Şimdi Ara

Ankara’da 70 milyon dolar değerinde kaliforniyum ele geçirildi iddiası! Kaliforniyum nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Güncelleme: Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre ele geçirilen maddenin kaliforniyum değil, reçine olduğu ortaya çıktı. Yanlış bilgilendirme için özür diliyoruz.
     
    Ankara’da yürütülen nükleer madde operasyonunda değeri 70 milyon doların üzerinde olduğu belirtilen kaliforniyum maddesi ele geçirildi.

     

    Ankara Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, değerlendirilen bir ihbar sonucu önceden takibe aldıkları bir gruba yönelik operasyon düzenledi.


     


    NTV’nin haberine göre Pursaklar ilçesinde durdurulan bir araçta yapılan aramada, 1 kilo 440 gram "kaliforniyum" maddesi ele geçirildi. Sorgusu devam eden şebeke üyelerinin, piyasa değeri yaklaşık 5.5 milyar dolar olan kalifornuyumu 72 milyon dolara satmaya çalıştıkları öğrenildi.


     





    Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Sorgusu devam eden şebeke üyelerinin, maddenin satışıyla ilgili 72 milyon dolara anlaştıkları öğrenildi. Maddenin nereden, nasıl getirildiği ve satış için kimle anlaşıldığına yönelik araştırmalar devam ediyor.


     


    Kaliforniyum, nükleer silah başlıklarında ve atom enerjisi santrallerinde kullanılıyor. Kaliforniyumun gramının 4 milyon dolar olduğu belirtiliyor.


    Kaliforniyum nedir?


    Dünyanın en pahalı maddelerinden kaliforniyum, Cf sembolü ile gösterilen ve atom numarası 98 olan bir elementtir. Doğada bulunmaz, sentetik bir aktinittir. Nükleer çalışmalarda kullanılır.


     

    Kaliforniyumun son derece radyoaktif, en tehlikeli ve en zararlı izotopu, yüksek oranda nötron yayma özelliği bulunan Kaliforniyum-252’dir. Cf-252 izotopunun 1 mikrogramı, saniyede 2,3 milyon, dakikada 139 milyon nötron üretir. Cf-251, öldürücü radyasyon yayma kapasitesine sahiptir.


     

    Kaliforniyum nerelerde kullanılır?


    Oldukça güçlü bir nötron yayıcı yeteneğine sahip kaliforniyum elementi, nükleer reaktörler için başlangıç nötron kaynağıdır. Nükleer araştırmalarda fisyon parçacığı olarak, gümüş ve altın bulma cihazlarında, petrol çukurlarında yararlanılan nem ölçme aletlerinde, taşınabilir dedektörlerde ve tıbbi araştırmalarda kullanılıyor. Kaliforniyum nötronları kullanılarak rahim ağzı kanseri ve beyin tümörü tedavileri gerçekleştirilebiliyor.


     

    Kaliforniyum nerede üretilir?


    Kaliforniyum, günümüzde sadece iki tesiste üretilmektedir. ABD’nin Tennessee eyaletindeki Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı ve Rusya’daki Atom Reaktörleri Araştırma Enstitüsü’nde üretilmektedir.


     

    Kaliforniyum fiyatı ne kadar?


    Kaliforniyum, dünyadaki en pahalı ikinci maddedir. Cf-249’un mikrogram fiyatı 160 dolar, Cf-252’nin mikrogram fiyatı 60 dolardır. Bazı kaynaklara göre de, Kaliforniyum-252 izotopunun gramının fiyatı 27 milyon dolardır (Yaklaşık 95 milyon lira).



  • TC Erhan DOĞUDAN
    ?

    @aktifkarbon

    Daha fazla TC Erhan DOĞUDAN Retweetledi: NTV
    Su arıtmada kullanılan iyon değiştirici reçine o! Gerçek radyoaktif kaliforniyum olsaydı o videoyu çeken ölürdü. Hiç mi danışacağınız bir bilim insanı yok etrafınızda.
    Bu habercilik değil. Şeffaf metal olur mu diye düşünemiyor mu kimse bu ülkede.
  • allah allah acaba çinçindemi bulmuşlar yoksa ismetpaşadamı?
  • şans eseri hayattayız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki burada ne işi var?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki burada ne işi var?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Batıkentin tamamından daha pahalı

  • Bu nasıl iş..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yemende kullanılan Nötron Bombası;


  • Nükleer çalışmalar deşifre olmasa bari.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliforniya yı ele geçirdik sandım
  • şimdi o zaman bu madde ya amerikadan geldi ya da rusyadan. hangisinden geldiyse o ülkede demek ki zaafiyet var. başkan istifa.
  • Bildirime kanip gelenler burdami

    Bende kaliforniyum madeni filan var diye girdim habere

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz !? Adamlar son derece reaktif bir madde olan Kaliforniyum'un kaçakçılığını yapmış. Bu haberden önce kaç kişi biliyordu Kaliforniyum'un ne olduğunu ? Öğrenmişler birde kaçakçılık yapıyorlar bak hele

  • Kime gidiyordu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem Yılmaz bir gösterisinde diyordu ya hani garson yaklaşır size: "Ne vereyim abime?" der onun gibi işte ortaya karışık ne ararsan var ülkemizde bir Kaliforniyum kaçakçılığı yoktu o da oldu! Bu arada Konur Sokak'a selamlar iyi iş beyler :)

  • Demek ki Turkiyede de uluslararasi suç orgutleri faliyet gösteriyor . Bende kucuklugumde hep merak ederdim Almanya da var Hollanda da var İtalya da var Türkiye de neden yok , herkes mi helal kazanıyor . Varmış demekki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetKARAHANLİ -- 19 Mart 2018; 14:28:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakalayan polislere dikkat edelim.. Fetö'de göz altına alınırlarsa..Dış basına Türkler gizli nükleer faaliyet de mi bulunuyor.. Haberi çıkar... Namlunun ucundayız zaten..
  • mültecilerin ne işi varsa
  • Devlet her yaptigi isi acikdan mi yapicak mk belliki parayla almisiz bi yerden :) yada birilerine kacak getirttik el koyduk parasi cebimize kaldi oda olabilir :) pek kurcalamamk lazim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Youtube'a kaliforniyum yazınca neden çekilip yüklendiği belli olmayan garip videolar çıkıyor la. Adam takvimin önünde tabağa sözde kaliforniyum boşaltıyor, çubukla oynuyor falan. Biri de Tokat diye yazıp tarih atmış, kağıda kaliforniyum döküyor, oynayıp gösteriyor; youtube'dan kaliforniyum satmaya çalışıyor sanki. He bunlar kaliforniyum ise, zaten memleket yıllardır youtube videosu çekmek için elden ele kaliforniyum döndürenlerin yuvasıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 19 Mart 2018; 15:16:33 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.