Şimdi Ara

Psu fanını söktüm attım kafam rahat (Corsair VS450)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Corsair vs450 güç kaynağımın lanet motor sesine sahip fanını sinir olup söktüm az önce.Yate loon markalı gereksiz yüksek basınçlı düşük devirde sürekli zemberek kurulması gibi ses yapan bir fan.Söktüm bu fanı yerine 600-1500 arası ayarlanabilen ucuz bir kasa fanı taktım sıfır motor sesi küçümsenmeyecek bir hava akımı var.Psu maksimum 70-80 veriyor zaten sisteme:54w işlemci 4gb tek slot ram 1 ssd var genelde basit işler yapıyorum web browser,pdf gibi arada basit oyunlar açıyorum cpu kullanımı %40 geçmiyo zaten onlarda bile.600rpmde motor gıcırtısı olmadan sessizliğin tadını çıkarıyorum. Fan da 3 pinli kablosuyla kontrolümün altında yük bindirecek veya ramle birlikte gt1030 1050ti falan takıp med-hi arası oyun oynayacak olursam devrini 1000-1200 e çıkarırım yeter gibi geliyor. O haliyle bile iyi bi hava akımı var ve ses minimum (sanırsın noctua).

    Corsair olacak firmaya da söyleyeceğim şudur 3-5 dolar daha ekleyin şu giriş ürünlerine doğru düzgün,düşük yükte gereksiz ses yapmayan fan kullanın sonra garanti devre dışı kalıyo fanı değişelim derken...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Zamanında corsair h100i alıp. Aman allahım bu nedir diye şoka uğramadım değil. Bırak söküp satmayı direk çöpe attım. Bildiğin insanlık suçu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam benim de benzer bir h100i deneyimim oldu kendi fanları rezalet olduğu için gidip thernaltake pwm fanlar aldım taktım fanlar bozuldu akım farkına da dikkat ettim fan başına 0.05 farkediyodu.... nasıl bir kontrolcü varsa içinde artık kendi kazık gibi plastikli titreşimli fanından başka bir şeyi çalıştıramadı ek olarak hortumlarda esnek değil pompa idare eder..Corsair ciddi sorunlara sahip bir marka bence bütün ürünlerinde en az bir kusur var ki bu kusurlar olsun canım denebilcek cinsten de değil. Fiyatlar da kalitesizliği ile uyumlu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar isim yapmış bir kere... Çöp tenekesi satsa, millet yine kapış kapış alır.

    Marka fanatizmi var. Millet takım tutar gibi marka tutuyor. "Corsair olsun, çamurdan olsun" tadında öneriler görüyorum hayretle...
    Her markanın iyi ürünü var, kötü ürünü var, orta şeker ürünü var...
  • biraz konu dışı olacak ama psu fanına müdahele ediliyor mu rpm düşürme bazında bende de xigmatek in 600w psu su war ares 1701 kasam ile birlikte gelen.Çok canımı sıkıyor psunun sesi.
  • yok hocam sürtme değil zaten dışarı alıp titreşimi önlediğimde bile aynı ses var bu yate loon marka fanda ses gıcırtı şeklinde motordan gelen bir ses hiç bir şekilde önlenemez yani yavaşlatınca daha çok ortaya çıkıyor yani bu fanı 1200 rpmde çalıştırsan çıkan havanın uğultusu sesi daha normal,kabul edilebilir bir ses. h100 e gelince onda da titreşim sorunu var fanlar düzgün oturmuyor ve kauçuk yok. Bir fan zaten 3 şeyden ses yapabilir ya titreşimden ya motordan/rulmandan yada yüksek devirli olduğu için hava akışından. Hava akışından doğan ses hangi marka ne iddia ederse etsin değişemeyen bir şey yani devir ve statik basınç arttıkça ses artıyor o yüzden mükemmel fan yok bana göre ihtiyaca göre iyi optimize edilmiş ve pwm aralığı geniş/hassas fan var. Ses düşsün diyosan da statik basınç kaybı oluyor onlar da kasa fanı olarak kullanılıyor zaten. Dar ve yakın alanda radyatör gibi psu gibi en iyi soğutma performansı için en düşük devirde minimum 1mm h2o civarı basınç şart işte bu fanlara bakıyosun düşük devirde motorları sapıtıyor gıcırtı sesleri yapıyorlar cooler master markasının bazı fanlarında da aynı sorun var sickleflow da vardı mesela devir düşünce motordan gıcırtı sesi gelmeye başlıyor diğer fanlar daha hızlı dönmesine rağmen kuzu gibiyken o sessizlik ortamında bu alttan alttan gelen gıcırtı dişçi koltuğunda hissettiriyo :D

    5v ve 12v. 12v videosunda fan bi duruyo yeniden başlıyo işte ordaki ses 5v da hep var 12v da zaten akış gürlültüsünden duyulamıyor.

    https://streamable.com/v5qbg 12V

    https://streamable.com/ryx9m 5V



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merrowbro -- 1 Mayıs 2018; 6:15:33 >




  • vs serisi gerçekten corsaira yakıştıramadığım bir seri. ucuzluğuna kanıp almamak gerekiyor cxlerden yana sıkıntım olmadı
  • en temiz yolu vs serisinden uzak durmak..

    istisna markalar hariç en kaliteli tüm markaların giriş seviyesi ürünleri piyasadaki en kötü f/p oranına sahiptir.

    zalmanın high power fsp 100tl lik psu corsairin vs serisinden iyidir.(firmadan biri varsa mahkemeye falan vermesin corsair hayranı sayılırız)
  • VS serisi ile aynı fiyatta Corsair gibi satış sonrası hizmet veren bir şirket var mı? RMA acsaydiniz ve garantiniz devam ediyorsa size sifirini yollamayı teklif ederlerdi.

    Bende ilk seri CWT üretimi VS650W var 6 yıldır çatır çatır çalışıyor 0 hata ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 2 Mayıs 2018; 2:22:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    fan sesi dışında bir sorunu olmayan ürünü değişeceklerini sanmıyorum fan sesi de aslında ürünün açıklamasındaki ses seviyesinin altında ama sadece ses seviyesi değil sesin niteliği de önemli gündelik pc olduğu için önemsemedim çıkartıp değiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coni Leş

    biraz konu dışı olacak ama psu fanına müdahele ediliyor mu rpm düşürme bazında bende de xigmatek in 600w psu su war ares 1701 kasam ile birlikte gelen.Çok canımı sıkıyor psunun sesi.
    Maalesef mumkun degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Hocam satış sonrası destek konusunda Corsair'in eline kimse su dökemez size sonuna kadar katılıyorum ama şu Vs serisi gerçekten bela . Özellikle Vs550 modeli çok sıkıntı , bir ara Vs550 lere Vs650 lerle değişim veriyorlardı. Şuan yenilenmiş versiyonları (siyah beyaz olanları) çok daha sessiz çalışiyor . Cx650M olanını bende düşünüyorum açıkçası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    Adamlar isim yapmış bir kere... Çöp tenekesi satsa, millet yine kapış kapış alır.

    Marka fanatizmi var. Millet takım tutar gibi marka tutuyor. "Corsair olsun, çamurdan olsun" tadında öneriler görüyorum hayretle...
    Her markanın iyi ürünü var, kötü ürünü var, orta şeker ürünü var...
    o tarz yorumlar biteli 10 yıl olmuştur diyordum..

    derken

    kimse su dökemez

    ifadesini gördüm..

    pek bir şey değişmemiş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 4 Mayıs 2018; 3:15:42 >
  • CX 600 kullanıyorum daha sesini duymadım. VS serisi sıkıntılı olmuş.
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    Kasanın da rolü vardır hocam tower ve fan alta bakan bir kasaysa ses zaten kolay duyulmuyor. Benim mini itx kasamda psu direk ön kısma bakıyorkulağımla arasında 40-50 cm var onun sesini engelleyebilcek herhangi bir engel yok yani. Genel manada iyi aslında ama fanın rulmanı tırt ve ağır kanatlı bir fan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.