Şimdi Ara

Turknet vs Netspeed (Tüm karşılaştırmalar burada) Ping , Twitch vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet beyler Türknet interneti Netspeed'e taşımış bulunuyorum yapacağım yorumlar sadece vdsl/adsl için geçerlidir fiber hakkında bilgim yok.

    Ayrıca bölgesel olarak farklılıklar olabilir ama aynı adreste ve aynı port üzerinden aynı kablolar/donanım ile deneyimlediğim için farklar ortada olacaktır.

    1 - Oyunlarda ping değer farkları.

    Oyun : Türk.net : Net speed
    Overwatch EU-1: 96 90
    Overwatch EU-2: 102 108
    CS GO Eu East : 102 85
    CS GO Eu West : 110 125
    PUBG EU : 98 89

    2 - Twitch.tv farkı bariz olarak türk.nette kısıtlama varmış forumdan bir çok kişi şikayetçiydi 160p izliyordum halen kötü fakat 720p sorunsuz izleniyor normalde 900p,1080p gibi source izlenmesi gerekiyor fakat yurtdışı çıkışlarda cidden sıkıntılar mevcut veya kısıtlamalar bilemiyorum.

    3 - İptv hizmeti aynı şekilde türknette aynı yerden aldığım hizmet donarken netspeed bu sefer sorunsuz izliyorum yayınlar.

    4 - 10 saniye içinde müşteri hizmetlerine bağlanıyorsunuz ve sorununuzla direkt olarak ilgilenen teknik ekip bağlanıyor ufak,tefek sorunlarım anında çözüldü.

    Dökünman vs ile uğraşamadım çünkü elimde türk.net verileri yok verdiğim bilgiler doğrudur emin olun hiç bir firma ile alakam yok sadece kullanıcıyım ve bu süre zarflarında Türk telekomdan net speed'e kadar bir çok firmayı denedim net bir şekilde netspeed hepsinden iyi PİNG,HIZ VE AKKSİZ.

    Başka türlü sorulara cevap verebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawgiray -- 16 Şubat 2018; 20:37:43 >



  • karşılaştırma diye gireyim dedim ama bu pek karşılaştırma gibi olmamış..Şu andaki değerlerinin hiç birisi iyi durumda değil ne eskisi ne yenisi..Hadi ping neyse bölgesel kaynaklı diyelim.. fakat turknet veya netspeed olsun ^^şu anki vdsl de verdikleri minimum hızlar 35 mbit^^ 160p izliyordum demen biraz garip geldi...aynı anda 2 tane 1080p yayın açsan genede sorunsuz izlemen lazım turknet veya netspeed vdsl farketmeden..Turknet 75mbit kullanıyorum Pubg Europe (Londra) 81 ping Europe (Frankfurt) 66 ping cs go da ortalama 65-70 civarı özellikle cs go da 100 lü değerlere çıkan bir ping şimdiye kadar hiç görmedim. Netspeed daha iyide olsa şu anki verdiğin değerlerle kıyaslama yapmak zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 17 Şubat 2018; 6:53:0 >
  • Netspeed'in bölgelere göre belli bir sınırı var arkadaşlar o sınıra ulaşınca hepiniz TurkNet'te olduğu gibi söylenmeye başlayacaksınız özellikle belirtmişler

    "Netspeed vermekte olduğu genişbant internet hizmetlerinde düşük paylaşım gerçekleştirmekte ve bu altyapı üzerinden hizmet alan tüm müşterilerine kaliteli ve ekonomik internet hizmetleri sunmaktadır."
  • Türknet ile çok fark yok ama telekom ile çok var
    overwatch da 60 ping civarı alıyorum
    csgo da değişiyor gece geç saatlerde 45 lere düştüğü oluyor akşam 80 e çıktığı oluyor normalde 60 civarı
  • Twitch'e bariz bir kısıtlamaları olsa en başta beni kısıtlamaları lazımdı televizyon falan izlemediğim için boş zamanlarımda neredeyse her gün en az 6-7 saat Twitch yayınlarını izlediğim oluyor ve en yüksek kalite neyse onda izliyorum Bu da günlük en az 10gb twitche gidiyor demek. Ayda yapar 250-300gb civarı bir rakam. Diğer indirmeleri falan saymıyorum bile.

    Paketim 35mbps bu arada. 2-3 tane canlı yayını en yüksek kalitede donmadan izleyebiliyorum. Youtube 4k video zaten akıyor. Yurt içi pingim 7-8ms, Frankfurt 45ms Umarım bir sorun yaşamam.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 17 Şubat 2018; 17:20:46 >



  • 75mbit türknet değerlerim de bu şekilde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 17 Şubat 2018; 19:37:55 >
  • Twitch.tv kısıtlaması doğrudur ne kadar kota harcadığınızın bir önemi yok ne zaman abone olduğunuz(daha iyi portlar) YAPA da mısınız(daha iyi hat) yurtdışı çıkışınız hangi il üzerinden gerçekleşiyor vs,vs uzar ben sadece mevcut konumuma göre konuşuyorum ve NETSPEED sorunsuz hizmet veriyor.

    Bu yüzden buraya sadece hız testi atarak bir şey kanıtlanmıyor benim hat değerlerim ve hızım arasında hiç bir fark yok Netspeed ve Türk.net hatta Türk Telekom'da aynıydı ama hepsinin ping ve yurtdışı çıkış hızları farklıydı.

    Twitch kısıtlaması bizzat işini bilen bir teknik eleman tarafından TW ile bağlanıp görülmüştür o bile kabul etti bir kısıtlama olduğunu ama tabii ki bizim tarafımızdan diyemedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawgiray -- 20 Şubat 2018; 22:7:23 >
  • TTNET karşılaştırması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

    TTNET karşılaştırması lazım.

    Türk telekomdan her yönden iyi size ne lazım ?
  • Turknet müşteri hizmetlerine bir arıza durumunda nasıl bağlanıyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frhtzkn

    Turknet müşteri hizmetlerine bir arıza durumunda nasıl bağlanıyorsunuz ?

    Malesef canlı bağlanıp görüşebileceğin biri yok. Online işlemler menüsünden arıza kaydı açıyorsun onlar sana dönüyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.