Şimdi Ara

10 aydır dünya turundayız. Soru Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 ay önce kız arkadaşım ile birlikte Avrupa'dan yola çıktık ve doğuya doğru ilerliyoruz. Asya'yı ve Pasifik'i aştık ve geçtiğimiz ay Güney Amerika'ya ulaştık. Seyahatimiz 14 ay daha devam edecek ve 2019 Mayıs ayında evlere dönmeyi planlıyoruz.

    Bir websitemiz var. Bu websitesinde genel ve tek tek ziyaret ettiğimiz ülkeler hakkında soru cevap kısmı düzenleme niyetimiz var. Bunun için soru biriktirmek istiyorum. Aklınızda bunun gibi uzun seyahatler ile ilgili genel ya da direk bizim ile ilgili soru var ise lütfen aşağıya yazınız. Hem burada hem de kendi sayfamızda bu sorulara cevap vererek bizim gibi uzun bir seyahate çıkmak isteyen ve bilgi isteyen maceraseverlere seve seve yardımcı olabiliriz.

    Kendimizden de bahsedeyim. Ben ve kız arkadaşım bir süre önce işlerimizden istifa ettik ve pılımızı pırtımızı toplayıp, hesap kitap işlerini halledip yola koyulduk. Her dakika rotamız değişsede genel olarak bir amacımız var; güneşi takip etmek. Yani kuzey yarım kürede yaz iken kuzey yarım kürede, güneyde yaz iken güney yarım kürede yol almak istiyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında Varşova'dan yola çıktık ve uygun mevsimleri takip ederek önce Güney Kore - Japonya'ya, daha sonra da güneye ilerleyerek Güney Doğu Asya'yı ziyaret ettik. Daha sonra ise Güney Amerika'ya kadar ulaştık. Patagonya'da kış başlamadak en güneye kadar inip tekrar kuzeye yöneldik. Yola çıktığımızdan beri 19 ülke değiştirdik. 100'ün üzerinde şehir ve kasabada konakladık.

    Bir blog sayfamız var:www.kafabidunya.com

    Sosyal medya sayfalarımız ise:
    www.instagram.com/kafabidunya
    www.facebook.com/kafabidunya
    www.youtube.com/channel/UCrCiS-zQYmy01txiM9ev9_w

    Sorularınız varsa alayım. Buradaki cevapları kendi sitemizde de kategoriler şeklinde yayınlayacağız.

    Teşekkürler.

    10 aydır dünya turundayız. Soru Cevap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owerdose -- 19 Mart 2018; 1:36:20 >







  • Ne kadar bir bütçe ayırdınız bu kadar süre seyahat için?
  • neden dunya turu

    hayalinizdeki dunya turu gibi oldumu

    gezmekten bıkmadınızmı hiç

    şimdilik bu kadar
  • Hazirlanirken ilk gunlerde turk lirasi uzerinden hesaplama yapmaya karar verdik. Ancak bir yillik haziij asamasinda turk lirasi diger para birimlerine karsi cok deger kaybettigi icin saha stabil olacak bir para birimi uzerinden hesap yapmak zorunda kaldik. Su an gunluk kisi basi 30 € butcemiz var. Ulasim, konaklama, yeme icme ana masraflarimiz. 10 ayin sonunda uzun ulasimlar garic (mesela asya - guney amerika ucusu, mogolistan guney kore ucusu) ortalama olarak planladigimiz butcenin uzerinde degiliz. Ancak uzun ucuslari kattigimizda 30 € oluyor sana 40 €. Gunluk harcamalarimiz genelde 25 € euro civarinda kaliyor. Hosteller kisi basi 5 ila 15 € arasi. Kalani yeme icme ve sehirlerarasi ulasima gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt
    Daha oncesinde hic dunya turu falan yapalim gibi bir hayalimiz olmamisti. Ne bileyim boyle marsa gitmek gibi geliyordu. Gerceklesmesi imkansiz olduguna inandigin seylerin nasilsa gerceklesmeyecek diye kaale almazsin ya, onun gibi bir sey. Ama bir gun seyahat edenler ile ilgili bir belgesel izledim. Dedim neden olmasin. Arkadasima actim konuyu ve basladik para biriktirmeye.

    Neden dunya turu diye dusundugumde ise neden olmasin dedim. Uzun yol, uzun zaman. Biraz da kendimizi deneyelim, bakalim becerebilecek miyiz diye inatlasma vardi icten ice. 10. Ayi doldurduk. Bekledigimiz gibi degilmis. Olumsuz taraflari var tabi ki. Mesela cok fazla sey gormekten dolayi bir sure sonra heyecan vermemeye basliyor yeni seyler. Diger taraftan tuketiyoruz dunyayi bir sekilde. Zihin olarak yorulmus olmamiz baska bir olumsuz nokta. Bir sirtcantasi kiyafet ve esya ile 10 aydir yollardayiz ve ortalamaya vurdugumuzde her 3 gunde bir yer degistirmisiz. 100'den fazla yerde konaklamisiz. Evde olup soyle bir yayilsak dedigimiz zamanlar var. Bunlar olumsuz taraflar. Ancak beklentilerimizin cok otesinde guzelliklerle daha fazla karsilastik. Bir ton guzel insanla tanistik. Bambaska bir dunyada, bizim memlekette ugrastigimiz hic bir problemden haberdar olmayan bir suru ulkenin ve toplumun oldugunu gorup (tamam bunu hayal edebiliyorduk ama icinde olup gozlemlemek bambaska bir his imis) kendimizin oyle cok da onemli yaratiklar olmadigimizin farkina vardik. Tattigimiz yiyeceklerin, izledigimiz dogal guzelliklerin haddi hesabi yok. Bunlar hep olumlu seyler. Bir de kendimizi deniyoruz, uzak kalip evden, evimizin degerini de anliyoruz sanirim daha fazla:)

    10 aydır dünya turundayız. Soru Cevap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @owerdose;

    cevap için teşekkürler

    yurtiçinde oldukça gezdim gezdim derken heryeri değil tabikide

    belli sure sonra şu his oluştu hep aynı hep aynı

    ne bileyim sahil,kafe,avm,resteurant vs vs vs

    sonuç olarak gitgide heryer aynı gelmeye başladı

    yinede gezi iyi birşey bazen baygınlık versede guzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 23 Mart 2018; 10:48:49 >
  • Bence bunu zamana yaymalıydınız... Yani birkaç ülke gezip yurda geri dönme veya bir kıtayı gezip yurda geri dönme, sonraki kıta veya ülke gezileri için maddi, manevi ve zihinsel olarak hazırlandıktan sonra kaldığınız yerden tura devam etmek gibi...

    Örnek vermek gerekirse; 3 bardak kola içseniz, ilk bardağı içmek zevklidir ama ikinci ve üçüncü o okadar zevkli olmayıp hatta sizi sıkabilir bile.. Ama ikinci bardağı ertesi gün içtiğinizde ilk bardak kadar zevkli gelir size ( asitinin kaçmadığını varsayıyoruz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 23 Mart 2018; 15:22:0 >
  • hocam sizi cidden çok takdir ediyorum.

    blogunuzu ve instagram sayfanızı inceledim. helal olsun size.

    benim birkaç sorum var. isterseniz buradan cevaplayın ya da vakit alır derseniz blogunuza koyabilirsiniz.siz bilirsiniz.

    1-normal hayatlarımızda sürekli aynı kişiyle vakit geçirmiyoruz.yani işe gidiyoruz , arkadaşlarımız filan var. ama bu yolculuk boyunca hep aynı insanla yolculuk etmek yormuyor mu ? birbirinize alan bırakıyor musunuz?

    2-bütçeyi belirleme süreciniz nasıldı.neden günlük 30 euro mesela.bu ayda yaklaşık 1000 euro eder.

    3-genelde neler yiyorsunuz. yemekleri kendiniz mi yapıyorsunuz? dışarıdan yediğinizde genelde yerel yemekler mi yoksa bildiğiniz şeyleri mi yiyorsunuz?

    4-bir gününüz nasıl geçiyor. o günkü planı neye göre hazırlıyorsunuz? trip advisora bakıp tarihi turistik yerlere mi gidiyorsunuz yoksa tamamen spontane mi?

    5-hep hostellerde mi kalıyorsunuz. couchsurfing i kullanıyor musunuz? hostellerde genelde 2 kişilik odalarında mı yoksa karışık yatakhanelerinde mi kalıyorsunuz? ve oralarda güvenliğinizi nasıl sağlıyorsunuz?

    6- her gün sürekli nereden nereye nasıl gideceğinizi araştırmak sizi yormuyor mu ?

    7-genelde gece yolculuk ediyor musunuz?

    8- gideceğiniz ülke ve şehirle ilgili araştırmaları nereden yapıyorsunuz. güvendiğiniz kaynaklar var mı?

    9-yerel insanlar ile tanışmanı püf noktaları nelerdir ? ne derece onların önerilerine kulak veriyorsunuz ?

    10- otostop çekiyor musunuz ?

    11- güvenlik açısından yaşadığınız büyük sıkıntılardan örnekler verir misiniz ?


    cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekareme

    Bence bunu zamana yaymalıydınız... Yani birkaç ülke gezip yurda geri dönme veya bir kıtayı gezip yurda geri dönme, sonraki kıta veya ülke gezileri için maddi, manevi ve zihinsel olarak hazırlandıktan sonra kaldığınız yerden tura devam etmek gibi...

    Örnek vermek gerekirse; 3 bardak kola içseniz, ilk bardağı içmek zevklidir ama ikinci ve üçüncü o okadar zevkli olmayıp hatta sizi sıkabilir bile.. Ama ikinci bardağı ertesi gün içtiğinizde ilk bardak kadar zevkli gelir size ( asitinin kaçmadığını varsayıyoruz)

    bal yiyen baldan usanır hesabı özlemek gerek birazda bazı şeyleri
  • Merhaba benimde hayalimdir.

    Maddi açıdan çok gerideyim halen para biriktiriyorum. Maddiyattan başka sorularımda var. Mesela kendi rotamda çin rusya hindistan var. Hepsi için tek tek vize alabilmek çok zor değil mi. Birde çalışmayan birisine vermeleri dahada zorlaşıyor

    Güney amerikada ortalama uygunluk nasıl onları bilmiyorum. Kalma yiyecek ulaşım bilgi verebilirseniz çok güzel olur


    Siteniz çok güzelmiş okumaya başladım
  • Merhaba nasıl gidiyor?
    Dönüş planında değişiklik var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.