Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.684
Cevap
47
Favori
196.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abcd_1234 A kullanıcısına yanıt
    sarzli pille normal pil arasinda 0.3 volt vark vardir ki toplamda 0.6 volta denk gelir buda 3v dan 2.4 volta duser buda onemlidir.
    alkalin pillerde voltaj ya 1.5 volttur ve yuke binmelerde fazla voltaji degismez

    sarzli pil 1.2 v tur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 17 Aralık 2019; 21:28:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Süper bilgi teşekkürler üstadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 gundur
    D17:1
    Egri 1.4 sabit
    dis sicaklik 10-17 arasi
    istenen sicaklik 22.5, olculen 20.5-21 arasi
    kazan 3 gundur 24-37 arasi yaniyor.
    herzaman diyorum dusuk kazan az yaktirmaz artik tecrubeyle sabitlendi.
    ev uc gundur setin asagisinda 20,5 larda migonun hukmu yok kombi uzerinde kombi kendi dongusinu yapiyor 24-37 kazanlarda yakit 3.6 m3.
    arkadaslardan 38 kazanla gunde 10-12 m3 yakiyorum diyordu inanasim gelmezdi soguk havalarda.
    bu sene en soguk havada sabit sette bile ev 7.5-8 m3 yakti. hem hava sicak hem isinmiyorum 3 m3 ler yakmak mantik disi. kazaninin dusuk olmasi az yaktirmaz bilakis yuksek olup sete hizli ulasip duracak ve -0.2 salinip sette durmasi bence tasarruf acisindan onemli. 0.2 insan cok fazla rahatsiz olmaz. hatta +0.2 olmasi daha iyi olur.
    ama bizim burda ki cabamiz migo sabit sicakligi vaat ettigi icin sabit istiyoruz cabalarimiz buna

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halil.ozkn H kullanıcısına yanıt
    herkese merhabalar tekrardan, 29 veya 30 kasım günü kombiden kazan sıcaklığını 55 olarak sınırladım,eğriyi otomatiğe aldım ve 2,6 olarak kaldı. Migonun yerini koridora aldım daha stabil ısı alıyor ve kopmalar olmuyor çünkü burada ve direkt güneş almıyor güney cephede bulunan 3 odamızın aldığı güneşle birlikte sıcaklık artıyor sadece. 14 aralık günü baktığımda eğri 1,4 e düşmüş 15 aralık günü d17 yi 1 yaptım. Evimin yerden ısıtma olduğunu yazmıştım daha önce. Geç ısınıp geç soğuma durumunu normal karşılıyorum artık. Çizelgeyi günlük olarak takip ediyorum. Gerçek kazan sıcaklığını göstermiyor. kazan %90 40-45 derece bandında çalışıyor.

    14 Aralık öncesi 24 saatlik tüketimim 10 metreküptü. 14 aralık sonrası tüketim çok daha aşağılara düştü. Bunda havanın güzel olması da etkili.Önceki yazdıklarımda sıkıntımın kombi gece-gündüz çalıştığında setin çok fazla üzerine çıktığıydı. Bu durum şuan sadece gündüzleri sabah saatlerinde olmakta, onun da sebebi havanın güneşli olması. gece böyle bir durumla karşılaşmıyorum.

    istediğim sıcaklık 23 derece. Migo duruma göre 23.1 olmadan ısıtmayı kesip evin ısınmasını bekliyor ısınmazsa tekrardan çalışmaya başlıyor.

    modülasyon durumuna gelince birazdan çizelgeleri aşağıya ekleyeceğim.https://drive.google.com/file/d/1TL5vNIXavNlzjdzOlE6xVt57YOCiax5S/view?usp=drive_open



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil.ozkan -- 18 Aralık 2019; 11:42:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    İşte bu yüzden ısınma problemi yaşıyorum. MiGo/E-Relax/Natetmo hangi servis sağlayıcıdan bilgi alıyor bilmiyorum ama İstanbul'da benim lokasyonu +5C fazla ölçdüğünden kazan normalde çalışması gerekenden daha düşük ısıda çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Aralık 2019; 16:32:52 >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    geçtiğimiz günlerde migo uygulaması üzerinden konuma bir bakayım dediğimde,evin konumu değişmiş gördüm. Muhtemelen kontrol etmişsinizdir ama;tekrar bakın isterseniz.
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    hocam bunlar bu cihaz icin ciddi sorunlar cunku dis sicaklik verisine gore kazan seciyor ve dogru secerse basarili olur. bunlari girdukce cihazdan ciddi anlamda soguyorum. bunlar size ozgu degil yabanci sitelerde de ayni dertten muzdarip insanlar var. neyse az kaldi verdigim sure onumuzdeki hafta son buluyor suan evim 2.5 derece asagida setten en ufak bir degisme yok 15 gunde bir degisiklik oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S.a arkadaşlar eğriyi neden düşük tutuyorsunuz. ERelax I alalı bir buçuk hafta oldu Aydın da oturuyorum servis eğriyi 2.7 sabit yaptı kazanı 60 a sabitledi. Bu şekilde tam performans alırsın eğriyi otomatik yapınca ılıman yerlerde isteneni vermiyor dedi. Gecikme eşiğini 0.5 yapmış ben bunları hiç ellemedim bu süre zarfında yazdıklarınızı okuyorum. Dış sıcaklığı sürekli kontrol ediyorum yanlış hiç göstermedi. 21.5 dereceye ayarlı oda sıcaklığı 21 de çalışıyor 22 veya 22.1 gibi duruyor evim 5+1 net 150 m2 dublex termostat oturma odasında duruyor regraj ayarı yaptım peteklere termostatın bulunduğu odadaki Petek kombiye en yakın Petek vanası yarım tur açık buna rağmen ısıtmama durumu yaşamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duşveötesi D kullanıcısına yanıt
    Servis erelaxi ucuz yollu termostatlara çevirmiş resmen. Kombinin calimasi için 1C lik fark gerekiyor buda konforsuz şekilde isinma demek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    İlk kez kombi kullanıyorum haliyle ilk termostatım. 0.5 lik ayarı niye yaptı bilmiyorum ama kombi 24 saatte 3 kere anca çalışıyor bu şekilde üşüme hissi yaşıyordum. 0.2 ye çektim bunu. Isı ayarı yapılmasını zorla seçeneği ne işe yarıyor bu arada oda 0.1 de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erelax termostat ve Vaillant kombi var. Adana'da yaşıyorum.
    D17=1
    D01=10
    D71=55
    D85=8
    Diğer parametreler fabrika ayarı.
    Eğri otomatikte. (Şu an 2.4)
    Çok memnunum. Set değerini çabuk yakalıyor. Petekler çoğu zaman ılık. Kazanı aşırı yüksek yakma sorunu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirinbaba33 S kullanıcısına yanıt
    hocam egrigi otomatige almasaydin iyi idi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sirinbaba33 S kullanıcısına yanıt
    otomatik egrinin sikintisi sonradan cikiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğrinin yüksek olmasindaki sakinca nedir arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duşveötesi D kullanıcısına yanıt
    egri nekadar yuksek olursa kazanda o derece yuksek olur. egri otomatikte durdugu surece kendini 15 gunde bir yeniler ve bir onceki 15 gundeki ogrendiklerini sifirlar. suan otomatik egrinin zararini gormeyebilirsin. fakat kis sonu geldi mi nisan mayis aylarinda sapitmaya baslar. hava aniden isinirsa evi isitamazsin veya aniden sogursa seti gecer. gecen sene yasadik bu sorunlari. onun icin manuel egri ve mumkun olan en dusuk isitan egri. fakat egriyle oynamaya basladiginda cikmaza giriyorsun. yaptigin her degisikligin sonucu 15 gun sonra kesinlesiyor. egri otomatikte kaldigi surece sikinti yasamaya adaysin

    15 gunluk periyotlar icinde egri guncelliyor. yani benim egri 9 aralikta guncelledi birsonraki 24 aralik olacak. bu sekilde gider. senin yaptigin 15 araliktaki degisiklik 30 aralikta kendini gostermez. yine onceki 9-24 aralikta gosterir ama genel ortalamaya gore bir deyer belirler.

    suan 9 da egrim degisti 2.7 ama ben 15 aralikta savit 1.4 egriye gectim. suan ev sete 2-2.5 derece uzakta. hep birlikte 24-25 aralik gibi gorecegiz.

    15 araliktan 20 araliga kadar bu 5 gunde evi isitamadigindan dolayi. kazan degerlerinde en ufak bir degisme olmadi. yani bu 15 gun gecmeden hicbir sekilde kendine ceki duzen vermiyor. illa o 15 gun dolacak. eger telki verseydi benim kazan coktan yukselmisti simdiye ama milim oynama yok. migo evi isitamadigi zaman evi isitmak icin en ufak caba gistermez. illaki o egrigi takip eder. ancak 15 gun sonra tepki verir. o yüzden yaptiginiz her degisiklik belki gunu kurtarir fakat 15 gun sonrasi ni bilemezsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 20 Aralık 2019; 9:55:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdilik otomatik iyi. Sorun yaşamaya başlarsam sabit eğriye geçerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirinbaba33 S kullanıcısına yanıt
    sorun yasamaya basladiginda is isten gecmis olacak

    onceden bende otomatik egri en iyisi dedigim oldu. ama gunu kurtariyor o an icin ama sonrasinda ogrendigi dis sicakliklarin fisina ciktimi ya isitmiyor yada seti grciyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 20 Aralık 2019; 11:11:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sirinbaba33 S kullanıcısına yanıt
    Ayne hocam, diğer arkadaşlar ile aynı fikirdeyim Isıtma Eğri otomatikte olmamalı.
  • Arkadaşlar, son 20 gündür MiGo'nun belirlediği, servis sağlayıcıdan aldığıı dış ortam ısısı ile gerçekte olan dış ortam ısı arasında +5C fark olduğunu belirtiyorum.
    Dışarıda 5 yıldır kullandığım Meteoroloji İstasyonum şimdiye kadar milim sapmadan basınç, nem ve rüzgar dahil her türlü hava şartlarını göstermekte ve halen de sorunsuz çalışmaktadır ancak Migo, saat 17:00'de ölçtüğü ısıyı, saat 20:00 olmasına rağmen değiştirmemektedir. Bu sadece benim lokasyon için geçerli. Farklı bir lokasyon seçtiğimde neredeyse 30dk. 1, dış ortam ısısı değişmekte ama benim lokasyon için hiç bir değişiklik yapmamaktadır. Ancak saat 20:00'den sonra düşüş gösteriyor ve saat 00:00'da gerçek dış ortam 6C iken Migo ancak 11C-12C olarak göstermektedir ki bu nedenden dolayı da kazan sürekli düşük ısıda çalışmakta ve hedef ısıya erişmede sorun yaşamaktayım.

    Daha önceki yazılarımda da belirttim benim tesissat her türlü dış ısılarda, düşük kazan ısısı ile sorunsuz evi hedef ısıya eriştirmekte bunun pek çok denemelerini yaptık ve resimleri paylaşmıştım.

    Bu düzensizlik bende MiGo'nun sürümünün 18'den 21'e çıkmasından sonra başladığını düşünmekteyim, yada MiGo/e-RELAX/Netatmo'nun servis sağlayıcısından kaynaklı 1 sorun bulunuyor, bahsettiğim gibi sorunu sadece benim lokasyonu seçtiğimde yaşıyorum. benim lokasyondaki istasyondan, MiGo/e-RELAX/Netatmo'nun servis sağlayıcısına düzenli veri gitmiyor bence.

    Özellikle 17:00'den sonra gözle görülür, hissedilir derecede ısı düşerken, Migo, saat 20:00'e kadar her şeyi günlük güneşlik görüyor.



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 20 Aralık 2019; 15:13:56 >




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    bende de var bu sorunlar ama ciddi boyutta degil ama var, etkiliyorda hava sogurken gece virden isiniyor . sabahta birden soguktan isiniyor hava. ama rutin olarak gecikmelide olsa sicaklik normal seviyelerde. netatmo istasyonuyla aramda 3 km var dibine koysam. ile farketmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.