Şimdi Ara

iPhone SE 2'nin şematik görselleri ortaya çıktı: Yeni iPhone SE böyle olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • *iPhone SE (sol) - iPhone SE 2 (sağ) 
     
    2016 yılında küçük ekranlı telefon sevenler için "SE" serisini başlatan Apple, ikinci nesil iPhone SE modelini tanıtmaya hazırlanıyor. 4-8 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan WWDC 2018 etkinliğinde duyurulması beklenen iPhone SE 2'nin tasarımı netlik kazanmaya başladı.
     
    iPhone SE'yi tanıtırken 4 inç boyutunda iPhone bekleyenlerin isteklerini dikkate aldığını ve tüketicilerin talepleri doğrultusunda bu cihazı piyasaya sürdüğünü açıklayan Apple, serinin ilk telefonunu tanıtmasının ardından iki yıl geçti ve tekrardan kolları sıvadı. Çıkarmış olduğu ilk modeldeki temel stratejisine sadık kalan firma, ikinci nesil iPhone SE'de çentikli ekran tasarımını benimsemiş. En azından ortaya çıkan görseller, telefonun iPhone X ile hemen hemen aynı tasarım hatlarına sahip olduğunu gösteriyor.
     
     
    *iPhone SE (sol) - iPhone SE 2 (sağ)  
     
    Görselde ön yüzü tamamen ekrandan oluşan iPhone SE 2'nin yaklaşık %80 ekran/kasa oranına sahip olması beklenirken, ön tarafta bulunan parmak izi okuyuculu Home butonun kaldırılması ise iPhone SE 2'nin yüz tanıma özelliğini bulunduracağı iddialarına güç kazandırıyor. Ortaya çıkan şematik görseller, telefonda 3.5 mm kulaklık girişine yer verilmediğini de gösteriyor. 
     

    Teknik detaylar

     
     
     
    Selefi iPhone SE'ye göre 0.2 inç daha büyük ekrana sahip olması beklenen iPhone SE 2'nin 4.2 inç boyutunda IPS LCD ekran ile bizleri karşılaması bekleniyor. iPhone 7 serisinde kullanılan A10 Fusion çipinden gücünü alacak olan ikinci jenerasyon iPhone SE, 2 GB sistem belleğiyle birlikte gelecek. Kısaca A10 Fusion'un teknik detaylarını hatırlayacak olursak, TSMC’nin 16 nm üretim mimarisine sahip olan A10 Fusion işlemcisi, toplamda dört adet çekirdeğe ev sahipliği yapıyor. 2.34 Ghz frekans hızına ulaşabilen işlemciye 6 çekirdekli PowerVR Rogue mimarisine dayalı bir GPU eşlik ediyor. 64/128 GB depolama kapasitesine sahip olacağı söylenen iPhone SE 2'nin 1700 mAh boyutundaki bir pilden beslenmesi bekleniyor.
     
    iPhone SE'den daha gelişmiş bir kameraya ev sahipliği yapacak olan iPhone SE 2'nin Qi kablosuz şarj teknolojisini de destekleyeceği söylentiler arasında yer alıyor. Kablosuz şarj iddiaları, telefonun arka panelinin yeni nesil iPhone'larda olduğu gibi cam bir yapıya sahip olacağına işaret ediyor.
     



  • SE'nin S7'den daha iyi pil performansı sunduğunu bizzat S7 kullanmış kişilerden okudum. Forumda konusunu okuyabilirsin. Komik gibi görünse de aslında çok yeterli. Siz olaya çok başka açıdan bakıyorsunuz. Ekran boyutunun küçük olması hatırı sayılır bir tasarruf sağlıyor bu bir. İkinci olarak ekran çözünüğünün düşük olması. Üçüncü olarak da iOS'un çalışma prensibi icabı Android gibi sistem kaynaklarını sonuna kadar sömüren bir sistem olmaması. Dolayısıyla 1700 diye güldüğünüz pil 3000 mAh kapasiteli telefonlardan daha iyi deşarj ömrü sunabiliyor.
  • Efsane geri dönüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok hoş. iPhone 5 kasasında cam kasa ve çerçevesiz ekran olması çok iyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük telefon sevenler için yine sağlam alternatif olur. Fiyat uygun olsun diye a10 fusion kullanarak doğrusu yapılmış. Tahminim bu da iphone 7 nin hafif kırpılmışı olacak ülkemizde 3000 lira civarı olur gibi.3,5 mm kulaklık girişi olsaydı daha iyi olurdu. Çentik gidecek diyorlar yeni modele çentik koyuyorlar anlamak güç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A10 olmamış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kasa %80 ekran oranı ile 0.2 inch büyüme

    Çentikli ekran ve ips



    Oled 4.8 inch falan diyin de inandirici olsun

  • Yeni çöp hayırlı olsun... Çentik ayağına 3500 e kitleyecekler
    Sağdaki şematikte olmayan 3.5mm girişiyle ilgili ne düşünüyorlar çok merak ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerim5100 -- 17 Mart 2018; 12:55:16 >
  • A10'u beğenmemek nasıl bir kafa yahu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SE'nin daha doğrusu 5 serisinin kasasını çok seviyorum. Boyutları çok güzel. Aynı boyutlarda geniş ekranlı ince çerçeveli bir cihaz gelirse alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIMERIDER

    Küçük telefon sevenler için yine sağlam alternatif olur. Fiyat uygun olsun diye a10 fusion kullanarak doğrusu yapılmış. Tahminim bu da iphone 7 nin hafif kırpılmışı olacak ülkemizde 3000 lira civarı olur gibi.3,5 mm kulaklık girişi olsaydı daha iyi olurdu. Çentik gidecek diyorlar yeni modele çentik koyuyorlar anlamak güç.

    Sorun orada hocam. Umarim fiyati uygun olur da A10 kullanilmasi için bir sebep görebiliriz. Yoksa Fiyati Yüksek tutarlarsa çok eleştirilir.

    Fakat Bu Boyutlarda alternatifsiz Ios cihazi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaklık girişi yoksa çöp. Ne güzel alacaktım ya.

  • çöp diyenler liseli sanırım
  • lionel1 kullanıcısına yanıt
    Daha önce SE almıştım. Sonra mi6 aldım sevdim ama kulaklık girişi yüzünden sattım. Şimdi kulaklık girişi olmazsa ilk SE'yi tekrar alırım belki ama bunu veya diğer iphoneları 5 kat güçlü olsa yine almam. Şuan olmazsa olmazım. Telefonu mu şarj mı edeceğim, dönüştürücü aparat mı taşıyacağım, bluetooth kulaklık mı şarj edeceğim. Olmuyor.
  • Şu an kullandığımız Se den bir tık yukarı işlemci az daha büyümüş ekran kablosuz şarj(onunda kutudan aparatı çıkmaz) az daha iyi kamera. Üstüne kulaklık girişi yok. Arada iki kat farkı olacak 2.modeli almak saçma olur bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Olmamış dediğin A10, Exynos 9810 ve Snapdragon 845 den güçlü. En azından işlem gücü açısından. GPU tarafında zayıftır muhtemelen.
  • Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    Bir önceki modelde donanımdan kısmadılar. Zamanın amirali olan 6s ile birebir aynıydı. Bunda da aynı strateji uygulanmalıydı. Zamanında 5c model çıkarmışlardı. Bir nesil önceki işlemciyi kullanmışlardı tutmadı. Şimdi yine aynısını yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biriside LG G2 nin tasarımına yeni nesil ve güçlü işlemci/ram/rom lu, çıkabilir bataryalı, arka kapağı metal versiyonunu (samsung wave 3 gibi) , G4 deki kamerayı koysa da alsam ...umut fakirin ekmeği:)

  • uygun bir fiyatla gelirse bu boyutlarda ve ekran kasa orani yuzde seksenlere cikmis bir cihaz olarak peynir ekmek gibi satar ne kadar centik olayi tiksinti verecek dereceye gelmis de olsa cihazin kucuklugu ve efsane dizaynin tekrar canlandirilmasi acisindan kabul edilebilir durumda bence
  • çok heyecan verici bu şematik görseller

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı kasa oranında Full ekran çok iyi olacaktır .SE tek elde harika bir deneyim sunuyor.Aynı kullanım deneyimi Full ekran birde donanımı iyi olursa alınır .Ama fiyat tabikide büyük etken .SE şu an hem fiyat hem donanım açısından 4 inç sevenler için tek tercih.SE 2 için yine biraz beklemek gerekecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.