Şimdi Ara

Tesla'nın devasa bataryası, Avustralya'daki kesinti krizini 140 milisaniyede çözdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Elon Musk'ın öncülüğünde hızla büyümeye devam eden Tesla, batarya konusunda yeni bir rekora daha imza attı. Tesla'nın bu ayın başında Avustralya'da bir enerji santraline kurduğu devasa batarya, daha ilk aydan önemli bir krizin önüne geçmeyi başardı. Enerji santralinde yaşanan sorun nedeniyle meydana gelen elektrik kesintisi, Tesla bataryanın rekor hızla devreye girmesi ile milisaniyeler içinde çözüldü.
     
    Söz konusu kesinti, geçtiğimiz hafta Avustralya'nın kömürle çalışan enerji santrallerinden Loy Yang'de yaşandı. Yaşanan bu kesinti sonrası Tesla'nın devasa yedek bataryası 140 milisaniye içinde devreye girdi ve bölgedeki evlere 100 megawatt elektrik sağladı. 
     
    Konu hakkında 5AA radyosuna konuşan Avustralya Enerji Bakanı Tom Koutsantonis; yedek bataryanın devreye girme hızının yeni bir rekor olduğunu ve santralde görevli personelin bataryanın bu hızı ve verimliliği karşısında şaşkına döndüğünü ifade etti. Tesla bataryanın bu performansı ile beklentilerini aştığını söyleyen Koutsantonis, yaşanan bu olay ile birlikte Tesla'nın yedek batarya konusunda diğer alternatiflerden çok daha önde olduğunu anladıklarını ifade etti. 
     
     Torrens Island'daki enerji santralinin devreye girip şebekeye sağlıklı bir şekilde elektrik dağıtmasının en az 30 dakika süreceğini belirten Enerji Bakanı, Tesla bataryanın bunu milisaniyeler içinde yapması karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
     
    Devreye girme hızıyla yeni bir rekora imza atan Tesla batarya, Elon Musk'ın girişimleri sonucu bu ayın başında Avustralya'da kurulmuştu. Neoen şirketi tarafından işletilen bir rüzgar tarlasındaki 99 rüzgar türbininden güç alan lityum-iyon batarya, aynı zamanda dünyanın en büyük bataryası olma özelliğini taşıyor.
     
    Tesla'nın bataryası, elektrik kesintisi sırasında müthiş bir hızla devreye giriyor ve 1 saat boyunca 30 bine yakın eve elektrik sağlayabiliyor. Avustralya gibi fırtınalar yüzünden sık sık elektrik kesintisi yaşayan bir ülke için Tesla'nın bu devasa bataryası son derece kullanışlı bir araç olabilir.







  • Avustralya gibi Victoria, Grand Sand gibi çölleri olan bir ülke Güneş enerjisi yerine kömür termik santralleri kullanmamalı.

  • Adamlar zaten elektriğinin %70den fazlasını yenilenebilir enerjiden sağlıyor ve çok pahalı %100 yaparlarsa ayaklanma çıkar zaten siyasi olarak en önemli konuları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceqa -- 25 Aralık 2017; 20:17:15 >
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    SUSACAKSIN NASIL OLSA KONUS KONUS

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim de kesildi geçen gün 240000000ms de çözdüler nolmuş yani

  • Ulan haberi okurken elektirikler gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne var yani biz de de 3 saatte çözüyorlar :P

  • bataryanin basarisi yenilenebilir enerjide onemli bir nokta. keza gunes ve ruzgar enerjilerinde esas problem artik maliyet degil. fosil kaynaklardan daha ucuza elektrik uretebiliyorlar. sorun devamlilik. keza gunes gunun her saati olan bir sey degil, ruzgarin ne zaman esecegi ne zaman duracagida belli olmuyor. batarya sayesinde ruzgar durdugunda enerjide kesilme olmadan komur santrallerini devreye sokabiliyorlar. ne yazikki gunumuz teknolojisinde enerjiyi uzun sure yetecek buyuk olcekde depolamasi mumkun degil. ancak bir kac saat.

  • Biz de yerli batarya yapalım.

  • Teslaa ahhh tesla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 15 sene öncesini bilmeyenler yine konuşuyor. Örnek alın biraz adamı ülkenize bir faydanız olsun.

  • avcılarda her hafta sonu 3-4 saat kesiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.