Şimdi Ara

Bozulan HDD nin farklı işlerde kullanılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Youtube' da bozulan HDD lerin değerlendirilmesi amaçlı bazı videolar var. Örneğin aşağıda linkini verdiğim video gibi. Zımpara makinesi yapılmış. Bunun gibi bir çok video var.
    https://www.youtube.com/watch?v=SeFlU0QpXQA&t=6s


    Ben de denemek istedim, arızalı fakat motoru çalışan bir HDD yi videolardaki gibi söküp içindekileri çıkardım. Ancak sürekli bir şekilde dönmesini sağlayamıyorum. Ya bir çalışıp bir duruyor ya önce çalışıp sonra duruyor ya da hiç çalışmıyor.

    Ama tüm videolarda gayet güzel çalıştırmışlar. Bendeki sorun ne olabilir, fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

    Teşekkür ederim.

    Benim HDD nin durumu:https://www.youtube.com/watch?v=gqo0YsG_bzc







  • bu disklerdeki motorlar step motor; yeni nesil kartlardaki firmware videoyu hazırlayan kişinin silikonla kapattığı kısımdan kafayı kontrol etmezse veya erişemezse otomatik olarak motorun gücünü keser. Senin diskin motoru da o yüzden güç kesiyor ide arayüzlü eski bir disk ile yapmayı deneyebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayims

    bu disklerdeki motorlar step motor; yeni nesil kartlardaki firmware videoyu hazırlayan kişinin silikonla kapattığı kısımdan kafayı kontrol etmezse veya erişemezse otomatik olarak motorun gücünü keser. Senin diskin motoru da o yüzden güç kesiyor ide arayüzlü eski bir disk ile yapmayı deneyebilirsin.

    Çok teşekkür ederim.
  • tekrar merhaba, ide HDD buldum ve denedim ama sanırım bende bir şanssızlık var. Yine olmadı. PSU yu bile değiştirdim ama sonuç değişmedi. Motorda hiç hareket yok. Hayırlısı olsun, teşekkür ederim tekrar ilginize.
  • elimde yüzlerce arızalı hdd var böyle bir şey istiyorsanız bir tane ben yapıp size göndereyim?
  • sayims S kullanıcısına yanıt
    Üstad aslına bakarsanız niyetim eldeki HDD yi değerlendirmek filan değil. Benim bir zımpara makinasına ihtiyacım var. Ben reçine ve ahşap ile bazı el işi çalışmalar yapıyorum. Aşağıdaki vidyoda yapılana benzer çalışmalar. Ve vidyonun 3:38 dakikasında görülen şekilde zımpara yapmaya ihitiyacım var. Muhtemelen HDD nin motorunun gücü beni idare etmeyecektir ama işte bi umut acaba olur mu diyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=BZQYLpyCUVU
  • Ok b n birkaç gün içinde yapıp size dçneceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayims

    Ok b n birkaç gün içinde yapıp size dçneceğim

    Merhaba, hiç zahmet etmeyin. Ben sanırım çözdüm. O bahsettiğiniz silikon sıkılan yerden çıkan parçayı takıp denedim. Motor çalıştı. Teşekkürler tekrar bilgiler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.