Şimdi Ara

Ben bu köpeği ne yapayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. Bundan 4 sene önce dükkanımıza uzak bir yerden etrafı tellerle çevrili 4 dönüm depo kiraladık ve kiraladığımız adamın 6 aylık rotu vardı. İçeride serbestçe dolaşırdı zamanla bize de alıştı tabi. Yaklaşık 2 sene önce depoyu boşaltmak zorunda kaldık ve tam o sırada köpeği çaldılar. 1.5 sene boyunca hiç görmedik yaklaşık 6 ay önce şirketin kamyonetlernden birisini yolda görmüş tanımış ve 5km peşinden koşarak yeni yerimize kadar gelmiş. Şimdi yeni yuva yaptk 6aydır bakıyoruz ama köpek hiç mutlu değil yemek yemiyor su içmiyor laf dinlemiyor (herhangi bir hastalık belirtisi de yok) canı isterse yapıyor. Köpek depoda yaşarken eski bir aracımız vardı sürekli onu görüyordu. Zaten onun peşine takılıp gelmişti yeni yere de. Şimdi ben ne zaman o araca binecek olsam hiç durmadan havlıyor derin nefes alıyor ağzı yüzü köpürüyor ağlamaya başlıyor. Anladığım kadarıyla depoya götüreceğimizi yada arabanın oraya gideceğini sanıyor. İmkanım olsa götürürüm ama orada en fazla 1 hafta yaşar çünkü o civarda kimse kalmadı su bile bulamaz. Böyle de hergün mutsuz ölümü bekler gibi oturuyor. SiZce ne yapayım ben?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algorist2 -- 1 Mayıs 2018; 13:51:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Köpeğin psikolojisi bozulmuş sanırım bi veterinerden bilgi alabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dün götürdüm kliniğe iç dış parazit ilaçları falan verdi ayrıca sırtında avuç içinin yarısı kadar yara vardı. Ben başka köpekler saldırdı sandım ama veterinerin dediğine göre kendi kendine yapmış. Senin köpeğin çok stresli sıkıntılı dedi ama çözüm söylemedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz elinizden geleni yapmışsınız , içinizi rahat tutun .İnşallah tez zamanda düzelir ama elinizden birşey gelebilecek durumda değil.
  • Aynı arabaya siz binince havlamasını, eski yerine gitmek istemesi olarak yorumlamışsınız. Bense bunu, sizden ayrılmak istememesi olarak yorumluyorum. Kesin olmasa da böyle bir ihtimal var. Çalındıktan sonra ne yaşadığını ve şu an ne hissettiğini bilmek mümkün değil. Yine de bu sorunu, sadece siz, ona bolca vakit ayırarak, çözebilirsiniz.

    Eğer imkanınız varsa, köpeğin tanıdığı o aracı kullanarak köpeğinizi gittiğiniz her yere götürün (mümkünse araç artık sizde kalsın). Sürekli yanınızda (mesela evinizdeyseniz evinizin bahçesinde, iş yerinizdeyseniz iş yerinizin bahçesinde ve dışarda olduğunuz sürede mümkünse gittiğiniz yerin bahçesinde veya en azından araçta) vakit geçirmesine gayret edin.

    Mümkün olduğunca köpekle oyun oynamaya çalışın. Top veya parçalamak istediği başka nesneler olabilir (Not 1). Ve bol bol yürüyüş yapın. Köpeğinize temel itaat eğitimi vererek disiplin kazandırmaya çalışın. Disiplin kazandırmanız ve güçlü bir liderlik yapmanız (insandakinin aksine) onu tekrar güvende hissettirecektir.

    Köpeğinizi, artık güvende olduğuna ve bir daha ayrılmayacağınıza ikna edebilirseniz herşey yoluna girer.

    Öncelikli tavsiyelerim
    * Top veya başka nesneler ile oyun
    * Sevdiği yiyecekleri elinizden yedirmeniz (Not 2)
    * Mümkün olduğunca beraber vakit geçirmeniz
    * Güçlü liderlik: Bizzat sizin tarafınızdan temel itaat eğitimi

    İkincil tavsiyem ise, can güvenliği açısından dikkatli biçimde, başka insan ve köpekler ile sosyalleştirmenizdir.

    Not 1, Not 2: Bu tavsiyeler, dominant köpeklerde uygun değildir. Ancak köpeğinizin durumu için geçici olarak yapılabilir. Köpek toparlandığında, dominantlık sorunu oluşacaktır ayrıca değerlendirirsiniz.




  • Son olarak, yöntemleri denedikçe, sıkıntı yaşarsanız veya olumlu sonuç alırsanız, ben de duymak isterim. İster özelden isterseniz de başkaları da faydalansın diye yine bu konunun altına, cevabınızı bekliyorum.
  • omurolmez O kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın cevabınızı çok geç gördüm ama dediklerinizi uygulayacağım. Tek sorun köpeği aşık olduğunu düşündüğüm kamyonetlerle sürekli gezdiremem çünkü uzun yola gidiliyor hep. Yakın mesafelerde zaten gezdiriyorum. Ayrıca veterinere götürmek için kendi otomobilime bindirmek istedim çok korku arabanın içinde zaptedemedim ve kamyonetle götürdüm. Ama dediğiniz gibi bir eğitime özen göstereceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede yasiyorsunuz? Aslinda gormek isterim kopegi ve olayi gormek isterim.



    Siz giderken havlamasi aglamasi ayrilma korkusu olmasi muhtemeldir.



    Şemsettin Şayan adinda bi kopek agitmeni var. İsterseniz onunla temasa gecin. Kopek agitmek sadece komut ogretmek degildir. Kopeklerin psikolojilerini yasama sekillerini vs bilmek gerekir. İstanbul taraflarinda iseniz kopegi ve yasadiginiz durumu gormek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.