Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aksu01 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
20.329
Cevap
378
Favori
635.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olabilir ama ps4 topiğine bakmak lazım hangi formatları nereye kadar destekliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba Q60R kullanıcısı varmı aranızda varsa memnunmu merak ediyorum tv alma arefesindeyim 55 inç Sony XF90 ve Samsung Q60R arasında kaldım açıkcası XF90 Q60R dan daha üstün duruyor Q70R ile kafa kafaya diyebiliriz fakat Q70R bütçemin çok üzerinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 14 Ağustos 2019; 0:56:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    Arkadaşlar merhaba Q60R kullanıcısı varmı aranızda varsa memnunmu merak ediyorum tv alma arefesindeyim 55 inç Sony XF90 ve Samsung Q60R arasında kaldım açıkcası XF90 Q60R dan daha üstün duruyor Q70R ile kafa kafaya diyebiliriz fakat Q70R bütçemin çok üzerinde
    Q60 kenar aydınlatma ve doğal olarak yerel karartma özelliği yok. Siyahlar en anlaşılacak tabirle griye çalar tarzda olur.

    Q70 ve xf9005 yerel karartma özellikle full dizi aydınlatma. İkisini de kullanmış biri olarak XF9005 yerel karartma konusunda hatrı sayılır derecede zayıf.

    Lakin yerel karartma kalitesinin az olması durumu, q60 daki gibi hiç olmaması durumundan kesinlikle daha iyidir. Bu sebeple q70 alınamıyorsa xf9005 almak, q60 almaktan daha mantıklı olabilir(Daha çok görüntüleme kalitesi olarak bakıldığında).

    Ek olarak XF9005 in dahili hoparlör ses kalitesi q60 ve q70 den kötü. Yazılım android ve olması gereken serilikte çalışmıyor.


    Ne önerirsiniz derseniz xf9005 görüntüleme özellikleri/yetenekleri q60 dan daha iyi. Ama ağzım da gidin xf9005 alın diyemiyor. Sevemedim o televizyonu

    Kafanızı daha da karıştırdığıma göre çekilebilirim kenara hakkınızı helal edin.




  • Hocam cevabınız için teşekkür ederim dediğim gibi aslında görüntü kalitesi olarak XF90 Q60 dan üstün fakat Android olması gerçekten büyük bir eksi konusuna bakıyorum kanal geçişi olsun açılış kapanış olsun hantal kalıyormuş çoğu insan harici android box kullanıyor film bile izlemek için mağazadan program indiriyorlar odamda Ks8500 kullanıyorum tak çalıştır herşeyi yapıyor kanal geçişlerinde memnunum açıkcası sırf tizenden dolayı Q60R alabilirim üstelik ay sonuna kadar olan para iade kampanyasıda cabası.
  • Arkadaşlar merhaba. TV ihtiyacım sebebiyle son 1 aydır Samsung qled modellerini inceliyorum. Bu başlık ve diğer Samsung başlıklarından yeterince bilgi sahibi oldum çok teşekkür ediyorum hepinize.

    Kafamı karıştıran bir konu var size de danışmak istiyorum. MediaMarkt web sitesinde 65q9fn modeli 16bin civarı satılıyor. Aradım konuştum ürünün kapalı kutu olduğunu Samsungdan tedarik edileceğini belirttiler. 2019 model q90r modeli ise 22bin civarlarında fakat n11 gibi sitelerde 18binlerden satılıyor. Acaba dedikleri gibi geçen senenin ürünü kapalı kutu mudur yoksa bir sorunu var mıdır? Rtings sitesindeki karşılaştırmalara göre iki model arasında uçurumlar gözükmüyor. n11 gibi sitelerden yeni modeli mi almam daha mantıklı olur?

    Yanıtlarınız karar vermem için çok değerli. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saykolemma -- 14 Ağustos 2019; 12:12:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam forumdaki birçok yazınızı okudum. Q60 q70 ve q80 arasındaki farkları ayrıntılı açıklayabilir misiniz . Epey.com dan baktığımda çok bir fark görmediğimden q60 a niyetlenmiştim. Şimdi vazgeçtim. Benim için öncelikle panel kalitesi (siyah, yansıtma parlaklik) sonra diğer ses ve yazılım özellikleri geliyor. Tabi en önemlisi f/p

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba samsung 55q60r aldım hatamı ettim geri iade edeyim mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafasc kullanıcısına yanıt
    Kaba tabirle yazacak olursak q60 da kenarlarda florasan varda isigi bu florasanlar sayesinde veriyor gibi dusun. Bu da siyahlari tam siyah veremiyor. Q70 de panelin arkasinda bolge bolge florasan var ancak bolgeler cok az gibi dusun. Q80 de ise bolge bolge olan aydinlatma sayisi daha fazla boylece isik verilmesi gereken yere veriyor ancak siyah olmasi gereken yer kapatilarak daha siyah goruntu elde edilmeye calisiliyor. Q80 in bizim ulkemizdeki bolge sayisi daha fazla. Buda avantaj. Yakindan bu modelleri inceledigimde yandan dar acidan tv ye baktigimda q80r da goruntu kaybi yok denecek kadar az ve gunes isiginda parlama yapmadigini gordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep61 -- 14 Ağustos 2019; 13:31:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafasc

    Hocam forumdaki birçok yazınızı okudum. Q60 q70 ve q80 arasındaki farkları ayrıntılı açıklayabilir misiniz . Epey.com dan baktığımda çok bir fark görmediğimden q60 a niyetlenmiştim. Şimdi vazgeçtim. Benim için öncelikle panel kalitesi (siyah, yansıtma parlaklik) sonra diğer ses ve yazılım özellikleri geliyor. Tabi en önemlisi f/p
    @recep61 in dediklerine ek olarak.


    Q60
    Kenar aydınlatma. Bu sebeple siyahlar griye çalabiliyor.
    Backlight bleeding problemi olabiliyor. Siyahları tam anlamıyla veremiyor.
    Sdr ve hdr yayınlarda yeterince parlak değil.
    Ekranda herhangi bir yansıma önleyici katman yok.
    Üstteki 2 sebepten dolayı aydınlık odalarda düşük seyir zevki.

    Q70
    Yerel karartma özellikli full dizi aydınlatma.
    Aydınlatmayı 50 led bölgesi ile yapıyor.
    Yerel karartma algoritması başarılı. Bu sebeple blooming sorunu(Koyu zemin üzerindeki açık renkli objelerin etrafına ışıma yapması problemi) yok denecek kadar az
    HDR parlaklığı yeterli olsa da Sdr parlaklığı neredeyse q60 kadar düşük.
    Yine herhangi bir yansıma önleyici katmana sahip değil. Ve çok aydınlık odalarda özellikle hdr olmayan yayınlarda seyir zevki düşüyor.

    Q80
    Yerel karartma özellikli full dizi aydınlatma.
    Aydınlatmayı 100 led bölgesi ile yapıyor. Daha fazla led bölgesi demek daha iyi görüntüyü yönetmek demek.
    Yerel karartma algoritması yine başarılı.
    SDR ve HDR parlaklığı gayet iyi.
    Yansıma önleyici katmana sahip. Ve ultra geniş açı izleme özelliği var. Bu sebeple aydınlık odalarda dahi çeşitli açılardan seyir zevkini düşürecek olumsuzluklar barındırmıyor.
    One Connect Box kutusuna sahip. Duvara sıfır askı aparatı uyumlu.


    Dahili hoparlör kalitesi olarak Q60=Q70<Q80 Ama az farklarla.
    Yazılım kalitesi hepsinde aynı.
    Kasa kalitesi Q60=Q70<Q80
    3 Tv de oyun konsollarına hayli hayli yetecek seviyede yenileme hızları var ve input lag olarak piyasadaki en iyi seçeneklerden.

    Ve son olarak bana sorarsanız üçü de F/P değil.
    Önerin ne derseniz Q80 alıp her yönden sorunsuz bir tv almak.




  • Anladigim kadarıyla q60 in led tv den bi farkı yok. Oled le kıyaslama falan yalan yani. Q80 oled e en yakın deneyim. Yinede bi oled değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mustafasc kullanıcısına yanıt
    Oled olma sansi yok. Oled de her pikselin kendi isigi var. Calisma prensibi farkli. Qled led in gelistirilmis hali. Yanma sorunu olmasa oled den baska tv almam sahsen ben. Ama o parayi veripde o riski almakta mantikli degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar xf90 ile q60-q70 arasında kaldım hangisini onerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafasc kullanıcısına yanıt
    Q60 ledden farkı yok demek yanlış olur, Q70 q80 q90 da led aydınlatmalı tvler çünkü.
    Eski teknoloji led tvlerden farkı yok desek daha doğru olur.


    Oled ile qled(adına kanmayın aslında led aydınlatmalı tv işte) bambaşka olaylar. Oleddeki siyaha ve kontrasta hiçbiri yaklaşamaz. Oled parlaklık konusunda özürlü ve kim ne derse desin hala piksel yanması sorunu var. Tv kanalı izlemeye korkar oluyorsunuz uzun süreler.

    Yani oled mi led mi tamamen tercih meselesi.
    Ama en iyi siyah deneyimini yaşayıp yanma riski ve parlaklık azlığı ile uğraşacağıma, direkt led aydınlatmalı bir tv alıp başarılı siyahlar yüksek kontrast daha canlı renk görürüm ve hiç piksel yanma derdim olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim dediğim gibi aslında görüntü kalitesi olarak XF90 Q60 dan üstün fakat Android olması gerçekten büyük bir eksi konusuna bakıyorum kanal geçişi olsun açılış kapanış olsun hantal kalıyormuş çoğu insan harici android box kullanıyor film bile izlemek için mağazadan program indiriyorlar odamda Ks8500 kullanıyorum tak çalıştır herşeyi yapıyor kanal geçişlerinde memnunum açıkcası sırf tizenden dolayı Q60R alabilirim üstelik ay sonuna kadar olan para iade kampanyasıda cabası.
    Hocam ben de sony ve q60-70 arasinda kaldım ne yaptınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wtn

    Hocam ben de sony ve q60-70 arasinda kaldım ne yaptınız

    Alıntıları Göster
    Hocam bütçeniz varsa kesinlikle q70 eğer çok diyorsanız ben salonda ailem kullanacağı için tizenin kullanım kolaylığından ötürü Q60 alacağım odama alacak olsam Sony XF90 alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 14 Ağustos 2019; 15:48:0 >
  • Bu samsung geri ödemesi ile ilgili somut bir geri dönüş alan oldu mu? Kampanya sayfasında başvuru sonrası sms bilgilendirmesi yapılacak deniyor. Ama bildiğim birkaç kişiye de 2 hafta olmasına rağmen gelen birşey olmadı. Çağrı merkezi de gelir demekten başka birsey yapmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SARIMSAKLI MAYONEZ

    @recep61 in dediklerine ek olarak.


    Q60
    Kenar aydınlatma. Bu sebeple siyahlar griye çalabiliyor.
    Backlight bleeding problemi olabiliyor. Siyahları tam anlamıyla veremiyor.
    Sdr ve hdr yayınlarda yeterince parlak değil.
    Ekranda herhangi bir yansıma önleyici katman yok.
    Üstteki 2 sebepten dolayı aydınlık odalarda düşük seyir zevki.

    Q70
    Yerel karartma özellikli full dizi aydınlatma.
    Aydınlatmayı 50 led bölgesi ile yapıyor.
    Yerel karartma algoritması başarılı. Bu sebeple blooming sorunu(Koyu zemin üzerindeki açık renkli objelerin etrafına ışıma yapması problemi) yok denecek kadar az
    HDR parlaklığı yeterli olsa da Sdr parlaklığı neredeyse q60 kadar düşük.
    Yine herhangi bir yansıma önleyici katmana sahip değil. Ve çok aydınlık odalarda özellikle hdr olmayan yayınlarda seyir zevki düşüyor.

    Q80
    Yerel karartma özellikli full dizi aydınlatma.
    Aydınlatmayı 100 led bölgesi ile yapıyor. Daha fazla led bölgesi demek daha iyi görüntüyü yönetmek demek.
    Yerel karartma algoritması yine başarılı.
    SDR ve HDR parlaklığı gayet iyi.
    Yansıma önleyici katmana sahip. Ve ultra geniş açı izleme özelliği var. Bu sebeple aydınlık odalarda dahi çeşitli açılardan seyir zevkini düşürecek olumsuzluklar barındırmıyor.
    One Connect Box kutusuna sahip. Duvara sıfır askı aparatı uyumlu.


    Dahili hoparlör kalitesi olarak Q60=Q70<Q80 Ama az farklarla.
    Yazılım kalitesi hepsinde aynı.
    Kasa kalitesi Q60=Q70<Q80
    3 Tv de oyun konsollarına hayli hayli yetecek seviyede yenileme hızları var ve input lag olarak piyasadaki en iyi seçeneklerden.

    Ve son olarak bana sorarsanız üçü de F/P değil.
    Önerin ne derseniz Q80 alıp her yönden sorunsuz bir tv almak.

    Alıntıları Göster
    Faydalı bir bilgi olmuş.
    Q7'nin 2019 ve 2018 panellerine bakıyorum.
    Q7 Edge display varken Q70 yani 2019 model de full-array
    Ancak yansıma olarak ciddi fark konusu.
    2019 model rtings sitesinde 9.2 alırken 2018 model 7.9 almış.
    kaynak:https://www.rtings.com/tv/tools/table/912

    Karışık kullanımında yine aynı siteye göre 0.1 puan fark söz konusu.https://www.rtings.com/tv/tools/table/848

    Televizyon camın karşısında olduğu için yansıma konusu benim açımdan önemli, samsung ru7400'te sıkıntı yaşadım bunla ilgili.
    Acaba 2018 modelini almak daha mantıklı mı olur?
    Şu anda mantığım Sony 55"xf9005 yada 55"Q7/Q70 hangisi ucuz olursa onu alırım diyor.
    Bu arada ana kullanım normal tv kanallarını izlemek olur yani %65, %30 sinema (youtube,netflix,iptv), %5 maç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creatures -- 14 Ağustos 2019; 16:43:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FAtEisdEAtH

    Bu samsung geri ödemesi ile ilgili somut bir geri dönüş alan oldu mu? Kampanya sayfasında başvuru sonrası sms bilgilendirmesi yapılacak deniyor. Ama bildiğim birkaç kişiye de 2 hafta olmasına rağmen gelen birşey olmadı. Çağrı merkezi de gelir demekten başka birsey yapmıyor.
    ay sonuna kadar n11 yada gittigidiyordan 55q80r almayı planlıyorum.Şunu merak ediyorum . kayıt formunda kampanya kodu yazıyor o kodu kim veriyor . internet alışverişlerinde geçerli değilmiş diye duydum bayiden alınırsa geçerliymiş doğrumu acaba. müracat edenlerin hepsi bayidenmi aldı. kampanya kodu girdilermi acaba cevap yazarsanız sevinirm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexterorg

    ay sonuna kadar n11 yada gittigidiyordan 55q80r almayı planlıyorum.Şunu merak ediyorum . kayıt formunda kampanya kodu yazıyor o kodu kim veriyor . internet alışverişlerinde geçerli değilmiş diye duydum bayiden alınırsa geçerliymiş doğrumu acaba. müracat edenlerin hepsi bayidenmi aldı. kampanya kodu girdilermi acaba cevap yazarsanız sevinirm.

    Alıntıları Göster
    İnternetten de geçerlidir diye düşünüyorum, özellikle vatan, MediaMarkt, teknosa gibi bilindik yerler. Çok kafanıza takılıyorsa samsung mh’den teyit edebilirsiniz.
    Servis kurulumu yapınca size garanti fişi veriyor. Bu fişle satış faturanızın resmini çekip
    https://www.samsung.com/tr/tv-geri-odeme-kampanyasi/ Adresindeki formu dolduruyorsunuz.
    Prosedürü bu yani ürün samsung yetkili servisi tarafından kurulduktan sonra problem yaşamamanız lazım.
    Bu arada q80 için fiyat beklentiniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: creatures

    İnternetten de geçerlidir diye düşünüyorum, özellikle vatan, MediaMarkt, teknosa gibi bilindik yerler. Çok kafanıza takılıyorsa samsung mh’den teyit edebilirsiniz.
    Servis kurulumu yapınca size garanti fişi veriyor. Bu fişle satış faturanızın resmini çekip
    https://www.samsung.com/tr/tv-geri-odeme-kampanyasi/ Adresindeki formu dolduruyorsunuz.
    Prosedürü bu yani ürün samsung yetkili servisi tarafından kurulduktan sonra problem yaşamamanız lazım.
    Bu arada q80 için fiyat beklentiniz nedir?

    Alıntıları Göster
    hocam 55q80r sadece bayilerde satılıyor. vatan teknosa ve mediamarkta satılmıyor. bu nedenle n11 yada gittigidiyordan alacağım buradaki bayiler 12.500 tl den kapı açıyor. n11 10.500 civarı fiyatlar var. hediye kuponlarla birlikte 10.000 tl civarında almayı planlıyorum. ama geri ödeme kampanyasından şüphelerim var. samsung formunu inceledim prosedörü biliyorum ama kampanya kodu nedir onu anlamadım. müracat edenler kampanya kodu yazmadan formu gönderebildilermi yazarlarsa sevinirim.




  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.