Şimdi Ara

Kombi Malzemelerini Tanıyalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Kombi Kullanıcıları,

    Sizlere bu makale de kombi içerisindeki malzemelerin, "parçaları" tanıtmaya çalışacağım. Parçaların görevleri, arızaları ve temizliği hakkında detaylı bilgi sunmaya özen göstereceğim. Ayrıca kombiniz de oluşan arızaları, arıza kodları, su akıtmaları, gaz kaçırmaları gibi sorunları bu konu altında iletirseniz sizlere sorunların nereden kaynaklandığını belirtebilirim.

    Kombiniz evinizin kalbidir. Bakımlı kombi, sorunsuz kombidir.

    Kombi Elektronik Kart

    Kombi Malzemelerini Tanıyalım


    220 V enerjiyi kombi içerisindeki pompa, gaz valfi, üç yollu vana ve fan motoruna enerjiyi dağıtan, hangi parçanın ne zaman devreye gireceğini belirleyen akıllı kart sistemidir.

    Direnç, kondansatör, role, entegre, diyot, soketler, vdr, potansiyel metreler ve bir çok daha irili ufaklı elektronik ürünlerin sistemsel bir şekilde bir araya getirilip program mantığı ile oluşturulup ortaya çıkartılan bu elektronik kart bazı kombilerde kronik sorunlara neden olmaktadır. Örnek vermek gerekirse demirdöküm kalisto'da sürekli olarak ekranda sayıların zıplaması, yok olması gibi sorunlara neden olmaktadır.

    Kombi Malzemelerini Tanıyalım


    Kombiyi kullanırken eğer elektrik hattınızda problemler varsa ya da elektrikler bulunduğunuz bölgede gidip geliyorsa, kombinin sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için gerekli olan voltaj düzensiz geliyorsa elektronik kartlarda problemler oluşabilir. Bu sorunu voltaj düzenleyici kullanarak gidebilirsiniz.

    Kombi Malzemelerini Tanıyalım


    Sorunlu olan elektronik kartların arızalarının giderilmesi için elektronik kartlar tamir edilmektedir. Bulunduğunuz bölgede işin ehli olan bir kombi elektronik kart tamircisine kartı tamir ettirebilirsiniz.

    Kombi Fan Motoru

    Kombi içerisinde yanmış olan çiğ gazın ortamdan dışarı sorunsuz bir şekilde atılmasını sağlayan 220 volt enerji ile çalışan, kombinin ana parçalarından birisidir.

    Kombi Malzemelerini Tanıyalım


    Bu parçanın uzun yıllar sıkıntısız kullanmak için periyodik olarak her yıl bakım yapılması gerekir. Dış ortam ile bağlantısı bulunan bu parçanın içerisindeki kanatçıklara kir, toz, pislik birikerek balanslı bir şekilde dönmesine neden olmaktadır. Eğer bu balanslı dönme yok edilmez bir süre sonra parçanın içerisindeki bilya dağılmaya başlayacaktır. Bu sorun ayrıca çok fazla ses çıkartmaya başlar. Ses çıkartan bir fan motoruna sahipseniz acilen kombinize ve fan motorunuza bakım yaptırmalısınız. Ucuz bir parça değildir. Dikkat etmekte fayda vardır.

    Kombi Sirkülasyon Pompası

    Bu parça da aynı fan motoru gibi 220 volt enerji ile çalışmaktadır. Kombi içerisinde ısınan sıcak suyun peteklere iletilmesinde görevi olan bu parçanın fan motoru gibi periyodik olarak bakım yapılması gerekmektedir.

    Şebeke hattında pislik, taş gibi maddeler pompanın yataklarında birikerek pompa yatağında sıkışmalar, kırılmalar ve balanslara neden olmaktadır.

    Kombi Malzemelerini Tanıyalım


    Bu parça da pahalı olan parçalardandır. Wilo ve Grundfos olarak 2 çeşit marka bulunmaktadır. Diğer markalar üzerine bazen kendi markalarını yazabilmektedirler. Kafa karışıklığı olmasın.

    3 Yollu Vana Grubu

    Bu parçanın görevi kombiyi yaz ve kış konumunda kullanırken ısınan suyun hangi hatta aktarılacağını belirler. Kombiyi peteklerde kullanıyorsanız bu parça sıcak su hattını kapatır ve kalorifer hattını açarak kombinin doğru bir şekilde istenilen ayarda kullanılmasını sağlar.

    Bazı kombilerde plastik, bazılarında metal, bazılarında ise motorlu şekilde olmaktadır.

    Kombi Malzemelerini Tanıyalım


    Kombi Malzemelerini Tanıyalım


    Kombi Malzemelerini Tanıyalım


    Bu parçanın arızalanması genellikle iç yatağın bozulması, sıkışmasından kaynaklanır ayrıca su damlatma problemleri ortaya çıkabilir. Parça arıza durumunda iç yatakların orjinal sıfır parça ile değiştirilmesi gerekir ki uzun yıllar boyunca aynı problem ile karşılaşmayın.

    Kombi Sıcak Su Sensörü

    Bu parça kombinin ön panelinde istediğiniz derecede sıcak su almanızı sağlayan içerisinde hassas sıcaklık ayarı sağlayan direncin olduğu ufak bir parçadır. Her kombideki sıcak su sensörü farklı yapıdadır. Bazıları geçmeli, bazıları contalıdır.

    Kombi Malzemelerini Tanıyalım


    Bu parça arızalandığında sıcak su kullanımı olmaz, sıcak su sürekli olarak soğur ya da arıza kodu vererek kombi sıcak su da çalışmaz. Böyle bir durumda orjinal parça değiştirilmesi gerekir.

    Diğer kombi parçaları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, kombi arıza kodları, kombi doğalgaz haberler, doğru kombi seçimi, yoğuşmalı kombiler hakkında bilgi, kombi dolandırıcılığı hakkında bilgi, yeni çıkan ısıtma sistemleri ürünleri hakkında detaylı bilgi için; http://www.uzmankombiservisi.net







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.