Şimdi Ara

Tesla sürücüsü aracını otomatik pilota alarak yolcu koltuğuna geçti [video]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Tesla marka otomobillerin Autopilot isimli yarı otonom sürüş sistemine sahip olduğunu biliyorsunuz. Aslına bakılırsa Tesla daha önce birçok kez otomatik sürüş modununun sadece yardımcı bir teknoloji olduğunu ve sürücülerin mümkün olduğunca ellerini direksiyonda tutmaları gerektiğini söylemişti ancak müşterilerin bu uyarıyı pek dikkate almadıkları görülüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Türkiye'de hibrid otomobil satışları 2,5 katına çıktı
    39 yaşındaki Bhavesh Patel, İngiltere'nin Nottingham şehrindeki bir otoyolda Tesla Model S marka aracını otomatik pilota alarak yolcu koltuğuna geçti. Sürücünün bu tehlikeli hareketi anbean kameralara yakalandı. Trafik koşulları nedeniyle araç yaklaşık 65 km/s hızda ilerlese de bu durum Patel'in son derece sorumsuz bir davranış sergilediği gerçeğini değiştirmiyor (olay İngiltere'de geçtiği için direksiyonun sağda olduğunu belirtelim).

     


    Polis: Masum insanları tehlikeye attı


    Sürücü hakkında trafiği tehlikye sokmaktan yasal işlem başlatan polis memuru Kirk Caldicutt "Patel'in bu sorumsuzca davranışı kolayca trajediyle sona erebilirdi. O sadece kendi hayatını tehlikeye atmakla kalmadı, aynı zamanda o gün otoyolu kullanan diğer masum insanların hayatlarını tehlikeye attı" dedi. Sürücü 18 ay trafikten men edilirken 10 günlük rehabilitasyon ve 100 saat kamu hizmetinde çalışma cezası verildi. Patel ayrıca 1.800 sterlin para cezası ödeyecek.

     








  • Hahahah çok iyi ya :)

  • Sonra da otopilot hatası diye ağlıyorlar. Nasıl bir kekoluktur bu

  • araç sahibinin savunması : otopilot ile kullanmayacaksam neden aldımki bu arabayı
  • Aslında çok basit bunu engellemek ama Tesla inatla yapmıyor. O koltukta emniyet kemeri için sensör vardır illaki. Zaten her yeri sensör aracın. Koltukta oturan birisi algılanmadığı zaman araç 10km hızı geçmesin ya da hiç çalışmasın. Neden böyle br şey yapmıyorlar ilginç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediğin gibi yaparlarsa böyle haberler yapılmaz, bu yüzden.

    Tam 3 yıl önce donanımhaberde bunun çok benzeri bir haber vardı. Adam araba içinde uyuyordu. Tabi o zamanlar haber içeriklerinde emniyet kısmı boş bırakılıyor ve araba full otonom sürüşe sahipmiş gibi bir izlenim bırakılıyordu.

    Sadece dh değil, amerikan sitelerinden alıntı haber yapan tüm türk teknoloji siteleri aynı şeyleri yapıyordu.

    İşin ilginç tarafı şu ki; Tesla veya Elon Musk'da böyle güvenlik açıklamaları yapmıyordu. Aracı aldığında kullanım klavuzundaki içerik dışında bu araçların full otonom olmadığını, hatta otonom olmadığını tüketiciye ulaştıracak bir mevki yoktu. Böyle 3 yıllık bir süreç yaşadık. Şirket imajını oluşturdu, hiçbir devrimsel teknolojiye sahip olmamasına rağmen ve hiçbir teknolojide ilk olmamasına rağmen bu imajı tüketici gözünde yarattı.

    Bugün bu teknolojilerin güvenlik açısından yeterli noktaya ulaşmadığını bilmekle birlikte hala otonom sürüş teknolojisinde tesla'nın lider olduğunu zannediyoruz. Bu tamamen medya ile sağlandı.

    Artık fanatik kitlesi oluştuğu için, gerçeği söylemekte sakınca görmüyorlar. Burada amaç güvenlikmiş gibi görünsede asıl amaç teknolojik gösteriş sağlamaya çalışmak.

    Şöyle bir ayrıntı daha var. Şirketler otonom sürüş deneyimlerini güvenli deneysel senaryolarla oluştururken, Tesla amerikan şirketlerinin çokça denediği bir taktiğin altına sığındı. Bu taktiğe beta diyoruz. Hatırlarsınız gmail de kullanıcı yararına olan eski gizlilik politikasından sıyrılmak için yıllarca beta olarak kaldı. Ne zaman google'a baskı yapıldı, beta aşaması bitti ve anında gizlilik sözleşmesini kendi lehlerine değiştirdiler. Çünkü beta aşamasında kullanıcı deneyimleri bilgilerini toplamak serbestti. Tesla'da aynı yolu denedi, beta özellik ile sıyrılacağını düşündü fakat otonom sürüş, gmail'e benzemiyor. Şimdi mecburen açıklamalar yapmak zorunda kalıyorlar.

    Özetle bir amerikan teknoloji şirketi beta aşamasını uzatıyorsa, uzak durun. Hele bir uzay turizmi popülerleşsin, o zaman sözleşmeler, betalar havada uçuşacak.

    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 30 Nisan 2018; 15:36:22 >




  • adam Türk olmasın
  • Teslalandınız
  • VW ve muadil Almanlar elektrikli araca el atınca Tesla nın esamesi okunmayacak şişirile şişirile balon oldu peribacalarında yeter yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motosiklet sürücüsüyüm. 18 ay trafikten men inanılmaz bir süre.
    Birkaç gün motora binmezsem kafayı yerim. İstanbul'da 8-9 gün kaldım.
    Geldiğim an eve valizi bırakıp hemen inip motora atladım.
    Böyle bir şey bana olsa kabullenemem, bi şekilde gizlice binerim.

  • Hintli gibi
  • Türkiye'de otopilot olmayan arabaları yan koltuktan, arka koltuktan kullanıyorlar.

  • Bence aracı otopilotun kullanması bizim ayağıyla,g.tüyle araba kullanan çomarlar kadar tehlike arz etmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Motosiklet sürücüsüyüm. 18 ay trafikten men inanılmaz bir süre.
    Birkaç gün motora binmezsem kafayı yerim. İstanbul'da 8-9 gün kaldım.
    Geldiğim an eve valizi bırakıp hemen inip motora atladım.
    Böyle bir şey bana olsa kabullenemem, bi şekilde gizlice binerim.
    Orada bunu yapmaya kalkarsan,yani gizlice binersen, o ceza hemen hapis cezasına çevrilir,ehliyeti hemen o an unutabilirsin,kısa zamanda alamayacağın gibi bir daha alamama durumu bile soz konusu olabilir.Ayrıca diger para cezası vb hepsi katlanır.Hala binmekte kararlımısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.Baran

    Orada bunu yapmaya kalkarsan,yani gizlice binersen, o ceza hemen hapis cezasına çevrilir,ehliyeti hemen o an unutabilirsin,kısa zamanda alamayacağın gibi bir daha alamama durumu bile soz konusu olabilir.Ayrıca diger para cezası vb hepsi katlanır.Hala binmekte kararlımısın

    Alıntıları Göster
    Sorman bile gereksiz. Tabi ki. Ama, yakalanmamak şartıyla..
    Motosiklet tutkusunun ne olduğunu sen bilemezsin..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.