Şimdi Ara

Bu Sistem Güncellenir mi ? Baştan mı başlamak lazım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok eski olan sistemimi güncellemek istiyorum özellikle PUBG'yi akıcı bir şekilde oynayabilmek için bu sistemi güncelleyebilir miyim? Güncelleyebilirsem tam olarak eklemem gerekenler konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Güncellenmez derseniz baştan bir sistem için kafa patlatmaya başlamam gerekecek.

    Şimdiden teşekkür ederim. Halihazırda Sistem şu şekilde:

    İşlemcim : İ5 2500K CPU 3.30Ghz 3300 Mhz

    Anakart : MSI Z68A - GD80 - (G3 Versiyon)

    Ekran Kartı : ATI HD 4890 1GB ZALMAN COOLED

    RAM : 4 GB DDR3 ama tam modelini hatırlamıyorum

    HDD : Seagate 1 TB

    Monitör : Asus 23" MX239H 5ms Analog+ HDMI Full HD IPS LED







  • ekran kartı+ram değişecek, işlemciyi de 2600K-2700K alıp OC'layın, daha gideri var ama satıp değiştirmek de uygun bir seçenek.
  • Bana da öyle geliyor hocam da bunların piyasası nedir kaça gider hiçbir fikrim yok. Güç kaynağı, kasa vs. de var tabi ne kadar eder acaba?
  • İşlemci, anakart, hard disk, monitör gayet iyi.. ama RAM ve özellikle ekran kartı epey düşük seviyede.. 8 GB daha RAM takviyesi, daha güçlü bir ekran kartı ve kaliteli, harici bir hava soğutma ile işlemciye 4.0 GHz hızına O.C. yaparsan bu sistem kendine gelir ve keyifle oyun oynarsın kardeşim.. güç kaynağı da iyi olmak zorunda bu arada.. 350 - 400 Watt vasat bir model ise PSU da alman gerekecektir..

    İşlemci Soğutucu:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-thermaltake-frio-efsane-sogutucu-10-isi-borusu-2-adet-fan-556543778/detay

    Ekran Kartı:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-ihtiyac-sebebiyle-satilik-40-daha-ucuz-530032801/detay

    RAM:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-8-gbkingston-ddr-3-1333-mhz-552079353/detay




  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    O işlemci stok soğutucu ile 4.2-4.5GHz görür. Harici soğutucu ile 4.8-5GHz aralığına kadar yolu var. Ancak işlemci çok güçlü değil, çekirdek performansı iyi ancak artık eskidiği de belli olmaya başlayan bir işlemci. R15 sonucu 4.6GHz'de 600 puan civarında olan bir işlemci. i7 2600K ile değiştirmek %40'a kadar performans artışı getirir.

    Ayrıca TT frio güzel bir soğutucu, ben de 8 senedir kullanıyorum ama fanları sabit hızda dönüyor, PWM destekli bir fanla değiştirmek gerekir. Çift ML120 fanla kullanıyorum, 8700K'yı rahatlıkla serin tutabiliyor.

    Önce ram ve ekran kartı gerekli sisteme. Tabi OC veya işlemci güncellemesi de.
  • 4 GB ram+GTX 1050 Ti ile canavar gibi olur bu sistem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. Madem ben ram + ekran kartı + işlemci soğutucusu alayım. Daha önce OC yapmadım ama internette var sanırım bir kaç örnek 2500k için umarım becerebilirim :)
  • 4KiLL! kullanıcısına yanıt
    Önce OC'u deneyin, ram şart ancak ekran kartı da şart. Soğutucu ilk etapta gerekli olmayabilir 4-4.2GHz gibi değerleri stok soğutucuyla güvenli ve kararlı şekilde görebilirsiniz diye düşünüyorum. Ram yetersiz o zaten kabak gibi ortada. Önce onu en az 8GB yapmaya bakın. Ram+OC yeterli gelirse başka masraf yapmanıza gerek kalmaz.

    Sistemi yenilerseniz ve 2600K-2700K değil de başka bir işlemciye, daha güncel bir işlemciye geçmeye kalkarsanız alacağınız rami kullanamayacaksınız, bunu da göz önünde bulundurun.

    Bir de MSI Afterburner ile oyun sırasında, OSD ile işlemci çekirdeklerinin, ramin ve ekran kartının kullanımlarını paylaşmanız iyi olacaktır, ram harici işlemci mi ekran kartı mı öncelikli değişmeli ona karar vermek daha kolay olur.
  • Bende 2500k ve hd7850 vardı. Soğutucu aldım işlemciyi 4.4ghz kullanıyorum. Ekran kartını da satıp gtx 1060 aldım, canavar gibi oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yardım için tekrar teşekkürler. Şimdi ben işlemci ve anakart masrafı yapmayacağım için bütçe konusu sıkıntı değil önemli olan sistemi adam etmek. Ben halihazırdaki ram ı görmezden gelip yeni veya ikinci el ddr4 ram alsam problem olur mu bana marka model tavsiyesi yapar mısın acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4KiLL! kullanıcısına yanıt
    Hocam senin anakart DDR3 destekliyor, DDR4 alıp kullanamazsın. Yeni bir sisteme geçtiğinde de muhtemelen DDR4 olacak. Yani anakart-işlemci-ram komple değişecek. Şu olsun demeyeceğim, Corsair, Gskill, Kingston gibi düzgün bir marka almanız yeterlidir, OC da oluyorlar zaten en yüksek frekanslısı olsun falan takmanıza gerek yok. Kapasitesi yüksek olsun, önemli olan o.
  • ilk önce öneriler iyi güzelde sonuçta bi kere alıcak bu arkadaş anakart iyi

    güzel bir sogutucu ram 8 gb ram al 12 gb yap ekran kartı gtx1060 6gb olucak ilerisi için bide güncel oyunlarıda oynarsın diye düsünüyorum bunları yaparsan sana bi 2 yıl daha gider


    https://www.youtube.com/watch?v=mWJeaigA4x0
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asko56

    ilk önce öneriler iyi güzelde sonuçta bi kere alıcak bu arkadaş anakart iyi

    güzel bir sogutucu ram 8 gb ram al 12 gb yap ekran kartı gtx1060 6gb olucak ilerisi için bide güncel oyunlarıda oynarsın diye düsünüyorum bunları yaparsan sana bi 2 yıl daha gider


    https://www.youtube.com/watch?v=mWJeaigA4x0
    Hocam güzel bir soğutucu tavsiyesi de sizden alalım o zaman zahmet olmazsa :)


    Bu arada teşekkürler tekrar kafamda oturdu iyice.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.