Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.967
Cevap
11
Favori
70.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    1992'deki asıl Pentium'dan bahsediyorsanız evet hocam. Onun dışında 1995'den beri bütün Intel işlemciler etkilenmiş durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 9 Ocak 2018; 11:27:54 >
  • İnsanların para verip aldığı ürün değer/performans kaybetti diye mutlu olanlar var, bu nasıl bir marka fanatikliğidir. Konuyu inceledim, adam markanın sosyal medya temsilcisi gibi herşeye cevap verme zorunluluğu hissetmiş. Hayatta sahip olduğunuz ürünlerin fanatikliğini yapmak dışında da ilgi alanınız ya da bir işiniz olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    1992'deki asıl Pentium'dan bahsediyorsanız evet hocam. Onun dışında 1995'den beri bütün Intel işlemciler etkilenmiş durumda.

    Evet ondan, hemen ikinci el alıp stok yapmak lazım . Bu güncellemelerin herhangi bir güvenlik sağlayacağını düşünmüyorum, eğer açık komple kapanmıyorsa zaten bu açığı kullanabilecek hackerlar o ufak açıklığı da kullanabilir.




  • oldum olası sevmemişimdir şu inteli
  • Arkadaşlar i5-3570k'da da bu durum var mı acaba?
  • SSD hızları konusunda büyük sıkıntı var yeni gelen yamalar ile beraber. pek çok incelemeci bunu belirtmiş.
    Biz neden farketmiyoruz derseniz, bu makas en çok NVMe SSD'lerde açılmış durumda.
    Bunu update'lerden sonra normal SSD kullanıcısı için ise read/write hızlar NVMe'lerde olduğu gibi bariz bir fark
    ortaya koymuyor.

    Ancak düşünsenize, sistem tavsiyesi veren arkadaşların "SSD kullanacaksanız (kullanmayan çok az artık) RYZEN alın,
    en iyi performansa sadece bu işlemcilerle ulaşrısınız!" dediğini. Intel için her şey bitmiş olur. Ayrıca, yeni SSD'ler
    incelenirken ,bu durumun uzun süre devam etmesi halinde, 2 farklı işlemci ile testleri yapılacak tarafsız olunabilmek adına.
    Bu durum da her defasında intel'in hanesine eksi olarak kaydedilecek.

    Velhasılıkelam, kervan yolda düzülürken katılan her deve (update/patch) için birbirinizi yemenin anlamı yok. adamlar açığı kabul ettiler, gerekeni yapıyorlar ve zamanla yarışıyorlar, bunun aleyhlerine olduğunu bilerek. Ayrıca şahsi sebeplerinden ötürü AMD ya da Intel tercih edenlere laf sokmak da şu konunun içine edilmesinde yadsınamaz katkı sağlıyor.




  • Önemli projeleri işleri olanlar dosyalarını harici bir diske atsın mutlaka ne olacağı belli olmaz sonra yandım allah diye bağırmayın.
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    95 yılı sonrası tüm işlemcilerde var. İntel amd arm fark etmiyor. Çünkü intelin mecbur ettiği temel tasarım var onlarda da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Gönderdiğin şeyleri dahi okumuyorsun. Tomshardware'de SSD'nin Write performansında ve write cevap süresinde %82'ye varan kayıp var.

    4K Write

    Önce: 221,73
    Sonra: 138,83

    4KQD4
    Önce: 735,85
    Sonra: 276,54

    4KQD16
    Önce: 1544,2
    Sonra: 277,25

    Var da ne oluyor? Neyi etkiliyor? Hangi programı ne kadar etkiliyor? Program açılışları aynı, çalışması aynı olduktan sonra orada yazan sayıları ne yapalım? Varsa göster farkı, de ki şu işlemi bu kadar yavaş yapıyorsun. 4K dosyayı o hızla 1ms'den kısa sürede okuyor, yazıyor. Saniyenin on binde 3'ü kadar bir sürede. O dosyaya erişim ise saniyenin on binde 2'si kadar yavaşlamış. SANİYENİN ON BİNDE İKİSİ KADAR. İNANILMAZ BİR FARK! Sentetik test yazılımları haricinde insanların her gün kullandıkları şeylerde fark varsa koy diyorum kaç gündür bir tane adam akıllı sonuç getiremedin. İŞİN GÜCÜN MANİPÜLASYON! İnsaları göz göre göre yanlış yönlendiriyor, korkutuyorsun yalan yanlış söylentilerle... Chrome'u ne kadar daha yavaş açıyor, oyunu ne kadar yavaş açıyor, kaç fps az alıyor koy da görelim diyorum hala ötüyorsun. Photoshop'ta yavaşladı diyorsun, bir tane photoshop'ta yavaşladığını gösten kaynak koymadın.




  • Benim pcde de bi yavaşlama oldu, ben hard diskin doluluğuna yormuştum ama işlemciden demekki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hissedebileceğiniz bir yavaşlama olmadı. Hem windowsu hem bios'u güncelleseniz bile hissedebileceğiniz bir fark yok ortada.
  • Ya kardeşim şaka mısın sen? Sentetik test deyince;

    GIMP ile test yapan Asus Realbench'de ciddi düşüş var. Puanlar %20 daha az. Ölçülmüş işte. "Sonra sentetik işe yaramaz ki, gerçek hayat örneği lazım" diyorsun. Bütün forum "Bir yavaşlama oldu hissettim" diyor. Photoshop kullanan insanlar "Allah kahretsin böyle işi,işlerim sekteye uğruyor" diye isyan ediyor bu sefer de "Onlar ölçülmemiş, ölçülmüşünü koy" diyorsun. Windows yükle bakalım o mikro kod güncellemesinden sonra kaç saat sürüyor. Ya da 10GB'lık bir oyun klasörünü başka bir disktem kopyala bakalım ne oluyor. Yazma hızındaki düşüş uygulama açılışını niye etkilesin.
  • ben 1 ay önce aldım işlemciyi 7700k, nasıl kurtulabilirim bu kayıptan ?
  • stok 2500k cinebench r15te 462 aldı eskiden 500lerdeydi
  • Birileri çıkıp neden bu testleri ryzen de yapmıyor anlamıyorum. Şimdi gelip meltdown inteli vurdu demeyin yapın kardeşim en azından windows update sonra denesin inteli denesin karşılaştırsın. Ama yok tüm siteler inteli kıyas yapıyor. Bu da açıkçası çok hoşuma gitmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios güncellemesi(CPU microcode içeren) yapmadıysanız sorun bu güncellemeden kaynaklı değildir. Zira güncellemenin cinebench'e bir etkisi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BimBitmiş

    Bios güncellemesi(CPU microcode içeren) yapmadıysanız sorun bu güncellemeden kaynaklı değildir. Zira güncellemenin cinebench'e bir etkisi yok.

    en son 2013te bios çıktı ve o var
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Ben de hem windows hem bios güncelledim değişmedi diyorum. Varsa elinde sayısal veri koy. Hissetmek ile olmak arasında fark var.

    10GB'lık dosyayı taşımada fark yok, olmaması da gerekiyor zaten. Onun hızına etki edecek bir şey yok. 65GB'lık GTA V'te 10 tane 4K veya altı dosya var. Geri kalanların hepsi büyük dosya. Yani hız farkından etkilenmiyor. Varsa elinde sayısal veri koy, yoksa ortalığı karıştırıp durma.
  • Açık 2017 Haziran'da bulundu, 2018'e girdiğimiz günlerde açığı kapatacak yamalar yayınlandı ve bios güncellemesi de bunun bir parçası. Bunları yapmadıysanız sizin sonucun düşmesinin başka bir sebebi vardır. konuyu açan AMD fanboyu söylentileri gerçek gibi yazıyor ama adam akıllı bir tane sayısal veri getirdiği yok. Bir karın ağrısı var ama ben çözemedim.
  • Tamam kardeşim söyleriz insanlara, SSD alırken Write hızlarını dikkate almazlar. Hatta Read hızlarını da dikkate almazlar gidip mekanik HDD alırlar. Kullanıcı kim ki?? Ne haklarına hızlı SSD kullanmak. Mekanik disk kullansınlar. Realbench'in GIMP ve Encoding kısmı var işte test. Sayısal veri. Sizi görünce aklıma Apple zombileri geliyor. Telefonu tutuş şekline göre çekmeme sorunu var, şirket CEO'su "Öyle tutarsanız tabi çalışmaz" diye milleti azarlıyor oradaki zombiler de alkışlıyor... Sizinki de o misal. "PC'ne iTunes'siz video ve müzik aktarmak istiyorsan git Android al."

    Bir arkadaş yazmıştı dünyada iki çeşit insan var; Birincisi elindekilerle yetinmeyi ve onunla gurur duymayı seven ne olursa olsun elindekini korumaya çalışan. İkincisi ise hep daha fazlasını isteyen. Daha fazlasını kim veriyorsa onu destekleyen. Siz kesinlikle birinci gruptasınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 9 Ocak 2018; 12:42:13 >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.