Şimdi Ara

Seboreik dermatit hastalığının çaresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
7
Favori
27.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maalesef çaresi yok, ancak kısa saç olunca minimuma iniyor o konuda emin oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygezen -- 1 Ağustos 2020; 22:25:33 >



  • Ekşiden alıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egzamanin bir cesididir,ayni dertten muzdaribim.Sac,sakal,kulaga ilave olarak kaş ve gogsumde de cikiyor.12 yasimdan beri var simdi 20 yasindayim.

    Kisin artiyor,artma sebebi banyo azalmasindan mi hava durumundan mi kaynaklaniyor orasina emin degilim.

    Yazin cok azaliyor nerdeyse hic olmuyor.

    Kesin bir cozumu yok,yazilan sampuan ve losyonlar ile hafifletilebiliyor sadece.

    Sebepleri ve hangi yiyeceklerin neden oldugu da tam olarak belli degil.Ama temel nedeni stres.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de yıllardır kafamda var sinir ve stresten oluyor sıcak havalarda azalıyor t-gel şampuan deneyebilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde İstanbul'da ikamet ediyorum.. Ama şöyle tatil için Adana Mersin taraflarına gittiğimde bu durum benim felaketim oluyor ve hastalık aşırı derecede azıyor.. Aynı dertten bende müzdaribim ne yazık ki.. Tam 20 yaşımdan beri var bu meret.. Nereden nasıl bulaşıyor hiç bilmiyorum.. Stresin sebep olduğunu çok iyi biliyorum... 6 senedir benimle bu hastalık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greenmil


    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurlord

    Şu hastalığın tek çaresi konazol..

    Edit: benim için

    Doktor bana da tavsiye etti fakat siz nasıl kullanıyorsunuz bunu ?

    Hocam inanılmaz bi şey o.. Sadece üç yıkamada tertemiz olmuştu. Normal şampuan gibi kullanmıştım bir iki günde bir duş alırken kafamı konazolla yıkadım 1 haftada kurtulmuştum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şampuan yerine ketoral kullanın

    beslenmede çok önemli bu rahatsızlıgı tetikleyen şeyler var mesela şeker, omega6-3 dengesizliği (omega6 nın 3 den cok tuketilmesi inflamasyona neden oluyor) omega3 takviyesi alabilirsiniz.

    Saçınızı surekli yıkamayın, saç derisi kurulugu oldugunda azıyor bu sıkıntı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reaktivasyon kullanıcısına yanıt
    Ben de Adana'da ikamet ediyorum hocam ve bende bu durum mevcut.Ilgimi cekti yazdiklariniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uruk-Hai

    Ben de Adana'da ikamet ediyorum hocam ve bende bu durum mevcut.Ilgimi cekti yazdiklariniz.

    Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.. Adana'ya her yıl hemen hemen neredeyse gidiyorum.. Çünkü Mersin Mezitli'de ikamet eden akrabalarımı her zaman ziyaret ederim.. Çok sık olmasada yılda 3 kere Adana Şakirpaşa Havalimanına Uçakla gidip oradanda Havaş ile Mersin Forum'a geçerek ziyaretimi gerçekleştiriyorum..Velhasıl kelam daha birinci gün uyuyup ikinci gün uyanmaya başlarken bu hastalığın bir hayli nüksettiğine şahit oluyorum. Bu noktada ne etrafımdakilerle mutlu bir tatil geçirebiliyorum, ne de Mersin'e Adana'ya neden niçin geldiğimi bile anlayamadan üzülerek İstanbul'a dönmek zorunda kalıyorum..

    Çünkü bu hastalık depreştikçe ben acayip mutsuz oluyorum.. Tabiri caizse en mutlu haberi verseler bana ona bile sevinemiyorum.. Huzursuz oluyorum.. Bana göre Adana-Mersin'in bulunduğu iklim bu hastalığı ya tetikliyor, ya da nüksetmesine neden oluyor.. 12 yıl önce gelmiştim ilk defa o zamanlar aşırı insanı basan bir sıcaklık vardı, ama o zamanlar bu hastalık yoktu.. Sonra ne olduysa birden başıma bu türedi ve benim belam oldu.. Çekiyoruz işte hocam, eğer sizdede varsa bu hastalık buna Adana'nın iklimsel koşullar neden olmuş olabilir..




  • Sizde de saç diplerinde acıma oluyor mu?
  • sakal bıyık ve kaş için momecon losyon kullanıyorum sonuç alıyorum tavsiye ederim
  • Ayrıca yüzdeki kepeklenme ve kabuklanma olan arkadaşlar doktor kontrolü altında core satin isimli sarı renkli kutuda olan kremi kullanabilirler, ben sonuç alıyorum..
  • Kendi adıma çaresini şu şekilde buldum tabi bunları yabancı forumlarda okumuştum.Saçımdaki belirtileri Head&Shoulders Clinical Strength şampuanını kullanarak yok ettim.Yüzümdeki kızarıklık ve pullanmayı ise 2-3 günde bir 2 lt'lik ılık sıcağa yakın bir suya 3 çay kaşığı deniz tuzu atıp eriterek yüzümü 5-10 sefer yıkayıp kurulamadan 3-4 dk bekletiyorum sonra soğuk suyla durulayıp,en son ihtiyaç olursa nemlendirici sürüyorum, başta çok kaşınıp yakıyor ve yüzünüz kıpkırmızı oluyor ama bir süre sonra bu durum azalıp yüzünüz eski kızarıksız haline dönüyor.Bu süre kişiden kişiye değişir tabi.
  • gktgemre kullanıcısına yanıt
    Ben de konazol kullanıyorum ama sadece saç için hastalığın farkına yeni varanlardanım yaş 20 kafa derimde kızarıklık saçlarda egzama artı az kepeklenme fakat sakal ve kaşlarımda kepek var :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muco190358 M kullanıcısına yanıt
    Hocam benim sadece kafada vardı. Egzema olduğunu bilmiyordum. kaşıntı döküntü kabuk soyuluyordu kafamdan. Bi gün eczane gittim bana kükürtlü sabun ve konazol verdi bir haftada düzeldi. Kimisine etki etmiyor sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şekilde ben de sahibim bu hastalığa ama en yakın zamanda dermatoloğa gidicem çok şey kullandım geçmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muco190358

    Ben de konazol kullanıyorum ama sadece saç için hastalığın farkına yeni varanlardanım yaş 20 kafa derimde kızarıklık saçlarda egzama artı az kepeklenme fakat sakal ve kaşlarımda kepek var :(
    Yıllardır bende de seboreik var. Saçınız kuruysa yeşil kutu prozinc şampuan kullanın, konazol falan hikaye. Ketoral kullandım fayda etmedi. 19-20 yaşında prozinc ile tanıştım bir eczacının tavsiyesiyle o günden beridir seboreik falan yok kafamda. Kepek de yok.

    Yüzümde de var, burun kenarları bıyık çene bazen de yanak. Bunlar için de Elocon losyon kullanıyorum. Kortizon içerikli fakat çok az miktarda ve losyon olarak kullandılığından sıkıntı yaratmamakta. Muadili olan codermo da kullanabilirsiniz 3 de 1 i fiyatına. Şu an codermo kullanıyorum hatta. Kızarıklık ve pullanma başladığında 1-2 defa sürüyorsunuz ertesi güne geçiyor hemen. Kuruluk hissettiğinizde nemlendirici kullanmayı da unutmayın.

    Sıcak suyla banyo yapmak deriyi kuruttuğundan tetikliyor bilginiz olsun. Ben yaz kış sıcak yıkanırım ama söylediklerimi kullandığım için pek etki etmiyor bana sıcak su.




  • olm iğrenç bir şey ya bu. saçı uzattığında belli olmuyor bende ama t bölgesi falan çok sinir bozucu oluyor. bunlar için bakım işe yarıyor mu? hiç denemedim fakat her defasında ürün değişiyormuşuz sanırım bünye alışıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Hocam benim saçlarım yağlı kuru değil özellikle acı yediğimde çok kaşınıyor onun dışında şu an sorun yok saçımı döktü biraz ama durdu bu sıralar şükür uzun saçlarımı kestirmk zorunda kaldım Konazol ve beklazon kullanıyorum doktor bunları verdi ama saçımdaki kızarıklık hala geçmedi 1 hafta oldu bugün tam :( saçımda kepeklenme çok yok ama kaşım ve sakalımı kaşıdığımda kepek bitmiyor ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    Şu an ne durumda geçti mi ? Yani en azından bir süreliğine ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.