Şimdi Ara

Facebook sahte haberler için etiketleme uygulamasından vazgeçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde Facebook’un başını en çok ağrıtan konu platform içerisinde engellenemeyen sahte haberler. Başkanlık seçimlerinde Rusya’nın çok etkili olduğu sahte haberler için Facebook geçen yıldan bu yana adımlar atıyor. Ne var ki yöntemler istenen etkiyi yapamıyor.


     


    Ters etki yaptı


     


    Firma bir süredir sahte haberleri tespit edebilmek için çözümler üretiyor. Tanılama algoritmasını kullanıcıların bir habere yaptığı yorum ve beğeniler üzerinden güncelleyen Facebook, ayrıca üçüncü taraf sağlayıcılar ile ortaklık yaptı. Ortaklık kapsamında sahte olduğu düşünülen haberler bu kişiler tarafından kontrol ediliyor ve altına gerekli açıklamalar yapılıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Sonic efsanesine Gameloft dokunuşu (Yayınlandı)

    Facebook normalde kullanıcıların haber kaynağındaki kesinliği yüksek sahte haberler için kırmızı uyarı simgesi kullanmaktaydı. Firma yaptığı analizler ve geçmiş yıllardaki akademik araştırmalar sonucunda kırmızı uyarı işaretlemesinin kullanıcıyı haberden uzaklaştırmak yerine daha fazla merak uyandırdığını keşfetmiş. Bu yüzden stratejiyi değiştirme kararı almış.


     


    Bundan böyle sahte haberler için ilgili açıklamalar gösterilecek. Kullanıcılar haberin hemen altında doğruluğu ile ilgili yapılmış birkaç açıklamayı bulacak ve bunlara bakarak bir karar verebilecek. Bu yöntemin daha etkili olacağı ifade ediliyor zira kullanıcı haberi okusa bile paylaşmıyor yani haber yayılmamış oluyor. Firma diğer taraftan sahte haberleri geri plana atma yöntemini de uygulamaya başladı. 


     



  • Troll Facebook.

  • Farkında mısınız bilmiyorum ama bu ara firmalar her konuda geri adım atmaya başladı. Microsoft'un Story Remix'i de aynen bu şekilde geri adımla sonuçlandı. Anlamadığım şey bu denli milyarlık firmalar daha önceden bir ar-ge çalışması yapmıyorlar mı? Deneme yanılma usulü iş yapılmaya çalışılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.