Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
70
Favori
80.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recooz -- 22 Eylül 2018; 16:58:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba,

    ben de xiaomi'nin bazı ürünleri ile bu ekosisteme giriş yapmayı düşünüyorum.

    öncelikle şunu söyleyeyim. bende philips hue köprüsü, üç adet akıllı ampül ve bir de hue go var. bunları hue uygulamasından ve apple home kit üzerinden kontrol edebiliyorum.

    xiaomi ürünlerinin de homekit desteği var mı yoksa sadece xiaomi uygulamasından mı kontrol edilebiliyor?

    şimdilik niyetim bir led şerit almak, haliyle bir gateway alacağım, bir de kapı için sensör alacağım. bir de akıllı switch almayı düşünüyorum. onu gece yatarken alarmı aktive etmek ve sabah evden çıkarken alarmı devre dışı bırakmak için kullanacağım. alarm devreye girerse yatak odasındaki ampül yanıp sönsün ve gateway'in ışığı kırmızıya dönsün istiyorum. böyle bir sistem kurabilir miyim? bende bir de yi home kamera var, onu da bağlayabilirsem kamera olarak kullanabilirim belki.

    bunun dışında önereceğiniz başka sensörler/uygulamalar var mıdır? yaz aylarında klimayı açıp kapatmak için kullanmayı da düşünmüştüm ancak klimanın sürekli elektrik keserek kapatılıp açılması uzun vadede zarar verebilir diye düşündüğüm için vazgeçtim. belki onun yerine broadlink'in kumanda yerine kullanılan ürününü alıp onunla çözerim.

    tüm bu işleri yapabilecek tek bir ekosistem varsa en baştan onu kurmak daha mantıklı sanırım.




  • deimos kullanıcısına yanıt
    Özellikle broadlink ve hue için tasker ile istediğiniz otomasyonu yapabilirsiniz. Android cihazımda sorunsuz kullanıyorum ama ios ta nasıl olur bilemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    Xiaomi Aqara'nın elimde akıllı ampüller için olan 2 butonlu switch i var.

    Ürünü yanlışlıkla aldım ve faturası kargo poşetiyle çöpe atılınca elimde kaldı.

    Aşağıda forumda açtığım satış ilanıni paylaşıyorum.

    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-akilli-lamba-anahtari-2-butonlu-zigbee-versiyonu--135517238#135517238

    Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draco1987 -- 27 Ekim 2018; 5:21:6 >




  • deimos kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz senaryoyu yapmak mümkün, ios üzerinden kontrol konusunu bilmiyorum ama aynı uygulama sonuçta problem olacağını sanmam bir de ampulün kırmızı yanmasını nasıl ayarlarsınız emin olmadım, en son hangi renkte kaldı ise o renkte yanacağını düşünüyorum ama denemek lazım.
  • **green-eyes** * kullanıcısına yanıt
    Ben bu amaçla bi süre kullandım, benim belirlediğim saat aralığında çalışması için ayarlamıştım, eşimin izinli olduğu hafta kapatmayı unuttum sonrası bi faciaya dönüşüyordu. Sabah eşim koridordan geçince sistem hareketi algılamış ve bangır bangır ötmeye başlamış bir de ses olarak siren sesi vermiştim hiç beklemediği için baya korkmuş kapatamamışta tabi fişten çekince susmuş alet ama beni arayıp baya sövdü Tam bi güvenlik sistemi olarak kullanmak ne kadar doğru emin değilim ama kesinlikle işe yarıyor, hareket sensörlerini kapı ve pencerelere doğru yerleştirirseniz ona göre otomasyon düzenleyebilirsiniz ya da kapı pencere sensörü ile de olabilir aynı sistem. Kameralar zaten hareket görünce otomatik kayda başlayabiliyor ve sistemi devreye alabiliyor ama sensörler daha hızlı etki ediyor.

    En büyük problem internetin ya da elektriğin kesilmesi, onun içinde ups ile desteklerseniz problem çözülebilir ama gerçek bi güvenlik sistemi kadar etkili olacağından şüpheliyim.




  • Merhaba, Xiaomi nin AC Gateway ve diğer bazı sensörlerini aldım ama android ortamında Tasker ile kullanmak mümkün değil galiba. Kullanabilirim diye düşünmüştüm ancak plugin bulamadım. Tasker ile entegre etmek başka şekilde mümkün değil midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnTheWay O kullanıcısına yanıt
    Xiaomi'nin kendi uygulaması dışında herhangi bir program ile kullanılabildiğini görmedim.
  • Xiaomi Smart Home, akıllı ev sistemini kullanan pek insan yok yada internet ortamında pek paylaşım yapan yok sanırım. Ben eve hırsız girince güvenlik sistemi bakınmaya başladım. Kamera sistemi için en iyi fiyatlar 1000TL civarıydı. Alarm sistemi için de 1500TL civarı fiyat çektiler. Bende bunun başka bir çaresi var mı ki diye bakınırken buldum bu seti. Çok az bilindiği için yaygınlaşmadı bence. Yoksa fiyat/Permans olarak harika bir ürün. Ben daha başlangıç aşamasındayım. 1 adet akılı ev setine ilave 2 adet yangın sensörü ve 2 adet 1080p ip kamera ile kurdum sistemi. Kameralar görüntü haricinde hareket sensörü olarak da çalıştığı için çok faydalı. Ama setin kendi sensörleri kameradan çok daha hızlı bildirim gönderiyor. Kamera bildirimi yaklaşık yarım dakika kadar geç gelebiliyor. Bazen tam zamanlı çalışıyor. Ama sensörler her zaman anlık çalışıyor.

    Ana merkezi ve modemi ups güç kaynağına bağladım.Böylece olası hırsızlık ve elektrik kesilmesi durumlarında çalışmasını sağladım. Yoksa bütün sistem elektrik olmadığında çöp oluyor. Alarm sistemi olarak işe yaramıyor. Salon ve mutfağa yangın sensörü, daire dış çelik kapısına kapı sensörü, evin tek balkonuna da hareket sensörü yerleştirdim şimdilik. Daire kapıma ve koridora da kameraları yerleştirdim. Kameralar powerbank'a ve powerbanklar da elektriğe bağlı. Kesinti durumunda 5-6 saat kadar daha rahat çalışabilir durumda yani.

    Bu kadar uğraşınca evi de akıllı eve dönüştürmeye karar verdim. Akıllı anahtar ve priz ile beraber salon, mutfak, yatak odasında yeelight v2 ile destekleyeceğim. Salonda ve koridorda spotlar olduğu için yeelight ampulden ziyade akıllı anahtar daha makul bir çözüm oldu. Akıllı prizle de birkaç şey için sistem kuracağım. Mutfakta dolap altında led ışıklandırma var. Onu da akıllı prize bağlayıp mutfakta akıllı anahtarla beraber sistem kurmayı düşünüyorum. Şu an için petekler yetmediğinden banyo ısıtıcısında akıllı priz var. Sabahları işe gitmeden ısıtıyor. Ve duşa girmeden önce telefondan açıyorum tabi. Su basma sensörüyle diğer kapılar içinde sensörlerle tamamladığımda evde sinek uçsa haberim olacak :)

    Sistem biraz abartılı oldu belki ama ev içinde kablo salatası vs kalabalık oluşturmadığı için sıkıntı oluşturacak bir durumu yok. Tek sıkıntı maddi külfeti oldu. Ama o da bir kere yapılıyor. Hatta ev değişse bile demonte sistem olduğu için her yere kurulabiliyor. Diğer alarm ve kamera sistemleri gibi kurulum ve teknik destek için servise ihtiyacınız yok. Kurulum için fahiş işçilik ücreti, şirket arayıp bulmak yok. Sim kart vs ile ek aylık masraflar yok. Sistemi her türlü genişletip dönüştürmek kendi elimde. Ki birçok özellik dışarıdan kurulan kamera ve güvenlik sisteminde de yok. Bu sistemin tek ihtiyacı elektrik kesintileri için ups desteği. Kameralar zaten powerbankla çalışabiliyor.

    Farklı önerileri ve fikirleri olanlar varsa paylaşabilirse sevinirim. Duvara gömülü olan ışık anahtarları kullanan varsa özellikle bilgi vermesini rica ediyorum.Montajı kullanımı vs nasıl? Yeelight ile birleştirenler memnun mudur? Farklı kombinasyonlar yapan var mıdır?




  • Anahtarlar dışında hemen hemen aynı sistemi kurmuşuz diyebilirim. Ben güvenlik amaçlı nadiren kullanıyorum genelde çocuk odası kontrolü ama dediğiniz gibi ucuz ve mobil bu sistem kesinlikle. çocuk odası kontrolü için ekstra olarak ucuz bi tablet aldım ayrıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende akıllı anahtarı sürekli açık konumda tutmak zorunda olmamak için istiyorum. çünkü malum aydınlatmayı kullanmak istemediğinizde, anahtar üzerinden kapatırsanız tekrar uzaktan yönetim olmuyor.Bunun çözümü olur diye düşünüyorum.Kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim.
  • djangobjk kullanıcısına yanıt
    Benim siparişlerin çinden gelmesi 1 ayı bulur muhtemelen. Montajdan sonra ayrıntılı bilgi vermeye çalışırım. Ki olup olmayacağını yada bizim ülke alt yapısına uyumluluk durumunu bende çok merak ediyorum. Duvara montajlanabilen 3 adet çiftli anahtar için 300TL'den fazla para verdim. İnşallah karşılığını verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrc

    Xiaomi Smart Home, akıllı ev sistemini kullanan pek insan yok yada internet ortamında pek paylaşım yapan yok sanırım. Ben eve hırsız girince güvenlik sistemi bakınmaya başladım. Kamera sistemi için en iyi fiyatlar 1000TL civarıydı. Alarm sistemi için de 1500TL civarı fiyat çektiler. Bende bunun başka bir çaresi var mı ki diye bakınırken buldum bu seti. Çok az bilindiği için yaygınlaşmadı bence. Yoksa fiyat/Permans olarak harika bir ürün. Ben daha başlangıç aşamasındayım. 1 adet akılı ev setine ilave 2 adet yangın sensörü ve 2 adet 1080p ip kamera ile kurdum sistemi. Kameralar görüntü haricinde hareket sensörü olarak da çalıştığı için çok faydalı. Ama setin kendi sensörleri kameradan çok daha hızlı bildirim gönderiyor. Kamera bildirimi yaklaşık yarım dakika kadar geç gelebiliyor. Bazen tam zamanlı çalışıyor. Ama sensörler her zaman anlık çalışıyor.

    Ana merkezi ve modemi ups güç kaynağına bağladım.Böylece olası hırsızlık ve elektrik kesilmesi durumlarında çalışmasını sağladım. Yoksa bütün sistem elektrik olmadığında çöp oluyor. Alarm sistemi olarak işe yaramıyor. Salon ve mutfağa yangın sensörü, daire dış çelik kapısına kapı sensörü, evin tek balkonuna da hareket sensörü yerleştirdim şimdilik. Daire kapıma ve koridora da kameraları yerleştirdim. Kameralar powerbank'a ve powerbanklar da elektriğe bağlı. Kesinti durumunda 5-6 saat kadar daha rahat çalışabilir durumda yani.

    Bu kadar uğraşınca evi de akıllı eve dönüştürmeye karar verdim. Akıllı anahtar ve priz ile beraber salon, mutfak, yatak odasında yeelight v2 ile destekleyeceğim. Salonda ve koridorda spotlar olduğu için yeelight ampulden ziyade akıllı anahtar daha makul bir çözüm oldu. Akıllı prizle de birkaç şey için sistem kuracağım. Mutfakta dolap altında led ışıklandırma var. Onu da akıllı prize bağlayıp mutfakta akıllı anahtarla beraber sistem kurmayı düşünüyorum. Şu an için petekler yetmediğinden banyo ısıtıcısında akıllı priz var. Sabahları işe gitmeden ısıtıyor. Ve duşa girmeden önce telefondan açıyorum tabi. Su basma sensörüyle diğer kapılar içinde sensörlerle tamamladığımda evde sinek uçsa haberim olacak :)

    Sistem biraz abartılı oldu belki ama ev içinde kablo salatası vs kalabalık oluşturmadığı için sıkıntı oluşturacak bir durumu yok. Tek sıkıntı maddi külfeti oldu. Ama o da bir kere yapılıyor. Hatta ev değişse bile demonte sistem olduğu için her yere kurulabiliyor. Diğer alarm ve kamera sistemleri gibi kurulum ve teknik destek için servise ihtiyacınız yok. Kurulum için fahiş işçilik ücreti, şirket arayıp bulmak yok. Sim kart vs ile ek aylık masraflar yok. Sistemi her türlü genişletip dönüştürmek kendi elimde. Ki birçok özellik dışarıdan kurulan kamera ve güvenlik sisteminde de yok. Bu sistemin tek ihtiyacı elektrik kesintileri için ups desteği. Kameralar zaten powerbankla çalışabiliyor.

    Farklı önerileri ve fikirleri olanlar varsa paylaşabilirse sevinirim. Duvara gömülü olan ışık anahtarları kullanan varsa özellikle bilgi vermesini rica ediyorum.Montajı kullanımı vs nasıl? Yeelight ile birleştirenler memnun mudur? Farklı kombinasyonlar yapan var mıdır?
    Merhaba,

    Güzel iş çıkarmışsınız. Açıkçası bende xiaomi home sistemi aktif kullanıyorum.

    Benim sistemde 6 ip kamera,3 sıcaklık sensörü,2 hareket sensörü,6 kapı switch'i,1 yangın alarmı,1 de ev 2 katlı olduğu için wifi repeater var.

    İlk amacım evde bakıcı olduğu için çocuğu aktif takip etmek,hareket duyarlı kayıtta kalmak,dolayısıyla 2 oda hariç her bölgede kamera var. Ancak açıkçası dediğiniz gibi hırsızlık anında elektriği garanti etmek için Ups kurmak istiyorum. Ancak modemim ve xiaomi gateway'im tamamen ayrı yerlerde. Kameralar içinde kesinti anında devreye girecek birer powerbank kurmak gerekecek,nitekim burası basit.

    Siz modem ve gateway nasıl bir backup kurdunuz. Koca akülü olanlardan mı yoksa 12 voltluk priz tipi backuplardan mı ? Paylaşırsanız sevinirim.

    Şu gateway 5-12 volt ile çalışsa ve apple homekit uygulamasını desteklese süper olacak..Bu durumda apple home uygulamasını destekleyen farklı marka ekipmanlarla bir otomasyon kurulabiliyor..

    Aranızda eski tip gateway ile apple kit bağlantısı yapabilen var mıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 28 Kasım 2018; 12:18:12 >




  • djangobjk kullanıcısına yanıt
    Ben koridorlar için hareket sensörüne komut atadım. Akşam 20:00-08:00 olacak şekilde bir hareket anında 5 dakika ışıklar yanık kalıyor. Açıkçası düğme ile henüz bir otomasyon planı yapmadım. Sadece priz merak ediyorumi,atıyorum harekete duyarlı bir 220v aydınlatma olabilir gibi..
  • YEY Y kullanıcısına yanıt
    Ben 2 adet Tunçmatik 650VA kesintisiz güç kaynağı aldım. Biraz maliyetli oldu ama elektrik kesintisinde sistemin çöp olmaması şart benim için. Yoksa güvenlik sistemi diye bişey kalmıyor ortada. Güç kaynağının görünüşü estetik olarak güzel olduğu için salona koymama eşim ses çıkarmadı :) Güç kaynağına bağlamak zorunda olduğum için gateway(sistemin merkezi) ve modemi aynı yerde tutmak durumundayım. Yoksa gateway'i evin daha merkezi bir yerinde konumlandırmak isterdim. Modem ve gateway salonda güç kaynağına bağlı. Diğer güç kaynağı ise kablonet ana merkezi için. Benim evimde kablonet var. Apartman otomatiği elektriği gittiği zaman kablonet ana merkez modemi de elektriğe bağlı olduğu için internet elektrikle beraber kesiliyor.Onu da ikinci güç kaynağı ile yedekledim. Maliyetli ama kesin bir çözüm oldu benim için. Uzun vadede diğer sistemlere para gömmekten daha mantıklı geldi.

    Yazılım olarak bence xiaomi rezalet durumda. Bir Türkçe dil eklemek hiç zor değil. Gönüllü yardımcı olacak insanlar bile bulunabilir. Dili geçtim daha güzel ve kullanışlı bir program yazılabilir. Keşke sistem ücretli ve iyi yazılmış bir uygulamayla entegre olabilse. Ama benim araştırdığım kadarıyla xiaomi home programına mahkum durumdayız. İnşallah kısa zamanda güzel güncelleştirmeler yaparlar.




  • ekrc E kullanıcısına yanıt
    Xiaominin apple homekit uyumlu yeni gateway'i var aslında ama bu seferde tüm sensörlerin aqara olması gerekiyormuş eski sensörler çöp olacak yani...

    Bazı sitelerde değişik entegreasyonlar ile mevcut gateway'i apple homekit'e bağladıklarını yazmışlar,youtubedada var ama parayla satıyorlar veya çok detay var uğraşamadım...
  • Ev güvenliği için gerisi yalan, xaomi ve ekipmanları yeteri, aylık tonla para ödemeye de gerek yok. Sınırsız varyasyon, sınırsız seçenek mevcut, benim evimde 14 parça cihaz gateway'e bağlı çalışmakta şu anda. Elbette ki herkese tavsiye olunur..

    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-ev-guvenlik-sistemi-detayli-inceleme--135184803#135184803
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekiz

    Ev güvenliği için gerisi yalan, xaomi ve ekipmanları yeteri, aylık tonla para ödemeye de gerek yok. Sınırsız varyasyon, sınırsız seçenek mevcut, benim evimde 14 parça cihaz gateway'e bağlı çalışmakta şu anda. Elbette ki herkese tavsiye olunur..

    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-ev-guvenlik-sistemi-detayli-inceleme--135184803#135184803
    valla aslında o kadarda yeterli değil ,

    1-Elektrik kesilirse veya aşağıdan dairenin şalteri inerse sistem kaput kendi bataryası yok. Ayrıca 5-12 volta çalışmıyor. Modeme ve gateway'e 100-220V UPS şart!
    2- Siren sesi yüksek falan değil. External yüksek db'li bir siren entegrasyonu şart! Alarm anında ses ancak daire içinde kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 30 Kasım 2018; 17:46:11 >




  • YEY Y kullanıcısına yanıt
    Elektrikle ilgili cozumu yazmissiniz hocam zaten, sesi de cok takmazsak bence hala acikara en onde gider bu sistem...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar. Mi home security sistem satmak isteyen var ise ulasabilir. Syg.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.