Şimdi Ara

Civciv Çıkım Sürecinde Yapılması Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuluçka esnasında iki tane kritik devre vardır. Birinci kritik devre, 42. saatte kalbin çalışmaya başlaması ile bunu takip eden ilk iki gün boyunca devam eder. İkinci kritik devre ise, yirminci günde civcivin yumurta kabuğunu delmesi ve akciğerlerin tam olarak çalışmaya başladığı anıdır. Bu kritik devrelerde dışarıdan yapılacak herhangi bir etki kolayca ölümlere neden olabileceğinden kuluçka sonuçlarını kötü olarak etkileyebilir.

    Bu iki devrede yapılacak zorlamalar embriyo ve civciv ölüm oranlarını artırır. Bu iki devre içinde kuluçka makinelerinin düzenli çalışması sağlanmalı ve yumurtalar üzerinde stres etkisi oluşturacak; aşılama, ilaçlama, makinelerin tamiri gibi herhangi bir uygulama yapılmamalıdır. Kuluçka randımanını etkileyen faktörleri daha iyi anlayabilmek için embriyonun gelişmesini kaba hatları ile bilmek gerekir.

    Kanatlı embriyoları, memelilerdekinden farklı olarak, yumurta içerisinde depo edilmiş olan besin maddelerinden yararlanarak gelişmelerini tamamlarlar. Memeli embriyoları ise besinlerini plasenta yolu ile anaya ait kan damarlarından alırlar. Ayrıca, memeli embriyosu ana karnında gelişmekte fakat kanatlı embriyosu gelişmesinin büyük kısmını ana vücudunun dışında iken tamamlamaktadır. Kanatlıların embriyoları memelilerdekinden çok daha hızlı olarak büyür ve gelişir.

    Civciv embriyosunun gelişmesi; yumurta henüz tavuk karnında iken embriyonun gelişmesi, yumurta yumurtlandıktan sonra oda koşullarında embriyonun gelişmesi, kuluçka makinesi koşullarında embriyonun gelişmesi şeklinde olmak üzere üç bölüm altında incelenebilir. Tavuk vücudunun sıcaklığı 40.6-41.7 °C civarındadır. Bu sıcaklık embriyonun gelişmesi için çok uygundur. Bu nedenle yumurtlama zamanına kadar hücre bölünmeleri süratle devam eder.

    Yumurta yumurtlandıktan sonra çevre sıcaklığı 22-24 °C’nin altına düşmedikçe hücrelerin çoğalması devam edecektir. Bu nedenle 22-24 °C sıcaklık, civciv embriyosu için fizyolojik sıfır olarak adlandırılır. Bundan daha aşağıdaki çevre sıcaklığında gelişme durur. Hücre sayısı birkaç bine ulaştıktan sonra karmaşık bir ünite olan blastodisk şekillenir. Blastodisk şekillendikten sonra, saklanacak olan yumurtalarda, hücrelerin gelişmesini durdurmak gerekir.

    Çünkü bu safhadan sonraki gelişmelerin normal olması için normal kuluçka şartlarının var olması gerekir. Başarılı bir kuluçka ve kuluçka çıkışı için kuluçkada dikkat edilmesi gereken dört önemli faktör vardır. Bunlar; sıcaklık, rutubet, havalandırma ve çevirme olarak bilinmektedir.

    Civciv Çıkım Sürecinde Yapılması Gerekenler


    (Hedef Kuluçka)


    #Kuluçka #KuluçkaMakinesi #KuluçkaMakineleri #KuluçkaMakinası #KuluçkaMakinaları #CivcivÇıkımMakinesi #CivcivÇıkımMakineleri #CivcivÇıkımMakinası #CivcivÇıkımMakinaları #KuluçkaMakinasıFiyatları #KuluçkaMakinesiFiyatları #KuluçkaMakinalarıFiyatları #KuluçkaMakineleriFiyatları #HobiKuluçkaMakinası #HobiKuluçkaMakinesi #HobiKuluçkaMakineleri #HobiKuluçkaMakinaları #TicariKuluçkaMakinesi #TicariKuluçkaMakinası #TicariKuluçkaMakinaları #TicariKuluçkaMakineleri #KuluçkaÜreticileri #CivcivÜreticileri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duygu Hedef -- 25 Aralık 2017; 10:37:40 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.