Şimdi Ara

İnternette 'Sahibinden Satılık' Tarih!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternette 'Sahibinden Satılık' Tarih!

    İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne kayıtlı 150 parça eser bir internet sitesinde 75 bin liradan satışa çıkarıldı. 2863 sayılı yasaya göre müze ya da koleksiyonerler hariç, alım satımı yasak olan eserler, İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne kayıtlı. Eserleri satışa çıkaran kişinin koleksiyonerlik belgesinin ise 2011’de iptal edildiği aktarılıyor.

    Bugün Hürriyet'in manşetinde yer alan haber, kültür mirasımıza verilen değere ilişkin iç burkan bir örnek niteliğinde...


    İnternette 'Sahibinden Satılık' Tarih!

    Gözyaşı şişesi, amfora, terakota, pişmiş toprak heykel başı, metal ve cam eserlerin yer aldığı koleksiyonu satan kişi, ilanda ilgilenenlere resmi döküman da paylaşabileceğini belirtti.


    İnternette 'Sahibinden Satılık' Tarih!

    13 Mart tarihli ilanda İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne kayıtlı tarihi eser koleksiyonunun satıldığı belirtildi.
    Cem İncesulu 10 adet tarihi eserin fotoğraflarını yayınlayarak koleksiyonunda bulunan 150 parçayı 75 bin liraya satmak istediğini duyurdu.

    Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre "alıcı" gibi aranan Cem İncesulu şöyle konuştu:
    “ İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne kayıtlı koleksiyonerim. Satışa çıkardığım eserlerin tamamı müzeye kayıtlıdır. Hiçbiri çalıntı ve menşei belirsiz değildir. Daha küçük bir eve taşınacağım için koleksiyonumu satıyorum. İsteyene resmi evraklarımı, koleksiyon belgemi, eserlerin belgelerini gönderebilirim.”

    Arkeoloji Müzesi yetkilileri, İncesulu’nun koleksiyonerlik belgesinin 2011 yılında iptal edildiğini, eserlerin bu şekilde satılamayacağını belirterek savcılığa suç duyurusu yapılacağını açıkladı.

    Yasal olarak böyle bir satışın mümkün olmadığını vurgulayan İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkilileri ise şöyle konuştu:
    “Söz konusu şahsın koleksiyonerlik belgesi, eserleri yönetmelikte belirtilen hususlara dikkat etmediği ve yönetmelikte belirtilen koruma, muhafaza yöntemlerini uygulamadığı gerekçesiyle 2011 senesinde iptal edilmişti. Eşi Vasfiye Ayşe İncesulu müzemizden koleksiyoner belgesi çıkartarak eserleri devraldı. Eserleri bu şekilde satışa çıkaramaz. Bizim muhatabımız Ayşe İncesulu. Kendisine haber gönderdik. Onun da koleksiyoner belgesini iptal edeceğiz. Eserleri müzeye getirmedikleri takdirde savcılığa suç duyurusu yapacağız. Eserler ancak belgesi bulunan başka bir koleksiyonere ya da özel müzeye satılabilir. Öyle bir satıştan önce de bize haber verilmesi gerekir. Koleksiyonerlerin kayıtlı eserlerinin sahibi müzedir. 2863 sayılı yasa bu tür eserlerin satışını yasaklamıştır.”

    https://onedio.com/haber/internette-sahibinden-satilik-tarih-arkeoloji-muzesi-ne-kayitli-150-parca-eser-75-bin-liradan-satisa-cikarildi-813735



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 16 Mart 2018; 21:5:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.