Şimdi Ara

Tırnak Çevresi Etleri Yeme (Deri)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tırnak çevresindeki deri veya etleri ne deniyorsa artık yıllardır yiyiyorum bu alışkanlıktan nasıl vazgeçebilirim? Tırnak yeme huyum yok. Sadece çevresindeki derileri kopartıyorum.



  • Kardeş aynı sorun bendede vardı yıllardır yiyordum artık tırnakların şekli bozuldu birgün iş yerinde sigara icerken arkadaş dediki ellerine ne oldu cok kötü gözüküyor dedi o gün bitirdim ben.... sonra tırnaklar uzadı güzelce kestim ... artık eski şekline oturuyor .. sende bitir kardeşim
  • Hocam ben de yillardir stres yaptigim zamanlar yiyorum. Stresten uzak olunca aklima gelmiyor acikcasi. Mesela trafik tikaninca yemeye basliyorum. Ya da okula giderken kopariyorum.



    Ne yapilabilir soyleyeyim. Kuzenim kucukken tirnaklarini yerdi dayimlar eczaneden bir ilac aldilar bir kutunun icinde alkollu sunger var. Parmaklarini bu sungere batiriyorsun uzun sure cikmayan cok kotu bir tat oluyor parmaklarinda. İlla bir ilac istenirse buna basvurulabilir, eczaneye anlatirsan tirnak yememek icin falan diye anlarlar heralde.



    Elini sirekli nemli tutman lazim. Kurudugu zamanlar kopardigin derinin devami da ayrilmaya basliyor eller nemliyken daha az soyuluyor ve koparirken haz vermiyor insana. En iyi cozumden stres atabilecegin hobiler edinmek tabii. Ben bilgisayarda oynarken hic koparmam mesela derileri. Ya da evde yatarken falan. Ayni sekilde kitap okurken. Yani kafayi ne kadar mesgul edersen o kadar uzak kaliyosun. Toplu tasima kullaniyorsan mesela yaninda kitap tasimaya calis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar valla parmaklarımın uçları kıpkırmızı dolaşıyorum senelerdir. Parmak çevrelerim hep yara bere içinde. Duştan çıktıktan sonra anlatılamaz bi duruma giriyor böyle
  • Bende de aynı sorun vardı büyük ölçüde azalttım. Aklına geldikçe yeme hatta sık bakabileceğin bir yere not yazabilirsin. Gördükçe hatırlarsın. Zamanla alışkanlık azalır. Benim parmaklarım yara bere içinde oluyordu şuan hiç sıkıntı yok çok nadir fark ediyorum ağzıma götürdüğümü hemen bırakıyorum zaten.
  • bende de var aynı sıkıntı ama ben yemiyorum genelde elimle koparıyorum.aynı sonuca varıyor

    bundan kurtulmak için not taktiğini deneyebilirim.alkol olayı işe yaramaz bende çünkü ağzıma götürmüyorum parmağımı
  • Çocukken çok ısırıp koparıyordum... Sonra annem baş edemeyince çocuk doktoruna götürdü. Adam şey falan dedi, karşıdan karşıya geçerken araba geliyormuş gibi düşün elini ağzına götürdüğün an... Hemen kaç oradan dedi :) Biraz öyle düşünmenin yardımı biraz da kendi gayretimle aştım... Tabii koca adamlara böyle bir uygulama olmaz ama siz kendiniz bitirin abi sahip olun iradenize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.