Şimdi Ara

###DERS ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM NE YAPMALIYIM DİYORSAN İÇERİ GELL###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
54.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ders Çalışmak İstemiyorum. Ne Yapmalı?


    Merhaba. Benim bulduğunu anlamaz çünkü ne istediğini bilmez aklı gökyüzünde dolaşan bulutlu arkadaşlarım. Bu sayıda ders çalışma adına birkaç kelam edeceğim. İlgililere duyurulur. Birkaç nokta üzerinde durmaya çalışacağım, çok konuyu dallandırmadan. “Ders çalışmaktan nefret ediyorum. Biraz ders çalışayım canım çıkacak gibi oluyorum. Ders çalışmak bana göre değil. Biraz çalışayım nerdeyse hasta olup yataklara düşeceğim.” Gibi ifadeler çoğunuzun mızmızlanmasındır. Bunların temelinde öncelikli olarak ders çalışma alışkanlığının olmaması var. Diğer bir neden de çalışma ortamı ile ilgili.

    Tabi bunların yanında sağlıksız oda koşulları da etkili olabiliyor. Temiz hava, bol oksijen demek. Bu da sizleri biraz daha enerji almanıza neden olabilir. Doğal olarak havasız bir ortamın meydana getirdiği rahatsızlık sizde gerginlik ve içinizdeki ders çalışmama canavarını hareket geçirecektir. Ondan sonra canavarı durdurabilene aşk olsun.

    Faktörleri sıralamayı devam edersek, önemli diğer bir sorunda öğrencinin ne kadar çalışacağını bilmemesi veya kestirememesi. Bu konuda yapılan öğrenci arkadaşların çevresini el yordamıyla yoklaması ve hoşuna giden ders çalışma süresini bağrına basması. Ne kadar çalışmalıyım? Komşu çocuğu gece gündüz demeden çalışıyor. Annem babam şu kadar çalışmazsan büyüyemezsin dedi. Gibilerinden laflar ediyorsunuzdur dost sohbetlerinde. Şimdi bu işin uzmanından dinleyin de başka kapıları aşındırmayın. Ama bilinmesi gerekli olan en önemli bilgi ders çalışma tarzı kişiye özgüdür. Yani herkesin temposunu aynı tutturamayız. Malum kapasite farklı, algılayış farklı, zeka farklı, bakış farklı…. Bu kadar farklılıklar varken aynı şeyleri yapmak ne kadar mantıklı olur? Konuyu öğrenmek için yapılan çalışmalarda çalışma süresi 50 dakika ile 1 saat arasında değişebilir. Öğrenilmiş bir konuyu pekiştirmek için soru çözümü yapılıyorsa bu süre 1,5 saate kadar çıkartılabilir. Soru çözmekten zarar gelmez adama. Bazen öğrenciler kendisini iyi hisseder, ara vermeden çalışmayı sürdürür. “Hiç çalışmamak ne kadar yanlış ise ara vermeden çalışmayı sürdürmek de o kadar yanlıştır.” Öğrenci o anda çalışmaktan verim aldığını düşünse bile daha sonraki çalışmalarını aksatacağından dolayı bu şekilde çalışmak iyi değildir. Ne kadar ders çalışmanın tekniğini bilin ama tarzınızı ihtiyacınız nispetinde kendiniz belirleyin.

    Ama ne yaparsanız yapın sürekli ve düzenliliği elden bırakmayın. Bu noktadaki en dikkate değer konu, ders çalışma adına gösteremediğimiz istikrar. Malum geçmişte ki tembelliklerinizin cezasını çekiyorsunuz şimdi. Zor geliyor ders çalışmak. Hadi ders çalışmaya başladınız devam ettirmek daha da zor. Bitmez tükenmez zamanlar gibi geliyor.

    Tabii çalışma da bir yere kadar. Sizlere bu kadar da acımasızca davranmak vicdanımı sızlatıyor. Sizler ki gelişme çağındasınız, birazda dinlenmeye eğlenmeye ihtiyaç hissediyorsunuzdur. Hakkınız o kadar ders çalışmaya bir Dubai tatili bile gider. Ama şimdilik ara dinlenmelerle idare etmeyi bileceksiniz. Abartmamak şartıyla mekân değiştirerek yani oda demek istiyorum. Ders aralarında frigo, alaska, gazoz içebilirsiniz. Ara sıra stres atmak için pikniklere, arkadaşlarınızla sinemaya falan gidebilirsiniz. Ama öncelikleriniz unutmamak kaydıyla. Unutmayın zihniniz bulandıracak kafanızı başka yerlerden çalışmasına neden olacak mekânlardan da uzak durun. Açık hava sıkıldığınız zaman tekrar ders çalışma iştahınızı kabartacaktır.


    Barış Esin
    Uzman Psikolog
    BARIŞ HOCAM İLE KENDİM KONUSTUM VE NOTLARIMI TUTTUM ALINTI DEİLDİR.EMEGE SAYGI ARKADASLAR!







  • emeğe saygı + rep
    terazinin tozunu aldım...




    çalışma zaten çalış çalış nereye kadar... 21 yaşına geldim hala elimde kitap,defter,hesap makinesi o kütüphane senin bu ev bnm,o fotokopici bnm bu sahaf senin dolaşıyorum... boyum da 177 cm de kaldı uzamıyor namıssız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baytar

    emeğe saygı + rep
    terazinin tozunu aldım...




    çalışma zaten çalış çalış nereye kadar... 21 yaşına geldim hala elimde kitap,defter,hesap makinesi o kütüphane senin bu ev bnm,o fotokopici bnm bu sahaf senin dolaşıyorum... boyum da 177 cm de kaldı uzamıyor namıssız

    yüzersen boyun uzar
    biraz basketbol oyna
    bide kız tawla


    kesin boyun uzar




  • sanaldersane'nin editörümüsün yoksa

    taa ne zamandır aynından orda da varda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Snaqe

    sanaldersane'nin editörümüsün yoksa

    taa ne zamandır aynından orda da varda

    ewt ben http://www.sanaldersane.coma büyük katkıda bulundum ancak adımı gizlemek istiyorum.farkındaysan forum nickimde gizli




  • Evet forumdaki kullanıcı adında gizli,ama güzel beğendim :cg
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metalnotdead

    Evet forumdaki kullanıcı adında gizli,ama güzel beğendim :cg

    sen bunu söleyen 13. kişisin
  • Ben beğenmediklerime beğendim derim :cg
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metalnotdead

    Ben beğenmediklerime beğendim derim :cg

    ya ben ya ben









  • bunları bilmeyen öğrenci yok
  • Ders hayatım boyunca hiç çalışmadım

    Hep dersi dersinde dinledim.Ne odev yaptım ne bişe
    Sorucak olursanız 11 taktir 1TŞK. aldım.Sadece geçen sene alamadım

    Bu arada yarın 3 tane yazılım war Tarih ,İngilizce ,Cografya.

    We ben halen PC başındayım




  • up desem ayıp olurmu acep

































































    yarn vizeler başlıo




  • Aynen temiz hava çok önemli. Kedi var diye camı pencereyi açmıyoruz, gece uyurken bile nefes darlığı yaşıyorum. 4. kattan aşağı uçtu kedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuTLu.

    Aynen temiz hava çok önemli. Kedi var diye camı pencereyi açmıyoruz, gece uyurken bile nefes darlığı yaşıyorum. 4. kattan aşağı uçtu kedi.



    4 ayak üstüne düşer o birşey olmaz.
  • faydalı bir hort
  • vay be 2007 de açılmış konu
  • Ben hep dersi derste dinledim demicem cunku oyle bisi yok ben derste genelde hep uyurdum ama birazda evde konu anlatimi yapinca hemen aklima oturudu birazda ben cok zekiyim neyse boyle yaparak sinavlardan hep tam bot aldim ve de hep takdir ve de onur belgeleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.