Şimdi Ara

Dolar 1 tl olacak yeni uygulama 1 nisanda gelıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maliye Bakanlığı, vergi kaçağını önlemek için bankalardan ve döviz bürolarından yapılan TL ve döviz işlemlerine çok sıkı denetim getiriyor. Hazırlanan taslağa göre, 1 Nisan 2018'den itibaren bankadan 1 kuruş dahi olsa hem para gönderenin hem de parayı alanın vergi kimlik numarası istenecek. Vergi numarasını vermeyen eşine, dostuna hatta çocuğuna para gönderemeyecek. Döviz bürolarından 2 bin lira ve üzerinde döviz alıp satanlar da Maliye’nin radarına girecek.

    Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bankaların havale işlemleriyle döviz bürolarından yapılan döviz alım satımlarını kapsayan Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliğinde değişikliğe gidiyor. GİB, görüşe açtığı tebliğ taslağına henüz son şeklin verilmediğini ve üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirtirken 19 Mart Pazartesi gününe kadar ilgili taraflardan gelecek görüş ve katkıların da dikkate alınacağını duyurdu. Taslak tebliğde, yeni uygulamanın başlangıç tarihi olarak 1 Nisan 2018'in yazılması dikkat çekti.

    BUGÜNKÜ SINIR 46 BİN 463 LİRA
    Halen yürürlükte olan düzenlemeye göre, Türkiye içerisinde bir kişinin başka bir kişiye banka üzerinden gönderdiği havale tutarı eğer 46 bin 463 lira veya karşılığı döviz miktarını geçiyorsa, hem gönderenin hem de alıcının vergi kimlik numarasını bankaya bildirmesi gerekiyor. Eğer vergi kimlik numarası verilmezse havale işlemi gerçekleştirilmiyor. 46 bin 463 lira ve üzerindeki para yurt dışındaki bir kişiye gönderiliyorsa göndericinin, yurt dışından Türkiye'ye havale ediliyorsa Türkiye'deki alıcının vergi kimlik numarasını yine bankaya bildirmesi gerekiyor. Tebliğ ilk çıktığı 2001 yılında bu limit 5 milyar TL veya karşılığı döviz tutarı olarak belirlenmişti. Limit her yıl yeniden değerleme oranında arttığı için 2018 yılında 46 bin 463 liraya kadar yükselmiş oldu.

    1 KURUŞ BİLE GÖNDERİLEMEYECEK
    Hazırlanan yeni taslağa göre, 1 Nisandan itibaren bankadan yapılan havale işlemlerinde vergi kimlik numarası kaydı yapılması için gereken 46 bin 463 liralık sınır şartı tamamen kaldırılacak. Bankalar artık hiçbir limit gözetmeksizin yurt içine yapılan tüm TL ve döviz havalelerini yapmadan önce hem gönderenin hem de alıcının vergi kimlik numarası isteyecek. Aynı şekilde yine limit aranmaksızın yurt içinden yurt dışına yapılan havalede göndericinin, yurt dışından Türkiye'ye yapılan havalede de alıcının vergi kimlik numarasını alıp kaydedecek. Vergi kimlik numarasını vermeyenler çocuklarına dahi 1 kuruşluk havale işlemi yapamayacaklar. Vergi kimlik numarası olmayanlar ise vergi dairelerinden numaralarını alabilecek.

    DÖVİZDE SINIR 2 BİN LİRA

    Tebliğ taslağıyla, döviz bürolarından yapılan döviz alım ve satımlarında gereken vergi kimlik numarası üst limiti 3 bin dolardan 2 bin liraya düşürüldü. Buna göre döviz bürolarından 2 bin lira veya karşılığı dövizi alan ya da bozduranlar artık vergi kimlik numarasını bildirmek zorunda olacak. Dolar cinsinden dikkate alındığında 3 bin dolarlık sınır yaklaşık 500 dolar civarına düşecek. Döviz bürosu yetkilileri, vergi kimlik numarası zorunluluğundan kurtulmak için işlemlerin 500 dolar ve altına bölünerek yapılacağı uyarısında bulundular.
    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/doviz-ve-tl-islemlerine-siki-gozalti-geliyor-2294234/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 17 Mart 2018; 21:34:3 >







  • 3.8 olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaza 4.10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • havalede vergi kimliği saçmalığı ne hiçbişey anlamadım, diyelim ki havale gönderip bişey alıcaz ne saçmalıklarla uğraşıyoruz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 17 Mart 2018; 23:54:14 >
  • değmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 17 Mart 2018; 23:54:33 >
  • değmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 17 Mart 2018; 23:54:38 >
  • Değebilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden1 Nisan? Çünkü 1 Nisan şakası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 4.5 - 5 tl olabilir
  • AğAm bizimle eğleniy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakan-başbakan-c.başkanı -m.vekili yakınlarını da kapsıyor mu?

    kapsıyorsa rüşvetin belgesini görmüş olacağız demektir. Tabii çikolata ve ayakkabı kutularında gideceği için yine rüşvetin belgesini göremeyeceğiz sanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu uygulamanın bankalar ve döviz büroları için geçerli olacağı söyleniyor. Peki Western Union, MoneyGram gibi şirketler aracılığıyla yapılan işlemler buna dahil midir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş konular açmayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu uygulama man adasınıda şirket kurmayı kapsayacak mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthtsdmr -- 19 Mart 2018; 0:17:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bunun adı resmen fişlemedir.

    10.000$ alan bir kişiyi Maliye takibe alıp FETÖ'cü veya PKK'lı ilan edecek kısaca.

    2019'dan sonra bu ülke özellikle ayvayı yedi zaten.



    Yok hocam ülke çoktan ayvayı yemiş durumda üstelik sadece akp döneminden bahsetmiyorum birazcık Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımız zaman Cumhuriyet döneminin başlangıcını hariç tutarsak (Akıl dolu muasır medeniyet seviyelerinin bile üstünde kalkınma çalışmaları yapılmış olabilecek en mantıklı(akılcı) adımlar atılmış gerçekten Türkiye ilk kurulduğu yıllar çağın gerisinde kalmayı bırak çağa önderlik edecek hamleler yapmış.) çok kısa süre sonra ise ülke tarihi rezillikler ile dolmaya başlıyor yapılan hatalar ve akıl dışı yönetimler ülkenin dört bir tarafını ele geçiriyor (60-70 yıl önceye kadar gidiyor.) potansiyelini kullanamayan yönetenlere ve üst sınıfa meze olmuş bir ülke tarihi var elimizde.

    Yani artık yaşadıklarımızın bu ülke tarihi için anormal şeyler olmadığını düşünüyorum çünkü bu rezillikler tarihimizde normalleşmiş durumda(Elbet başarılı hamleler var lakin sonucu değiştirmiyor belki geciktiriyor.) ne zaman ki bu ülkeyi yönetenler çağın gereksinimlerini karşılayan entellektüel bir zihniyete sahip olur ve ülkeye gerçekten etki edebilir ise işte o zaman anormal bir durum yaşanacak.

    Mustafa Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının yapmış olduğu devrimler gerçekten çağının üstünde geçerliliğe sahip devrimler öyle ki neredeyse 100 yıl önce Cumhuriyetin ilk neferlerinin yapmış olduğu devrimler sadece Türkiye için değil dünyanın bir çok ülkesi için 2018 yılında bile ileri götürecek hamlelerdir.

    Malesef biz bu fırsatı çöpe attık şuan ki gelişmiş devletlerin başkentlerinin harabeye döndüğü ekonomilerinin battığı ideolojilere boğuldukları dönemde biz çağın ötesinde devrimler yapıyorduk aynı yolda gidilseydi bugün Türkiye Cumhuriyeti acaba hangi noktada olurdu gerçekten çok merak ediyorum.

    Çözümü halkta görmüyorum bu sorunları çözecek olan yine yönetimi eline alabilecek akıllı ve zeki azınlık olacaktır öyle ki bu kişiler yönetimi mutlak diktatörlük seviyesinde ellerine alabildiklerin de devrimler kaçınılmaz olacaktır mutlak diktatörlük seviyesi diyorum çünkü gerekirse halk denilen kitleyi ezecek güce sahip olmaları lazım gelişmemiş toplumlarda yenilikçi devrimlere bile ayaklananlar çoğunluk oluşturabilirler. Bugüne kadar ülkemizde tam seviye de gücü eline almış yeniliğe aç bir yönetim dönemi göremedim. (Atatürk dönemi dışında Atatürk kesinlikle gücü elinde bulunduran güçlü ve zeki bir liderdi.)




  • hükümet paypalı kapatmadan önce yurtdışına aylık 6000 tl değerinde vergilendirilmiş dolarla satış yapıyordum.
    hükümet ihracatı desteklemek için çin gibi kargo desteği falan vereceğine ticaretin önünü kesiyor.
    sonrada dolar peşinde koşuyorlar. paranın değeri ait olduğu ekonominin gücüyle ölçülür.
    eğer bizi güçsüz bırakmasalardı dolar bu kadar yükselmezdi.

    şimdi çok güvendikleri zengin dostları ülkeden bir bir kaçınca doları tutamaz oldular.
  • Daha önce yazdığım gibi 70'li yılları yaşatacaklar. Döviz olayı çıksın, benzin ve şeker kuyruğu da oldu mu nostalji tamam.
  • Hangi ulkede boyle sacma seyler yok gidecem cildirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.