Şimdi Ara

Türk Telekom Bu Hız Normal Midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk telekom tarifem ADSL 16 mbps'ye kadar, AKN'yi geçtim sanırım. Resimde görünen hız normal midir? Evde tek bilgisayar var, cep telefonu Wifi özelliğini de kapattım, youtube'dan 360p'lik videoyu izlerken kesinti oluyor ve otomatik olarak video 144p kalitesine düştü.

    Türk Telekom Bu Hız Normal Midir?







  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 21:25:11 >
  • Speedtest'ten ya da steam indirmesinden hız kontrolü yapın. Youtube bazen siteden dolayı çok yavaş olabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Youtubeden hiç bir şekilde performans beklemeyin sofya hatları yoğun olduğu için böyle 100 mbitte 1000 de kullasan fark eden bi durum olmaz.
  • Teşekkürler arkadaşlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aknyi gecdiysen normal bende bu hizlarsa yotube rahat 720p aciyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKN gibi sorunları aşabilmemiz gerekiyor. İnternet hızı benim için çok yetersiz kalıyor, internet hızı düşük olunca Wifi'de kopma sorunu yaşıyorum. İnternet hızının düzgün olduğu zamanlar wifi'de kopma olmuyor.



    AKN'siz bir kaç tarife var. Vodafone 16 mbps, AKN'siz 125 TL, Turksell'in kablosuz internet modemi var, 200 GB kota kısıtlaması var. Ama daha ucuz fiyatlara AKN'siz tarifeler olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    arkadaşım sizin ilacınız türknet ben 1.5 yıldır türknetliyim çok memnunum kotaydı taahhüttü türknet bunları çokdan kaldırdı altyapınızda vdsl varsa 35 mbps hız veriyor yapa altyapısındaysanız destekleyen enyuksek hız 1000 dk heryöne telefon hizmeti dahil 60 tl.
  • Türk telekom ADSL hattım var, ev telefonumda var, (ev telefonunu kullanmadığım için telefon takılı değil), ağustos ayına kadar iptal edemem, tahahütüm devam ediyor. Oturduğum apartmanda sadece ADSL desteği var Türk Telekom'un, diğer servis sağlayıcılarda Türk Telekom alt yapısını kullandığı için onlarda sadece ADSL hizmeti sunabilir ama mecburen Ağustos ayına kadar Türk Telekom'daki şuan ki ADSL hizmetim ile devam edeceğim, sonrasında öncelikle YALIN internete geçeceğim, artık Türknet, Vodafone ADSL vs. hangisi olursa mantıklı bir tarife ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Net'teki tarife baya güzel AKN'nin olmaması çok güzel. Keşke bir de bu internet yalın olsaydı.
    https://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/

    Türk Telekom Bu Hız Normal Midir?

    Adil Kullanım Noktası (AKN) uygulaması Aralık 2018'de kaldırılıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yayınladığı bir açıklamayla, Adil Kullanım Noktası (bir diğer adıyla Adil Kullanım Kotası) artık tarih olacak.10 Eyl 2016

    BTK adil kullanım kotasının ne zaman kaldırılacağını ve yapılacak iyileştirmeleri açıkladı. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle AKN uygulamasına son verilmesinin duyurulduğu yazılı açıklamada, mobil tarafında AKN sonrası veri indirme hızının en az 128 Kbps olarak uygulanması, internet hizmetlerindeki AKN sonrası erişim hızının yüzde 50 oranında artırılması (3mbit hız 4.5mbit oluyor), AKN kapsamındaki veri kullanım miktarının, hız dengesi de gözetilerek farklı seviyelerde belirlenmesi ve 02:00-08:00 saatleri arasında internet kullanımlarının AKN’ye dâhil edilmemesi gibi değişikliklere gidileceği duyuruldu.

    Veri kullanım miktarının belirli bir değere ulaşması sonrasında kullanıcının erişim hızının düşürülerek bu hızda fatura dönemi sonuna kadar internet hizmeti alabilmesine imkan tanıyan ve Adil Kullanım Noktası olarak adlandırılan uygulama nihayet sonlanıyor. Böylelikle "adil kullanım kotası ne zaman kalkacak?" sorusunun cevabıda yanıt buluyor.

    Bilgi Teknolojileri İletişim Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada, tüketici nezdinde şeffaflığın sağlanması amacıyla kapsamlı bir çalışma yürütüldüğü vurgulandı. Bu bağlamda anılan düzenleme ile; limitsiz/sınırsız olarak duyurulan AKN’li tarife ve paketlerde, tüketicilere eksiksiz ve doğru bilgilendirmenin yapılması amacıyla;

    Her türlü duyuru, reklam ve tanıtımlarda AKN değeri ve AKN sonrası erişim hızına açıkça yer verilmesi,
    Bilgilendirmelerin tüketicilerin kolayca erişebileceği şekilde yapılması,
    AKN değerinin % 80’ine ve % 100’üne ulaşıldığında ve AKN seviyesi aşıldığında, uygulanacak erişim hızı hakkında aboneye ücretsiz olarak kısa mesaj ile bilgi verilmesi

    hususlarının işletmecilere yükümlülük olarak getirilmesi planlandı.
    Adil Kullanım Kotası Ne Zaman Kalkacak?

    AKN veri miktarı ve AKN sonrası hız değerinde de iyileştirme yapılmasını öngören taslak düzenlemede;

    AKN uygulamasına 31.12.2018 tarihi itibarıyla son verilmesi
    Mobil şebeke işletmecileri tarafından AKN sonrası veri indirme hızının en az 128 Kbps olarak uygulanması,
    Sabit genişbant internet hizmetlerindeki AKN sonrası erişim hızının % 50 oranında artırılması,
    AKN kapsamındaki veri kullanım miktarının, hız dengesi de gözetilerek farklı seviyelerde belirlenmesi,
    02:00-08:00 saatleri arasında internet kullanımlarının AKN’ye dâhil edilmemesi,

    amacıyla gerekli analiz ve çalışmaların işletmeciler tarafından 2 ay içinde yapılarak kuruma sunulması BTK tarafından karara bağlandı.

    Böylelikle adil kullanım kotası saçmalığına kısa süre sonra elveda diyeceğiz. Kendisinden tamamen kurtulana kadar da bir takım iyileştirmelerle idare edeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 22 Mart 2018; 15:18:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Yalın olmasına gerek yok yalın olsa daha ucuz veya daha fazla internet verebilirlerdi diye düşünüyorsun galiba kendilerine daha önce böyle bir soru sorulmuştu bunun maliyetinin kendilerine çok az olduğunu telefon hizmeti vermesek te fiyat aynı olurdu diye söylemişlerdi
  • Ev telefonunu hiç kullanmıyorum, evde ev telefonu hattı var ama telefonun kendisi yok. Ev telefonu hattı boşta bu sebepten benim için gereksiz aynı ücret olduktan sonra yalın ADSL olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Bende ev telefonumu kullanmıyorum ama yalin ile aynı fiyata hatta daha ucuza geldi benim icin turknet sizin için port kiralarken telefon da geliyor onlar da boşuna harcamak yerine müşterilerine vermeyi seçmiş kullanmak zorunda değilsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 23 Mart 2018; 12:10:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.