Şimdi Ara

Yeni m2 sddye temiz windows 10 kurulumu yapacagim yardim..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Laptobum icin samsung 960 evo 240gb ssd aldim. Ilk basta isletim sistemini tasimayi denedim fakat beceremedim sadece windowsu tasimayi. Ben de temiz kurulum yapayim diyorum. Simdi soyle ki ben bilgisayari amazondan aldim. Icerisinde Windows 10 Home kurulu olarak geldi bana. Elimde keyi yok, lisansin hesabima bagli oldugunu soyluyor. Ben bu bilgisayara isletim sistemi yeni aldigim ssd de olacak sekilde nasil Windows kurarim ve kalan 1 TB Hdd'mi de depolama alani olarak kullanabilirim? Umarim anlatabilmisimdir tesekkurler.



  • Uefi bios vardır diye düşünüyorum eğer öyle ise uğraşmanıza gerek yok lisansla. İnternette tonla video var laptop ssd takma diye izleyin detaylı bilgiye sahip olursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrol ettim, evet UEFI biosa sahibim ve lisans da zaten hesaba kayitliymis. Internetten birkac yorum okudum fakat hddnin cikarilip o sekilde bir kurulum yapmam gerektigini soyleyenler aklimi celdi. Dogrusu nedir, ssdye temiz kurulum nasil yaparim ve hddyi depolama olarak kullanirim hala bilmiyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yaxis

    Kontrol ettim, evet UEFI biosa sahibim ve lisans da zaten hesaba kayitliymis. Internetten birkac yorum okudum fakat hddnin cikarilip o sekilde bir kurulum yapmam gerektigini soyleyenler aklimi celdi. Dogrusu nedir, ssdye temiz kurulum nasil yaparim ve hddyi depolama olarak kullanirim hala bilmiyorum..
    Bendede uefi laptop var ama garanti olduğundan içini açmadım ssd de takmadım bir bilgim yok montaj konusunda tek bildiğim hdd yi söküp onun olduğu yere ssd takılıyor ve hdd nin olduğu sata girişine takılıyor ssd harddiskin depo olarak kullanılması içinde cd sürücüsü sökülüp onun yerinede harddisk takılıyor. Ben böyle biliyorum ama detaylarını bilmiyorum. Temiz kurulum içinde google windows 10 usb yaz technopatın çektiği videolar var tüm format ile ilgili izlersenir tüm bilgileri eksiksiz öğrenirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecenin 2 sinde konuma gelip yardimci oldugunuz icin tesekkurler. Baska arkadaslarin bir bilgisi varsa yardimci olabilirler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yaxis

    Gecenin 2 sinde konuma gelip yardimci oldugunuz icin tesekkurler. Baska arkadaslarin bir bilgisi varsa yardimci olabilirler..
    Rica ederim iyi forumlar kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m2 ssd doğrudan anakart üzerinde yuvası var oraya takılıyor. Hdd ile işiniz yok ki. aldığın ssd nerden baksan harddisk in 10 da biri (: girişleri ve takılan yerleri farklıdır
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Ssdyi taktım zaten çoktan. Hdd ile isim evet yok. USB den Windows yüklerken ssdye nasıl yukleyebilirim o aşamada soruyor mu? Ayrıca ssdye Windows yukleyince hdddeki Windows ne olacak bilgisayar n eden başlayacak? Onu da biostan mi seciyoruz boot from.... diye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows yükleme erkanında sana sorar nereye kurmak istiyorsunuz diye. Sen orada ilk önce SSD yi seçip biçimlendir, ardından HDD seçip biçimlendir. Daha sonra SSD tıklayıp kurulum gerçekleştir.
  • Biçimlendirmedeki amaç temiz kurulum için (:
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Hızlı cevabınız için teşekkürler, dediğinizi bir deneyeyim bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal harddisk ile aynı format, tek farkı kuracağın yer olarak ssd yi seçiyorsun
  • Geçen hafta benzer bir durum da ben yaşadım. Hdd yi ssd ye klonlamaya çalıştım olmadı. Ssd yi taktıktan sonra, Windows un sitesinden flaş belleğe iso dosyası oluşturdum. boot menüden flaşı seçtikten sonra ssd üzerine kurup çalıştırdım. 1 dk da açılan eski laptop şimdi 10 sn de açılıp 4 sn de kapanıyor. Ayrıca lazım olur diye hdd deki işletim sistemi de lazım olur diye hala duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frdbb kullanıcısına yanıt
    Windowsun sitesinden flasha atip kurdugunuz sistemi nasil etkinlestirdiniz kurduktan sonra ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en kötüsü bir oem key bile anakarta gömüldüğü için format işleminde bir sıkıntı çıkmaz diye tahmin ediyorum
    format sırasında lisansın bulunduğu sürümü kurman yeterli yani home u

    format atmadan önce hdd deki bütün bilgiyi yedeklemeni tavsiye ederim temiz kurulum da ikisini de biçimlendirirsek sağlıklı olmuş olur

    format sırasın da windows un nereye yükleneceğini gösteriyor yeni taktığın m2 ssd orada görünür

    ikisini karıştırma zaten adı yazmasa bile kapasitelerinden anlarsın

    ilk başta hdd ye tıkla ve sil de silinince arta kalan bölümler olursa onları da tek tek sil yani listede 2 adet disk görünene kadar temizle orayı

    şimdi m2 nin üzerine tıkla ve yeni de
    bir şeye dokunmadan uygula de ve windows için bölüm oluşturmasını ve m2 nin açılmasını bekle (burası c olmuş oldu)
    ondan sonra silmiş olduğumuz hdd nin üzerine gel ve aynı işlemi ona da uygula (d olmuş oldu) bu saye de ikisi biçimlendirilmişte oldu

    sonra tekrar ssd nin üzerine tıkla ve ileri deyip kuruluma başla

    hepsi bu kadar

    lisansa gelecek olursak hesabına kayıtlıysa formattan sonra hesabına giriş yaparsan otomatik windows aktif olmuş olur

    olaki bir pürüz çıktı diyelim windows aktif olmadı atıyorum

    olucaktır ama tersi bir durum olursa bir siteden oem key alırız 20-25 liraya kurarız hocam dert etmeyin lisansı işiniz halledilsin

    kolay gelsin...
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Herhangibir etkinleştirme yapmadım. Orjinal win 10 kuruluydu belki de bu nedenle istemedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frdbb kullanıcısına yanıt
    Peki kurarken temiz kurulum mu yaptiniz ? Yoksa yukseltme mi ?

    Temiz kurulumda keyin silinmesi lazim degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Yükseltme yapmadım hocam, dogrudan sıfır ssd ye yükledim. Herhangi bir etkinleştirme yapmadım. Kurduktan sonra hemen açıldı. Açılışta 2 işletim sistemi seçeneği sunuyor. Biri ssd, diğeri hdd ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frdbb kullanıcısına yanıt
    Sisteminizde uefi var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba, sağolsun bu, diğer konu ve pmden aldığım yardımlar sayesinde temiz kurulum yapmayı başardım.



    Windowsun her ne kadar lisansiniz e-posta hesabınız ile bağlıdır dese de ben yine keyi alma programlarından birini kullanarak Windows keyimi kayıt ettim.

    Daha sonra Windows Media creation tool adli program ile USB ye Windows indirdim. (Yedek almadım önemli bir dosyam yok diye, isteyenler yedek alabilirler)



    Usbye Windows indikten ve kurulduktan sonra (kurulması bende uzun sürdü USB içine, hatta %50 de baya kaldığı için kapatmayı düşündüm ama ilerliyor sakın kesmeyin) USB takılı halde bilgisayarı yeniden başlattım. Yeniden başladığı gibi Windows kurulum arayüzüne girdi ve yönergeleri izleyerek ssdye windowsu kurmayı başardım ve ayrıca hdd'mi sıfırlayıp depolama olarak kullanmayı seçtim.

    Neden biosa girip ordan yapmama gerek kalmadığını bilmiyorum, dediğim gibi USB takılı halde yeniden başlattığım gibi Windows kurulum arayüzüne girdi ve ordan devam ettim. (Belki de Uefi bios'a sahip olduğum içindir bilmiyorum)



    Başka yardıma ihtiyacı olan var ise benim gibi, seve seve yardımcı olabildiğim kadar olurum.



    İyi forumlar ve konudaki cevap veren forumdaşlara tekrardan teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaxis -- 2 Mayıs 2018; 11:46:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.