Şimdi Ara

Vakıfbank'ın Hazineye Devri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye Vakıflar Bankasının hisselerinden Vakıflar Genel Müdürlüğünün idare ve temsil ettiği hisselerin tamamının bedeli karşılığında Hazineye devredilmesine karar verildi.

    OHAL kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete'de yayımlandı.

    KHK ile Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Kanunu'nda düzenlemeye gidildi.

    Buna göre, banka hisselerinden, diğer mülhak vakıflara ait olanları hariç olmak üzere, Vakıflar Genel Müdürlüğünün idare ve temsil ettiği (A) ve (B) grubu hisselerin tamamı Banka tarafından üç ayrı firmaya yaptırılan değerleme çalışmasının sonuç bölümlerinde belirtilen değerlerin ortalaması göz önünde bulundurularak Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen beher hisse değeri üzerinden hesaplanacak bedel karşılığında Hazineye devredilecek.

    Bedeli belirlenen hisselerin tamamı Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girdiği tarihi takip eden bir hafta içinde Hazine Müsteşarlığı adına Banka pay defterine kaydedilecek. Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen devir bedeli karşılığında eşit tutarda beş farklı vadeli kira sertifikası, devir tarihi valörlü olmak üzere, bütçenin gelir ve gider hesaplarıyla ilişkilendirilmeksizin Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında hisse sahibi vakıfları temsil eden Vakıflar Genel Müdürlüğüne ihraç edilecek.

    İhraç edilen kira sertifikalarından ilki 2 ay vadeli, geri kalan 4 kira sertifikası ise bir, iki, üç ve dört yıl vadeli olarak ihraç edilecek.

    Diğer hisselerin devrine ilişkin yetki

    Bankanın (C) grubu hissedarlarından Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfının (sandık), Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 120 gün içinde bankaya müracaat etmesi halinde, Bakanlar Kurulu tarafından sandık için tespit edilen beher hisse değeri karşılığında sandığın sahip olduğu hisselerin Hazine Müsteşarlığı tarafından devralınmasına Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yetkili olacak.

    Sandık tarafından devredilecek hisselerin devir bedeli, bütçenin gelir ve gider hesaplarıyla ilişkilendirilmeksizin Hazine Müsteşarlığı tarafından özel tertip Devlet iç borçlanma senedi ihraç edilmek suretiyle sandığa ödenecek.

    Bankanın (B) grubu hisselerinden diğer mülhak vakıflara ait olan hisseler ile (C) grubu hisselerinden diğer gerçek ve tüzel kişilere ait olan hisselerin hissedarlarının Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 120 gün içinde bankaya müracaat etmeleri halinde, sahip oldukları hisselerin Bakanlar Kurulu tarafından sandık için tespit edilen beher hisse değeri üzerinden Hazine Müsteşarlığı tarafından devralınmasına Başbakan Yardımcısı Şimşek yetkili olacak.

    Söz konusu hisselerin devir bedeli, ilgili gerçek ve tüzel kişilere banka tarafından ödeme yapılmasını müteakip bankanın talebi üzerine Hazine Müsteşarlığınca nakit olarak ödenecek. Bu kapsamda yapılacak ödeme Hazine Müsteşarlığı bütçesinin ilgili tertibinden karşılanacak.

    Hazineye devredilen hisseler Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu bakan tarafından idare ve temsil edilecek. Devir ile ilgili işlemler hakkında Sermaye Piyasası Kanunu, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve Bankacılık Kanunu hükümleri uygulanmayacak.

    Devir bedelinin tespitine ilişkin değerleme hizmetlerinin masrafları ile diğer her türlü masraf Banka tarafından karşılanacak. Devir ile ilgili yapılacak işlemler harçlardan, düzenlenecek kağıtlar damga vergisinden müstesna olacak.

    Bu düzenlenmenin uygulanmasına ilişkin çıkabilecek tereddütleri gidermeye ilgisine göre Maliye Bakanı veya Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu bakan yetkili olacak.
    http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2081178-khk-ile-vakifbank-duzenlemesi







  • niye varlık fonuna devretmemişler de hazineye devrediyorlar? Ayrıca buna nerek vardı vakıfbank iflas mı etti ki hazineye devrediliyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    niye varlık fonuna devretmemişler de hazineye devrediyorlar? Ayrıca buna nerek vardı vakıfbank iflas mı etti ki hazineye devrediliyor?

    Reza Zarraf.

    Halkbankasi ortadaki asil enayi olsa da, Reza'nin yaptigi islerde sadece tek bankayi kullanmadigi, Vakif ve Ziraat bankalarinin da isin icinde oldugu biliniyordu.

    Zarraf davasi bittikten sonra,bilinen sey Halkbankasiicin ayri bir sorusturma acilacagi ve bunun da asagi yukari bir kac ay surecek olmasi. Bu davanin sonunda veya bu dava ile beraber ziraat ve vakif bankalarina da ayri bir sorusturma acilabilir, veya halkbankasinin sorusturmasi bu iki bankaya etki edebilir. Problem burada.
  • Devlet bankası da batarsa şaşırmam bu ülkede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebebi, işini bilen basit düşünen türkün mantığımı yani? Hani şirketin vergi borcu birikir. Adamda ödememek için şirketi çulsuz birinin üstüne devreder. Maliye çöküncede banane kardeşim git alabiliyorsan öbüründen al der.

    Amerikanın bunu yiyeceğini sanmam ama hadi bakalım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır devletin hayali olan devir gerçekleşiyor; Hazine bir bankaya daha sahip oluyor. Bugüne kadar %100 kamu bankası zannedilen ( ve gerçekten de öyle çalışan ) Vakıfbank, çoğunluk ve imtiyazlı hisse sahibi olan VAKIFLAR genel müdürlüğü tarafından hazineye devrediliyor ( SATILIYOR ). Keşke bu devir olmasaydı ve kamunun özeli gibi iyi çalışan banka, siyasetin hüküm sürdüğü kuruma dönüşmeseydi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakıfbankta hesabımdaki para nolcakk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.