Şimdi Ara

Android P eski uygulamaların çalışmasını engelleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google Play Store'da yayınlanmasından bu yana ve muhtemelen yıllardır güncellenmeyen bir ton uygulama var. Geliştiricisi tarafından kaderine terk edilmiş uygulamalar bile hala Android'in çeşitli sürümlerinde çalışmaya devam edebiliyor. Ancak bu durum Android P ile değişecek.

     

    Ayrıca Bkz.Galaxy Note 8 için Android Oreo güncellemesi başladı
    Android Police tarafından yayınlanan bir rapora göre Google, Android P ile telefonlarda Android 4.1 veya daha düşük sürümler için geliştirilmiş uygulamaların çalışmasını engelleyecek. Bu da çok eski uygulamaları kullanmaya devam edenlerin, Android P sürümüne geçtikleri takdirde bunları kullanamayacakları anlamına geliyor.

     


    Temel neden güvenlik ve optimizasyon


    Bazı uygulamalar işlevsel olmasına rağmen güncellenmesi durumunda giderilebilecek bir takım güvenlik açıklarına sahip olabilirler. Dolayısıyla arama devinin bu kararı çok da mantıksız gibi görünmüyor. Bunun dışında eski uygulamaların özellik, kullanıcı arayüzü, çözünürlük vb. açısından modern telefonlar için optimize edilmemiş olması gibi bir durum da var.

     

    Google bu kararında yalnız değil. Hatırlayacağınız üzere Apple da bir süre önce, geliştiricilere iTunes App Store'da yer alan uygulamalarını 64-bit olarak güncelleme zorunluluğu getirmişti. Android P'nin şu anda ilk geliştirici önizleme sürümü yayınlanmış durumda. Yeni nesil mobil işletim sisteminin önümüzdeki aylarda genel kullanıma sunulması bekleniyor.







  • Bununda bir yöntemi bulunur, aşılır. Root olduktan sonra, gerisi bir şekilde hallolur...

  • İşe yarar bazı uygulamalardan yıllardır güncellenmeyenler vardı. Belki bu haber onları güncellemeye iter. Kim bilir...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • belli bir süre güncellenmeyen uygulamayı mağazadan kaldırsın.

  • İsini iyi yapiyorsa her gun guncel olmasindansa 10 yil ayni surumde kalmasi daha iyidir.

  • Çalışan telefonlarınızı cihazlarınızı çöpe atın. Sebep google öyle istiyor.. Gerçi birçok site yorumcusu yeni çıkan beğenmediği her ürüne çöp dediği için.. Bu haber onları ırgalamaz..

  • yorum yapan arkadaşlardan acaba 4.1 tlfu olan var mı merak ediyorum

  • Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum, özellikle 4.1'den sonra ciddi güncellemeler almaya başladı sistem. 5.0'dan itibaren materyal tasarım anlayışı geldi, 6.0'da 7.0'da ve 8.0'da arkaplan ve ciddi batarya optimizasyonları geldi, sistem arkada sürekli çalışan uygulamaları engelliyor ancak eski uygulamalar ne yazık ki engellenemiyordu. Fakat her uygulama bu değişimlerden etkilenmediği için güncelleme ihtiyacı duymuyor ama en azından materyal arayüzüne geçiş zorlanabilir.

  • Lollipop asasi calistirilmamalı..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kitkat ve özellikle Lollipop aşağısı desteklememeli 4.1 hiçbir şey çoğu uygulama 4.2 ve aşağısı ile uyumlu çıkıp kaderine terk edilmiş durumda.
    64 bit O'da öne çıkarılamadı sanırım P'de ön planda olacak.
    Zaten Google Android One'daki MT658X furyasını sonlandırdı, Mediatek'in en ucuz ve en güncel çipseti olduğu için zamane Discovery'sinden ta bu zamana kadar gelebilmişti, ayrıca Android Go da aynı durumda şu an Mt673X çipsetli cihazlar alt segmenti oluşturuyor. 32 bit adının en kısa sürede tarihe karışması şart Android'de.

  • Mantikli...

  • O çöp uygulamaların komple kaldırılması lazım.

  • İşini iyi yapan uygulama da yeni android sürümlerde yada donanım değişikliklerinde uyumsuzluk yaşayabiliyor. Güncelleme şart oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanılmıyorsam 2020 ağustostan sonra mağazaya 32 bit uygulama kabul edilmeyecek, beraberinde kademeli olarak 32 bit uygulamalar temizlenir herhalde.

    Görünen o ki, android tarafında da bir telefonu alıp 5-6 yıl kullanmak hayal olacak, max 2 seneden sonra yazılımsal problemlerden/"yersen" güvenlikten dolayı yeni telefon arayışlarına gireceğiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.