Şimdi Ara

Ekran Kartlarında Sıcak Fırsatlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.906
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekran Kartlarında Yılın Son Fırsatı , Son Tarih : 01.01.2018 - 24:00

    İhtiyacı Olan ve İlgilenen Arkadaşlara.

    https://www.technosistem.com/Ekran-Kartlari,LA_32-2.html#labels=32-2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu başlığın açılacağını biliyordum ve açıldı.

    Diğer konuya yazacaktım ama es geçmişim. TechnoSistem'in DonanımHaber'i takip ettiği ve buraya açıklama yapması gerektiğini söyleyecektim. Bir açıklama gelmiş ama ben bu kadar kötü bir TÜRKÇE ile yazılmış bir açıklama görmedim!

    Bu açıklamadaki yazım hataları inanın benim güvenimi zedeledi.

    "herkez", "form", "gerek'se"..

    TechnoSistem'in yerinde olsam şöyle bir adım izler ve bütün kartları rahatlıkla elimden çıkarırdım. Firma sahibi iş yoğunluğu bile olsa DH'ye üye olup, tüm sorulara açıkça cevap vermeliydi. Öyle bir çalışanın yazmasıyla (rezalet bir açıklama, hele ki bir daha yazmayacağım ne demek?) olmaz bu iş. Müşterilerin DH'den geldiğini bileceksin (biliyorlar) ve hiç kimseyi umursamayacaksın. Yanlış bir tutum, hem de çok. Şurada güven olayını bir halletseniz, inanın o sabit diskler, SSD'ler, ekran kartları, işlemcilerin 1 günde tamamını satarsınız. Ama sizin satmaya ihtiyacınız yok gibi. Çok da reklam yapmayalım gibi bir derdiniz var, orası insanı kuşkulandırıyor. n11 ve Gittgidiyor olayını ben aylar önce sordum ve yetkiliden gelen cevap şu idi. Madem n11 ve Gittigidiyor üzerinden dükkan açacaktık, Technosistem.com'a neden gerek var o halde? Bu da çok yanlış bir tutum. MediaMarkt ve Teknosa gibi dev mağazaların da böyle sitelerde dükkanları var. n11 ve Gittigidiyor'da dükkan açmak web sitenizi zedelemez aksine size daha çok müşteri getirir. Böyle mağazalarda uygun fiyat verdiniz mi ve işinizi de düzgün yaptınız mı (kargo, paketleme, iade, değişim vs.) puanlarınız deli gibi yükselecek ve sağlam yorumlar gelecektir. Bir sonraki aşamada insanlar n11 komisyonu ödememek için sitenize yönelecek ve doğrudan site üzerinden alışveriş yapmaya başlayacaktır. Böylece hem tanınmış hem de insanların güvenini kazanmış olursunuz.

    Şu ürünleri bireysel olarak ben Sahibinden, Gittigidiyor veya DH Forum üzerinden satışa koysam inanın Techosistem'den çok daha hızlı satış yaparım.
    İmla kurallarına uymayan, "herkes" nasıl yazılır bilmeyen, "bu size ilk ve son cevabımdır" diyen bir firmanın kurumsallığından bahsedilemez.

    OEM perakende satış yapacaksanız insanlara kredi kartı kullandırmanız lâzım ilk önce ki olası bir durumda hakkımızı banka kanalıyla arayabilelim. İşte biz şu kadar büyük satışlar yapıyoruz o yüzden kredi kartı gereksiz diyorsanız OEM perakende satış yapmayacaksınız. Madem bu kadar büyük bir firmasınız en az bir bankanın sanal posunu bulundurmanız lâzım. Sadece Payu gibi aracı şirketler üzerinden ödeme almak yine kurumsallık ile bağdaşmıyor. Onu da komisyonlar nedeniyle devre dışı bırakmışsınız zaten.

    Benim için konuda yaptığınız açıklamaya kadar nötr olan alışveriş yapılabilir algım eksiye geçti.

    Potansiyel müşterilerinizin sizi tanıma zorunluluğu yok ancak sizin kendinizi somut delillere dayanarak iyi anlatmanız gerekirdi.

    Size öyle ya da böyle güvenip sipariş geçenlere-havale yapanlara ürünleri yollayabilirsiniz ama bir gün yüklü sipariş alıp Pcdepo gibi ortadan kaybolmayağızın garantisi yok. Garanti vermek istiyorsanız GittiGidiyor, n11 tarzı sitelerde dükkan açıp hem güven verir, hem de insanlara kredi kartı kullanma, taksitli alışveriş yapma, puan kazanma avantajı sunarsanız. Aksi halde kimsenin size güvenmesini beklemeyin.
  • Hocam bu site güven konusunda geçemedi. Harddisklerde-indirim konusunda verilen siparişler gelese kadar bu sitenin konusu açılmasın.
  • MertMeteAlp kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar Technosistem.com web adresinin yani Method Bilişim Hiz.San.ve Tic.Ltd.Şti Firmasının Çalışanlarından Biriyim . Bu form'a ilk kez cevap yazıyorum ve bir daha yazmayacağım.



    Herkezin gerek etrafından fikir aldığı gerek'se duyduğu şekillerde ticaret yapabilir , bu herkezin doğal hakkıdır , Fakat hiç kimse kendi ticari anlayışını başka bir kişiye yada kuruma (Bu neden N11 vb burada mağaza açmıyor vb) dayatamaz ithamda bulunamaz , her ticari kuruluşun bir amacı ve misyonu vardır ve genelde kurumsal düşünen ticarethaneler günlük işlerin peşinde koşmaz uzun vadeli planlar ve anlaşmalar doğrultusunda kuruluşuna yön verir.



    Ve hiçbir kimse elinde bir yeterli bir delil olmadan bırakın bir kurumu bir bireyi dahi kendi kendine oluşturduğu ve düşündüğü veya hayal ettiği düşünceleriyle suçlayamaz. Öncelikle lütfen bumları göz ardı etmeyelim.



    Gelelim technosistem.com yani Method Bilişim Hizmetleri'ne : Method 2014 mayıs ayında (daha önce 2007 yılında farklı bir isimle kurululmuş firamnın kurumsal yapısı itibarı ile 2014 mayıs ayında Method Bilişim Hizmetleri Olarak Yeni Bir Kurumsal Yapıda Kurulmuştur - 2007 de kurulan ilk firma halen ticaret hayatına devam etmektedir (ortakları ayrıldığı için ismini veremiyorum) Method firmasının ana faaliyet alanları HP-IBM-DELL-INTEL - CISCO ASUS Gigabyte markalarının Tüm Sunucu , Sunucu aksamlarının Network ve Network aksamlarının tedariği ve Profesyonel teknik desteğini sağlamaktır, ana faaliyet alanı budur ve kurumsal müşteri portföyü ile uzun yıllardır çalışmaktadır (Bankalar , Holding'ler vb.) ayrıca HP-IBM-CISCO-DELL İş Ortağı (Partner)dir.

    'dır

    Technosistem.com yaklaşık 1.5 yıl önce Method bilişim hizmetleri'nin e-ticaret plartformu olarak kuruldu buradaki ilk amaç yine sunucu, network cihazlarının ve aksamlarının Method bilişim hizmetlerin'de olduğunu bilmeyen diğer kurumsal müşterilere göstermek amacı ile kuruldu , ki zaten sitede 2000 adet'e yaklaşık kurumsal ürün 500 adet yaklaşık OEM ürün mevcut , OEM ürünleri (Bilgisayar Bileşenleri) satabilmek için OEM tarafında ciddi firmalar ile yarışmak gerekiyor , (Kurumsal Ürünler'de İlk 10 Firmadan Biriyiz.) fakat OEM tarafında yarışabilmek için ithalatçılar ve distribütörler ile bazı anlaşöalar yapmak durumunda kaldık , Kota - Ürün Bartır vb (Detayları Gizlilikten Dolayı Açıklayamam) ve bu anlaşmalar sonucu aldığımız bu yükü hızlıca dağıtmaya karar verdik , technosistem.com ilk açıldığında OEM ürün yoktu , bu anlaşmalardan sonra OEM ürünleri'de technosistem.com'a koyduk anlaşmalarımızı yansıtarak , tabiki ilk zamanda (ilk 4-5 ay) biraz bozaladık çünkü OEM tarafı kurumsal gibi değil çok hızlı değişiyor ve ilerliyor bunu gördük , daha sonra toparlamaya çalıştık , aynı zamanda bu hız'dan etkilenmemek için OEM ürünleri sadece bayilerimize satmaya karar verdik ve %90 bu şekilde OEM için bugüne geldik.



    Ürün Tedariği Anlaşmalarımızda bazı özellikler var ve konular muhasebesel her ürün için Mahsuplaşmayı gerektiriyor buda 1 yada iki gün alabiliyor iki firmanın muhasebesel mahsuplaşmasından sonra ürün çıkıyor bazen finans tarafında herhangi bir yoğunluk olduğunda 2-3 gün'e sarkıyor , bu sebeple teslimat süreleri technosistem.com'da 5 gün'den başlar (5 İş Günü) maximum 1-2 enfazla gecikir (Bayram Yısonu vb Durumlarda).



    Method Bilişim OEM stoğu tutmaz Kurumsal ürün stoğu tutar (Sunucu , sunucu donanımları , network cihazları switch vb.) , OEM siparişi anlaştığı tedarikçiler , ithalatçılar veya distribütörler''in depolarından müşterilerine direk sevk edilir.(Bunun için kendi stoğunda bir organizasyonu yoktur ve gerek te yok olduğunu düşünür. nasıl olsa tedarikçi direk müşteriye sevkini yapıyor)



    Method Bilişm Aldığı Partner'likleri ile ne olursa olsun hiçbir işi risk'e atamaz Örnek Cisco Partner : "https://locatr.cloudapps.cisco.com/WWChannels/LOCATR/openBasicSearch.do" (METHOD BILISIM) yazar iseniz görebilirsiniz bu partner'lığı almak için çok uğraştı bu firma ve yaklaşık CISCO tarafında 600-700Bin USD yıllık net kar (ciro değil) yapmaktadır. Anlatmak istediğim burada bir çoğunuzun bir disk için dolandırılacağını sanıyor iseniz emin olun bu firma asla böyle bir işi göze alamaz.



    Method kurumsal tarafta yıllarca alıştığı üzere sürekli HAVALE/ EFT ile çalıştı (bir banka veya firma alt yapısı için 250.000 USD lik bir siparişi kredi kartı ile ödemiyor hak verirseniz) sürekli böyle çalıştı yıllarca OEM ürünler eklendiğinde technosistem.com'a payu ortak sanal pos ödeme firması ile anlaştı , fakat yaklaşık 1 hafta'dan fazladır kart komisyonları tarafında bir sorun var çözmeye çalışıyorlar , payu entegre şifremizi ve adımızı verdik bekliyoruz.



    Ticaret hayatında herşey olabilir fakat lütfen şundan emin olunuz bu firmada ne malınız ne de paranız kalır , ve her zaman muhakkak nesai saatleri içinde bir kişi ile muhattap olursunuz, ürün iptal olur , iadesi mutlaka yapılır , ürün sevk edilir 7 iş günü içerisinde vazgeçersiniz geri gönderirsiniz iadeniz yapılır , her koşulda ve her şartta mutlaka tekrarlıyorum ne malınız ne de paranız bu firmada kalır.



    (Tavsiye)Limited şirketleri şahıs şirketleri gibi ben kapatıyorum diyip kapatamaz gidemez , maliye son bir yıl'ını tek tek araştırı yaptığı işlerinden tutun siparişlerine kadar , bir LTD şirketinin kapatıyorum demesi en az 1 yıl'dır bunun için sizler'de bir alışveriş yapar iken LTD veya A.Ş firmalarını tercih edebilirsiniz.



    Sonuç Olarak Arkadaşlar , Method İşini yi ve düzgün YAPMAYA ÇALIŞAN insanlar topluluğundan oluşan bir firmadır , karar'da sizindir . başta belirttiğim gibi , birdaha cevap yazmayacağız , bu iletiyi birkaç mesaja karşılık koplayalayacağız , bukadar , taktirinize bırakıyoruz , iyi geceler , saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilisim79

    Arkadaşlar Technosistem.com web adresinin yani Method Bilişim Hiz.San.ve Tic.Ltd.Şti Firmasının Çalışanlarından Biriyim . Bu form'a ilk kez cevap



    Laf kalabalığı yapmayın. Salı günü Siparişin ücretini yatırırsam sıkıntısız geleceğine güvence veriyormusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertMeteAlp -- 31 Aralık 2017; 5:03:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serin_su842

    Hocam nasıl bir güvence verebilir sen nasıl bir güvence bekliyorsun :)

    Otomatiğe bağladı, başka kelime biliyormu merak ediyordum. Konuyu şikayet ettim. Harddiskler gelmeden ekmek çıkmaz size..(konuyu açan şahsa)

    Edit. Şirket babamın malı olsa sabahın 5 inde kalkıp konu açmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertMeteAlp -- 31 Aralık 2017; 5:08:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlığın açılacağını biliyordum ve açıldı.

    Diğer konuya yazacaktım ama es geçmişim. TechnoSistem'in DonanımHaber'i takip ettiği ve buraya açıklama yapması gerektiğini söyleyecektim. Bir açıklama gelmiş ama ben bu kadar kötü bir TÜRKÇE ile yazılmış bir açıklama görmedim!

    Bu açıklamadaki yazım hataları inanın benim güvenimi zedeledi.

    "herkez", "form", "gerek'se"..

    TechnoSistem'in yerinde olsam şöyle bir adım izler ve bütün kartları rahatlıkla elimden çıkarırdım. Firma sahibi iş yoğunluğu bile olsa DH'ye üye olup, tüm sorulara açıkça cevap vermeliydi. Öyle bir çalışanın yazmasıyla (rezalet bir açıklama, hele ki bir daha yazmayacağım ne demek?) olmaz bu iş. Müşterilerin DH'den geldiğini bileceksin (biliyorlar) ve hiç kimseyi umursamayacaksın. Yanlış bir tutum, hem de çok. Şurada güven olayını bir halletseniz, inanın o sabit diskler, SSD'ler, ekran kartları, işlemcilerin 1 günde tamamını satarsınız. Ama sizin satmaya ihtiyacınız yok gibi. Çok da reklam yapmayalım gibi bir derdiniz var, orası insanı kuşkulandırıyor. n11 ve Gittgidiyor olayını ben aylar önce sordum ve yetkiliden gelen cevap şu idi. Madem n11 ve Gittigidiyor üzerinden dükkan açacaktık, Technosistem.com'a neden gerek var o halde? Bu da çok yanlış bir tutum. MediaMarkt ve Teknosa gibi dev mağazaların da böyle sitelerde dükkanları var. n11 ve Gittigidiyor'da dükkan açmak web sitenizi zedelemez aksine size daha çok müşteri getirir. Böyle mağazalarda uygun fiyat verdiniz mi ve işinizi de düzgün yaptınız mı (kargo, paketleme, iade, değişim vs.) puanlarınız deli gibi yükselecek ve sağlam yorumlar gelecektir. Bir sonraki aşamada insanlar n11 komisyonu ödememek için sitenize yönelecek ve doğrudan site üzerinden alışveriş yapmaya başlayacaktır. Böylece hem tanınmış hem de insanların güvenini kazanmış olursunuz.

    Şu ürünleri bireysel olarak ben Sahibinden, Gittigidiyor veya DH Forum üzerinden satışa koysam inanın Techosistem'den çok daha hızlı satış yaparım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetfx -- 31 Aralık 2017; 8:40:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetfx

    Bu başlığın açılacağını biliyordum ve açıldı.

    Diğer konuya yazacaktım ama es geçmişim. TechnoSistem'in DonanımHaber'i takip ettiği ve buraya açıklama yapması gerektiğini söyleyecektim. Bir açıklama gelmiş ama ben bu kadar kötü bir TÜRKÇE ile yazılım bir açıklama görmedim!

    Bu açıklamadaki yazım hataları inanın benim güvenimi zedeledi.

    "herkez", "form", "gerek'se"..

    TechnoSistem'in yerinde olsam şöyle bir adım izler ve bütün kartları rahatlıkla elimden çıkarırdım. Firma sahibi iş yoğunluğu bile olsa DH'ye üye olup, tüm sorulara açıkça cevap vermeliydi. Öyle bir çalışanın yazmasıyla (rezalet bir açıklama, hele ki bir daha yazmayacağım ne demek?) olmaz bu iş. Müşterilerin DH'den geldiğini bileceksin (biliyorlar) ve hiç kimseyi umursamayacaksın. Yanlış bir tutum, hem de çok. Şurada güven olayını bir halletseniz, inanın o sabit diskler, SSD'ler, ekran kartları, işlemcilerin 1 günde tamamını satarsınız. Ama sizin satmaya ihtiyacınız yok gibi. Çok da reklam yapmayalım gibi bir derdiniz var, orası insanı kuşkulandırıyor. n11 ve Gittgidiyor olayını ben aylar önce sordum ve yetkiliden gelen cevap şu idi. Madem n11 ve Gittigidiyor üzerinden dükkan açacaktık, Technosistem.com'a neden gerek var o halde? Bu da çok yanlış bir tutum. MediaMarkt ve Teknosa gibi dev mağazaların da böyle sitelerde dükkanları var. n11 ve Gittigidiyor'da dükkan açmak web sitenizi zedelemez aksine size daha çok müşteri getirir. Böyle mağazalarda uygun fiyat verdiniz mi ve işinizi de düzgün yaptınız mı (kargo, paketleme, iade, değişim vs.) puanlarınız deli gibi yükselecek ve sağlam yorumlar gelecektir. Bir sonraki aşama insanlar n11 komisyonu ödememek için sitenize yönelecek ve doğrudan site üzerinden alışveriş yapmaya başlayacaktır. Böylece hem tanınmış hem de insanların güvenini kazanmış olursunuz.

    Şu ürünleri bireysel olarak ben Sahibinden, Gittigidiyor veya DH Forum üzerinden satışa koysam inanın Techosistem'den çok daha hızlı satış yaparım.


    Aynen. Güven önemli. Şimdi siz mi yoksa ahmetfx mi derseler ben ahmetfx i tercih ederim. Çünkü tanınmış ve güvenli birisi..
  • Zaten alinasi bir ürün kalmamış. 1700 e GTX 1070 vardı fiyati 2000 olmuş. Şuan zotac GTX 1060 6 GB var 1200 den. Risk almaya değmez bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alınacak birşey göremedim.üstelik nakit .vatan bilgisayar bile bunlardan iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün harddisk konusunda konu açılmıştır.ordan bir adet harddisk aldım gece 12 gibi aldım harddiski eft yaptım ve bildirimde bulundum kartım 12 gibi yola çıktı cuma sabahı teslim aldım harddiskimi.bana tamir görmüş ürün falan gelecek denmişti yorumlarla ama paketinde sıfır harddiks aldım ilk paketi ben açtım garanti belgeli ve faturalı ürün teslim aldım bilginiz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar yükselmiş 1 hafta önce daha ucuzdu 200 300 lira zam yapılmış.Dolar düşmesine rağmen.
  • mk15 M kullanıcısına yanıt
    Ssd mi yoksa normal harddisk mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilisim79 B kullanıcısına yanıt
    İmla kurallarına uymayan, "herkes" nasıl yazılır bilmeyen, "bu size ilk ve son cevabımdır" diyen bir firmanın kurumsallığından bahsedilemez.

    OEM perakende satış yapacaksanız insanlara kredi kartı kullandırmanız lâzım ilk önce ki olası bir durumda hakkımızı banka kanalıyla arayabilelim. İşte biz şu kadar büyük satışlar yapıyoruz o yüzden kredi kartı gereksiz diyorsanız OEM perakende satış yapmayacaksınız. Madem bu kadar büyük bir firmasınız en az bir bankanın sanal posunu bulundurmanız lâzım. Sadece Payu gibi aracı şirketler üzerinden ödeme almak yine kurumsallık ile bağdaşmıyor. Onu da komisyonlar nedeniyle devre dışı bırakmışsınız zaten.

    Benim için konuda yaptığınız açıklamaya kadar nötr olan alışveriş yapılabilir algım eksiye geçti.

    Potansiyel müşterilerinizin sizi tanıma zorunluluğu yok ancak sizin kendinizi somut delillere dayanarak iyi anlatmanız gerekirdi.

    Size öyle ya da böyle güvenip sipariş geçenlere-havale yapanlara ürünleri yollayabilirsiniz ama bir gün yüklü sipariş alıp Pcdepo gibi ortadan kaybolmayağızın garantisi yok. Garanti vermek istiyorsanız GittiGidiyor, n11 tarzı sitelerde dükkan açıp hem güven verir, hem de insanlara kredi kartı kullanma, taksitli alışveriş yapma, puan kazanma avantajı sunarsanız. Aksi halde kimsenin size güvenmesini beklemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 31 Aralık 2017; 10:55:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım harddisk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahili hdd aldım ama resim eklenmiyor kameradan 6 tb kapasiteli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11 hepsiburada gibi yerlerde dükkan açarsan bu sefer fiyata direk olarak yüzde 10 yüzde 15 zam yaparlar heralde ben 6tb hdd aldım 375tl benzerlerinin fiyatına diz bakin bir araştırın seagate skyhawk surveillance st6000vx0023 6 tb kapasiteli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mk15 M kullanıcısına yanıt
    Size teslimat yapılmış olması bundan sonra da yapılacağını garanti ediyor mu?

    Pcdepo da insanları bir anda dolandırmadı. Kredi kartı kullananlar parasını aldı ama havale yapanların parası gitti.

    Hem biz sitesinden satışı durdursun sadece aracı komisyon alan sitelerden satış yapsın demiyoruz ki. Seçenek sunsun diyoruz. Komisyon farkını da fiyata eklesin öyle satsın. İsteyen direkt sitesinden ucuza alsın isteyen komisyon ödeyip aracı siteden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 31 Aralık 2017; 11:19:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mk15

    N11 hepsiburada gibi yerlerde dükkan açarsan bu sefer fiyata direk olarak yüzde 10 yüzde 15 zam yaparlar heralde ben 6tb hdd aldım 375tl benzerlerinin fiyatına diz bakin bir araştırın seagate skyhawk surveillance st6000vx0023 6 tb kapasiteli

    Tüm DH forum komisyonu ödemeye razı gibi. Ben dahil. Komisyon farkını da kuponlarla kapatırdık geçen hafta olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben basımdan geçen olayı anlattım insiyatif almak sizlere kalmış 375 tl ile batmam dedim ve girdim ise size kalmış bir durum ister alın ister almayan internette bi kaç yorum var genelde yorum yok firma hakkında bende çok tereddüt yaşadım ona göre hareket ettim firma vesaire savunduğum yok sadece şüphesi olan arkadaşlara yol göstermek amacıyla basımdan geçeni paylaştım çünkü ben fazla yorum bulamamıştım saygılar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar son durum nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.