Şimdi Ara

ABD'nin en büyük iki bankası kredi kartıyla Bitcoin alımını yasakladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Hafta başından bugüne hacminde yaklaşık 150 milyar dolarlık daralmanın yaşandığı kripto para piyasasına bir kötü haber de ABD'den geldi. Bloomberg'ün raporuna göre, geçtiğimiz dönemlerde de üst düzey yetkilileri aracılığıyla kripto paralara sıcak bakmadığını gösteren, ABD'nin en büyük iki bankası olan JP Morgan Chase ve Bank of America artık müşterilerin kredi kartıyla kripto para satın almasına izin vermeyecek. ABD'de milyonlarca kullanıcıya hizmet veren iki şirketin finansal risklerle karşılaşmak istemediği için bu kararı aldığı belirtiliyor. 


     

    Finansal endişeler 

    JP Morgan Chase sözcüsü Mary Jane Rogers'ın açıklamasına göre şirket, kredi kartı ile kripto para aldıktan sonra zarar edip borcunu ödeyemeyen müşteriler nedeniyle hem bankanın hem de müşterilerin finansal zorluklar yaşamak istemiyor. Ayrıca kara para aklama faaliyetlerinin takibi için düzenleyici kurumlar tarafından kendilerine yoğun baskı uygulandığını belirten bankalar kripto para aracılığıyla kara para aklama işlemlerinin doğrudan önünü kesmek istiyor. Bank of America sözcüsü Betty Riess de benzer endişeler nedeniyle kişisel ve ticari kredi kartlarıyla kripto para alışverişini durdurduklarını kaydederken bankamatik kartlarının yasak kapsamında olmadığını ekledi.


     

    İki bankanın aldığı bu kararın ardından ABD'nin önde gelen bankalarının neredeyse tamamı kredi kartı ile kripto para satın alımını yasaklamış oldu. Ülkenin en büyük üçüncü bankası olan Citigroup henüz sadece politikalarını gözden geçirdiğini ve bir yasaklama kararı almadığını söylerken Citigroup'u takip eden diğer büyük bankalardan Capital One Financial Corp. ve Discover Financial Services geçmiş dönemde yaptıkları açıklama ile kredi kartıyla kripto para alışverişini desteklemediklerini duyurmuştu.


     

    Robinhood Crypto'ya  cevap niteliğinde

    Öte yandan iki büyük bankanın aldığı karar geçtiğimiz hafta komisyonsuz kripto para ticaretine izin vereceğine duyuran finans uygulaması Robinhood'a bir cevap niteliğinde olabilir. Robinhood Crypto isimli uygulama ile kullanıcıların banka ve kredi kartından anında hesaplarına para transferi gerçekleştirip kripto para ticaretine komisyon ödemede başlayacağını duyuran Robinhood'a 1 milyondan fazla kişi uygulamaya erken erişim sağlamak için başvurmuş durumda. Bu ay içinde faaliyete geçmesi beklenen Robinhood Crypto'nun hangi finansal kuruluşlarla iş birliği yapıp para transferine izin vereceği ise şu an belirsizliğini koruyor.  




  • Market hacmi eriyor beyler galyana gelip almayin suan.

  • İyice silkeleyecekler, daha sonra yukarı dönecektir. Bir senede bu kadar yükselmiş bir şeye zirve rakamlardan para yatırmak zaten kumardır. Üreticisi değilseniz uzak durun.

  • Oo citi hala banlamamis yardir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Patlar bu :)

  • " ABD'de milyonlarca kullanıcıya hizmet veren iki şirketin finansal risklerle karşılaşmak istemediği için bu kararı aldığı belirtiliyor. "

    Şu cümle herşeyi özetliyor aslında.
  • JP Morgan Chase şaşırtmadı. Zaten başkanı "Bitcoin balon" diye ağlıyordu. Ama sonra başkanın kızının Bitcoin kullandığı ortaya çıkmıştı.

  • igetsky kullanıcısına yanıt
    citi kullanıcılara ban atmıyo direk foruma ban atıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kripto yatirimcisi olarak bence cok dogru bir hamle olmus. Bankalarin ne mal oldugunu biliyoruz zaten ama insanlar borclanarak yatirim yapmamali. Sonra borc batagina giren vatandaslar ulkeyi zor duruma sokar cunku. Extra parasi olan varsa yapsin yatirimini ama kredi cekip borc para alip ya da kredi kartini kullanarak yapilan yatirimlarin hicbir mantigi yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • $ dahil geleneksel değerler üzerine yatırımdan sakınan kesim için κρύπτοpara theos ek mekhanes, bankalar tehditi görmez mi ?
  • Devlet medya ve bankalar bir olmuş kaç seferdir yalandan haberlerle yalandan düzenlemelerle manipüle ediyorlar sonra pişkin pişkin bu düşüşleri bahane göstererek kartlarını da engelliyorlar. Bence dolar alımını yasaklasınlar kaç senedir bitcoin değeri düşüyor paralarını dolarda tutmaya devam ederlerse bu gidişle her şeylerini kaybedecekler.



    First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.



    Şuan 3. aşamadayız.

  • bitcoini cikarandan allah razi olsun ne diyeyim. zamaninda ucuzken aldigim coin, ucmus durumda iken sattim. simdi iyi bir araba alacak param oldu. kropto para borsasindan gecen gun yaklasik 5 saatte 2700tl elde ettim. gercekten para var dogru zamanda dogru alimi yaparsaniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    bitcoini cikarandan allah razi olsun ne diyeyim. zamaninda ucuzken aldigim coin, ucmus durumda iken sattim. simdi iyi bir araba alacak param oldu. kropto para borsasindan gecen gun yaklasik 5 saatte 2700tl elde ettim. gercekten para var dogru zamanda dogru alimi yaparsaniz.

    tersten okuyunca da şu çıkıyor. 5 saatte biri 2.700 tl para kaybetti.
  • jasonn123 kullanıcısına yanıt
    Yok ya ben citibank demek istemistim sen dhli olarak makaleyi okumadin anlasilan😒

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • igetsky kullanıcısına yanıt
    bir dhli asla okumaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen geriye dönüp 2010 - 15 yıllarındaki bitcoin haberlerini okuduğum olmuştur. Acaba 2020li yıllarda bugünün haberlerini okusam ne düşünürüm çok merak ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.