Şimdi Ara

/// ÇÖZÜLDÜ /// Şarj Su Gibi Gidiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler anneme yaklaşık bir buçuk sene önce Samsung Galaxy S3 Neo almıştık. Geçenlerde söyledi, gece şarjı %100 bırakıyor sabah kalktığında %30'lara düşmüş oluyor. Bataryada sıkıntı vardır diye yeni batarya aldım ama nafile. Batarya ile alakalı bir sorun da yok anlayacağınız. Güç tasarrufuydu falan gibi saçma şeylerin hepsini denedim ama nafile. Varsa tecrübesi/bilgisi olan yardımcı olursanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismlkoocc -- 4 Ocak 2018; 23:9:13 >



  • Uzaktan birşey söylemek zor. Tek tavsiye Hard reset olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferaxu

    Uzaktan birşey söylemek zor. Tek tavsiye Hard reset olabilir.

    Yazılımsal ya da virüs falan mı olabilir diyorsun?
  • Virüs değil ama pili aşırı tüketen bir program olabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferaxu

    Virüs değil ama pili aşırı tüketen bir program olabilir

    Onu nasıl öğrenebilirim acaba? Ayarlar>Pil takip ettiğimde ekran %30 larda gösteriyor onun dışında başka doğru düzgün pil harcayan bir uygulama göremedim.
  • Arkadaşlar desteklerinizi bekliyorum...
  • up++
  • Aldığınız pil bence sorunlu ve boşuna değiştirmeyin siz direk gidip deji model marka bir pil alın eğer hala sıkıntı devam ederse o zaman suçu cihazda arayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun pilde olmadığını varsayarsak, telefonda ne gibi bir problem olabilir? Annem çok temiz kullanıyor ve neredeyse 10'dan fazla uygulama yok
  • Bu sorunun pilin değdiği temas noktalarından olduğunu duymuştum. Sorun bence bizim çözebileceğimiz türden değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exfat -- 27 Aralık 2017; 1:27:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimin çözebileceği bir durum olabilir ki? Garip yani yazılımsal diyeceğim ama telefonda doğru düzgün uygulama bile yüklü değil virüs bulaşma durumu çok düşük. Donanımsal desem telefon ne darbe görmüş ne elden düşmüş, zaten toplasan 1 yıllık cihaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isma.il_koc94

    Kimin çözebileceği bir durum olabilir ki? Garip yani yazılımsal diyeceğim ama telefonda doğru düzgün uygulama bile yüklü değil virüs bulaşma durumu çok düşük. Donanımsal desem telefon ne darbe görmüş ne elden düşmüş, zaten toplasan 1 yıllık cihaz

    Kardeş firmalar bu gibi eski cihazları bilerek yavaşlatma yada başka bi halt yapma eğilime girdiğini duymuştum, sırf yeni cihaz sattırmak için, galiba bu olay olabilir.
    Tek yapacağın şey, root yapıp samsunga ait olan programların hepsini kaldırman. Sonra telefona bak bakim nasıl çalışıyor, annemde ve babamda 2 tane s3 var, root yapıp hepsini sildim şimdi tık yok, ikiside hem uygulama güncellemesi alıyor hemde iyi çalışıyor, bataryada dağil.




  • Bataryanın iletken pinlerini alkol ile temizleyin

    Telefonun gatantilik bi durumu yoktur sanırım.



    Virüs bulaşmış olabilir. Cihaza sıfırdan odinden kurulum yapın. (Bildiğim kadarı ile yurt dışı yazılımları daha stabil[hollanda,rusya gibi]. Odinden halledersiniz kısa bi araştırma ile)

    Google Playde samsunglar için özel program dondurucu programlar var.



    "Samsung Package Disabler" diye aratın. Kullanmadığı uygulamaların hepsini dondurun.(arka planda samsung cloud link vb. vb. bi sürü şey var) bu sayede batarya ömrü de artacaktır.)



    Galaxy alpha ile 3.senede devam ediyoruz bunları yapa yapa garibim dayanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇÖZÜLDÜ..! Arkadaşlar telefona muhtemelen virüs bulaştı, ben de Samsung Smart Switch programı ile basit bir şekilde telefonu pc'ye yedekledim. Galeri, kişiler uygulamalar kısaca telefonun her şeyini yedekledim ve Hard Reset attım. Telefonun kurulumunu yapıp kişiler ve galeriyi geri yükledim Smart Switch'ten. Gece telefonu %72'de bıraktım. Sabah kalktığımda şarj yine %72 olarak duruyordu. Şu an sağlıklı bir şekilde kullanılıyor. Umarım aynı sorundan müzdarip arkadaşlara yardımcı olur bu çözüm. İyi günler... :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.