Şimdi Ara

185 bin TP-Link yönlendiricisini etkileyen bir açık keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün kullandığımız herhangi bir elektronik cihazda açıkların olması son derece muhtemel. Bunlar donanım seviyesinde veya yazılım seviyesinde olabiliyor. Son olarak TP-Link ürünlerinde benzer bir açık ortaya çıktı.


     


    Yüz binden fazla yönlendirici var


     


    Güvenlik araştırmacıları tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre TL-WR740N ve TL-WR940N model yönlendiricilerde, kötü niyetli kişilerin uzaktan kod çalıştırmasını sağlayacak bir açık keşfedildi.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Tim Carrington aslında bu açığı TL-WR940N modelinde geçen yıl keşfetmişti. Carrington aynı açığı TL-WR740N modelinde de görünce firmaya gerekli uyarıları yaptı ancak bugüne kadar bir güncelleme yayınlanmayınca iki raporu da teknoloji dünyası ile paylaştı.


     


    TL-WR740N ve TL-WR940N modellerinden dünyada toplam 185 bin adet olduğu tahmin ediliyor. TP-Link, TL-WR940N modeli için geçen hafta bir güncelleme yayınlamayı başardı. Diğer model için ise halen bir gelişme yok. Bu bakımdan kullanıcıların güçlü bir şifre belirlemesi ve varsayılan giriş bilgilerini de değiştirmesi isteniyor.


     



  • Ben archer c50 kullanıyorum. Umarım açık çıkmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tp-Link dediğin an 3,5 Km ya kaç yada vur dizine kır..10 Yıllık tecrübemle sabittir.

  • dd-wrt

  • renega kullanıcısına yanıt
    çıkar çıkar tplinkin neleri çıktıki ondamı çıkmayacak

    adamlar yazılım yapmıyor yaptıklarıda ortada

    güncelleme açık çıktıktan 1-2 sene sonra ya çıkar ya çıkmaz

    tp-link gibi vurdum duymaz bir marka daha önce görmedim
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    dünyanın en populer markasına ne dion... her markada açık çıkar... asus botu musun nesin get TENDA al... açığı nasıl kontrol edecekler nerede? nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imhotep_of_grudge -- 4 Mayıs 2018; 15:10:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge

    dünyanın en populer markasına ne dion... her markada açık çıkar... asus botu musun nesin get TENDA al... açığı nasıl kontrol edecekler nerede? nasıl?
    Asus mu botu?

    Ben dünya markası olmasına falan bakmam, kullanıcıya sunduğu kaliteye bakarım.

    TP-link’in ürününü kullanıp(ki ben kullandığını bile düşünmüyorum) sorun yaşamamışsın belli. Yıllardır adsl’lerin 192.168.1.1 sayfasına girememe sorununu dahi çözüme kavuşturamayan bir marka TP-link.

    Her ürününde en ucuzundan en pahalısına o kadar kötü malzeme kullanıyor ki... İki tane modeminin git gide sararak kendini yaktığını gördüm...

    Ethernet girişlerinin ışığı yanmıyor bazen çalışıyor bazen çalışmıyor diye servisi aramıştım bir keresinde ethernet ışığı yanmayabilir o modelde sorun mevcut demişti servis...

    Kısaca bu markanın kullanıcıya sunduğu kalite yerlerde sürünüyor bir tane bile kullanıp memnun olan görmedim. Sıkıntısız ürünü yok desem yeridir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    o sorunu airties bazı modellerinde çok yapıyor ama uygulaması ile sorunsuz açılıyor... firmware güncel tutmazsan sıkıntı yaşarsın... tabi adamlar versiyon gibi güncel firmware desteği verseydi... o sararma ısınmadan oluyor ki geri dönüşümlü plastikten kaynaklı... bak en azından çevreci... DD-WRT yüklemek gibi seçenek var denemek mümkün... güvenlik açığı diyorlar ama testini göremedim...
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    Eski tp-link modemimim rom-0 açığı vardı 192.168.1.1 e bağlanılamıyordu (bellek doluyor kilitleniyor) 1 sene sonra da ethernet girişleri bozuldu. Şimdi zyxel aldım memnunum

  • Yöneticiler ilk mesajımı konudan silmiş. Öne çıktığı için heralde. Reklam bu forumu bitirmiş bitirmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu açıkları fark etmiyorlar mı yani? Ya da buna inanmamızı mı bekliyorlar? Artık ben her şeyin altında bir şey arıyorum. Bu açıkları bilerek bırakmadıkları ne malum. Sonrasında yeni cihazlar ve hoop yeni satış, tabii ki yeni kar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.