Şimdi Ara

Akıllı telefonların üreticisine maliyeti ne kadar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    İşletmelerin amaçları içerisinde belki de en önemlisi kar elde etme dürtüsüdür ancak üreticiler daha fazla kazanç elde etme güdüsüyle hareket ederken tüketiciyi de piyasadan uzaklaştırmamalı. Dolayısıyla işletmeler, aradaki dengeyi çok iyi analiz etmeli. 
     
    Günümüzde akıllı telefonlar yanımızdan hiç ayırmadığımız elektronik aletlerin başını çekiyor. Durum öyle bir hal aldı ki onlar olmadan iş yapamaz olduk. Telefon üreticileri de bu durumun farkında olmalı ki bizlere her fiyat aralığında çeşitli özelliklere sahip birçok model sunuyor. Bu cihazların piyasadaki fiyatlarını biliyoruz, peki ya maliyetleri? Samsung'un çiçeği burnunda amiral gemisi telefonu Galaxy S9 Plus'ın Samsung'a maliyetini duyunca çok şaşıracaksınız ya da piyasadaki en pahalı telefon olarak tabir edilen iPhone X'un maliyeti, sizleri telefon alırken bir kez daha düşündürecek.
     

    İşte akıllı telefonların üreticisine maliyeti

     
     
     
    Listenin ilk konuğu olan Galaxy S9 Plus ile başlarsak telefonun Samsung'a maliyetinin 379 dolar olurken Galaxy Note 8'in ise 389 dolara mal edildiği görülüyor. İlginç bir şekilde yurtdışı fiyatı Galaxy S9 Plus'dan daha fazla olan Galaxy Note 8, ülkemizde ise Galaxy S9 Plus'dan daha ucuz bir fiyat etiketiyle satışa çıktı.
     
    Şu an piyasadaki en pahalı telefon olan iPhone X'un maliyeti Apple'a 389,5 dolar olurken iPhone 8 Plus'ın ise 324,5 dolar oluyor. Maliyetler listesinde dokunmatik ekranlar, üreticilere en pahalıya patlayan bileşenlerin başını çekerken sıralamayı görüntüleme sensörleri ve anabant işlemcisi takip ediyor.
     

    Kar marjı çok yüksek!

     
     
    Akıllı telefonların üretim bandındaki maliyetleri ile satış fiyatlarını karşılaştırdığımız zaman üreticilerin oldukça yüksek karlar elde ettiğini görüyoruz. Apple, 1 adet iPhone X satışından 609,5 dolar kar ederken, kar marjı ise %61.01 olarak karşımıza çıkıyor. Yine 1 adet iPhone 8 Plus'ın satışından 474,5 dolar kar elde edilirken kar marjının ise %59.39 olduğunu görüyoruz.
     
    Samsung tarafında 1 adet Galaxy S9 Plus satışından 460 dolar kar elde ediliyor ve kar marjı da %54,83 oluyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Galaxy Note 8'de ise iPhone X'dakine benzer bir kar marjının yakalandığını görüyoruz. 1 adet Galaxy Note 8 satışından 581 dolar Samsung'un kasasına girerken %61,16 kar marjı elde ediliyor. 
     
    Not: Ürünlerin yalnızca parça maliyeti baz alınarak hazırlamış olduğumuz içerikte; AR-GE, servis, reklam v.b masraflar dahil olmayıp tahmini rakamlar yer almaktadır. Maliyetleri tam anlamıyla bilmek mümkün değil ve bu giderlerin tamamı şirket sırrı kapsamında gizli tutulmaktadır dolayısıyla haberde bahsi geçen tüm rakamların tahmini olduğunu belirtelim.



  • Yeni editörler böyle ucuz numaralar içeren bir internet kültüründen yetiştikleri için normal olanı bu sanıyorlar. Hatası olanları kibarca uyarmalı ve doğruyu öğretmeliyiz.

    Hatta Evrim Ağacı oluşumu dün itibariyle #BaşlığınızNetOlsun ve #ClickbaiteHayır etiketleriyle bu gidişata dur deme yolunda bir hareket başlatmıştır. Bize de bu anlamlı hareketi desteklemek düşer.
    Ben diş hekimiyim, mesela hasta dolgu fiyatını soruyor, x TL diyorum, çok nadiren de olsa 'bunun malyeti ne ki bu kadara yapıyorsun' diyen çıkıyor. Onları kibarca postalıyorum. Kolay olsaydı herkes bu kadar kullanıcı dostu, verimli cihazlar üretirdi ve piyasa otomatikman düşerdi, Doanımhaber editörleri bunu anlayacak donanıma sahiptir bence ve haberin veriliş tarzını ve arka planda verilen mesajı değiştirerek düzenleyeceklerine eminim.
    Geçen yıllarda bir ilaç haberi de vardı, atıyorum 1000 dolara satılan ilacı 100 dolara üretmişlerdi... İlacı ilk yapanlar bekli 5 yılda, bir milyonuncu denemede başardılar, yüzlerce denek kullandılar, tonlarca malzeme boşa gitti ama yok sen içindeki bileşenlere bak, aynısını koy ucuza ürettim de.. O misal işte :)
    birim maliyeti ile hesaplamak doğru değil.oled bir ekrandan 1 milyon sipariş verdi mi fiyat farklı olur 10 bin sipariş verdi mi farklı olur.

    benim tahminim amiral gemilerin üreticiye maliyeti en fazla 100 dolardır.hem çok sipariş verilir hemde kullanılan metaryaller küçüktür.haliyle 6'' lik küçük ekranların maliyeti öyle fazla olmaz.

    bugün 200 dolara notebook alabiliyorsun aga
  • Tamam Ülkemizde vergiler gerçekten çok yüksek.
    Hele Telefonlarda daha da yüksek.
    Ama görüyoruz ki telefon üreticileride az Allahsız değiller.
    Bunlar nasıl kârlar böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 18 Mart 2018; 15:5:56 >
  • Yazılım desteği, reklam giderlerleri vs hiçbiri yok burada..

  • Ben diş hekimiyim, mesela hasta dolgu fiyatını soruyor, x TL diyorum, çok nadiren de olsa 'bunun malyeti ne ki bu kadara yapıyorsun' diyen çıkıyor. Onları kibarca postalıyorum. Kolay olsaydı herkes bu kadar kullanıcı dostu, verimli cihazlar üretirdi ve piyasa otomatikman düşerdi, Doanımhaber editörleri bunu anlayacak donanıma sahiptir bence ve haberin veriliş tarzını ve arka planda verilen mesajı değiştirerek düzenleyeceklerine eminim.

  • Bilgiyi yayalim arkadaşlar.

  • Nakliye ücretleri,reklam maliyetleri,depolama ve vergileri hesaplamadan bodoslama haber olmaz
  • Allah aşkına şöyle başlıklar atmayın. Hürriyet okuyor gibi hissediyorum.
  • Adres çubuğunu kontrol ettim istemsizce.

  • arge giderleride var tabi
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 13 Ağustos 2021; 2:59:41 >
  • boşuna elma 10-15 sende dünyanın en karlı en büyük firması olmadı

  • Firmalarda binlerce mühendis çalışıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ingilizcem yetersiz olduğundan bu tablolara satış destek,pazarlama,arge,dağıtım giderleri vb şeyler eklenmiş mi merak ettim

  • "elektronik olmayan" dan kasıt ne? Bu yazılımlar bedava mı üretiliyor? iOS kendiliğinden mi oluştu veya Android? Sadece materyal bazlı maliyet hesaplamak çok komik. Bu cihazlar üretilirken içine AR-GE masrafları da giriyor. Hayat sadece ham madde girsin, ürün çıksın ile yürümüyor...

  • Çalışan ücretleri, ar-ge, reklam bunlar yok tabii, boş haber yapmışsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • La hepsini geçtim 5 dolarlık bataryayı bize 100 lira satıyor adamlar

  • İlkokul hesabı mı bu nasıl bir matematiktir? X den Y çıkar sonra de ki bak ne kadar kar yapıyorlar tekrar düşün. Ah be güzelim keşke herşey o kadar kolay olsa.

  • Bence çok abartmamak lazım işçi sayısını.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @antoffensive

    Kardeşim yazarken diğer giderleri hesaba katmak aklına hiç gelmedi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur mu ya... 1000 Dolar Iphone X' e ucuz diyenler vardı. Nasıl başlıklar bunlar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.