Şimdi Ara

Buster Terimleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu karakter karsilastirmalarinda hiç bir sonuca varilamamasi gibi bir sıkıntı var.Biri"O gözünden lazer çıkarıyor ",diğeri "ama o çok hızlı ",bir başkası ise "o kızdıkça güçleniyor " gibi konuşmalar oluyor.Bundan mutevekkil herkes kendine göre bir sonuç çıkarıyor .Zaten bu tarz vs lerini net bir sonuca kavusabilmesi için Buster terimleri var.Peki bu Buster seviyeleri nelerdir ?

    City Buster
    Mountain Buster
    Multi City Buster
    Multi Mountain Buster
    Country Buster
    Multi Country Buster
    Continent Buster
    Multi Continent Buster
    Satellite Buster
    Multi Satellite Buster
    Planet Buster
    Multi Planet Buster
    Star Buster
    Solar System Buster
    Multi Star Buster
    Multi Solar System Buster
    Galaxy Buster
    Multi Galaxy Buster
    Universe Buster
    Multiverse Buster
    Megaverse Buster

    Genel Buster seviyeleri bunlardır. Bunlar disinda omnisince,omnipotent,omnipresent gibi kavramlar var onlara en son deginecegim.Peki hangi karakterin hangi Buster seviyesinde olduğu nasıl anlaşılır? Buster seviyesi tam olarak nedir?

    Buster seviyesi bir karakterin bir şeyi yok edebilme guçudur şeklinde tanimlanabilir.Mesela x karakterinin en büyük feati bir gezegeni yok etme ise o planet Buster dır. Birden fazla Gezegeni aynı anda yok edebiliyorsa Multi planet Buster olur gibi.

    Lakin bu eksik bir tanimdir.Doğru ama eksik.Öyleki bir karakterin hangi Buster seviyesinde olduğu sadece bir şeyi yok edebilme gücüne göre belirlenmez. Sonuçta herkes bir şeyleri yok etmeye cabalamiyor.Mesela bir karakter bir gezegen oluşturursa oda planet Buster olur.Hatta oluşturmak>yok etmek olduğundan diğerlerinden bile daha güçlü olur.Oluşturmasına da gerek yok.Bir y karakteri bir planet Buster seviyesinde ki adamla başa baş kapısabiliyorsa (yenip-yenilmesi önemli olmaksizin) oda gene planet Buster dır.

    Başka bir deyişle Buster seviyesini bir şeyi var etme,yok etme yada bunları yapabilen bir kişiyle başa baş kapışma gücü şeklinde tanımlayabiliriz çr evreni açısından .Bu seviyeler vs lerde net bir sonuca kavuşması açısında büyük rol oynar.Örneğin bir planet Buster bir star Buster ile kapışırsa star Buster alır.Net ve nokta.Kimin seviyesi daha güçlü ise o alır,bu kesindir tartışmaya açık değildir. ..Öyle çok hızlıydıda,telepati gücü vardiydida hiç önemli değil. He eğer iki karakterde aynı seviyedeyse işte o zaman bu özelliklere bakılır,o özelliklere göre karşılaştırılır.

    En son değineceğim dediğim bir konu vardı. Omnipotent,Omnipresent,omnisince gibi kavramları konuşacaktık.Bu kavramlar Buster seviyeleri ile aynı yere konulduğu oluyor lakin bu yanlıştır.
    Kavram olarak bakarsak:
    Omnipotent=Her şeyi yapa bilme gücü
    Omnipresent=Her yerde ve her zamanda aynı anda olabilme.
    Omnisince=Her şeyi bilme gücu
    Night Omnipotent =Neredeyse her şeyi yapabilme gücü .

    Mesela One Above All omnipotent tir. Peki size bir sey diyeceğim cr de infinity Guantlent thanosun ve odin in omnipotent olarak geçtiğini biliyormuydunuz ? Peki onlar OAA ile karşılaştırırabilir mi? Tabiki hayır.Omnipotentlik ve diğer kavramlar Buster seviyelerine göre değişir.

    İg Thanos universal seviyede omnipotentken,OAA multiversal seviyede omnipotent.Yani ig Thanos universal bir karakterin yapabileceği her şeyi yapabilir.Universal olan en güçlü karakterlerdendir.OAA ise multiversal bir karakterin yapabileceği herşeyi yapabilir.En güçlü multiversal karakterlerdendir. Eğer aynı seviyedelerse bir omnipotentı sadece başka bir omnipotent devirebilir.Hatta genelde omnipotentler eş seviyede kabul edilir.Eğer aynı Buster seviyelerinde iseler bir night omnipotent ı sadece başka bir night omnipotent yada bir omnipotent yenebilir. He mesela İg Thanos (Universe Buster-Omnipitent) Lucifer (Multiverse Buster-Night Omnipotent) ile kapissa lucifer direk tekler.Sonuçta ilk Buster seviyesine bakılır. Sonra omnipotent vsye bakılır.

    Evet buster olayi bundan ibaret.Yapılan vs ler bunlara göre yapılmalı. Çoğu forumda (comicvine,reddit vsvs) zaten bunlara bakılır. Bu forumda da bu olayı bilen çok kişi olsada bilmeyen sayı çok daha fazla.Bu nedenle de vs lerde çok saçma sapan konuşmalar dönebiliyor .Lütfen bu konuya önem verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ben1905 -- 1 Mayıs 2018; 14:15:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • çok güzel yazı hocam ingilizce yetersizliğinden bi türlü öğrenememiştim.
  • umutcicen U kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam yardım edebildiysem ne mutlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler paylaşım için okuması keyifliydi.
  • Beğendirebildiysem ne mutlu bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi için teşekkürler
  • PIS olayları var bir de ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irishman

    PIS olayları var bir de ..
    Sentry'nin molecule man'i yenmesi gibi
  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    Daredevil'in Ghost Rider'i yenmesi

    Superman'in SF Darkseid'i yenmesi

    Superman'in Infinite Book'u Shazam'la birlikte kaldırması

    Batman'in Doomsday'in ışınlarından kaçması

    Hercules'in Beyonder'i dövmesi

    Batman'in Spectre'ye vurması vs. vs.. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.