulama yapacağım avize; 4’ü bir anahtardan diğer 4’ü bir anahtardan yanacak


    Tek anahtar olan yerdeki kablolar



    Duvardaki daire kasa yerine kırıp takacagim kasa


    Xiaomi anahtarın arkası
    Merhaba bende almayı düşünüyorum ama bir şey sormak istiyorum. Akıllı priz yerine yeelight LED ampul kullanacağım evde çocuk var 4 yaşlarında malum duvardaki anahtarı kullanarak lambayı açması gerek öyle olunca da biz uygulamadan acamiyor olacağız nasıl bir çözüm onerirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.