Şimdi Ara

2017 yılının en iyi filmleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  2017 yılının en iyi filmleri



    2017 yılında artık son gün günlere girilirken, yılın merak edilen tüm filmleri sinemaseverler ile buluştu. Normalde yaz aylarında görmeye alışık olduğumuz büyük bütçeli filmler bu kez tüm yıla yayıldı ve Logan, Spider-Man: Homecoming, Wonder Woman, Thor: Ragnarok ve Star Wars: The Last Jedi gibi merakla beklenen filmler sene boyunca gişeyi domine etmeyi başardı.



     



    Geçtiğimiz yıl ABD'de ödül sezonuna damga vuran Manchester by the Sea, Moonlight, Lion ve Silence gibi filmler ülkemizde bu yılın ilk aylarında sinemaseverler ile buluşurken, bu yıl Oscar yarışında ön plana çıkan The Post, Phantom Thread, Lady Bird, The Shape of Water ve Call Me By Your Name gibi filmlerin ülkemizde çıkışı yine önümüzdeki seneye kaldı.



     



    Ayrıca Bkz.Disney - Fox anlaşması ve sinema dünyasına etkileri 



    Bu yıl Türkiye'de vizyona giren filmlerden derlediğimiz yılın en iyi filmleri listesini ve ilgili anketi yazının devamında bulabilirsiniz. Yılın en iyisi olduğunu düşündüğünüz film için oy kullanın ve böylece yılın en iyi filmini hep birlikte belirleyelim. Eğer bu yılın en iyi filmi olduğunu düşündüğünüz film ankette yoksa, kendi tercihinizi yorumlardan ileterek ankete katkıda bulunabilirsiniz.



     2017 yılının en iyi filmleri



    Manchester By the Sea



    Yönetmen: Kenneth Lonergan



    Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Lucas Hedges, Kyle Chandler



    Vizyon Tarihi: 3 Şubat 2017



     



    Geçtiğimiz yıl en iyi film dahil altı dalda Oscar'a aday gösterilen ve en iyi erkek oyuncu ile en iyi orijinal senaryo Oscar'larını kazanan Manchester By the Sea, ülkemizde bu yılın başında sinemaseverler ile buluştu. Yönetmenliğini Kenneth Lonergan'ın üstlendiği film, geçtiğimiz yıl ABD'de birçok sinema eleştirmeni tarafından yılın en iyi filmi olarak gösterilmişti.



     



    2017 yılının en iyi filmleri



    Moonlight 



    Yönetmen: Barry Jenkins

    Oyuncular: Trevante Rhodes, Mahershala Ali, Naomi Harris, Janelle Monáe, Andre Holland

    Vizyon Tarihi: 17 Şubat 2017



     



    ABD'de geçtiğimiz yılın son aylarında vizyona girdikten sonra ülkemize gelmesi 2017'yi bulan bir diğer film de Moonlight'dı. Uyuşturucu bağımlısı annesi ile yaşayan eşcinsel bir gencin hikayesini üç farklı zaman dilimine yayarak anlatan Moonlight, tam sekiz dalda Oscar'a aday gösterildi ve aralarında en iyi film Oscar'ının da bulunduğu üç Oscar'a layık görüldü.



     



    Özellikle Mahersahala Ali, kendisine yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazandıran etkileyici performansı ile sinemaseverlerin gönlünü kazanmayı başardı.



     



     2017 yılının en iyi filmleri



    Split



    Yönetmen: M. Night Shyamalan



    Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Betty Buckley 



     



    The Sixth Sense, Unbreakable ve Signs gibi unutulmaz filmlere imza atan M. Night Shyamalan son birkaç yıldır eski başarılı günlerinden oldukça uzak işler çıkarsa da bu yıl vizyona giren Split ile sinemaseverlerin gönlünü yeniden kazanmayı başardı. 23 farklı kişiliğe sahip bir adam tarafından kaçırılan üç genç kızın hikayesini anlatan Split, son yılların en başarılı gerilim filmleri arasında gösterildi. Shyamalan'ın yeni filmi özellikle Unbreakable sevenler için kaçırılmaması gereken bir film.



     



    2017 yılının en iyi filmleri



    Logan



    Yönetmen: James Mangold

    Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen, Boyd Holbrook

    Vizyon Tarihi: 3 Mart 2017 



     



    X-Men çizgi romanlarının en sevilen karakterlerinden Wolverine, bu yıl çok daha farklı bir filmle sinemaseverlerin karşısına çıktı. Eski X-Men ve Wolverine filmlerinden çok daha karanlık, çok daha yetişkin işi bir film olan Logan, hem sinemaseverlerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanmayı başardı.



     



    Deadpool'dan sonra Logan'ın da gişede büyük başarı yakalaması, R reytingli, yani 18 yaş sınırı alan çizgi roman uyarlamalarının da başarılı olabileceğini kanıtladı ve gelecekte bu tarzda daha çok film çekilmesinin önünü açtı. 



     



    2017 yılının en iyi filmleri



    Get Out



    Yönetmen: Jordan Peele

    Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones

    Vizyon Tarihi: 21 Nisan 2017  



     



    Ünlü komedi ikilisi Key & Peele'in sevilen üyesi Jordan Peele, bu yıl ilk kez kamera arkasına geçti. Bugüne kadar komedi türündeki çalışmaları ile adından söz ettiren Peele, ilk yönetmenlik denemesinde çok daha farklı bir alana yöneldi. Korku ve gizem türlerini başarıyla harmanlayan Get Out, bu yılın en heyecan verici sürprizlerindendi.



     



    Büyük beğeni toplayan film sadece bu yılın en iyi filmlerinden biri olmakla kalmadı ve 4.5 milyon dolarlık bütçesine karşı 254.3 milyon dolar hasılat elde ederek 2017'nin en başarılı filmleri arasına da adını yazdırdı.



     



    2017 yılının en iyi filmleri



    Wonder Woman



    Yönetmen: Patty Jenkins

    Oyuncular: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, Danny Huston



    Vizyon Tarihi: 2 Haziran 2017



     



    DC Comics'in sevilen kahramanlarını aynı evrende buluşturan DC sinematik evreni şu ana kadar büyük ölçüde hayal kırıklıklarıyla geçti. Batman v Superman ve Suicide Squad eleştirmenler tarafından sert bir şekilde eleştirilmesine rağmen gişede başarılı olsa da Justice League bunu da başaramadı ve gişede büyük hayal kırıklığı yarattı. Kötü eleştiriler ve gişedeki hayal kırıklığı normalde DC sinematik evrenini bitirmeye yeterdi belki ama Wonder Woman DC'nin imdadına yetişti.



     



    DC sinematik evreninin şu ana kadar çıkan filmleri arasında açık ara en beğenilen film olan Wonder Woman, hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin beğenisini kazanmayı başardı. Dünya genelinde 821.9 milyon dolar gişe hasılatına ulaşan film, böylece kadın bir kahraman etrafında dönen filmlerin de başarılı olabileceğini gösterdi. Bu başarısı ile Hollywood'un kadın kahramanlara bakışını değiştiren Wonder Woman, sinema dünyasında uzun yıllar hissedilecek bir etki bırakmayı başardı. 



     



     2017 yılının en iyi filmleri



    Baby Driver



    Yönetmen: Edgar Wright

    Oyuncular: Ansel Elgort, Lily James, Jon Hamm, Jaime Foxx, Kevin Spacey, Eiza Gonzalez, Jon Bernthal

    Vizyon Tarihi: 30 Haziran 2017



     



    Shaun of the Dead ve Hot Fuzz gibi sevilen komedi filmleri ile adını duyuran Edgar Wright, bu yıl vizyona giren Baby Driver ile sinema dünyasının en heyecan verici yönetmenleri arasındaki yerini daha da sağlamlaştırdı. Bir an bile hız kesmenyen eğlenceli hikayesi, enerji dolu soundtrack'i ve usta işi yönetimiyle sinemaseverlerin beğenisini kazanan Baby Driver, bu yılın en sevilen filmleri arasında yerini aldı. Edgar Wright şimdiden devam filmi için hazırlıklara başlamış durumda.



     



    2017 yılının en iyi filmleri



    War for the Planet of the Apes



    Yönetmen: Matt Reeves

    Oyuncular: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Karin Konoval

    Vizyon Tarihi: 14 Temmuz 2017



     



    2011 yılında vizyona giren Rise of the Planet of the Apes ile başlayan ve 2014 yılında vizyona giren Dawn of the Planet of the Apes ile devam eden yeni Maymunlar Cehennemi serisi, bu yıl vizyona giren War for the Planet of the Apes ile müthiş bir final yaptı.



     



    Oldukça karanlık ve duygusal bir hikaye anlatan War for the Planet of the Apes, bu tarzı ile son yıllarda büyük bütçeli filmlerde pek göremediğimiz o epik film havasını beyaz perdede bir kez daha estirdi. 



     



    2017 yılının en iyi filmleri



    Dunkirk



    Yönetmen: Christopher Nolan

    Oyuncular: Fionn Whitehead, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Tom Hardy, Barry Keoghan

    Vizyon Tarihi: 21 Temmuz 2017 



     



    The Dark Knight, The Prestige ve Inception gibi unutulmaz filmleri sinema dünyasına kazandıran usta yönetmen Christopher Nolan, bu yıl vizyona giren Dunkirk ile savaş filmlerine de el attı. Hollywood'un bol aksiyonlu, bol dramalı savaş filmlerinin aksine eski Rus sinemasının daha durgun, daha nüanslı savaş filmlerini andıran Dunkirk, sinemaseverler tarafından beğeniyle karşılandı. Dunkirk belki yönetmenin diğer filmleri kadar popüler olmadı ama yine de bu yılın en iyi filmleri arasında yerini aldı.



     



    2017 yılının en iyi filmleri



    It



    Yönetmen: Andy Muschietti

    Oyuncular: Bill Skarsgard, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis

    Vizyon Tarihi: 15 Eylül 2017 



     



    Korku ve fantastik edebiyatın ustalarından Stephen King'in en sevilen eserlerinden biri olan It, bu yıl beyaz perdeye uyarlandı. Uyarlandığı kitabın ilk yarısını anlatan It, hem sinema eleştirmenlerinin hem de sinemaseverlerin beğenisini kazanmayı başardı. Bu filmde çocukluklarını gördüğümüz karakterlerin yıllar sonra bir araya gelmesini anlatacak devam filmi için hazırlıklar şimdiden başlamış durumda.



     



    2017 yılının en iyi filmleri



    Blade Runner 2049



    Yönetmen: Denis Villeneuve

    Oyuncular: Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Robin Wright, Dave Bautista, Jared Leto

    Vizyon Tarihi: 6 Ekim 2017



     



    Tüm zamanların en sevilen bilim-kurgu filmlerinden Blade Runner, tam 35 yıl sonra beyaz perdeye geri döndü. Uzun süre sonra çekilen devam filmleri genelde hayal kırıklığı ile sonuçlansa da, Blade Runner 2049 bu geleneğe uymadı ve neredeyse ilk film kadar beğenildi.



     



    Blade Runner 2049 hem eleştirmenler hem de sinemaseverler tarafından oldukça beğenilse de orijinal filmle aynı kaderi yaşamaktan kurtulamadı ve gişede beklentilerin altında kaldı. Ne var ki aynı orijinal filmde olduğu gibi 2049'un da zamanla unutulmaz bilim-kurgu filmleri arasında yerini alması bekleniyor.



     



    Bunların yanı sıra; usta yönetmen Martin Scorsese'nin yeni filmi Silence, Prometheus'tan sonra Alien serisini köklerine döndüren Alien: Covenant, Marvel sinematik evreninin yeni üyeleri Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok ve Guardians of the Galaxy Vol. 2, yeni Star Wars üçlemesinin ikinci filmi olan The Last Jedi, Netflix orijinal yapımı Okja, Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un yeni filmi The Killing of a Sacred Deer, bu yılın en tuhaf filmlerinden Good Time, Altın Palmiye ödülünü kazanan The Square ve ünlü bir kaşifin Amazon'daki kayıp şehri bulma çabalarını anlatan The Lost City of Z bu yıl ülkemizde vizyona giren en iyi filmler arasında yer alıyor.



     



     









  • 1,LOGAN
    2,JOHN WICK
    3,GET OUT
    4,IT

    BENCE BÖYLE...

  • Bu listede izlediğim fil sayısı az. İzlemek istediğim 3-4 film var

  • bu listeye göre

    Manchester by the Sea

  • Yakında yemek tarifi de yayınlarsalar şaşırmam.
  • ayla filmi neden listede yok.
    2017 en iyi filmi ayla

  • ( Guardians Of The Galaxy 2 nerede ? )


    Bir SW hastası olarak benim için Star Wars dur yılın en iyi filmi.. İkinci olarak da Alien Covenant dır.

    Ama fanlıgı bırakıp gerçeklere dönersek

    Guardians Of The Galaxy 2
    Baby Driver
    Logan
    Split
    Get Out
    Dunkirk


    Bunlar çok iyi filmler idi hani ayırt edemem her birinin kendince üstün yanı var.. Split de oyunculuk aşmış.. Get Out senaryo çok iyi.. Baby Driver muzikler ve sahneler.. Dunkirk çekimler.. Guardians da espriler muzikler.. Ha bide valerian ve bin gezegen imparatorluğu var onuda katmak isterdim ama oyunculuk çok kötü idi yoksa CGI muazzam kullanılmış.


    not: Thor ile BladeRunner ı daha izlemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 27 Aralık 2017; 16:31:45 >
  • Bence Maymunlar cehennemi en iyisiydi neden derseniz neredeyse çıktığından beri kalitesini bozmayan birkaç seriden birisidir. Logan ise bence abartılmış bir film şahsen izledim önyargıyla falan izlemedim severim özel güçlü filmleri ancak fazla hızlı ilerledi ve çok az aksiyon vardı çocukları ise neredeyse hiç göremedik güç kullanırken. Benim aradığım özellikte bir film ise bulamadım yine 10 yılda bir gelecek filmler görmek isterim şahsen Yeşil Yol, Esaretin Bedeli ,Forest Gump ,Yüzüklerin Efendisi...gibi filmlerin artması dileğiyle...

  • Yıllar geçtikçe kalite düşüyor. Bilgisayar efektlerine göre filmer yapılmaya başlıyor. Yapay ve hissiz. Artık eskisi kadar güzel filmler çıkmıyor sanki.

  • Dunkirk'e iyi diyen kesin izlememiştir :)

  • Logan, Manchester by the Sea ve Blade Runner 2049 en beğendiklerim oldu. Get Out filmini izlemedim ama iyi deniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 27 Aralık 2017; 22:12:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuksert38

    1,LOGAN
    2,JOHN WICK
    3,GET OUT
    4,IT

    BENCE BÖYLE...

    thor eksik.
  • Moonlight'dan nefret eden bi benim galiba
  • Bu listenin başlığı öncelikle yılın en kötü filmi hangisiydi şeklinde olmalıydı. Bu durumda da en üste Maymunlar Cehennemini koyup peşinden de "it" falan gelerek devam edilebilirdi. Ha eğer bana sorarsanız yılın en iyi filmi neydi diye kesinlikle "Mother!" idi.

  • Bu listeye IT i koyupta Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı'nı koymamak neyin kafası gerçekten anlayamıyorum

  • En son izlediğim Baby Driver iyiydi farklı olarak. Diğer filmlerin bir çoğu sinematik evren filmi yada devam filmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- ıt
    2- baby driver
    3- split
    4- thor
    5- logan
    6- blade runner

  • Cumali Ceber neden listede yok
  • Şakası bir yana, Türkiye'deki salak saçma sansür olayını saymazsak Blade Runner 2049 derim. Ondan sonra da IT, Split ve Logan olurdu.

  • Bu yıl alayı hayal kırıklığıydı. İlla ver derseniz oyumu Dunkirk'den yana kullanırım.

    Supermarine Spitfire!

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.